Στεφανία – Άκης: 5η απόπειρα εκδίκασης για το πρωτόδικο…

Στο Πλημμελειοδικείο Μεσολογγίου την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023, αν δεν υπάρξει κάποια έκπληξη φαίνεται πως επιτέλους θα εκδικαστεί το πρωτόδικο για τον φόνο της Στεφανίας Μουλαρά και του Άκη Κάκου, επιβατών ΙΧ, το ξημέρωμα της 14ης Οκτώβρη 2018  από μεθυσμένο ΚΑΙ υπό την επήρεια ουσιών οδηγό που έριξε το αυτοκίνητο που επέβαιναν σε κανάλι στο Νεοχώρι Αιτωλοακαρνανίας.

4 χρόνια και 3 μήνες μετά το συμβάν η δίκη έχει τοποθετηθεί τρίτη στο πινάκιο ενώ ο δράστης έχει εξαντλήσει τα περιθώρια αναβολών.

Να σημειώσουμε πως πρόκειται για την πέμπτη (5η) απόπειρα να ξεκινήσει η δίκη…

πρώτος προσδιορισμός 20 Ιουνίου 2020, αναβολή,  

δεύτερος προσδιορισμός 24 Φεβρουαρίου 2021αναβολή,

τρίτος προσδιορισμός 6 Απριλίου 2022, αναβολή,

τέταρτος προσδιορισμός 12 Οκτωβρίου 2022, αναβολή,

πέμπτος προσδιορισμός 18 Ιανουαρίου 2023….

Καμιά αναβολή δεν προκλήθηκε από την μεριά των θυμάτων…

Για να φτάσουμε μέχρι εδώ μεσολάβησαν τέσσερις αναβολές. Χρειάστηκε ο COVID, η τοποθέτηση της υπόθεσης χαμηλά στο πινάκιο, ή αλλαγή δικηγόρου του δράστη και η ασθένεια του δράστη …την παραμονή της δίκης.

4 χρόνια και 3 μήνες για να ξεκινήσει το πρωτόδικο για μια υπόθεση που συντάραξε το πανελλήνιο, αποτελεί ανοικτή πληγή για τις οικογένειες των θυμάτων αλλά και για ολόκληρη την κοινωνία μιας μικρής κωμόπολης όπως το Νεοχώρι.

Ποιον ενδιαφέρει;

Αν πραγματικά ενδιέφερε κάποιον, απ αυτούς που παριστάνουν τους αρμόδιους, πολιτικούς και δικαστικούς, τέσσερα χρόνια και τρείς μήνες μετά το φόνο δύο νέων ανθρώπων η υπόθεση σήμερα θα έπρεπε να είχε τελεσιδικήσει και όχι να πιθανολογούμε ακόμα αν θα εκδικαστεί το πρωτόδικο. Αλλά οι οικογένειες των θυμάτων πρέπει να πιούν όλο το πικρό ποτήρι. Δεν φτάνει που έχασαν τα παιδιά και τα αδέρφια τους και ένα μικρό κορίτσι τη μητέρα του, θα πρέπει να σέρνονται κάθε χρόνο στα δικαστήρια για μια οκταετία αναμένοντας… Δικαιοσύνη.

Την ίδια περίοδο, όχι σ ένα παράλληλο σύμπαν αλλά στο ίδιο μικρό μέρος ο δράστης απολαμβάνει όλα τα δικαιώματα που η δίκαιη πολιτεία μας και η τυφλή δικαιοσύνη της εγγυάται για τους δράστες τροχαίων εγκλημάτων.

Ούτε μια μέρα κράτηση.

Ούτε δίωξη για οδήγηση υπό την επήρεια ουσιών.

Ούτε στέρηση δικαιώματος έκδοσης άδειας οδήγησης.

Ούτε. Ούτε. Ούτε.

Έχουμε αναφερθεί επανειλημμένα διεξοδικά (Ενδεικτικά: ΕΔΩ) σ αυτήν την υπόθεση που αποτελεί σύνοψη όλης της παθολογίας της νομικής, δικαστικής και πολιτικής αντιμετώπισης των τροχαίων εγκλημάτων στην χώρα μας.

Δράστης χωρίς άδεια οδήγησης, με 0.7gr/L αλκοόλ στο αίμα σε μέτρηση 6 ώρες μετα το συμβάν (δηλαδή 1.5gr/L κατά το χρόνο του συμβάντος), υπο την επήρεια ουσιών σύμφωνα με τα εργαστήρια της ΕΛΑΣ μετά από 4 χρόνια και 3 νες θα δικαστεί …για σειρά πλημμελημάτων μια και η αρμόδια εισαγγελέας δεν τον παρέπεμψε με βάση το νόμο 4139/2013 «περί εξαρτησιογόνων ουσιών» που χαρακτηρίζει τον φόνο από οδηγό υπό την επήρεια ουσιών ωςκακούργημα.

Ο SOS Τροχαία Εγκλήματα υποστηρίζει το αίτημα που θα υποβάλουν οι εκπρόσωποι των θυμάτων για την αναβάθμιση των κατηγοριών σε κακούργημα.

Αν και έχουμε πικρή πείρα από απορρίψεις παρομοίων αιτημάτων σε άλλες δίκες ελπίζουμε πως δεν θα ξαναδούμε ακόμα μια φορά το ίδιο σκηνικό της σκανδαλώδους προστασίας των δραστών.

Πανελλαδικός Σύλλογος “SOS Τροχαία Εγκλήματα”

Μοιραστείτε το άρθρο