Σφοδρές μάχες στο Μπαχμούτ για… τα ορυχεία

318Η ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Ανταλλαγές πυρών και βομβαρδισμών συνεχίστηκαν και τη δεύτερη μέρα της μονομερούς εκεχειρίας που εξήγγειλε η Ρωσία για το χριστουγεννιάτικο διήμερο.

Σε επτά περιοχές της νοτιοανατολικής Ουκρανίας καταγράφηκαν σήμερα πλήγματα: Χερσώνα, Λουγκάνσκ, Ντονέτσκ, Χάρκοβο, Ντινιπροπετρόφσκ, Ζαπορίζια και Κριμαία.

Στο επίκεντρο σκληρών μαχών βρίσκεται το Μπαχμούτ στο βόρειο Ντονέτσκ, με ελάχιστους από τους 70.000 κατοίκους του να παραμένουν στην πόλη των άδειων και βομβαρδισμένων δρόμων.

Προς τι η σφοδρότητα των μαχών στο Μπαχμούτ και γιατί θέλουν τόσο πολύ να το καταλάβουν οι Ρώσοι; Το εξηγεί εύγλωττα το αφεντικό της ιδιωτικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner Εβγένι Πριγκοζίν: Επειδή στην περιοχή βρίσκονται ορυχεία – μεταλλεία (γύψου) και αλατωρυχεία, ένα δίκτυο υπόγειων χώρων-πόλεων και 100 μίλια σηράγγων, που μπορούν να εγκαταστήσουν στρατεύματα και οχήματα.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του αναφέρθηκε στο ρόλο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην «υποστήριξη των μαχητών στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία.

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι ευχαριστεί  τις ΗΠΑ και την Γερμανία για την αποστολή νέας στρατιωτικής βοήθειας, που περιλαμβάνει για πρώτη φορά ελαφριά άρματα μάχης.

Μοιραστείτε το άρθρο