Κινητοποιήσες αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας Θάνο Χατζηαγγέλου, Τετάρτη 04/01

Θεσσαλονίκη: 19:00 στην Καμάρα

Αθήνα: 18:00 στο Σταθμό ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι

Πάτρα: 18:00 στην πλατεία Γεωργίου

Χανιά: 18:00 στο κατειλημμένο επιμελητήριο


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στις 8/2 πραγματοποιείται εμπρηστική επίθεση στο ίδρυμα εθνικού και θρησκευτικού προβληματισμού. Λίγες ώρες αργότερα θα συλληφθούν οι αναρχικοί αγωνιστές Θάνος Xατζηαγγέλου και Γεωργία Βούλγαρη, κατηγορούμενοι για την επίθεση. Κάποιες ώρες αργότερα θα πραγματοποιηθεί και η σύλληψη του Π. Καλαϊτζή, φίλου, συναδέλφου και συντρόφου του Θ. Χατζηαγγέλου έτσι ώστε να μπορέσει να στοιχειοθετηθεί η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Ο Θ. Χατζηαγγέλου και η Γ. Βούλγαρη θα αναλάβουν την ευθύνη, στο μέτρο που αναλογεί στον καθένα, για την εμπρηστική επίθεση. Δηλαδή ο Θάνος για τη συμμετοχή και την ενέργεια, ενώ η Γεωργία για τον βοηθητικό και υποστηρικτικό της ρόλο σε αυτή. Έπειτα, στις 10 Μαρτίου, ημέρα τιμής και μνήμης του Επαναστάτη Λάμπρου Φούντα, ο αναρχικός Θ. Χατζηαγγέλου θα αναλάβει την ευθύνη για τη συμμετοχή του στην οργάνωση άμεσης δράσης, “Οργάνωση Αναρχική Δράση”.
Μία ομάδα με ιστορικό δράσης από το 2016 στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Ο Θ. Χατζηαγγέλου μέχρι πρόσφατα βρισκόταν κρατούμενος στις Φυλακές Κορυδαλλού και συμμετείχε ενεργά σε διάφορες πολιτικές ενέργειες εντός των τειχών, με τελευταία αυτήν ενάντια στον Νέο Σωφρονιστικό Κώδικα.

Την Δευτέρα 19/12 το ξημέρωμα, τα γνωστά ένστολα σκουπίδια με όρους απαγωγής, μεταγάγουν τον Θ.Χατζηαγγέλου από το κελί του στην Δ’πτερυγα των φυλακών Κορυδαλλού και μεταφέρεται δεμένος, χωρίς κάποια ενημέρωση για τον λόγο της μεταγωγής και του απαγορεύεται η δυνατότητα επικοινωνίας, είτε με τα συντροφικά του πρόσωπα είτε ακόμα και με δικηγόρο. Με ταχείες διαδικασίες μετακινείται στην Υποδιεύθυνση Μεταγωγών Θεσσαλονίκης και από εκεί στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα. Από την πρώτη στιγμή της αιχμαλωσίας του έχει υπερασπιστεί με σθένος και συνέπεια την επαναστατική και πολιτική του ιδιότητα, συνεπώς άμεσα ανακοίνωσε την επιλογή του να πάρει τον δρόμο της απεργίας πείνας και δίψας, μέχρις ότου να του γνωστοποιηθεί ο λόγος της μεταγωγής του.

Με τον ίδιο τρόπο απαγωγής, μεταφέρεται και ο αναρχικός Κώστας Δημαλέξης από τις φυλάκες του Κορυδαλλού στις φυλακές των Τρικάλων, θέτοντας του άκομα περισσότερα εμπόδια στην επικοινωνία με τους κοντινούς του ανθρώπους και το δικηγόρο του. Ο Κώστας από την πρώτη στιγμή της προφυλακισής του συμμετείχε και ο ίδιος στις κινητοποιήσεις ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα.

Είναι προφανές ότι πρόκειται για εκδικητική μεταγωγή των αναρχικών αγωνιστών Θ. Χατζηαγγέλου και Κ. Δημαλέξη λόγω της ενεργής συμμετοχής τους στις κινητοποιήσεις στις φυλακές Κορυδαλλού και το χρονικό συνδέεται άψογα με την επίσκεψη της Σακελλαροπούλου για τη χριστουγεννιάτικη φιέστα στο κατάστημα. Η έσχατη προσπάθεια του κράτους να τους απομονώσει και να τους απομακρύνει από τους συλλογικούς αγώνες.

