Πορεία αλληλεγγύης στα προσφυγικά της Λ. Αλεξάνδρας, Σάββατο 21/1 στις 13:00 στο σταθμό μετρό Πανόρμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ ΤΗΣ Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ
Το πρωί της 22/11 οι δυνάμεις καταστολής εισέβαλαν στο 7ο μπλοκ της κατειλημμένης γειτονιάς των Προσϕυγικών, συλλαμβάνοντας τον σύντροφο Κώστα Δημαλέξη και στη συνέχεια, το απόγευμα της ίδιας μέρας στο 6ο μπλοκ, συλλαμβάνοντας 79 υπερασπιστές της. Τα media για άλλη μια φορά έκαναν κυβερνητική προπαγάνδα.
ΓΙΑΤΙ στα Προσφυγικά; Τι γίνεται στα Προσφυγικά;
Στα Προσφυγικά διαμένουν 400 και πλέον άνθρωποι· Η κοινότητα των κατειλημμένων Προσφυγικών αποτελείτε από περίπου 150 ενήλικες και 30 παιδιά. Αποτελούμε πρόταση για την οργάνωση της κοινωνίας έξω από το κράτος και τον καπιταλισμό. Είμαστε γέννημα των λαϊκών εξεγέρσεων του Δεκέμβρη του 2008 και των αντιμνημονιακών αγώνων της περιόδου 2010 -2012. Δεν πιστεύουμε και ούτε πιστέψαμε ποτέ στα κοινοβουλευτικά παραμύθια. Προωθούμε το μοντέλο της κοινωνικής αυτοδιαχείρισης· Οργανωνόμαστε σε αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες στη γενική μας συνέλευση και στις τακτικές και έκτακτες διαδικασίες. Δημιουργούμε και λειτουργούμε δομές διαβίωσης, παιδείας και εσωτερικής οικονομίας. Την ίδια στιγμή οργανωνόμαστε και συμμετέχουμε στους αγώνες των καταπιεσμένων, γιατί αγωνιζόμαστε μέχρι την κατάρρευση αυτού του τυραννικού και άδικου καθεστώτος. Μέχρι όλος ο κόσμος να γίνει μια κοινότητα ισότητας, ελευθερίας, αλληλεγγύης και κοινωνικής δικαιοσύνης.
Λίγα λόγια για την νεότερη ιστορία των Προσφυγικών
Από την τρομοκρατία και την εγκατάλειψη…
Στα τέλη της δεκαετίας του 1990, βγήκε η απόφαση για κατεδάφιση της ιστορικής γειτονιάς προκειμένου να γίνει mall και υπόγειο γκαράζ. Έτσι, παρουσιάστηκε η (ΚΕΔ) Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου και πρόσφερε ένα χρηματικό ποσό που δεν αντιστοιχούσε στην πραγματική αξία των ακινήτων, προκειμένου να φύγουν οι κάτοικοι, οι οποίοι αν αρνούνταν θα έχαναν τα σπίτια τους, καθώς το κράτος θα προχωρούσε σε αναγκαστική απαλλοτρίωση. Μέχρι και το 2003 το κράτος κατάφερε κάτω από ασφυκτική πίεση να εκδιώξει τους περισσότερους κατοίκους ασκώντας όλη τη νόμιμη τρομοκρατία ενάντια στους νόμιμους ιδιοκτήτες. 51 κάτοικοι αρνήθηκαν να υποκύψουν στην τρομοκρατία και προσέφυγαν στο (ΣΤΕ) Συμβούλιο της Επικρατείας κι έπειτα από δύο δικαστικές αποφάσεις, τα Προσφυγικά χαρακτηρίστηκαν διατηρητέα και νεότερα ιστορικά μνημεία.
……στην κατάληψη εδάφους και το κτίσιμο μιας κοινότητας
Σήμερα το μεγαλύτερο μέρος της γειτονιάς είναι κατειλημμένο και κατοικείται. Μέσα από την 11ετή δράση μας ως Συνέλευση των Κατειλημμένων Προσφυγικών, έχουμε καταφέρει να γεμίσουμε τη γειτονιά με ζωή, μεταμορφώνοντας την στη μεγαλύτερη κοινότητα (χωρικά και αριθμητικά) της Ελλάδας.
Με όρους συλλογικών δομών και υποδομών προς κοινή χρήση, στην κοινότητα λειτουργούν:
Γυναικείο Καφέ, δομή για την ενδυνάμωση και τη συλλογικοποίηση των γυναικών της κοινότητας, κοινωνικό κέντρο ως χώρος συνελεύσεων και εκδηλώσεων, συναντήσεις με την πρωτοβουλία Ψ για ένα πολύμορφο κίνημα για τη ψυχική υγεία, δομές φιλοξενίας, δομή συλλογικών φούρνων της κοινότητας, η οποία παράγει ψωμί για εντός και εκτός της γειτονιάς, δομή παιδικού στεκιού και αυτομόρφωσης για τα παιδιά της γειτονιάς, δομή λογιστικού τροφής διανομής τροφίμων που προέρχονται από τις γειτονικές λαϊκές αγορές και κινήσεις αλληλεγγύης. Μεγάλο μέρος της γειτονιάς έχει πρόσβαση σε συλλογικό internet και έχει επανεκκινήσει την λειτουργία του το συλλογικό καφενείο.

