Πορεία αντίστασης και μνήμης για τα δέκα χρόνια από τη δολοφονία του Σαχτζάτ Λουκμάν, Σάββατο 14/1 στις 12:00 στην πλατεία Μερκούρη

Σαχτζάτ Λουκμάν ένας από εμάς κοινότητες αγώνα σε κάθε γειτονιά ενάντια στη φτώχεια, τον φασισμό, τον κανιβαλισμό και τον ρατσισμό.

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023 – πλατεία Μερκούρη – 12μμ πορεία αντίστασης και μνήμης για τα δέκα χρόνια από τη δολοφονία του μετανάστη-εργάτη Σαχτζάτ Λουκμάν, από τους φασίστες Δ. Λιακόπουλο και Χ. Στεργιόπουλο στις 17/1/2013, στην Τριών Ιεραρχών, στα Άνω Πετράλωνα

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023 συγκέντρωση στο σημείο της δολοφονίας, 7μμ, Τριών Ιεραρχών και Φυλασίων στα Άνω Πετράλωνα.

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου

 

 


ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ – ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

10 χρόνια από τη δολοφονία του Σ.Λουκμάν από τους νεοναζί Χ.Στεργιόπουλο και Δ.Λιακόπουλ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΚΑΜΙΑ ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΗΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ

Ο φασισμός δεν αποτελεί παρά την ακραία έκφανση του σάπιου κρατικού-καπιταλιστικού συστήματος. Ενός συστήματος που εντείνει την εκμετάλλευση, τους αποκλεισμούς, τη φτώχια και την εξαθλίωση, εξαπολύει πολέμους, εκτοπίζει εκατομμύρια ανθρώπους από τον τόπο τους, τους δολοφονεί στα σύνορα, τους φυλακίζει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, που ρίχνει σφαίρες στο κεφάλι σε όσους θεωρεί περισσευούμενους πληθυσμούς, όπως στην πιο πρόσφατη δολοφονία του Ρομά Κ. Φραγκούλη, που βασανίζει και βιάζει μέσα στα αστυνομικά τμήματα, που ξεπλένει βιαστές και παιδοβιαστές και συγκαλύπτει κυκλώματα πορνείας και trafficking. Που εντείνει την κρατική καταστολή με την παρανομοποίηση του όπλου της απεργίας, την περιστολή των διαδηλώσεων, τις εκκενώσεις καταλήψεων και τις διώξεις αγωνιστών. Που καλλιεργεί τη μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό στοχεύοντας στον κοινωνικό εκφασισμό, που πριμοδοτεί τις φασιστικές συμμορίες ώστε να συνδράμουν στους επίσημοιυς σχεδιασμούς κράτους και κεφαλαίου για την τρομοκράτηση της κοινωνίας και το τσάκισμα των αγωνιζόμενων.

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αλληλεγγύη στον σύντροφο Δ.Μ. που διώκεται για τη συμμετοχή του στη συγκέντρωση την ημέρα της απόφασης της δίκης της Χ.Α.

Καμία δίωξη για τους 12 συλληφθέντες/είσες

από την αντιφασιστική-αντικρατική κινητοποίηση στο Γαλάτσι την 1/11/2020

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΓΕΝΑΡΗ, 12μ, ΠΛ.ΜΕΡΚΟΥΡΗ

αναρχικό-αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια | Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37 | Αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος Pasamontana | Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση


διαδήλωση αντίστασης και μνήμης για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Σ.Λουκμάν

Στηρίζουμε το κάλεσμα σε διαδήλωση αντίστασης και μνήμης για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Σ.Λουκμάν από νεοναζί.

Δεν ξεχνάμε τους δολοφονημένους μετανάστες/πρόσφυγες από τον φασισμό και το κράτος στους δρόμους τα τμήματα και τα σύνορα.

Όλες/Όλοι στους δρόμους!

Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών(ΣΥ.ΚΑ.ΠΡΟ)


Στηρίζουμε-συμμετέχουμε στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις-πορείες το Σάββατο 14/1, 12:00μμ, στη πλατεία Μερκούρη στα Πετράλωνα για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του μετανάστη εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν από τους φασίστες Δ. Λιακόπουλο και Χ. Στεργιόπουλο και τη Κυριακή 15/1, 17:00, στον ΗΣΑΠ Αμαρουσίου ενάντια στην ομιλία του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, προέδρου του ακροδεξιού κόμματος «Πατριωτική Ένωση», στο δημαρχείο του Αμαρουσίου.

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αντιφασίστες/αντιφασίστριες από το κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά


ΚΑΛΟΥΜΕ, ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΑΧΤΖΑΤ ΛΟΥΚΜΑΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 14/1 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ ΣΤΙΣ 12:00 π.μ.

Ήταν 17 Γενάρη του 2013, δέκα χρόνια πριν, όταν ο μετανάστης εργάτης Σαχζάτ Λουκμάν θα έπεφτε νεκρός από τα μαχαίρια των θρασύδειλων χρυσαυγιτών Λιακόπουλου και Σεργιόπουλου.

Ήταν η περίοδος εκείνη που το κεφάλαιο και οι αστικές του κυβερνήσεις επέλεξαν να βγάλουν από την φαρέτρα τους το ακροδεξιό παρακράτος και τις νεοναζιστικές συμμορίες απέναντι στην εργατική τάξη και τον λαό.

Η περίοδος εκείνη της βαθιάς οικονομικής κρίσης είναι η περίοδος που στελεχώθηκαν κ στηρίχθηκαν υλικά, ηθικά και πολιτικά τα τάγματα εφόδου της χρυσής αυγής για να σπείρουν το φόβο και το φυλετικό τους δηλητήριο στα φτωχά λαϊκά στρώματα και τον αγωνιζόμενο λαό.

Δέκα χρόνια μετά και μετά από τις σφοδρές μάχες που έδωσε το ταξικό λαϊκό κίνημα απέναντι στις φασιστικές συμμορίες επιτεύχθηκε η απενεργοποίηση τους σε μεγάλο βαθμό. Κάνεις όμως δεν πρέπει να εφησυχάζετε γιατί η ιστορία έχει δείξει ότι κάθε φορά που κλονίζεται η καπιταλιστική οργάνωση της κοινωνίας το κεφάλαιο και το κράτος του θα βγάζουν στο προσκήνιο τους φασίστες για να ελέγξουν της αντιδράσεις της εργατικής τάξης, της νεολαίας και του αγωνιζόμενου λαού.

Το ταξικό λαϊκό κίνημα με τις οργανώσεις του πρέπει να δυναμώνει και να δίνει καθημερινά τις μάχες του μέχρι να στείλει μια για πάντα το φαινόμενο του φασισμού στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.

Δεν ξεχνάμε και δεν συγχωρούμε τα εγκλήματα του φασισμού και τους νεκρούς της τάξης μας από τα χέρια των λακέδων του συστήματος.

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ

ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ ΣΑΧΤΖΑΤ ΛΟΥΚΜΑΝ

ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ , ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ

Εργατική ομάδα Τ-34

Μοιραστείτε το άρθρο