Όσον αφορά το νέο σωφρονιστικό κώδικα που ψηφίστηκε στις 19 Οκτώβρη
2022, πλασάρεται από το κράτος ως μια αναβάθμιση του προηγούμενου που
στοχεύει στην ενίσχυση των δικαιωμάτων των κρατουμένων. Η πραγματικότητα
όμως είναι τελείως διαφορετική αφού με βάση τον κώδικα αυστηροποιούνται
οι συνθήκες διαβίωσης και εντείνεται η καταστολή των κρατουμένων. Χαρακτηριστικά σημεία του είναι η επαναφορά των φυλακών τύπου Γ, ως καταστήματα αυξημένης ασφάλειας, η αυστηροποίηση των προϋποθέσεων λήψης τακτικών αδειών (οι καταδικασμένοι/-ες για τρομοκρατική οργάνωση, όπως και για άλλα βαριά κακουργήματα θα πρέπει να εκτίουν τα 5/6 της ποινής που τους έχει επιβληθεί), ο περιορισμός των δικαιωμάτων εκπαιδευτικής άδειας και μεταγωγής στις αγροτικές φυλακές. Στην άμεση καταστολή των κρατουμένων συμβάλλει η αύξηση των βαθμών ποινής που επιβάλλονται ύστερα από πειθαρχικά παραπτώματα στον κρατούμενο, με την υψηλότερη των ποινών
να προβλέπεται για την κατοχή κινητού. Οι κρατούμενοι/-ες αρνούμενοι να υποκύψουν στην προσπάθεια τρομοκράτησής τους και αντιστεκόμενοι/-ες στις ορέξεις του κράτους για περαιτέρω περιορισμό της ελευθερίας τους έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις, αρχικά στις φυλακές Κορυδαλλού και στη συνέχεια στις φυλακές Λάρισας, Κέρκυρας, Πάτρας, Τρικάλων και Δομοκού, με μέσα όπως η άρνηση καταμέτρησης, κλειδώματος στα κελιά το μεσημέρι καθώς και η αποχή από τα μεροκάματα.

Απο τις 22/12 σε απεργία πείνας βρίσκεται και ο αναρχικός Γ. Μιχαήλιδης ως ένδειξη άμεσης αλληλεγγύης στην απεργία πείνας και δίψας του Θ. Χατζηαγγέλου και για όσο αυτός βρίσκεται στην κρίσιμη και εξαιρετικά επικίνδυνη για τη ζωή του, φάση της απεργίας δίψας.

Δύναμη και αλληλεγγύη στον αναρχικό αγωνιστή Θ. Χατζηαγγέλου

Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του – Να γνωστοποιηθεί ο πραγματικός λόγος μεταγωγής του και να μεταχθεί άμεσα στον Κορυδαλλό

Να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού ο αναρχικός Κ. Δημαλέξης

Νίκη στον αγώνα των κρατουμένων ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα

Αλληλεγγύη στον αναρχικό απεργό πείνας από 20/10 Alfredo Cospito καθώς
και στους 11 Τούρκους αγωνιστές/-στριες που τελούν απεργία πείνας από
τις 7/10

Οι φυλακές πυρπολούνται, δεν εκσυχρονίζονται

Απέναντι στην επιβαλλόμενη σιωπή θα παραμείνουμε ο εκκωφαντικός ήχος της καταιγίδας

Ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας και δίψας Θάνο Χατζηαγγέλου


ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΨΑΣ (ΑΠΟ 19/12) ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ Θ. ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΟΥ

Ο νέος νόμος που αφορά τον σωφρονιστικό κώδικα, με τίτλο «Αναμόρφωση και εκσυγχρονισμός Σωφρονιστικού Κώδικα -Τροποποιήσεις στον ν.2776/1999», ο οποίος ψηφίστηκε πριν δύο μήνες, περιλάμβανε τροποποιήσεις που αφορούν την περιστολή/κατάργηση του δικαιώματος της άδειας μέσα από την αυστηροποίηση των χρονικών ορίων έκτισης για τη θεμελίωση του δικαιώματος της άδειας, αλλά και την επέκταση των προϋποθέσεων που θα πρέπει να πληροί ο κρατούμενος, την αναβίωση των φυλακών υψίστης ασφαλείας, την αύξηση της αρμοδιότητας του Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τα ζητήματα των φυλακών.

Τους τελευταίους δύο μήνες κρατούμενοι έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο νόμο έκτρωμα που προσπαθεί να κάνει ακόμα περισσότερο τις φυλακές της χώρας τσιμεντένιους τάφους. Απέναντι στις κινητοποιήσεις των κρατουμένων το Υπουργείο όχι μόνο κωφεύει αλλά αναγγέλλει νέα ταπεινωτικά μέτρα εναντίον τους όπως την διακοπή των μεταγωγών και την παρουσία των κατηγορουμένων σε δίκες μέσω τηλεδιάσκεψης, όπως πρόσφατα εξήγγελλε ο Θεοδωρικάκος. Tο πρωί της 19ης Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε απαγωγή του αναρχικού Θάνου Χατζηαγγέλου από τις φυλακές Κορυδαλλού και η εκδικητική μεταγωγή του για τις Φυλακές Νιγρίτας.