Τα Προσφυγικά μπαλάκι από τη μια υπηρεσία στην άλλη
Χρονολόγιο προετοιμασίας για το μεγάλο φαγοπότι
1994: Η Δημόσια Επιχείρηση Πολεοδομίας και Στέγασης πρότεινε την ανακαίνιση 2 πολυκατοικιών κι έπειτα να συνεχίσουν με τις υπόλοιπες, σχέδιο που δεν έγινε. 1999: βγήκε η απόφαση για κατεδάφιση των Προσφυγικών προκειμένου να γίνει mall και υπόγειο γκαράζ. 2014: 137 κατοικίες μεταβιβάστηκαν στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). 2016: τα 177 διαμερίσματα μεταβιβάζονται στην Περιφέρεια Αττικής. 2018: το Συμβούλιο της Επικρατείας επιτρέπει τη εκ νέου μεταβίβαση των 137 διαμερισμάτων στο ΤΑΙΠΕΔ Την ίδια χρονιά ιδρύεται η ΑΝΑΠΛΑΣΗ Α.Ε. με πρόεδρο τον Μπελαβίλα και η κυβέρνηση Σύριζα ανακοίνωσε μια ευρωπαϊκού τύπου ανάπλαση των Προσφυγικών με περιτύλιγμα φιλανθρωπίας και μουσειακού εκθέματος. 2019: παραχωρήθηκαν στην Περιφέρεια οι μελέτες που πραγματοποιήθηκαν με δωρεά ιδιώτη (Ελληνικά Πετρέλαια-ΕΛΠΕ) και τέθηκαν σε δημόσια διαβούλευση.

Η «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΗΝΑΣ Α.Ε.», με σημερινό πρόεδρο τον δημοτικό άρχοντα Κ. Μπακογιάννη, βάζοντας μπροστά, ωςδούρειο ίππο, την ανάγκη στέγασης των συνοδών ασθενών του Αγίου Σάββα, την ανάγκη ύπαρξης μουσείου προσφύγων ή την ανάγκη στέγασης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, παίζει ξεδιάντροπά με τη νοημοσύνη μας. Η «Χριστιανική κοινωνική ένωση» έχει ολόκληρη πολυκατοικία παραπλεύρως των προσφυγικών ακριβώς για την φιλοξενία των συνοδών των ασθενών του Αγ, Σάββα και είναι ιδιοκτήτρια δεκάδων διαμερισμάτων στην ευρύτερη περιοχή, τα οποία και μισθώνει. Όσο για την ανάγκη μουσείου προσφύγων ας θυμίσουμε απλά πως τα προσφυγικά είναι ένας ζωντανός οργανισμός και αναπόσπαστο κομμάτι του κινήματος, είναι η στέγη προσφύγων που επέζησαν από τους σύγχρονους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τα φασιστικά καθεστώτα. Σαν κοινότητα προσφυγικών κατοικιών με συμμετοχή στους σύγχρονους κοινωνικούς αγώνες, μπορούν να χαρακτηριστούν σαν ένα ”ζωντανό μουσείο” χωρίς την έγκριση επίσημων φορέων. Οι δε μικρασιατικοί σύλλογοι, θα έπρεπε να αναρωτηθούν όντας απόγονοι προσφύγων οι ίδιοι, πόσοι πρόσφυγες κατοικούν αυτή τη στιγμή μέσα στα διαμερίσματα και αν η ανάγκη της στέγασης υπερέχει αυτής του μουσείου. Όσο για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες για τις οποίες κόπτεται το κράτος, να τους ενημερώσουμε ότι μόνο τέτοιες κατοικούν σήμερα στα προσφυγικά. Δεν πειθόμαστε με τις πολιτικές φιλανθρωπίας ούτε της τωρινής ούτε της προηγούμενης κυβέρνησης. Σε μια πρόχειρη αποδόμηση του κοινωνικού προφίλ της ανάπλασης αρκεί να δούμε την κατάργηση του προγράμματος “εστία” και τη συνολικότερη διαχείριση του ζητήματος της προσφυγιάς, την εγκατάλειψη και αχρηστία των φοιτητικών εστιών και την προδρομολογιμένη πλήρη ιδιωτικοποίηση της υγείας και της παιδείας. Το κράτος είναι αυτό που δημιουργεί το πρόβλημα της στέγασης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και δε θα λύσει κανένα πρόβλημα με την ”επανάχρηση” των Προσφυγικών. Ας μη γελιόμαστε η ανάπλαση των Προσφυγικών είναι ακόμα ένα φαγοπότι με τα λεφτά του δημοσίου στο τραπέζι δημοτικών αρχόντων, εργολάβων, επιχειρηματιών και λοιπών εμπλεκόμενων φορέων.
Έχουμε στόχο και χρέος να αντισταθούμε και να παραμείνουμε κοινότητα αγώνα
ΕΜΕΙΣ, η Γειτονιά, η Κοινότητα των Κατειλημμένων Προσφυγικών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας (η μεγαλύτερη κατάληψη στον ελλαδικό χώρο), θα ξανασυστηθούμε επαναλαμβάνοντας αυτό που λέμε σε κάθε δημόσια τοποθέτησή μας, ότι είμαστε μια κοινότητα αγώνα που μετράει πάνω από έντεκα χρόνια συλλογικοποίησης, ότι δεν πρόκειται να παραδώσουμε ούτε μια σπιθαμή γης από τον απελευθερωμένο τόπο κι ότι θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την πολυμορφία μας, την αμεσοδημοκρατία, τη συντροφικότητα, την ανάληψη ευθύνης πρωτίστως των ζωών μας, την ιστορική μνήμη που πλέον είμαστε κομμάτι της, τις αξίες και την ηθική που κανείς «οραματιστής του νεοφιλελευθερισμού» δεν μπορεί να φανταστεί ούτε στα πιο τρελά του όνειρα…
Γι’αυτούς τους λόγους αντισταθήκαμε στις 22/11/22
Γι’αυτούς τους λόγους ζητάμε την υποστήριξη σας
Γι’αυτούς τους λόγους θα αντισταθούμε μέχρι το τέλος
Πορεία σε αλληλεγγύη με τα Προσφυγικά, τους ελευθέρους, δημόσιους, απελευθερωμένους χώρους
Σάββατο 21/1/23
Σταθμός μετρό Πανόρμου
13:00 μ.μ.
ΣυΚαΠρο (συνέλευση κατειλημμένων Προσφυγικών Λ. Αλεξάνδρας)


αναρχικό-αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια|Στήριξη της πορείας αλληλεγγύης με τα κατειλλημένα Προσφυγικά

Στηρίζουμε την πορεία αλληλεγγύης με την κοινότητα των κατηλλειμένων Προσφυγικών της Λ.Αλεξάνδρας που δέχθηκε την επίθεση των δυνάμεων της κρατικής καταστολής στις 22 Νοέμβρη του 2022.

