Συγκέντρωση ενάντια στην υποβάθμιση της τέχνης έξω από το ΥΠΠΟΑ, Πέμπτη 24/1 στις 10:00

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΠΟΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 24/1/23, 10.00 π.μ.
​Μετά από 16 ημέρες κατάληψης της σχολής από τον σύλλογο σπουδαστών/τριων, οι καθηγητές/τριες μας, μπήκαν δυναμικά στον αγώνα, δηλώνοντας πως σύσσωμοι/ες θα υποβάλλουν την παραίτησή τους, αν μέχρι τις 8/2/23 δεν υπάρξουν έμπρακτες ενδείξεις ότι η κυβέρνηση θα τροποποιήσει το προεδρικό διάταγμα. Η συγκεκριμένη διορία μάλιστα, εσκεμμένα συμπίπτει με την διορία (5 εβδομάδων) του ΥΠΠΟΑ, μετά το πέρας της οποίας, χάνεται το σπουδαστικό έτος. Αυτή η κίνηση των καθηγητών/τριων, μας δίνει αμέριστο κουράγιο, για να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά τις διεκδικήσεις μας, και γι αυτό, καλούμε σε κινητοποίηση έξω από το ΥΠΠΟΑ, την Πέμπτη 26/01/23 στις 10:00.
Δεν είναι δυνατόν οι μόνες απαντήσεις που έχουμε λάβει στις συναντήσεις μας με τον Υφυπουργό Παιδείας και τον Υφυπουργό Πολιτισμού να είναι γεμάτες αερολογίες και καμία ουσιαστική απόφαση για την εκπλήρωση των αιτημάτων μας. Δεν είναι δυνατόν ο Γιατρομανωλάκης να μας λέει ότι δεν χρειαζόμαστε τα πτυχία αφού θα προσλαμβανόμαστε με οντισιόν! Δεν είναι δυνατόν μετά από δεκαέξι μέρες η πολιτεία ακόμα να μας αντιμετωπίζει ως χομπίστες και το πτυχίο μας ως απολυτήριο λυκείου!
​Τώρα πιο πολύ από ποτέ πρέπει να δώσουμε τις μαχητικότερες απαντήσεις μας στον δρόμο, ζητώντας την εκπλήρωση όλων των αιτημάτων μας. Σε μια εποχή που η κοινωνία βράζει, εμείς συνεχίζουμε σθεναρά τον αγώνα μας, συμπορευόμενοι/ες με όλους/ες σπουδαστές/τριες των καλλιτεχνικών σχολών, με όλους/ες τους/τις καλλιτέχνες/ιδες, και ολόκληρη την κοινωνία που εμφανώς στηρίζει αλληλέγγυα τις διεκδικήσεις μας.
​Δεν θα σταματήσουμε, μέχρι να νικήσουμε.
Αναδημοσιεύουμε τα αιτήματα μας.
Απαιτούμε:
1) Την ΆΜΕΣΗ απόσυρση του ΠΔ 85/2022, για τις ειδικότητες των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στην Τέχνη και τον Πολιτισμό.
2) Την ΆΜΕΣΗ επίλυση στο ζήτημα της διαβάθμισης των πτυχίων μας: Εξομοίωση των πτυχίων μας λόγω αντικειμενικής ιδιαιτερότητας με ΤΕ καθολικά για θέσεις στο δημόσιο. Κλάδος ΤΕ για ΟΛΟΥΣ τους αποφοίτους καλλιτεχνικών σχολών και ωδείων (όπως ίσχυε για τους/τις διπλωματούχους μέχρι το 2003). Συμπερίληψη όλων των αποφοίτων από το 2003 και μετά.
3) Την Παροχή Σίτισης, Στέγασης, Δωρεάν Συγγραμμάτων, Κρατικών Υποτροφιών και Φοιτητικών Επιδομάτων στο Σπουδαστικό Σώμα των εποπτευόμενων από το ΥΠΠΟΑ Σχολών,
4) Την περαιτέρω στελέχωση των Δημοσίων Σχολών Παραστατικών Τεχνών με το απαραίτητο προσωπικό και τον απαραίτητο εξοπλισμό για την διενέργεια των σπουδών μας.
5) Την ΆΜΕΣΗ ίδρυση Δημόσιας Σχολής Παραστατικών Τεχνών Ανώτατης Εκπαίδευσης Με παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα.
6) Δυνατότητα Π.Ε. σε αποφοίτους ανωτέρων καλλιτεχνικών σχολών,είτε μέσα από διαδικασίες εξομοίωσης με εξετάσεις σε μια σειρά μαθημάτων για τους αποφοίτους – μέχρι και την ίδρυση της Δημόσιας Σχολής Παραστατικών Τεχνών Ανώτατης Εκπαίδευσης – είτε με κατατακτήριες και μερική φοίτηση μετά την ίδρυση
της Δημόσιας Σχολής Παραστατικών Τεχνών Ανώτατης Εκπαίδευσης.
Συντονιστική Συνέλευση Κατάληψης Της Σχολής Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου
Μοιραστείτε το άρθρο