Την ίδια μέρα, ο Θάνος Χατζηαγγέλου ξεκίνησε απεργία πείνας και δίψας με αίτημα τη γνωστοποίηση του πραγματικού λόγου της μεταγωγής του και την άμεση επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Στις 25 Δεκέμβρη εισήχθη στο νοσοκομείο Σερρών ενώ λίγες ώρες μετά εκδόθηκε εισαγγελική εντολή για το βασανιστήριο της αναγκαστικής σίτησης.
Δύο μέρες μετά, στις 22 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε και η μεταγωγή του αναρχικού και μέλους της Κοινότητας των Κατειλημμένων Προσφυγικών, Κώστα Δημαλέξη από τις φυλακές Κορυδαλλού στις φυλακές των Τρικάλων χωρίς καμιά ενημέρωση τόσο του ίδιου όσο και των δικηγόρων του.
Ο Θάνος Χατζηαγγέλου σε αυτή τη μάχη δεν είναι μόνος. Απέναντι στις εκδικητικές μεταγωγές και στη στοχοποίηση όσων συνεχίζουν να αντιστέκονται και μέσα στα κελιά της αστικής “δημοκρατίας” οι σύντροφοι Γιάννης Μιχαηλίδης, Λάμπρος Βουγιουκλάκης, Φώτης Δασκαλάς, Φώτης Τζιώτζης, Ιάσωνας Ροδόπουλος, Κώστας Δημαλέξης ξεκίνησαν απεργία πείνας αλληλεγγύης ενώ οι κρατούμενοι της Δ πτέρυγας Κορυδαλλού παρέτειναν εδώ και δύο μέρες το κλείσιμο των κελιών μια ώρα πίσω κατά την βραδινή κατάκλιση. Παράλληλα την Τρίτη 27/12 η Κοινότητα των Κατειλημμένων Προσφυγικών ξεκίνησε κυκλική απεργία πείνας, ένα άτομο την ημέρα, για όσο διαρκέσει η απεργία πείνας και δείψας του Θ. Χατζηαγγέλου.

Είναι ευθύνη όλων μας να σταθούμε δίπλα στους πολιτικούς κρατούμενους, απέναντι σε κάθε απόπειρα καταστρατήγησης των δικαιωμάτων τους, που στόχο έχει τόσο την εξόντωση των ίδιων, όσο και την εδραίωση ενός καθεστώτος εξαίρεσης για όλες και όλους τους αγωνιστές που μπορεί να βρεθούν στην θέση τους.

Πορεία αλληλεγγύης στον αναρχικό Θ. Χατζηαγγέλου, που θα διανύει τη 17η μέρα απεργίας
Τετάρτη 4/1 στις 19:00, Καμάρα

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ –
ΝΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΜΕΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΧΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ

ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΣΙΤΙΣΗ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης


Καλούμε σε συγκέντρωση έξω απο την κατάληψη Terra Incognita

Συνέλευση 16:00 στο εσωτερικό της κατάληψης

Κάλεσμα σε πορεία αλληλεγγύης στο σύντροφο απεργό πείνας και δίψας Θ.Χατζηαγγέλου – Καμάρα 19:00, προσυγκέντρωση στην Terra στις 18:00

Σήμερα 4/01/2022 πήραμε την απόφαση ως αλληλέγγυοι/-ες να επανακαταλαβουμε το κτίριο στην οδό Τάσκου Παπαγεωργίου με Ολύμπου όπου στεγαζόταν για 16 χρόνια η κατάληψη Terra incognita ως συμβολική ένδειξη αλληλεγγύης στο σύντροφο απεργία πείνας και δίψας Θάνο ατζηαγγελου Χατζηαγγελου. Ο θανος διανύει σήμερα τη 17η μέρα σε απεργία όντας σε μια πολύ κρίσιμη κατάσταση για την υγεία του. Τέλει την απεργία λόγω της εκδικητικής μεταγωγής του από τις φυλακές Κορυδαλλού στις φυλακές Νιγρίτας, επειδή συμμετείχε ενεργά από την πρώτη στιγμή στις κινητοποιήσεις στις φυλακές Κορυδαλλού, ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα. Ο σύντροφος μας στέκεται με συνέπεια και αξιοπρέπει στην πολιτική επιλογή της απεργίας, με αποτέλεσμα η κατάσταση της υγείας του να είναι οριακή από ώρα σε ώρα ενώ παράλληλα το κράτος απειλεί και εκβιάζει τους γιατρούς και τη διεύθυνση του νοσοκομείου Σερρώ για για αναγκαστική σίτιση και ενυδάτωση, το οποίο αποτελεί βασανιστήριο. Η απεργία πείνας και δίψας είναι το έσχατο μέσο πολιτικής δράσης εντός των τειχών για την ικανοποίηση των εκάστοτε αιτημάτων των κρατουμένων, προτάσσοντας ως όπλο το σώμα τους. Επιλέξαμε ως κτίριο την Terra incognita, καθώς ο Θάνος αποτελούσε για πολλά χρόνια μέλος της πολιτικής συνέλευσης της κατάληψης. Η Terra incognita εκκενώθηκε στις 17/08/2020 στα πλαίσια της καταστολής από την κυβέρνηση, τα επόμενα χρόνια ακολούθησαν και η εκκένωση της κατάληψης στέκι στο βιολογικό, 111 και Mundo Nuevo. Το κράτος αποφάσισε την εκκένωση καθώς η Terra incognita αποτελούσε διαχρονικά πεδίο αναρχικού αγώνα, σημείο συνεύρεσης και ζύμωσης πολιτικών υποκειμένων προτάσσοντας την αλληλεγγύη και την αντικρατικη αντιεξουσιαστική πάλη, δημιουργώντας αναχώματα σε έναν κόσμο εξουσίας, εκμετάλλευσης και υποταγής.

