Μικροφωνική συγκέντρωση και ανοιχτή συζήτηση, Πέμπτη 19/1 στις 18:00 στην πλατεία Γκύζη

Kάλεσμα σε μικροφωνική συγκέντρωση στην Πλατεία Γκύζη Πέμπτη 19/01 18:00 και ανοιχτή συζήτηση της Επιτροπής Αντίστασης και Αλληλεγγύης Γκύζη- Πολυγώνου

Κάτοικοι, εργάτες και εργάτριες, αγωνιστές και αγωνίστριες δημιουργήσαμε την επιτροπή αντίστασης και αλληλεγγύης Γκύζη- Πολυγώνου.

Σε μια εποχή που το σύστημά τους βρίσκεται σε κρίση και η κυβέρνηση του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου προχωρεί σε συντριπτική επίθεση απέναντί μας.Τα μέτρα ανακούφισης είναι ψίχουλα μπροστά στο ξεκοκάλισμα του μισθού μας, οι ιδιωτικές εταιρείες ενέργειας πλουτίζουν πάνω στην πλάτη μας, οδηγούμαστε βήμα-βήμα στην εξαθλίωση. Μας απειλούν πως θα μας αφήσουν χωρίς σπίτια και στέλνουν τα κοράκια των τραπεζών μαζί με τους συμμορίτες της ΕΛ.ΑΣ για να κατασπαράξουν την λαϊκή περιουσία και την πρώτη κατοικία. Μας απειλούν πως θα μας αφήσουν χωρίς ρεύμα. Εκατοντάδες χιλιάδες αιτήσεις διακοπών ρεύματος βρίσκονται προς αναμονή εφαρμογής, για να γεμίσουν σκοτάδι τα σπίτια μας και να μην μπορούμε να ζεσταθούμε.

Μας απειλούν πως θα μας αφήσουν χωρίς αξιοπρεπή διαβίωση, να ζούμε με τα απολύτως απαραίτητα- και αν τα έχουμε- ενώ αυτοί πλουτίζουν στις πλάτες μας και από τον δικό μας ιδρώτα, κόπο και την εργατική μας δύναμη.Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να μας αντιμετωπίζουν σαν αναλώσιμους, δεν θα σηκώσουμε την κρίση τους στις πλάτες μας.

Το μπλοκάρισμα του πλειστηριασμού στου Ζωγράφου, απέδειξε πως οι οργανωμένοι αγώνες μπορούν να νικούν. Καλούμε κατοίκους, εργαζόμενους, νέους και νέες από την γειτονιά του Γκύζη και του Πολυγώνου να οργανωθούμε μέσα στην πρωτοβουλία αντίστασης και αλληλεγγύης, να γίνουμε περισσότεροι και περισσότερες, να βάλουμε φραγμό στα σχέδια τους.Να φτιάξουμε όλες και όλοι μαζί ένα τείχος λαϊκής αλληλεγγύης, να δημιουργήσουμε δίκτυα που θα απαγορεύουν τους πλειστηριασμούς,τις διακοπές ρεύματος και θα απαντούν στις άμεσες ανάγκες μας.

Από τον λαό για τον λαό, από τον εργάτη για την εργάτρια, από τον κάτοικο για τον κάτοικο. Μπορούμε και πρέπει να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, μπορούμε και πρέπει να οργανωθούμε και να αντισταθούμε. Σας καλούμε όλους και όλες στην μικροφωνική συγκέντρωση την Πέμπτη 19/01 στις 18:00 στην Πλατεία Γκύζη και στην συζήτηση που θα ακολουθήσει για να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας.

ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΣΤΕΓΗ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ

ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΜΗΝ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ

Επιτροπή Αντίστασης και Αλληλεγγύης Γκύζη-Πολυγώνου

Μοιραστείτε το άρθρο