Κράτος μαυροντυμένων κουκουλοφόρων

Από την προσωπική σελίδα του δικηγόρου Θανάση Καμπαγιάννη

Τα κυβερνητικά στελέχη θριαμβολογούν από το πρωί για το δημοσίευμα της Καθημερινής που επικαλείται μαρτυρία ενός από τους πρόσφυγες στην υπόθεση των 38 του Έβρου.
Η μαρτυρία έρχεται σε αντίθεση με τις μέχρι σήμερα καταθέσεις άλλων προσφύγων την ομάδας, όσον αφορά τον θάνατο του 5χρονου κοριτσιού στη νησίδα.
Αλλά και αυτή η μαρτυρία, όπως όλες οι άλλες, αναφέρει ότι σε ελληνικό έδαφος η ομάδα των προσφύγων συναντήθηκε με ομάδα “μαυροντυμένων κουκουλοφόρων” που τους χτύπησε και τους απώθησε στο τουρκικό έδαφος.
Κι όμως αυτή τη μαρτυρία επικαλούνται ο Υπουργός Μετανάστευσης, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος! Κάνοντας πως δεν καταλαβαίνουν ότι η επίκληση της αυθεντικότητας της μαρτυρίας για το θέμα που τους “καίει” (το νεκρό κορίτσι), επιβεβαιώνει μια τρανταχτή υπόθεση παράνομης επαναπροώθησης.
Χωρίς βέβαια να απαντάνε:
Ποιοί ειναι αυτοί οι “μαυροντυμένοι κουκουλοφόροι” στα σύνορα;
Είναι κρατικοί υπάλληλοι; Ανήκουν στο σώμα της ΕΛΑΣ; Γιατί δεν φορούν εθνόσημο;
Είναι σε υπηρεσία; Τίνων τις εντολές εκτελούν; Ποιές είναι αυτές οι εντολές;
Σε ποιόν αναφέρονται; Στον Μηταράκη, τον Θεοδωρικάκο, τον Δημητριάδη;
Φτάνουν αυτές οι αναφορές στο Μαξίμου, πλάι στις απόρρητες “εκθέσεις” του παρακράτους των υποκλοπών;
Η υπόθεση των 38 προσφύγων είναι ένα από τα εκατοντάδες περιστατικά παράνομων επαναπροωθήσεων για τα οποία το ελληνικό κράτος είναι υπόλογο.
Οι ελληνικές αρχές δεν είναι ανεξάρτητος κριτής στη συγκεκριμένη υπόθεση: είναι δράστης αξιόποινων πράξεων. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε απόλυτα επιφυλακτικοί απέναντι στις διαρροές και τις πληροφορίες που αυτό διαρρέει.
Η αλήθεια κάποια στιγμή θα βγει.
Μέχρι τότε, η κυβέρνηση θα κάνει εκλογική καμπάνια με πτώματα.
Όσο για μας, ας το πούμε μεγαλόφωνα:
Μακάρι ένα νεκρό παιδί λιγότερο! ΜΑΚΑΡΙ!
Μακάρι να μην χάθηκε μια ζωή, μακάρι να έπραξαν οι άνθρωποι από την απελπισία τους να περάσουν τα σιδερόφρακτα σύνορα της Ευρώπης.
Η θανατολαγνεία είναι δική τους και μόνο, είναι πολιτική “απώθησης”.
Εμείς είμαστε με τη ζωή.
Μοιραστείτε το άρθρο