Ικανοποίηση των αιτημάτων του αναρχικού Θάνου Χατζηαγγελου που βρίσκεται σε απεργία πείνας και δίψας από 19/12 – άμεση επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού και γνωστοποίηση του λόγου μεταγωγής του

Αλληλέγγυες/-οι


ΑΘΗΝΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΨΑΣ ΘΑΝΟ ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΟΥ

ΚΑΜΙΑ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΛΟΓΩ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ

Τον Οκτώβρη του 2022, η κυβέρνηση ψηφίζει το νέο σωφρονιστικό κώδικα, ο οποίος καταργεί το δικαίωμα άδειας για τους πολυ-ισοβίτες, αυστηροποιεί τους όρους χορήγησης ή ανάκλασης εκπαιδευτικών αδειών, απαγορεύει τις μεταγωγές κρατουμένων σε αγροτικά καταστήματα και φέρνει τις φυλακές τύπου Γ’ ως Σωφρονιστικά Καταστήματα Αυξημένης Ασφαλείας.

Κόντρα στην υποθάθμιση των ήδη άθλιων συνθηκών διαβίωσης, στις 28 Οκτωβρίου, οι κρατούμενοι ξεκίνησαν έναν δύσκολο αγώνα. Έχουν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις όπως αρνήσεις καταμέτρησης, μεσημεριανού κλειδώματος και μεροκαμάτων ενώ κρατούν τα προαύλια και τα κελιά ανοιχτά. Οι κρατούμενοι ζητούν την επιστροφή των φυλακών στη δικαιοδοσία του υπουργείου δικαιοσύνης και την κατάργηση των Σωφρονιστικών Καταστημάτων Αυξημένης Ασφαλείας. Ακομη, ζητούν να παρθούν πίσω οι αλλαγές που αφορούν τις άδειες. Τέλους, ζητούν πρόσβαση στις αγροτικές φυλακές για όλους, με προτεραιότητα στις αιτήσεις αδειών κρατουμένων με 67% αναπηρία και άνω.

Το κράτος απαντά με τρομοκρατικές τακτικές όπως η στοχοποίηση πιο ενεργών κρατουμένων στις κινητοποιήσεις. Γίνονται επαναλαμβανόμενες απειλές για εφόδους στα κελιά των συντρόφων Φώτη Δ., Λάμπρο Β. και Παναγιώτη Β. όπως επίσης δεχονται και εκδικητική μεταχείρηση λογω των κινητοποιήσεων αυτών.

Μια περίπτωση εκδικητικής μεταχείρησης ειναι και εκείνη των συντρόφων Θάνου Χατζηαγγέλου, μέλος της οργάνωσης Αναρχική Δράση και Κώστα Δημαλέξη. Ενόψει μάλιστα και της υποκριτικής φιέστας που ετοίμαζε η Σακελαροπούλου στις φυλακές Κορυδαλλού, για την αξία της εκπαίδευσης στην επανένταξη των κρατουμένων – ή τουλάχτιστον όσων επιβιώσουν από την έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, θέρμανσης, την απουσία στοιχειωδών συνθηκών υγιεινής – οι σύντροφοι απήχθησαν από τα κελιά τους στις φυλακές Κορυδαλλού, Ο Θ. Χατζηαγγέλου μεταφέρθηκε στις φυλακές Νιγρίτας και ο Κ. Δημαλέξης στις φυλακές Τρικάλων. Την ευθύνη για τις μεταγωγές φέρει η “Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών”, προεδρέυων της οποίας ειναι ο Κωνσταντίνος Παπαθανασίου.

Ξεκαθάροι στόχοι αυτών, ειναι η τρομοκράτηση των αγωνιζομενων κρατουμένων δια του παραδειγματισμού, καθώς και η αποκοπή των συντρόφων από τον αγώνα ενάντια στο σωφρονιστικό κώδικα. Με την απόπειρα απομόνωσης του Θ.Χ και του Κ.Δ η κυβέρνηση οξύνει τη χυδαία εκδικητικότητα της προς κάθε αμετανόητο/η αγωνιστή/τρία που τόλμησε να σηκώσει κεφάλι ενάντια στη κρατική βαρβαρότητα που καλύπτει κάθε πτυχή της κοινωνίας μας, επιβεβαιώνοντας το καθεστώς εξαίρεσης που εφαρμόζει στους πολιτικούς εχθρούς της. Ένα καθεστώς που αναβαθμίζεται με συνεχείς προφυλακίσεις, καταδίκες ανεξαρτήτως ύπαρξης ή μη στοιχείων και με ανανεώσεις του ποινικού οπλοστασίου που επεκτείνουν την εμβέλεια της αντί – τρομοκρατικής και τιμωρητικής νομοθεσίας του (αναθεώρηση ποινικού και σωφ. κώδικα). Ένα αντιεξεγερτικό καθεστώς που προλαμβάνει τον κοινωνικό αναβρασμό.

