Παρέμβαση έξω από το κατάστημα της elpedison στην Τσιμισκή από την Πρωτοβουλία Ενάντια στα ΕΛΠΕ

Χθες πραγματοποιήσαμε παρέμβαση έξω από το κατάστημα της elpedison στην Τσιμισκή.
Κρατήσαμε πανό και μοιράσαμε έντυπο υλικό ενημερώνοντας τον κόσμο για τα προβλήματα υγείας που προκαλεί η δραστηριότητα της elpedison και των ΕΛΠΕ στους κατοίκους της περιοχής μας και για την πρόθεσή τους να εντείνουν την επιβάρυνση με την κατασκευή νέας μονάδας στην περιοχή.
Δική μας πρόθεση είναι να μην τους αφήσουμε.
Τα κέρδη τους κοστίζουνε ζωές.
Ούτε ευρώ στα Watt του θανάτου.
Διακόπή-άρνηση συμβολαίων με την elpedison.

Κανένα καινούργιο φουγάρο στις γειτονιές μας

 Η κατασκευή της νέας, διπλάσιας, μονάδας της Elpedison, διπλά στην υπάρχουσα, είναι θέμα απόφασης των μετόχων και οι προεργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει. Αφού ξαναπιάνουν αυτοί το θέμα, θα πρέπει να το ξαναπιάσουμε και εμείς.

Έχουμε λοιπόν:

  • Τέτοιες μονάδες εκπέμπουν, μεταξύ των άλλων ρύπων, διοξείδιο του αζώτου (NO2) , το οποίο προκαλεί αναπνευστικά προβλήματα, ιδιαίτερα στα παιδιά. Οι συγκεντρώσεις NO2 που μετριούνται στις περιοχές μας, με τις τρέχουσες δραστηριότητες του ομίλου, είναι ήδη αρκετές για να προκαλούν αναπνευστικά προβλήματα σε παιδιά.
  • Η αντιπεριφερειάρχης Πατουλίδου στη θετική της γνωμοδότηση για την κατασκευή δήλωσε πως ακόμα και αν η Elpedison υπερβεί τα όρια σε εκπομπές ΝΟ2 δεν θα κάνει τίποτα. Απλά εμπιστεύεται πως η Elpedison θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα.
  • Στον χώρο που πρόκειται να χτιστεί η νέα μονάδα βρέθηκε θαμμένη μια στερεή επιχωμάτωση με μεγάλες περιεκτικότητες σε βαρέα μέταλλα. Για να μη διαφύγουν αυτά στον αέρα μας, τα ΕΛΠΕ (μη γνωρίζοντας ποιος τα πέταξε στον φράχτη τους) ανέλαβε να τα αδρανοποιήσει  με μια πολύ αινιγματική ανακοίνωση σχετικά με τη μέθοδο που θα χρησιμοποιηθεί.
  • Είναι σε δημόσια διαβούλευση η κατασκευή 3 μονάδων αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας στον χώρο των ΕΛΠΕ, επιβεβαιώνοντας τις προθέσεις τους για επέκταση των δραστηριοτήτων τους.

Το ρεύμα της Elpedison παράγεται από την επιβάρυνση των ζωών μας. Οι αρρώστιες μας είναι τα κέρδη τους.

Όταν το αίτημά μας μετά από τόσα χρόνια άλυτων προβλημάτων είναι να φύγουν τα ΕΛΠΕ, είναι αυτονόητο πως δεν πρέπει να αφήσουμε κανένα νέο φουγάρο να φυτευτεί κοντά μας.

Ούτε τούβλο να μη βάλουν.

Ο μόνος δρόμος για αυτούς είναι μακριά από τις γειτονιές μας.

 Δεν χρηματοδοτούμε τους θανάτους μας.

Ακύρωση- Απόρριψη συμβολαίων με την Elpedison.

Πρωτοβουλία ενάντια στα ΕΛΠΕ

fb: Πρωτοβουλία ενάντια στα ΕΛΠΕ

Μοιραστείτε το άρθρο