Υπερασπιζόμαστε συλλογικά και μαχητικά τις καταλήψεις, τις αυτοοργανωμένες δομές αγώνα, τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις. Ούτε βήμα πίσω!

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023

13.00, Μετρό Πανόρμου

αναρχικό-αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια


Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Βοτανικός Κήπος


Στηρίζουμε-Συμμετέχουμε στην πορεία σε αλληλεγγύη με τα Προσφυγικά, τους ελευθέρους, δημόσιους, απελευθερωμένους χώρους / Σάββατο 21 Ιανουαρίου / Σταθμός Μετρό Πανόρμου / 1μμ. Αλληλεγγύη στην κοινότητα των κατειλημμένων Προσφυγικών στη λεωφόρο Αλεξάνδρας! Αλληλεγγύη στις καταλήψεις και στις αυτοοργανωμένες δομές αγώνα των από τα κάτω.

post image

Στηρίζουμε-Συμμετέχουμε στην πορεία σε αλληλεγγύη με τα Προσφυγικά, τους ελευθέρους, δημόσιους, απελευθερωμένους χώρους / Σάββατο 21 Ιανουαρίου / Σταθμός Μετρό Πανόρμου / 1μμ

Αλληλεγγύη στην κοινότητα των κατειλημμένων Προσφυγικών στη λεωφόρο Αλεξάνδρας!

Η επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων στη γειτονιά των Προσφυγικών στη λεωφόρο Αλεξάνδρας την Τρίτη 22 Νοεμβρίου δεν είχε στόχο απλά τη σύλληψη ενός κατοίκου της γειτονιάς. Είχε ως στόχο τη στρατιωτική κατοχή των προσφυγικών, την τρομοκρατία των κατοίκων, την καταστολή μιας κοινότητας αγώνα. Ήρθε μια μέρα μετά την απόπειρα βίαιης έξωσης κατοίκου του Ζωγράφου από το σπίτι της. Έρχεται σε μια περίοδο που λίγα τετράγωνα πιο κάτω η γειτονιά των Εξαρχείων βιώνει την καθημερινή αστυνομική κατοχή και βαρβαρότητα.

Η υπεράσπιση της γειτονιάς από κατοίκους και αλληλέγγυα άτομα στάθηκε εμπόδιο στα σχέδια του κράτους που επιστράτευσε κάθε είδους κατασταλτική μονάδα ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΕΚΑΜ, ασφαλίτες, που τραμπούκιζαν, έσπαγαν πόρτες, χτυπούσαν, πυροβολούσαν με πλαστικές σφαίρες και συλλαμβάνανε.

Η αντίσταση στην κατασταλτική επίθεση και οι κινητοποιήσεις τις επόμενες μέρες στα δικαστήρια, αλλά και στη γειτονιά των Προσφυγικών κατέδειξαν με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι οι καταλήψεις και οι κοινότητες αγώνα των από τα κάτω δεν τρομοκρατούνται από τον στρατό κατοχής του κράτους, αλλά αντιστέκονται και συνεχίζουν το ταξίδι τους προς την κοινωνική απελευθέρωση με όπλο την αυτοοργάνωση και την αλληλεγγύη.

Εδώ και 13 χρόνια, στα Προσφυγικά στη λεωφόρο Αλεξάνδρας πραγματοποιείται μια προσπάθεια να δομηθούν συντροφικές και πολιτικές σχέσεις που να βασίζονται πάνω στην οριζοντιότητα, την εμπιστοσύνη, την αλληλεγγύη και την κοινή προοπτική. Η κοινότητα αγώνα των Προσφυγικών αντιστέκεται τόσο στην καταστροφή της ιστορικής γειτονιάς, όσο και στον αποκλεισμό, την περιθωριοποίηση, τον διωγμό των φτωχών και των αγωνιζόμενων ανθρώπων από το κέντρο της μητρόπολης.

Αλληλεγγύη στην κοινότητα των κατειλημμένων Προσφυγικών στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Αλληλεγγύη στους 79 συλληφθέντες για την υπεράσπιση των Προσφυγικών στις 22/11/2022.

Αλληλεγγύη στις καταλήψεις και στις αυτοοργανωμένες δομές αγώνα των από τα κάτω.

Πορεία σε αλληλεγγύη με τα Προσφυγικά, τους ελευθέρους, δημόσιους, απελευθερωμένους χώρους / Σάββατο 21 Ιανουαρίου / Σταθμός Μετρό Πανόρμου / 1μμ

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

στην κατάληψη MUNDO NUEVO στην Θεσσαλονίκη,

στην ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΕΙΛΛΗΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ στην Αθήνα,

στην κατάληψη ΝΤΟΥΓΡΟΥ στην Λάρισα

και σε όλους τους αυτοοργανωμένους χώρους αγώνα,

σε όσους χτυπήθηκαν από την κρατική καταστολή

σε όσους συνεχίζουν να αντιστέκονται μπροστά της

Η εκκένωση της κατάληψης MUNDO NUEVO από τις κρατικές κατασταλτικές δυνάμεις το πρωί της 28ης Νοέμβρη 2022 είναι ένα χτύπημα του κράτους σε όλους μας. Ένα χτύπημα κατά του αναρχικού κινήματος, των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων, όλων των από κάτω αυτής της κοινωνίας και της δυνατότητας αυτοοργάνωσής τους. Είχαν προηγηθεί το τελευταίο διάστημα, η επιχείρηση εισβολής στην κοινότητα των κατειλημμένων Προσφυγικών, η απειλή άμεσης εκκένωσης της κατάληψης ΕΚΧ Βοτανικός Κήπος στην Πετρούπολη, η εκκένωση των καταλήψεων Ντουγρού στην Λάρισα, Μελιδώνη στα Χανιά, Παλιό Νεκροτομείο στην Αλεξανδρούπολη, στέκι στο Βιολογικό στην Θεσσαλονίκη, καθώς και πλήθος άλλων κατειλημμένων και αυτοοργανωμένων χώρων, όλη την προηγούμενη περίοδο.