Απέναντι όμως στο κατασταλτικό οδοστρωτήρα, ο σύντροφός Θ.Χ ύψωσε για άλλη μια φορά ανάστημα, βάζοντας το σώμα του ανάχωμα στις κρατικές μεθοδεύσεις με την απεργία πείνας και δίψας στην οποία προχώρησε το ίδιο βράδυ της μεταγωγής του 19/12. Ως άμεση απάντηση της εκδικητικής μεταγωγής, οι κρατούμενοι της Δ’ πτέρυγας, προχώρησαν σε παράταση μιας ακόμη ώρας από το κλείδωμα των κελιών. Σε αλληλεγγύη έχουν προχωρήσει σε απεργία πείνας οι σύντροφοι Γ. Μιχαηλίδης από 22/12, ο Λ. Βουγιουκλάκης και Φ. Δασκαλάς από 24/12, ο Φ. Τζιώτζης από 25 έως 27/12 και ο Κ. Δημαλέξης από 27/12. Για άλλη μια φορά, σκοπός των πολιτικών κρατουμένων είναι να σπάσει το τείχος σιωπής που έχει επιβάλλει το κράτος στις κινητοποιήσεις τους, αλλά και να επιβεβαιωθεί ότι οι φυλακές αποτελούν συνεχή επίδικα απέναντι στη θανατοπολιτική του κράτους ενάντια στα περιθωριοποιημένα κομμάτια της κοινωνίας.

Ο σύντροφός Θ.Χ. διανύει την 14η μέρα απεργίας πείνας και δίψας στο νοσοκομείο Σερρών (από 19/12) και απειλείται με αναγκαστική σίτιση σε περίπτωση που πέσει σε κώμα πράξη η οποία και αποτελεί τακτική βασανισμού. Επιπρόσθετα οι γιατροί/νοσηλευτές τον αντιμετωπίζουν ως έναν ακόμη ασθενή και όχι ως απεργο πείνας και δίψας με την παρουσία των μπάτσων που τον “επιβλέπουν”, να καθιστά τη συνθήκη ακόμα πιο αφόρητη μιας και κάνουν φασαρία και τρώνε μπροστά του, με αποτέλεσμα να καταβάλλεται ψυχολογικά και να μη μπορεί να κοιμηθεί.

Ο αναρχικός απεργος πείνας και δίψας Θ. Χατζηαγγέλου και οι αλληλέγγυοι, απαιτούν τη γνωστοποίηση των πραγματικών λόγων μεταγωγής του συντρόφου και την άμεση επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Από την πλευρά μας, γνωρίζουμε πως η αλληλεγγύη είναι ο μόνος δρόμος στον οποίο οι αγώνες εντός και εκτός των τειχών μπορούν να συναντηθούν και να βρουν κοινό βηματισμό.

Με τον αναρχικό, μέλος της Οργάνωσης Αναρχικής Δράσης και αιχμάλωτο του κράτους, Θάνο Χατζηαγγέλου, να διανύει την 16η ημέρα απεργίας πείνας και δίψας και το κράτος να πιέζει πλέον καθημερινά για υποχρεωτική σίτιση, καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τετάρτη 4 Ιανουαριου 18:00, στο Μοναστηράκι.

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΨΑΣ ΘΑΝΟΥ ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΟΥ

Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΙΤΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΟ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ Γ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, Κ. ΔΗΜΑΛΕΞΗ ΚΑΙ Ι. ΡΟΔΟΠΟΥΛΟ, ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΣΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΝ Θ. ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΟΥ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ALFREDO COSPITO

ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ 11 ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ Κ. ΔΗΜΑΛΕΞΗ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ

ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

Συνέλευση αλληλεγγύης στον απεργο πείνας και δίψας Θάνο Χατζηαγγέλλου


Η «Επιτροπή για την αποφυλάκιση του Δ. Κουφοντίνα» καλεί όλες και όλους να στηρίξουμε σε όλη τη χώρα τις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον αναρχικό πολιτικό κρατούμενο, απεργό δίψας και πείνας από 19/12, Θάνο Χατζηαγγέλου του οποίου η υγεία βρίσκεται πλέον σε οριακή κατάσταση.

