Εκδήλωση αλληλεγγύης για τις μετανάστ(ρι)ες και προσφύγισσες και τα παιδιά τους, Πέμπτη 29/12 στις 19:30, Πολυκατοικία Αχαρνών 123

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΠΕΜΠΤΗ 29/12 6ΜΜ

ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΑΧΑΡΝΩΝ 12

Ανοικτή αγκαλιά της γειτονιάς

Για τις προσφύγισσες και τα παιδιά τους!

Όχι στις εξώσεις του Μηταράκη και την κατάργηση του προγράμματος ΕΣΤΙΑ

Όχι στον εκτοπισμό σε στρατόπεδα-γκέτο έξω από τις πόλεις

‘Ασυλο και στέγη σε σπίτια μέσα στις γειτονιές μας!

Κοινωνική στέγαση για όλους τους άστεγους ντόπιους και πρόσφυγες

Στηρίζουν: ΚΕΕΡΦΑ Πατησίων-Κυψέλης-Γαλατσίου, Το Μυρμήγκι – Στέκι Αλληλεγγύης Κυψέλης

Aκολουθεί ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ Πατησίων-Κυψέλης-Γαλάτσι

Στη γειτονιά μας μένουν πολλοί πρόσφυγες που κρίθηκαν ευάλωτες ομάδες, έγκυες γυναίκες, γυναίκες με μικρά παιδιά, άνθρωποι με χρόνιες παθήσεις, και αντί να ξανασταλούν στα καμπ-γκέτο μακριά από τις πόλεις, μπήκαν στο πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ, συνεργασία του δήμου με ΜΚΟ που νοίκιαζαν σπίτια, και μπόρεσαν να στεγαστούν ανθρώπινα, να τους παρακολουθούν γιατροί στα νοσοκομεία, να πηγαίνουν τα παιδιά τους στα σχολεία της περιοχής, να βρουν δουλειά… όλα αυτά γκρεμίστηκαν όταν η κυβέρνηση μαζί με τον Δήμο Αθήνας αποφάσισε να μην ανανεώσει το πρόγραμμα Εστία και να τους πετάξει έξω, προτείνοντας τους ή να πάνε σε κλειστό καμπ μακρυά από την Αθήνα, με πολύ χειρότερες συνθήκες, ή να μείνουν στο δρόμο. Ήδη αρκετές γυναίκες με παιδιά κοιμούνται σε πάρκα και πλατείες.

Στην πολυκατοικία στην Αχαρνών 123 μένουν πολλές οικογένειες και γυναίκες μόνες με παιδιά, οι οποίες έχουν αποφασίσει να μείνουν γιατί δεν έχουν επιλογή. Το καμπ μακρυά από την πόλη, μέσα στο κρύο, χωρίς πρόσβαση σε νοσοκομεία, δεν είναι επιλογή γι’ αυτούς, ούτε φυσικά και ο δρόμος.

Έχουν ήδη συμμετάσχει σε κινητοποιήσεις, σε διαδηλώσεις μαζί μας, σε παρεμβάσεις, όπως πχ στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ ζητώντας στήριξη από τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους.

Η εκδήλωση την Πέμπτη 29/12 στις 7.30μμ είναι μια ανοικτή αγκαλιά αλληλεγγύης και στήριξης στο αίτημα του αγώνα τους για ανθρώπινη στέγαση μέσα στις πόλεις, με τα παιδιά τους στα σχολεία της γειτονιάς μας. Τους στηρίζουμε και έμπρακτα με ρούχα, φαγητά, γλυκά και παιχνίδια για τα παιδιά.

Διεκδικούν το αυτονόητο, άσυλο και στέγη στις πόλεις . Διεκδικούμε κοινωνική στέγαση για όλους τους αστέγους ντόπιους και πρόσφυγες. Κανένας άνθρωπος δεν πρέπει να κοιμάται έξω!

Σας καλούμε όλους και όλες την Πέμπτη 29/12 στις 7.30μμ στην Αχαρνών 123

ΚΕΕΡΦΑ


JEUDI 29 DECEMBRE A 19H3

Reunion de solidarité

Immeuble Acharnon 123

Accueil à bras ouverts de la part du quartier

aux refugies et à leurs enfants !

Non aux expulsions de Mitarakis

et a l’arrêt du programme Estia

Non à l’envoi dans des camps-ghetto loin des villes

Asile et logement dans des appartements dans nos quartiers !

Logement social pour tous les sans-logements Grecs et réfugiés

Soutiennent :

KEERFA Patissia-Kypseli-Galatsi, collectif «Le mermigki », Lieu de Solidarité de Kypseli

Μοιραστείτε το άρθρο