Ο νέος γύρος κατασταλτικών επιθέσεων στους κατειλημμένους χώρους αγώνα, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ως κομμάτι της συνολικής αντιεξερτικής εκστρατείας του κράτους, που επιχειρείται σταθερά όλη την τελευταία περίοδο και με ιδιαίτερη ένταση, από το 2019 με την εξαγγελία – “τελεσίγραφο” του υπουργείου δημόσιας τάξης ως κεντρικό διακηρυγμένο στόχο των κατασταλτικών επιτελείων.

Η επίθεση αυτή στους χώρους του αναρχικού και ευρύτερα αυτοοργανωμένου κινήματος, εξελίσσεται παράλληλα με την συνολικότερη και διαρκή κρατική επιχείρηση, σε ιδεολογικό, νομικό και αστυνομικό επίπεδο, ποινικοποίησης και καταστολής των μορφών και των τρόπων ανάπτυξης και εκδήλωσης των κοινωνικών – ταξικών αντιστάσεων. Εξελίσσεται παράλληλα με την απαγόρευση και το χτύπημα των διαδηλώσεων, την ποινικοποίηση της απεργίας, την διεύρυνση της στόχευσης της “αντιτρομοκρατικής” νομοθεσίας σε όλο το φάσμα των αγωνιστικών δράσεων και των κοινωνικών σχέσεων των αγωνιστών/στριών, την επιχείρηση εγκατάστασης της αστυνομίας στα Πανεπιστήμια, την κατοχή των Εξαρχείων, την αυστηροποίηση του σωφρονιστικού κώδικα, τον μαζικό εγκλεισμό ανθρώπων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, την συστηματοποίηση των κρατικών δολοφονιών στα σύνορα…

Η ακραία φτωχοποίηση των κατώτερων και η προλεταριοποίηση τμήματος των μικροαστικών στρωμάτων, που σημαίνει αντίστοιχα το πέρασμα μεγάλου μέρους του πληθυσμού σε ένα καθεστώς εξαίρεσης, και στη διαμόρφωση μιας συνθήκης καθορισμού και διαχείρισής του από το κράτος ως “πλεονάζοντα πληθυσμό”, προϋποθέτει την ενίσχυση του κατασταλτικού του ρόλου σε ευρύ κοινωνικό επίπεδο. Το κράτος επιχειρεί σήμερα να προωθήσει εδώ και τώρα, την υλική και ιδεολογική συγκρότηση του εθνικού κορμού με ολοκληρωτικούς όρους, απέναντι στον “εσωτερικό εχθρό”, στην κοινωνική οργή που παράγεται καθημερινά σε ένα περιβάλλον διογκούμενης φτώχειας και στην δυναμική μιας εξεγερσιακής αμφισβήτησης αυτής της συνθήκης από τα κάτω.

Οι καταλήψεις ως αναπόσπαστες δομές της ιστορίας και της εξέλιξης του αναρχικού κινήματος και των οργανωτικών και εξεγερτικών προσπαθειών του για σχεδόν τέσσερεις δεκαετίες, αποτελούν σταθερά, ορατά και σε βάθος χρόνου σημεία οργάνωσης της αντίστασης στις κρατικές στοχεύσεις και σημεία ανάπτυξης της κοινωνικής αλληλεγγύης, τόσο έμπρακτα όσο και ως ευρύτερη πρόταση. Συμπυκνώνουν στοιχεία του συνολικότερου απελευθερωτικού αγώνα και του ελευθεριακού κοινοτικού προτάγματος και, επίσης, αποτελούν στο σήμερα, εικόνες μιας πολύ ευρύτερης κοινωνικά και βαθύτερης πολιτικά σύγκρουσης στο μέλλον.

Της σύγκρουσης μεταξύ του “δημόσιου” και του “ιδιωτικού”, της συλλογικής διαχείρισης του κοινού και της κεφαλαιοκρατικής εκμετάλλευσής του, της κοινοκτημοσύνης και της ατομικής ιδιοκτησίας. Γιατί η συνέχιση και όξυνση της λεηλατικής ανάπτυξης σημαίνει τον μεγαλύτερο έλεγχο και τη συνεχή αρπαγή και ιδιωτικοποίηση του δημόσιου χώρου, την συνεχή εμπορευματοποίηση των κοινωνικών λειτουργιών, αναγκών και σχέσεων. Η αποστέρηση όλων των αναγκαίων υλικών όρων για την συγκρότηση και εξέλιξη κάθε πτυχής της κοινωνικής ζωής, με στοιχειώδεις συλλογικούς όρους, διαμορφώνει διαρκώς μια ολοένα ασφυκτικότερη συνθήκη που φτάνει μέχρι τα έσχατα όρια της δυνατότητας ύπαρξης και αναπαραγωγής της. Θέτει όμως ταυτόχρονα και την αναγκαιότητα επανοικειοποίησης αυτών των υλικών όρων από την κοινωνική βάση, άμεσα από τα κάτω. Και οι καταλήψεις αποτελούν σήμερα υλική έκφραση αυτής της δυνατότητας τόσο ως εφικτό παράδειγμα συλλογικοποίησης όσο και ως κοινωνική πρόταση αγώνα.

Υπερασπιζόμαστε τις καταλήψεις για όλα όσα υπήρξαν στην ιστορική τους διαδρομή,

για όλα όσα αντιπροσωπεύουν σήμερα και για όλα όσα

έχουν επιπλέον την δυνατότητα να γίνουν.

ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΕΓΑΖΟΥΝ

εδώ και τέσσερεις δεκαετίες

ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

σε όλες τις συλληφθείσες και συλληφθέντες των κατασταλτικών επιχειρήσεων

του κράτους και σε όλους/ες όσοι υπερασπίζονται καθημερινά

τους κατειλημμένους χώρους ζωής και αγώνα

Πανελλαδική Μέρα Δράσης αλληλεγγύης στις καταλήψεις

Συγκέντρωση, Τρίτη 17 Γενάρη, Μοναστηράκι, 6.30 μ.μ.