Στην Αθήνα, στηρίζουμε το κάλεσμα της «Συνέλευσης αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας Θάνο Χατζηαγγέλου», σήμερα 4/1 και ώρα 18.00 στον σταθμό στο Μοναστηράκι.

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΔΙΨΑΣ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑΣ ΘΑΝΟΥ ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΟΥ

ΝΙΚΗ ΣΤΗ ΖΩΗ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ

 “Επιτροπή για την αποφυλάκιση του Δ. Κουφοντίνα”


ΠΑΤΡΑ

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ & ΔΙΨΑΣ ΑΠΟ 19/12

ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΘΑΝΟΥ ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΟΥ

Πορεία: Τετάρτη 4/1, στις 18:00, στην πλατεία Γεωργίου

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

Το πρωί της Δευτέρας 19 Δεκέμβρη ο αναρχικός σύντροφος Θάνος Χατζηαγγέλου, που βρίσκεται προφυλακισμένος για την υπόθεση της Οργάνωσης Αναρχική Δράση, μετάγεται βίαια από τις φυλακές Κορυδαλλού στις φυλακές Νιγρίτας χωρίς να του επισημανθεί κανένας λόγος. Την επόμενη μέρα στις 20 του μήνα ήταν προγραμματισμένη επίσκεψη της Προέδρους της Δημοκρατίας Σακελλαροπούλου και της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως στις φυλακές Κορυδαλλού. Μιας επίσκεψης που τη συνόδευσε χολιγουντιανού σκηνικού έφοδος μπάτσων των ΕΚΑΜ, της ΟΠΚΕ και της Δίωξης Ναρκωτικών τις προηγούμενες μέρες και πλήθος δημοσιογραφικών καμερών ανήμερα. Έτσι λοιπόν, παράλληλα με τη μιντιακή φιέστα του κράτους στις φυλακές ο σύντροφος βρίσκεται εκδικητικά μεταγόμενος στις φυλακές Νιγρίτας, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει απεργία πείνας και δίψας με σκοπό τη γνωστοποίηση της μεταγωγής του και την επιστροφή του πίσω στις φυλακές Κορυδαλλού.

Το πρωί της 22/12, πραγματοποιείται άλλη μία εκδικητική μεταγωγή, του συντρόφου Κώστα Δημαλέξη, που απήχθη από την Έ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού και μετήχθη στις φυλακές Τρικάλων. Μια παράτυπη μεταγωγή που αποτελεί άλλο ένα στιγμιότυπο του κρατικού ρεβανσισμού καθώς η αιτία είναι η συμμετοχή του συντρόφου στις κοινοποιήσεις ενάντια στο νέο σωφρονιστικό κώδικα και στοχεύει και στο να του δημιουργήσει περαιτέρω εμπόδια στην επικοινωνία με τη δικηγόρο του και την οικογένεια του.

Έπειτα από πληροφορίες την 25/12, έχει βγει εισαγγελική εντολή για αναγκαστική σίτιση ακόμη και με καθήλωση, βέβαια όλο αυτό είναι προφορικό. Οι γιατροί το έχουν δεχτεί αν ο απεργός πέσει σε κώμα. Αυτό αποτελεί βασανιστήριο και για ότι συμβεί στον σύτνροφό μας, γνωρίζουμε τους υπαίτιους.

Η εκδικητική μεταχείριση των αγωνιζόμενων κομματιών της κοινωνίας από την εξουσία είναι συνεχής και ποτέ τυχαία. Σε μια χρονική συγκυρία που το ελληνικό κράτος έχει εξαπολύσει μια λυσσαλέα επίθεση στους “από τα κάτω” της κοινωνίας, εντείνοντας περισσότερο την φτώχεια, την εξαθλίωση και την εκμετάλλευσή τους για να προωθήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου, η καταστολή πρέπει να υπερισχύσει σε όλα τα κοινωνικά πεδία. Φτώχεια, δυσβάσταχτο κόστος ζωής για τους ανθρώπους της τάξης μας την ώρα που τα αφεντικά πλουτίζουν μέσω της ακρίβειας, τα οικονομικά και όχι μόνο σκάνδαλα ανθρώπων της εξουσίας διαδέχονται το ένα το άλλο, ο φυσικός κόσμος καταστρέφεται καθημερινά, τα εργατικά κεκτημένα ξηλώνονται και τόσα άλλα. Όλα τούτα είναι μόνο λίγα από τα κομμάτια του παζλ που συνθέτει η καπιταλιστική πραγματικότητα εν καιρώ διαρκούς κρίσης και η καταστολή έχει ως αποστολή να διαφυλάξει την αποδοχή του διαρκούς κοινωνικού ευτελισμού. Να διασφαλίσει ότι η οργή μας δε θα γίνει αγώνας να τους σαρώσει.

