Πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ (μ-λ), Κυριακή 15/1 στις 18:00 στην ΕΔΟΘ

Τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν επικίνδυνα, πάνω στους λαούς! Ο άδικος πόλεμος ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ρωσίας στην Ουκρανία συνεχίζεται, παράγοντας νέους και μεγαλύτερους κίνδυνους. Η αντιπαράθεση των ιμπεριαλιστών οξύνεται, σε Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο, Βαλκάνια, μέχρι την Άπω Ανατολή.

Η χώρα κι ο λαός μας εμπλέκονται στα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών, η χώρα γεμίζει στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, απ’ τη Σούδα μέχρι την Αλεξανδρούπολη. Η αντιδραστική ελληνοτουρκική αντιπαράθεση δυναμώνει την υποτέλεια στα ξένα αφεντικά και τα εθνικιστικά κηρύγματα μίσους για τους γείτονες λαούς.

Η ακρίβεια καλπάζει, η φτώχεια για το λαό μεγαλώνει! Μέσα στο χειμώνα, καύσιμα, ρεύμα, βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης, γίνονται απρόσιτα για όλο και περισσότερους ανθρώπους του λαού. Τα μεροκάματα, οι μισθοί και οι συντάξεις καθηλώνονται, οι εργασιακές σχέσεις γίνονται ολοένα και πιο μελανές, η ανεργία αυξάνεται. Η περίθαλψη για το λαό γίνεται ακόμα πιο απρόσιτη. Σπίτια του λαού βγαίνουν στο σφυρί.

Τα δημοκρατικά δικαιώματα λαού και νεολαίας κατεδαφίζονται. Η καταστολή των ΜΑΤ είναι παρούσα σε κάθε διαδήλωση, αστυνομικοί πυροβολούν εν ψυχρώ νέους ανθρώπους, ο αγωνιστικός και ταξικός συνδικαλισμός τίθεται στην παρανομία, απεργίες ποινικοποιούνται, τα σχέδια αστυνόμευσης των χώρων σπουδών είναι μόνιμα, αγωνιστές σέρνονται στα δικαστήρια, η φασιστικοποίηση εντείνεται!

Σε αυτό το μαύρο τοπίο οι λαοί και η εργατική τάξη βαδίζουν όλο και πιο συχνά το δρόμο του αγώνα. Στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ, στην Κίνα και σε μια σειρά άλλες χώρες, όπως και στη δική μας, μαζικές κινητοποιήσεις απαιτούν ανθρώπινες συνθήκες ζωής και δουλειάς, αυξήσεις στους μισθούς. Αυτό δείξανε και στη χώρα μας οι μαζικές κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος, ο εμβληματικός αγώνας στη Μαλαματίνα, η απεργία στις 9 Νοέμβρη, οι μαζικοί επέτειοι του Πολυτεχνείου και του Γρηγορόπουλου.

Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, ενάντια στην καπιταλιστική-ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα, ενάντια στην πολιτική που φέρνει πόλεμο, φτώχεια, ανεργία και καταστολή, και σε ένα κλίμα που φουντώνουν οι εκλογικές αυταπάτες, το ΚΚΕ(μ-λ) έχει καταθέσει πρόταση συντονισμού και κοινής δράσης που θα διαμορφώνει πολιτικούς και κινηματικούς όρους για να βγει στην «επιφάνεια» η δύναμη της μαζικής πάλης, για να βρουν τη συνέχειά τους οι μαζικές κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος.

ΚΚΕ (μ-λ)

Μοιραστείτε το άρθρο