Πορεία σε αλληλεγγύη με τα Προσφυγικά, τους ελευθέρους,

δημόσιους, απελευθερωμένους χώρους

Συγκέντρωση, Σάββατο 21 Γενάρη, Σταθμός μετρό Πανόρμου, 1:00 μ.μ.

αναρχική συλλογικότητα α π ό π ε ι ρ α


Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας


Στις 22/11/22 σημειώθηκε κατασταλτική αστυνομική επιχείρηση στην γειτονιά των Προσφυγικών. Αφορμή στάθηκε η στοχοποίηση συγκεκριμένου συντρόφου από την γειτονιά. Ωστόσο, πραγματικός στόχος του κράτους ήταν και είναι η καταστολή των κοινοτήτων αγώνα και των δομών τους. Όλα αυτά στα πλαίσια του «κρατικού οράματος» για πόλειςpost image «καθαρές» από πυρήνες αγώνα και φιλικές για επενδυτές, αφεντικά και κεφάλαιο. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται και οι εκκενώσεις των καταλήψεων Ντουγρού στη Λάρισα, της Mundo Nuevo στη Θεσσαλονίκη, η εκκένωση προσφυγικών καταυλισμών, όπως ο Ελαιώνας και οι εξώσεις μεταναστών.

Εμείς από την πλευρά μας, ως Πρωτοβουλία Ψ, υπάρχουμε στην γειτονιά των Προσφυγικών τα τελευταία δύο χρόνια, έχουμε δημιουργήσει συντροφικές σχέσεις και έχουμε συνδιαμορφώσει τους αγώνες μας με τα άτομα της γειτονιάς. Τα Προσφυγικά αποτελούν για εμάς μια απάντηση για το πώς μπορούν να υφίστανται οι κοινότητες στο σήμερα, χτίζοντας την ζωή μας μακριά από εμπορευματικές και ιδιοκτησιακές λογικές. Στη γειτονιά των Προσφυγικών βρίσκουν θέση και αποκτούν ενεργό ρόλο, όλα εκείνα τα υποκείμενα που δεν μπορούν και δεν θέλουν να προσαρμοστούν στα κυρίαρχα παραγωγικά πρότυπα.

Στηρίζουμε την πορεία αλληλεγγύης στα Προσφυγικά, τους δημόσιους και απελευθερωμένους χώρους.

ΟΛΟΙ, ΟΛΕΣ και ΟΛΑ στην πορεία αλληλεγγύης για τα Προσφυγικά,

Σάββατο 21/1/23, στις 13:00, μετρό ΠΑΝΟΡΜΟΥ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΛΥΜΟΡΦΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ


Μετά τη δολοφονική επίθεση του κράτους στις 22/11/2022 όπου με πρωινή επιχείρηση των μπάτσων απήχθη και προφυλακίστηκε ο σύντροφος Κώστας Δημαλέξης, κι ενώ το απόγευμα πραγματοποιήθηκε και δεύτερη επιχείρηση εφόδου των μπάτσων σε κτήριο της γειτονιάς όπου συλλήφθηκαν 79 συντρόφισσες και σύντροφοι που υπερασπίστηκαν μαχητικά την κοινότητα, η γειτονιά των προσφυγικών στην Αλεξάνδρας όχι μόνο δεν πτοήθηκε, αλλά ανθίζει παραπάνω. Η μάχη που δόθηκε εκείνη τη μέρα στην οδό Τριχωνίδος ήταν σφοδρή και με σιγουριά μπορούμε να πούμε ό,τι θα στοιχειώνει τους καταστολείς που δεν κατάφεραν με παρατεταμένα τα όπλα να σβήσουν τη φλόγα των αντιστεκόμενων συντροφ(ισσ)ών και της κοινότητας.

Τα προσφυγικά της Αλεξάνδρας αποτελούν εδώ και 13 χρόνια μια κοινότητα που αντιστέκεται στο κράτος, που χτίζει συλλογικά και από τα κάτω μια απτή εναλλακτική στο μονόδρομο μιας ζωής μίζερης, κατακερματισμένης και αλλοτριωμένης. Τα κατειλημμένα σπίτια που διατηρεί η γειτονιά στην καρδιά της Αθήνας ανάμεσα στον Άρειο Πάγο και τη ΓΑΔΑ είναι η έμπρακτη επαλήθευση της ελπίδας των συλλογικών και κοινοτικών διαδικασιών να δίνουν απαντήσεις στα καθημερινά προβλήματα. Εκατοντάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους οικογένειες μετανάστων, πολιτικοί και οικονομικοί πρόσφυγες και φτωχοί ντόπιοι, βρίσκουν ένα καταφύγιο και μια ελπίδα στη μητρόπολη. Αυτό όμως που εμείς βλέπουμε ως νησίδα που μεγαλώνει ανάμεσα στα τσιμέντα, η εξουσία το βλέπει σα ζιζάνιο για ξερίζωμα. Στα προσφυγικά μεγαλώνουν παιδιά, χτίζονται σχέσεις αλληλεγγύης, λειτουργούν δομές (από το παιδικό στέκι μέχρι τη γυναικεία δομή), φούρνος και υποστηρικτικά μαθήματα για όλες τις ηλικίες, γίνονται συνελεύσεις και εκδηλώσεις όπου σμιλεύονται ιδέες, καταστρώνονται σχέδια και συναντιούνται άτομα από διαφορετικά κινήματα.