Σε αυτή την πραγματικότητα το ελληνικό κράτος επιχειρεί να περάσει ένα από τα πιο ζοφερά νομοθετικά πλαίσια που αφορά τις φυλακές και τους/τις κρατούμενους/ες. Ο νέος Σωφρονιστικός Κώδικας προβλέπει τροποποιήσεις που αφορούν την περιστολή-κατάργηση του δικαιώματος των κρατουμένων σε άδειες μέσω της αυστηροποίησης των χρονικών ορίων και των προϋποθέσεων που πρέπει να πληροί ο/η κρατούμενος/η ώστε να χορηγηθεί, την αναβίωση των φυλακών υψίστης ασφαλείας, καθώς και την αύξηση αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Προστασίας του πολίτη στα ζητήματα των φυλακών φέρνοντας και επισήμως την αστυνομία στην καθημερινή ζωή των κρατουμένων. Ένας Σωφρονιστικός Κώδικας που θάβει στην κυριολεξία ζωντανούς τους/τις κρατούμενους/ες, φέρνοντας τους/τις αντιμέτωπους/ες με περαιτέρω καταστολή και περιστολή θεμελιακών ακόμα και για τον αστικό κόσμο δικαιωμάτων τους.

Εμείς ως αναρχικοί/ές αντιλαμβανόμαστε τον νέο Σωφρονιστικό Κώδικα ως μια έκφανση από τη γενικότερη υποτίμηση των ζωών μας μέσα στον καπιταλισμό. Μιας υποτίμησης που με τη σφραγίδα του ελληνικού κράτους θα αφήνει τους/τις φτωχούς/ές να εξαθλιώνονται, να φυλακίζονται επ’ αόριστον αν τύχει να κλέψουν για να ζήσουν ή αγωνιστούν για να καλυτερεύσουν τις ζωές τους, να γίνονται γρανάζια στη καπιταλιστική μηχανή, την ώρα που οι γόνοι των αφεντικών, οι μπάτσοι, οι φασίστες, οι μεγαλοδικηγόροι και όλα τα παιδιά της εξουσίας θα μπορούν να σκοτώνουν, βιάζουν, εκμεταλλεύονται ελεύθερα χωρίς καμία αντίσταση. Ενάντια σε αυτή τη συνθήκη βρισκόμαστε στο πλευρό των κρατουμένων και στον αγώνα που δίνουν ενάντια στον νέο Σωφρονιστικό Κώδικα, βρισκόμαστε στο πλάι του αναρχικού συντρόφου Θάνου Χατζηαγγέλου που διεξάγει απεργία πείνας και δίψας για να γυρίσει πίσω στις φυλακές Κορυδαλλού ορθώνοντας το ανάστημά του στην κρατική εκδικητικότητα. Γιατί μέσα από την αλληλεγγύη και τον αγώνα δομούμε σχέσεις που θα καταστρέψουν τον καπιταλιστικό κόσμο της εκμετάλλευσης του θανάτου, της πατριαρχίας, της φτώχειας και των πολέμων και θα οικοδομήσουν τον κόσμο της ελευθερίας και της ισότητας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ/ΣΤΙΣ 11 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ/ΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

που βρίσκονται σε πολυήμερη απεργίας πείνας

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ Γ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, Ι. ΡΟΔΟΠΟΥΛΟ, Κ. ΔΗΜΑΛΕΞΗ

που ξεκίνησαν απεργία πείνας για την επιστροφή των Θ.Χ. και Κ.Δ. στις φυλακές Κορυδαλλού

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΦΥΛΑΚΕΣ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ

Συνέλευση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας Θάνο Χατζηαγγέλου – Πάτρα


ΧΑΝΙΑ

Κατάληψη τώρα στο βιομηχανικό επιμελητήριο Χανίων για τον αναρχικο απεργο πείνας κ διψας Θ.Χατζηαγγελου. Καλούμε: ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ 11:00 ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΕΙΛΛΗΜΜΕΝΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΉΡΙΟΥ 18:00

Δύναμη και αλληλεγγύη στον αναρχικό αγωνιστή απεργό πείνας και δίψας Θάνο Χατζηαγγέλου

*Τετάρτη 4/1 στις 11:00 | Μικροφωνική/Συγκέντρωση στην κατάληψη του ΕΒΕΧ

Τετάρτη 4/1 στις18:00 | Ανοιχτή Συνέλευση στην κατάληψη του ΕΒΕΧ

Πέμπτη 5/1 στις19:00 | Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην πλ. Αγοράς

