Οι εκπαιδευτικοί λένε μαζικά όχι στην τηλεκπαίδευση και στις επικοινωνιακές πρακτικές της κυβέρνησης

Ανακοινώσεις από Σ.Ε.Π.Ε. και δικτυώσεις ενάντια στην τηλεκπαίδευση και τις επικοινωνιακές πρακτικές της κυβέρνησης.


Όχι στο τηλεαποφασίσομεν και τηλεδιατάσσομεν! Κανείς εκπαιδευτικός στην τηλε-«εκπαίδευση»!

Με στρατιωτικού τύπου αποφάσεις και διαταγές ο Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας διατάσσει τους εκπαιδευτικούς να προετοιμαστούν μέσα στο Σαββατοκύριακο ώστε να είναι έτοιμοι για να συμμετάσχουν σε διαδικασίες τηλεκπαίδευσης στα σχολεία που θα μείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας.

Η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να χρησιμοποιεί συστηματικά  την λεγόμενη τηλεκπαίδευση ως εργαλείο και όπλο ενάντια στα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και των μαθητών.

Ο πόνος για τα… κλειστά σχολεία είναι υποκριτικός τη στιγμή που ακόμα και στο μέσο της σχολικής χρονιάς τα δεκάδες κενά σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και στην ειδική αγωγή όλων των βαθμίδων δείχνουν το πραγματικό ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τους μαθητές.

Το ζήτημα δεν είναι αν η τηλεκπαίδευση θα γίνει από το σπίτι ή το σχολείο και αν υπάρχει η κατάλληλη υποδομή, όπως «γκρινιάζουν» οι συνδικαλιστικές ομοσπονδίες στις ομόφωνες αποφάσεις τους, υποβοηθώντας έτσι την κυβερνητική πολιτική.

Το ζήτημα είναι συνολικά ο κλάδος των εκπαιδευτικών να αρνηθεί να υπηρετήσει την τηλε-«εκπαίδευση» ως διαδικασία που καταστρέφει μαθησιακά – κοινωνικά και αποσυγκροτεί τους μαθητές, κάνει πιο ταξικό και ανισότιμο το σχολείο, χτυπά τους μαθητικούς αγώνες και διαλύει τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών.

  • Να απαιτήσει κάλυψη των κενών και μείωση της υπέρογκης έτσι ή αλλιώς ύλης μαθημάτων!
  • Να απαιτήσει από τα κατά τόπους εργασιακά σωματεία (ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ) να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις, ώστε να στηρίξουν τους εκπαιδευτικούς που απέχουν από την τηλε-«εκπαίδευση».

Σε κάθε περίπτωση -ακόμα και αν δεν υπάρχουν τέτοιες αποφάσεις-  οι εκπαιδευτικοί να επικοινωνήσουν και να συνεννοηθούν κατά σχολική μονάδα ή γενικότερα για να υπάρξει μαζική αντίσταση, μαζική αποχή από την κοροϊδία της τηλε-«εκπαίδευσης»!

Δικτύωση Εκπαιδευτικών για την ανατροπή της αξιολόγησης


Συνάδελφοι/ισσες, Σαββατοκύριακο οι Διευθύντριες/ντες και οι προϊστάμενες/οι σχολικών μονάδων ενημερώθηκαν από τη Διεύθυνση Π.Ε. με e-mail ότι λόγω της επερχόμενης κακοκαιρίας ενδέχεται να αποφασιστεί η αναστολή της λειτουργίας των σχολείων. Στην περίπτωση αυτή και για όσο χρειαστεί θα εφαρμοστεί η  τηλεκπαίδευση.  Γι αυτό και καλούνται οι εκπαιδευτικοί να προετοιμαστούν έγκαιρα.

Το Δ. Σ. του Ζ΄Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσ/νίκης πληροφορεί τα μέλη του σωματείου μας ότι ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ σε περίπτωση που κλείσουν τα σχολεία ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΤΕΙ διότι πολύ απλά κανένας εκπαιδευτικός δεν είναι υποχρεωμένος να παρέχει τηλεκπαίδευση από το σπίτι του, χρησιμοποιώντας μάλιστα τον προσωπικό του εξοπλισμό!!!

ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ με τον εξοπλισμό που όφειλε το Υπουργείο να έχει ήδη παράσχει σε όλα τα σχολεία με ενιαίο τρόπο ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΝΕΤΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ/ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ/ΜΑΘΗΤΕΣ.

Η τακτική του Υπουργείου να βάζει σε λειτουργία την τηλεκπαίδευση για χρονικό διάστημα μιας ή δυο ημερών δεν στοχεύει στη στήριξη των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών αφού η πλειοψηφία των παιδιών δεν έχουν εξοπλισμό ή γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο επειδή τα νοικοκυριά δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν το τεράστιο κόστος. Επίσης πόσους Η/Υ πρέπει να έχουμε στα σπίτια μας για να καλύψουμε τις οικογενειακές μας ανάγκες; Είναι γνωστή η ιστορία με τα τάμπλετ που έχασαν το δρόμο προς το σχολείο. Το παιχνίδι στο χιόνι και η κίνηση θα έχει απείρως ευεργετικότερα αποτελέσματα για τα παιδιά από την καθήλωση στον υπολογιστή, όσο για το μαθησιακό κενό των δυο ημερών θα καλυφθεί με τη δια ζώσης διδασκαλία.

Επιτέλους ας σταματήσει η κοροϊδία και οι επικοινωνιακές τακτικές από την πλευρά του ΥΠΑΙΘ και της Κυβέρνησης στην προσπάθειά τους να αποκρύψουν το γεγονός ότι έχουν αφήσει ανοχύρωτα τα σχολεία τόσο έναντι της πανδημίας του ιού covid 19 όσο και από άποψη τεχνολογικού εξοπλισμού και υποδομών. Αν το Υπουργείο πραγματικά ενδιαφερόταν για το δημόσιο σχολείο και τα δικαιώματα των παιδιών θα είχε φροντίσει να καλύψει τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν μέσα στη μέση της χρονιάς, να μειώσει τον αριθμό των παιδιών στην τάξη, δεν θα υπονόμευε τις δομές ειδικής αγωγής, θα έπαιρνε μέτρα για να ενισχυθεί η ενισχυτική διδασκαλία για να λειτουργήσει αντισταθμιστικά στον δίχρονο εγκλεισμό και την τηλεκπαίδευση. Η γύμνια των σχολείων σε υποδομές έχει αποκαλυφθεί. Δεν μπορείτε άλλο πια να μας κοροϊδεύετε!!

Ζ’ Σ.Ε.Π.Ε. Θεσσαλονίκης

Μοιραστείτε το άρθρο