Αυτό δε σημαίνει όμως πως τα προσφυγικά δεν παύουν να αποτελούν φιλετάκι για επενδύσεις-αναπλάσεις-εκτοπίσεις, όπως στην περίπτωση της ΑΝΑΠΛΑΣΗ Α.Ε. όπου ο Μπακογιάννης οραματίζεται μουσείο προσφυγιάς και στέγαση ευπαθών ομάδων εκδιώχνοντας…. πρόσφυγες και άτομα ευπαθών κοινωνικά ομάδων! Βέβαια ως συνέλευση υπεράσπισης του Λόφου Στρέφη γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι σημαίνει για τον Δήμαρχο “δημόσιο” συμφέρον: το ξεπούλημα κάθε δημόσιου χώρου σε ιδιωτικές εταιρίες, οι μίζες και οι απευθείας αναθέσεις σε ημέτερους εργολάβους και ο εκδιωγμός αστέγων και προσφύγων στο δρόμο. Γι’ αυτό ξεπουλάει τον Ελαιώνα για να τον κάνει γήπεδο, κλείνει το καμπ της Ριτσώνα και μετατρέπει τις γειτονιές μας σε μοντέρνες φυλακές με μπάτσους να καραδοκούν σε κάθε γωνία.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ

Για όλους αυτούς τους λόγους και γιατί δε θέλουμε να παίζουμε άλλο τα ανήξερα μπροστά στην ισοπέδωση των ζωών και της ελευθερίας μας, καλούμε και στηρίζουμε την πορεία της κατειλημμένης κοινότητας των προσφυγικών. Είμαστε ό,τι έχουμε, και έχουμε η μία το άλλο.

ΣΑΒΒΑΤΟ 21/1 1ΜΜ, ΜΕΤΡΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ – ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΑ ΕΚΕΙ.

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΤΩΧΟΙ ΕΚΤΟΠΙΣΜΕΝΟΙ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ Σ’ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ, ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝΕ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

Ανοιχτή Συνέλευση για την υπεράσπιση του Λόφου Στρέφη


Προσφυγικά σημαίνει φτωχοί εξεγερμένοι

Ο δρόμος για την άμεση ακηδεμόνευτη αντίσταση, ανοίγει με σύγκρουση στους τόπους και τα σημεία της πόλης που δημιουργούν εστίες συσπείρωσης του εξεγερσιακού πνεύματος, εστίες αλληλεγγύης και συνάντησης των καταπιεσμένων κομματιών αυτής της κοινωνίας. Ένας από αυτούς τους τόπους είναι η κοινότητα των κατειλημμένων προσφυγικών στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, δίπλα ακριβώς: αφενός από το κτίριο όπου διεξάγονται βασανιστήρια, στήνονται δικογραφίες κι οργανώνονται τα κυκλώματα της μαφίας εσωτερικού, για τη διασφάλιση της «κοινωνικής ειρήνης» κράτους κι αφεντικών, αυτό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθήνας· αφετέρου, δίπλα ακριβώς από το κτίριο όπου η κορυφή της ιεραρχίας του δικαστικού ιερατείου αποπερατώνει με τις αποφάσεις της (σε αγαστή συνεργασία με τη ΓΑΔΑ και σε συμπαράταξη με τους ολιγάρχες κράτους και κεφαλαίου), τον βασανισμό όσων καταπιεσμένων αντιστάθηκαν και την όσο το δυνατόν πιο μαλακή διαφυγή των business-κυκλωμάτων παιδοφιλίας και trafficking, «καρτέλ» ναρκωτικών και μαύρου χρήματος, για τη διασφάλιση της αστικής νομιμότητας σήψης, αυτό του Δικαστικού Μεγάρου του Εφετείου και της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών. Η πράξη της μαχητικής υπεράσπισης των κατειλημμένων προσφυγικών απέναντι στις κατασταλτικες δυνάμεις, εγκυμονεί τον σπόρο της εξέγερσης στο εδώ και το τώρα, μιαν εικόνα από τις γενικευμένες συγκρούσεις του μέλλοντος κι ένα παράδειγμα αντίστασης για όλη την κοινωνία.

Τα κατειλημμένα προσφυγικά συγκροτούνται πολύμορφα και ποικιλοτρόπως από διάφορες κοινωνικές, πολιτικές και πολιτισμικές δομές αυτοοργάνωσης, ζωντανά κύτταρα έξω από την διαμεσολάβηση του κράτους. Άνθρωποι από όλες τις ηλικίες κι από πολλές χώρες της γης, οικογένειες μεταναστ(ρι)ών, επιδιώκουν τη διαπολιτισμική συνύπαρξη και τη συμβίωση, με άρμα την αλληλεγγύη και τη συντροφικότητα, την αυτονομία και την αλληλοκατανόηση. Χτίζουν έναν άλλον ασύνορο κόσμο, παρόλες τις δυσκολίες που ενυπάρχουν στο κοινωνικό εγχείρημα· άλλωστε η αναρχία δεν είναι για βολέματα και κάθε λογής σύνορα του υπάρχοντος.

Δομή αυτοοργανωμένου φούρνου

Δομή παιδικού στεκιού

Δομή κοινωνικού κέντρου

Δομή συλλογικής κουζίνας και ρουχισμού (για στήριξη ανθρώπων κι εκτός κοινότητας)

Δομή-κιόσκι, χώρου συνάντησης κι αναψυχής

Δομή γυναικείας ομάδας

Δομή μαθημάτων γλωσσών

Δομή συλλογικού internet

Την Τρίτη 22 Νοέμβρη (ημέρα δικασίμου του εφετείου των συντρόφων Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη και Βαγγέλη Σταθόπουλου, μόλις λίγα μέτρα από την κοινότητα των κατειλημμένων προσφυγικών, στην οδό Λουκάρεως), η απαγωγή-σύλληψη συντρόφου κατά τις πρωινές ώρες μέσα από το σπίτι του στην κοινότητα από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (ή απλώς, «αντιτρομοκρατική» υπηρεσία), στάθηκε αφορμή και για δεύτερη επιχείρηση τύπου στρατιωτικής άσκησης ανακατάληψης πόλης σε κτίριο της κοινότητας, όπου και βρίσκονταν σύντροφοι/ισσες/α συγκεντρωμένοι/ες/α για ανοιχτή συνέλευση. Φυσικά, υπήρξε μαχητική αντίσταση από μια πολυσυλλεκτική κοινότητα, η οποία αναμετρήθηκε με το ειδικά εκπαιδευμένο κομμάτι του μηχανισμού κρατικής καταστολής.

