Νέα ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία και νέα στρατιωτική βοήθεια των Δυτικών στο Κίεβο

315Η ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Δεκάδες οι επιδρομές των ρωσικών δυνάμεων στις νότιες και νοτιοανατολικές ουκρανικές περιφέρειες. Η Γαλλία στέλνει στο Κίεβο ελαφρά άρματα μάχης και οι ΗΠΑ οχήματα μάχης, ενώ επεξεργάζονται νέο πακέτο αποστολής οπλικών συστημάτων.

Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν νέα στρατιωτικά πλήγματα σε στόχους στην ουκρανική επικράτεια. Σύμφωνα με του γενικό επιτελείο της Ουκρανίας, η Ρωσία προχώρησε τις τελευταίες 24 ώρες σε επτά πυραυλικά χτυπήματα, 18 αεροπορικές επιδρομές και 85 επιθέσεις από ρουκετοβόλα συστήματα πολλαπλών εκτοξευτήρων. Τα πλήγματα αυτά προκάλεσαν νέες απώλειες, χωρίς όμως να γνωστοποιούνται περαιτέρω στοιχεία. Οι περιοχές που επλήγησαν ήταν η Χερσώνα, η Ζαπορίζια, το Κραματόσρκ στο Ντονέτσκ. Ενώ σφοδρές συνεχίζουν να είναι οι μάχες των δύο εμπόλεμων στο Μπαχμούτ.

Προς ενίσχυση των ουκρανικών στρατιωτικών δυνατοτήτων, η Γαλλία θα παραδώσει στο Κιεβο ελαφρά άρματα μάχης γαλλικής κατασκευής, όπως ανακοίνωσε ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στον ουκρανός πρόεδρο Βολοντιμίρ Ζελένσκι. Το Ελιζέ ανακοίνωσε ότι «ο πρόεδρος θέλησε να ενισχύσει τη στρατιωτική βοήθεια που έχει ήδη δοθεί στο Κίεβο» με την παράδοση αρμάτων μάχης AMX-10 RC. «Είναι η πρώτη φορά που άρματα μάχης δυτικού σχεδιασμού παραδίδονται στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις», σημείωσε η γαλλική προεδρία ύστερα από την τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δυο ηγετών. Σε αυτήν ο Μακρόν εξέφρασε στον Ζελένσκι την «ακλόνητη υποστήριξη» της

Στις ΗΠΑ ο πρόεδρος Τζο Μπάϊντεν γνωστοποίησε ότι η κυβέρνησή του συζητάει την αποστολή των οχημάτων μάχης Bradley. Ο αμερικανός πρόεδρος απάντησε θετικά στην ερώτηση αν το θέμα αυτό είναι υπό συζήτηση. Ενώ γίνεται επίσης γνωστό πως οι Αμερικανοί ετοιμάζονται να ανακοινώσουν ένα ακόμη πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο.

Μοιραστείτε το άρθρο