*Το κτήριο του ΕΒΕΧ, σήμερα 4/1, τελεί υπό κατάληψη ως ελάχιστη κίνηση αλληλεγγύης στον απεργό πείναςκαι δίψας Θάνο Χατζηαγγέλου. Ο αναρχικός αγωνιστής και πολιτικός κρατούμενος Θ. Χατζηαγγέλου, αιχ-μάλωτο μέλος της οργάνωσης “Αναρχική Δράση”, έχει ξεκινήσει απεργία πείνας και δίψας από τις 19/12, μετά την εκδικητική μεταγωγή του από τις φυλακές του Κορυδαλλού στις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών.Βρισκόμαστε στη 17η μέρα απεργίας και η ζωή του συντρόφου μας κρέμεται πλέον από μία κλωστή. Αυτή τη στιγμή έχει δυσκολία να σηκωθεί από το κρεβάτι, πονάει σε όλο του το σώμα, τα άκρα του έχουν πρηστεί,έχει εμφανίσει συμπτώματα στηθάγχης -που υποδηλώνουν σοβαρό πρόβλημα στην καρδιά με πιθανότητα αιφ-νίδιας ανακοπής- και ίσως υπάρχει μόνιμη βλάβη στα νεφρά. Από την Κυριακή έχει αρχίσει να χάνει την αί-σθηση του χρόνου και παρουσιάζει σημάδια παραισθήσεων. Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Σερρών, φρουρού-μενος από αστυνομικούς που βρίσκονται συνεχώς μέσα στον θάλαμο καιπου δεν διστάζουν να τρώνε μπρο-στά του, επιδεικνύοντας με έναν σαδιστικό τρόπο το βάρβαρο πρόσωπο της εξουσίας απέναντι στους πολιτι-κούς της αντιπάλους. Σε ένδειξη συντροφικότητας, έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας συμπαράστασης οι πολιτι-κοί κρατούμενοι Ι.Ροδόπουλος, Γ. Μιχαηλίδης και Κ. Δημαλέξης, ενώ δράσεις και παρεμβάσεις πραγματο-ποιούνται καθημερινά σε όλη την ελλαδική επικράτεια.Το βασικό και κύριο αίτημα του Θ. Χατζηαγγέλου είναι να επιστρέψει στις φυλακές του Κορυδαλλού, όπως επίσης να του γνωστοποιηθεί ο πραγματικός λόγος της μεταγωγής του. Με την αταλάντευτη στάση του, εντός και εκτός των τειχών, ο σύντροφος έχει χαράξει σταθερή πορεία σε τροχιά αντιπαράθεσης και σύγκρουσης μετο κράτος και το κεφάλαιο. Ενεργή είναι επίσης η συμμετοχή του στην επιτροπή αγώνα και τις πολύμορφεςκινητοποιήσεις των φυλακισμένων ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα, ο οποίος υποσκάπτει σε μεγάλοβαθμό κομβικά δικαιώματα κρατουμένων που έχουν κερδηθεί μέσα από σκληρούς αγώνες. Είναι ξεκάθαρο πως η μεταγωγή του -που πραγματοποιήθηκε ξημέρωμα και με όρους απαγωγής όντας δεμένος- στοχεύει απο-κλειστικά στο να καμφθεί το αγωνιστικό ηθικό των κρατούμενων, δημιουργώντας τους τον φόβο σαν αντίποι-να για τους αγώνες τους. Με τον ίδιο τρόπο μεταφέρεται από τις φυλακές του Κορυδαλλού στις φυλακές των Τρικάλων και ο αναρχικός Κώστας Δημαλέξης, ο οποίος,ήδη από την προφυλάκισή του, συμμετέχει στις κι-νητοποιήσεις ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα. Επιπλέον, οι αρχέςπεριορίζουν την επικοινωνία τωνδύο συντρόφων τόσο με φιλικά/κοντινά τους πρόσωπα όσο και με τους δικηγόρους τους. Δεν πρόκειται να αφήσουμε τους συντρόφους μας έρμαια στα χέρια του κρατικού μηχανισμού. Σάρκα από την σάρκα των κινημάτων, συνεχίζουν τον αγώνα σε έναν χώρο απονεκρωμένο για το σύστημα,στις φυλακές ανθρώπινων ψυχών. Οι αγώνες τους είναι και δικοί μας αγώνες ̇οφείλουμε να τους προασπί-σουμε και να γίνουμε η φωνή τους. Κανένας απεργός πείνας ιστορικά δεν επέλεξε τον θάνατο από τη ζωή. Το να βάλεις το σώμα σου ως ανάχωμα όμως, αποτελεί το τελευταίο μέσο αντίστασης και συνοδεύει στον πυρήνατου, τους ευρύτερους αγώνες για ελευθερία και αξιοπρέπεια.

Όπλο μας η αλληλεγγύη!

Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του Θ.Χατζηαγγέλου – Να γνωστοποιηθεί ο πραγματικός λόγος μεταγωγής του και να μεταχθεί άμεσα στον Κορυδαλλό

Να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού ο αναρχικός Κ. Δημαλέξης

Νίκη στον αγώνα των κρατουμένων ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα

Αλληλεγγύη στον αναρχικό απεργό πείνας από 20/10 Alfredo Cospito καθώς και στους 11 Τούρκουςαγωνιστές/στριες που τελούν απεργία πείνας από τις 7/10

Οι φυλακές πυρπολούνται, δεν εκσυγχρονίζονται

Απέναντι στην επιβαλλόμενη σιωπή θα παραμείνουμε ο εκκωφαντικός ήχος της καταιγίδας

Κατάληψη ΕΒΕΧ

Μοιραστείτε το άρθρο