Η απόφαση να εισβάλει το κράτος στις κατοικίες των ανθρώπων, ήταν μια πρόβα πολέμου χουντικής προέλευσης, πάνω στη συνέχεια μιας σειράς κατασταλτικών επιχειρήσεων (Εξάρχεια, εκκενώσεις καταλήψεων, πολιτική απονέκρωση Πολυτεχνείου, απαγορεύσεις πορειών, διώξεις και (προ)φυλακίσεις) που συνιστούν προϋπόθεση για το εξουσιαστικό σύμπλεγμα και για την ομαλή οικονομική εκμετάλλευση και πολιτική καταπίεση των από τα κάτω. Με προμετωπίδα την ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΗΝΑΣ Α.Ε. που ιδρύθηκε τον Μάϊο του 2018 επί ΣΥΡΙΖΑ (με πρόεδρο τον Ν.Μπελαβίλα) και συνεχίζει ακάθεκτη επί ΝΔ (με πρόεδρο τον Κ.Μπακογιάννη), έχοντας αναλάβει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση αναπλάσεων εντός των ορίων του δήμου Αθηναίων, ιδίως στο κέντρο της πόλης, με έμφαση στις περιοχές του εμπορικού τριγώνου και των προσφυγικών της λεωφόρου Αλεξάνδρας, η εμποροκρατία επιτίθεται -φυσικά, με όρους ταξικούς στα πιο καταπιεσμένα κομμάτια-, στο όνομα της δυστοπικής ανάπλασης και του «εξευγενισμού».

Μετά τα δύο χρόνια μαζικού εγκλεισμού κι αναβάθμισης των διαχωρισμών και της διαίρεσης μεταξύ των ανθρώπων, η απανθρωποποίηση κι η διάλυση των κοινωνικών κι ηθικών δεσμών, προχωρά με γοργούς ρυθμούς: ένας κόσμος απονεκρωμένος από συναισθήματα και βίωμα, γεμάτος αλαζονεία, να εξαπολύει δηλητήριο σε κάθε ευκαιρία ευαλωτότητας του διπλανού του, είναι ο ταιριαστός κόσμος της εξουσίας όπως αυτός παράγεται από την παιδεία της, τα media και τα σάπια είδωλα της.

Η κοινότητα των κατειλημμένων προσφυγικών αποτελεί έναν χώρο ελεύθερης ανάπτυξης και παιχνιδιού για πολλά παιδιά από διαφορετικά σημεία του πλανήτη, που μέσα στη συνθήκη της κοινότητας μεγαλώνουν με σχέσεις κι αξίες ενός κόσμου αλληλεγγύης, αυτοοργάνωσης κι ισότητας, έξω από τη μοίρα που επιφυλάσσουν τα κράτη και τα σύνορα για τους/τις/τα κολασμένους/ες/α αυτού του κόσμου. Την ίδια στιγμή, αξίζει να σημειωθεί πως ενώ ξεχείλιζε ο βόρβορος του σκανδάλου ακόμη μιας ΜΚΟ, με την αμύθητη ακίνητη περιουσία της Κιβωτού του Κόσμου την τελευταία δεκαετία, να φτάνει τα 85.000.000 ευρώ από δωρεές κι επιδοτήσεις, και παιδιά να κακοποιούνται και να βασανίζονται για χρόνια, ενώ το ιερατείο της διοίκησης διήγε παράλληλα τρυφηλό βίο -μόλις πρόσφατα δε, άρχισε διαδικασία για τα 20 εκατομμύρια ευρώ πλεόνασμα στο Χαμόγελο του Παιδιού-, το κράτος επέλεξε να εισβάλει σε μια ελεύθερη αυτοοργανωμένη κοινότητα με live δημοσιογραφική ανταπόκριση, ώστε να συκοφαντηθεί η κατειλημμένη κοινότητα προσφυγικών, στο πλαίσιο του επικοινωνιακού πολέμου περί «νόμου και τάξης».

Να σταματήσουμε τη γάγγραινα του αστικού πολιτισμού που επιδιώκει τον θάνατο σε ό,τι τείνει να ανθίσει. Οικογενειοκρατίες κι αριστερές πιρουέτες, ανδρείκελα του κεφαλαίου και δικαστικά μιάσματα, κομματικοί εντεταλμένοι και δημοσιογράφοι λακέδες τους, νταβατζήδες και μαστρωποί, (παιδο)βιαστές και βασανιστές, πολεμικές μηχανές κι εθνικοί στρατοί, η ζωή δεν είναι κρέας για τις ορέξεις σας κι η φύση δεν είναι σκουπίδι για παρανάλωμα.

Μέσα στα σκληρά ανταγωνιστικά πεδία μιας δυστοπικής εποχής, οφείλουμε να δυναμώσουμε τους δεσμούς μας και να διανοίξουμε νέους ασύνορους δρόμους σύγκρουσης με το υπάρχον, κι εξερεύνησης ενός νέου απελεύθερου κόσμου αλληλεγγύης και δημιουργίας. Είμαστε πάντα δίπλα στους αγώνες των καταπιεσμένων!

Κοινή μας γλώσσα, η αλληλεγγύη

Αλληλεγγύη και δύναμη στον προφυλακισμένο σύντροφο από την κοινότητα των κατειλημμένων προσφυγικών, Κώστα Δημαλέξη

Αλληλεγγύη στα συλληφθέντα άτομα στην επιχείρηση εισβολής στην κοινότητα κατειλημμένων προσφυγικών

Αλληλεγγύη στην Κοινότητα Κατειλημμένων Προσφυγικών

azadi λευτεριά özgürlük

Στηρίζουμε την πορεία αλληλεγγύης στην Κοινότητα Κατειλημμένων Προσφυγικών και τους απελευθερωμένους χώρους, το Σάββατο 21 Γενάρη, στις 13.00 (σταθμός μετρό Πανόρμου)

Κατάληψη να κάνουμε όλη τη Γη!

Ανοιχτή Συνέλευση Ⓐναρχικών


Στις 22 Νοεμβρίου του 2022 το κράτος επιχειρεί στην γειτονιά των κατειλημμένων Προσφυγικών για να συλλάβει τον σύντροφο Κ. Δημαλέξη, τον οποίο και προφυλακίζει. Το απόγευμα πραγματοποιεί και δεύτερη επιχείρηση σε κτήριο της γειτονιάς, συλλαμβάνοντας 79 συντρόφισσες και συντρόφους που υπερασπίστηκαν μαχητικά την κοινότητα. Στο αυτόφορο που ακολούθησε, οι μπάτσοι επιτίθονται σε μέλη της κοινότητας και αλληλέγγυο κόσμο, τραυματίζοντας συντρόφους και συντρόφισσες. Παρόλα αυτά, ο συγκεντρωμένος κόσμος παραμένει στην ευελπίδων και αποχωρεί συλλογικά μαζί με τα συντρόφια που είχαν συλληφθεί. Το κράτος ανέκαθεν στοχοποιεί τις κοινότητες αγώνα και τις αυτοοργανομένες δομές του κινήματος, με την ένταση της καταστολής εναντίον τους να αυξάνει συνεχώς. Τα συντρόφια που τις υπερασπίζονται μαχητικά, δείχνουν τον μόνο δρόμο επιβίωσης και αντεπίθεσης.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ – ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΑ ΕΚΕΙ

ΣΑΒΒΑΤΟ 21/1, 13:00, ΜΕΤΡΟ ΠΑΝΟΡΜΟΥ / ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ

Κατάληψη Σινιάλο


Όλοι-ες στην διαδήλωση αλληλεγύης στα Προσφυγικά το Σάββατο 21/01, 13:00, Μετρό Πανόρμου

Στις 22/11 το κράτος πραγματοποίησε διευρυμένη κατασταλτική επιχείρηση ενάντια στην Κατειλημμένη Κοινότητα των Προσφυγικών. Η επιχείρηση αυτή εντάσσεται στη γενικευμένη πολιτική καταστολής του εσωτερικού εχθρού. Η επίθεση του κράτους στις καταλήψεις και στους αυτοοργανωμένους χώρους αποτελεί μια πτυχή της συνολικής επίθεσης στα κοινωνικά κεκτημένα, αναγκαίο συμπλήρωμα των πολιτικών φτωχοποίησης του λαού και υποτίμησης της εργατικής τάξης.

Παράλληλα, η επιλογή της χρονικής στιγμής μόνο τυχαία δεν είναι. Το δόγμα νόμος και τάξη αποτελεί ιδεολογική προμετωπίδα της κυβέρνησης και αναπτύσσεται σε συνδυασμό με το κλίμα τρομοϋστερίας που καλλιεργούν τα ΜΜΕ. Καθώς βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, η κυβέρνηση με τέτοιες επιχειρήσεις επιδιώκει μεταξύ των άλλων να ικανοποιήσει και να συσπειρώσει το ακροδεξικό της ακροατήριο.

Η σθεναρή και πολύωρη μαχητική αντίσταση που προέβαλαν οι σύντροφοι των Προσφυγικών είναι ενδεικτική του τρόπου υπεράσπισης των δομών του αγώνα. Τα Προσφυγικά αποτελούν ένα σημείο εδαφικοποίησης των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων καθώς και σπίτι εκαντοτάδων προσφύγων αόρατων για το αστικό κράτος. Καμιά επίθεση να μη μείνει αναπάντητη. Να υψώσουμε ανάχωμα στην κρατική καταστολή!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Ταξική Αντεπίθεση (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστ(ρι)ών)


Στις 22/11/2022 τα ξημερώματα ένα σύνολο από κατασταλτικές δυνάμεις (ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΔΡΑΣΗ, ΕΚΑΜ κλπ) εισβάλουν στην κατειλημμένη γειτονιά των προσφυγικών.

Η γειτονιά μετατρέπεται σε αποκλεισμένη ζώνη και καθώς οι ώρες περνούν ξεκινάει δεύτερη, ακόμα πιο μαζική, επιχείρηση του κατασταλτικού μηχανισμού. Με αποφασιστικότητα που θα ζήλευαν ακόμα και ναζιστικά τάγματα εφόδου, οι κάθε λογής μπάτσοι, σπάνε πόρτες και πετάνε έξω κατοίκους, πρόσφυγες, μετανάστες, μητέρες μαζί με τα παιδιά τους, ηλικιωμένους και γενικότερα όποιον έβρισκαν μπροστά τους.

Η κρατική τρομοκρατία που ακολούθησε είχε σαν αποτέλεσμα να συλληφθούν 79 αγωνιστές και αγωνίστριες στους οποίους επιβλήθηκαν βαριές κατηγορίες, όπως και να χτυπηθούν οι συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στα δικαστήρια.

Η κρατική-κατασταλτική επίθεση στην κοινότητα κατειλημμένων προσφυγικών αποτελεί τμήμα της συνολικότερης κατασταλτικής επιχείρησης και της φασιστικοποίησης της πολιτικής και δημόσιας ζωής που στοχοποιεί αγωνιστές-συνδικαλιστές-φοιτητές και γενικότερα τις δομές του κινήματος.

Εμείς γνωρίζουμε καλά πως τρομοκράτες και ληστές είναι οι ιμπεριαλιστές και οι καπιταλιστές και όχι οι αγωνιζόμενοι και οι αγωνιζόμενες όπως θέλουν να μας πείσουν τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ της ντόπιας ολιγαρχίας.

Να ορθώσουμε μαζική-μετωπική και δυναμική γραμμή άμυνας απέναντι στην κρατική τρομοκρατία και την κατασταλτική βία.

Να υπερασπιστούμε τις γειτονιές και τις δομές του κινήματος απέναντι στην κατασταλτική εκστρατεία και την την βία των κρατικών ταγμάτων ασφαλείας της εξαρτημένης άρχουσας τάξης.

Στηρίζουμε και καλούμε σε συμμετοχή στην συγκέντρωση-διαδήλωση αλληλεγγύης της κοινότητας κατειλημμένων προσφυγικών το Σάββατο 21/1 13:00 στην Πανόρμου

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΜΑΤ ΒΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΑΣΤΩΝ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτικός Χώρος Ηλέκτρα Αποστόλου

Μοιραστείτε το άρθρο