Κινητοποιήσεις και δράσεις αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας Θ. Χατζηαγγέλου

Τρίτη 27/12: 1. 11:00 στο δικαστικό μέγαρο Πειραιά, 2. 11:30 στην κατάληψη Παραρτήματος στην Πάτρα

Πανελλαδική Ημέρα Δράσης, Τετάρτη 28/12: 1. 18:00 Τσιμισκή με Αγ. Σοφίας, Θεσσαλονίκη, 2. 18:00 στην Πλατεία Συντάγματος, Αθήνα, 3. 19:00 στην πλατεία Δημάδη, Αγρίνιο, 4.18:00 στην πλατεία Γεωργίου, Πάτρα

Πέμπτη 28/12: 14:00 στην κεντρική πλατεία Καρδίτσας


Δικαστήρια Πειραιά 

Ο αναρχικός πολιτικός κρατούμενος Θάνος Χατζηαγγέλου βρίσκεται στην 6η μέρα απεργίας πείνας και δίψας, διεκδικώντας τη γνωστοποίηση των πραγματικών λόγων της μεταγωγής στις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών, και την άμεση επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Την ευθύνη για την εκδικητική μεταγωγή του έχει το πενταμελές συμβούλιο της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών, στα μέλη της οποίας συμπεριλαμβάνεται και ένα άτομο από την εισαγγελία Πειραιά, στην οποία έχει κατατεθεί και το αίτημα για την μεταγωγή του συντρόφου πίσω στον Κορυδαλλό.

Καλούμε σε συγκέντρωση στα δικαστήρια Πειραιά (οδός Σκουζέ), την Τρίτη 27/12, στις 11:00 για να στηρίξουμε το αίτημα του συντρόφου μας και να πιέσουμε για την άμεση ικανοποίησή του.

Το κείμενο της συνέλευσης για τον απεργό:

Αλληλεγγύη στον αναρχικό απεργό πείνας και δίψας Θάνο Χατζηαγγέλου

Τον Οκτώβρη 2022, η κυβέρνηση ψηφίζει το νέο σωφρονιστικό κώδικα, ο οποίος βρίσκεται σε πλήρη εναρμόνιση με τη συνολικότερη κατασταλτική πολιτική που εφαρμόζει σε κάθε κοινωνικό πεδίο. Έναν σωφρονιστικό κώδικα που ανεβάζει προς τα πάνω τα όρια των αδειών και της υφ’ όρων απόλυσης για κρατούμενους που έχουν καταδικαστεί για συγκεκριμένα αδικήματα (πολιτικά, ληστείες, ναρκωτικά) , φτάνοντας στο σημείο να καταργεί ουσιαστικά το δικαίωμα στην άδεια για τους πολυ-ισοβίτες. Την ίδια ώρα, αυστηροποιεί τους όρους χορήγησης και ανάκλησης εκπαιδευτικών αδειών, απαγορεύει τις μεταγωγές κρατουμένων με συγκεκριμένης φύσεως καταδίκες σε αγροτικές φυλακές και φέρνει τις φυλακές τύπου Γ’ από την πίσω πόρτα ως “Σωφρονιστικά Καταστήματα Αυξημένης Ασφάλειας”.

Κόντρα στην υποβάθμιση των ήδη άθλιων συνθηκών διαβίωσης εντός των φυλακών και της διαρκούς και απροκάλυπτης υποτίμησης των ζωών τους, οι κρατούμενοι σε πλήθος φυλακών της χώρας ξεκίνησαν στις 28 του Οκτώβρη έναν δύσκολο αγώνα εντός των κολαστηρίων των φυλακών. Αναλόγως με τις συνθήκες που επικρατούν σε κάθε φυλακή που έχει μπει στις κινητοποιήσεις προχωράνε σε αρνήσεις καταμέτρησης, μεσημεριανού κλειδώματος και μεροκάματων, και κρατάνε τα προαύλια και τα κελιά ανοικτά. Οι κρατούμενοι ζητούν την επιστροφή των φυλακών στη δικαιοδοσία του υπουργείου δικαιοσύνης και την κατάργηση των “Σωφρονιστικών Καταστημάτων Αυξημένης Ασφάλειας”, που είναι ουσιαστικά μια παραλλαγή των φυλακών τύπων Γ’ και που δεν αφορά μόνο κρατούμενους που έχουν καταδικαστεί για συγκεκριμένα εγκλήματα, αλλά γενικώς κρατούμενους που έχουν το οποιοδήποτε πειθαρχικό παράπτωμα. Ακόμη, ζητούν να παρθούν πίσω οι αλλαγές που αφορούν τις άδειες (κανονικές και εκπαιδευτικές) και την υφ’ όρων απόλυση. Τέλος, ζητούν πρόσβαση στις αγροτικές φυλακές για όλους τους κρατούμενους και προτεραιότητα στις αιτήσεις αδειών κρατουμένων με 67% αναπηρία και άνω.

Το κράτος απαντάει στις κινητοποιήσεις αυτές προσπαθώντας αφενός να τις εξαφανίσει από το δημόσιο πεδίο επιβάλλοντας σχεδόν καθολική σιωπή στα ΜΜ”Ε” για το συγκεκριμένο ζήτημα και αφετέρου να τις καταστείλει εσωτερικά με τακτικές τρομοκράτησης των αγωνιζόμενων κρατουμένων που περιλαμβάνουν στοχοποιήσεις πιο ενεργών κρατουμένων στις κινητοποιήσεις, απειλές και εφόδους σε κελιά, όπως αυτές που γίνονται επαναλαμβανόμενα τις τελευταίες εβδομάδες στους συντρόφους Φώτη Δ., Λάμπρο Β. και Παναγιώτη Β., αλλά και εκδικητική μεταχείριση αγωνιστών κρατουμένων.

Μία τέτοια περίπτωση εκδικητικής μεταχείρισης αποτελεί και αυτή προς το πρόσωπο του αναρχικού συντρόφου Θάνου Χατζηαγγέλου. Ενόψει μάλιστα και της υποκριτικής φιέστας που ετοίμαζε η πρόεδρος της δημοκρατίας Σακελαροπούλου στις φυλακές Κορυδαλλού με κάλαντα και βαρύγδουπες μπούρδες για την αξία της εκπαίδευσης στην “επανένταξη” των κρατουμένων στην κοινωνία – ή τουλάχιστον όσων επιβιώσουν από την έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, θέρμανσης, την απουσία στοιχειωδών συνθηκών υγιεινής και του άθλιου φαγητού θα προσθέταμε εμείς – ο σύντροφος απήχθη αιφνιδιαστικά από το κελί του στις φυλακές Κορυδαλλού και μεταφέρθηκε στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών τα χαράματα της 19ης Δεκεμβρίου. Την ευθύνη γι αυτήν τη μεταγωγή έχει η “Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών”, προεδρεύων της οποίας είναι ο Γενικός Γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής, Κωνσταντίνος Παπαθανασίου.

Προφανείς στόχοι αυτής της επιλογής είναι η τρομοκράτηση των αγωνιζόμενων κρατουμένων δια του παραδειγματισμού, καθώς κι η αποκοπή του ίδιου του συντρόφου από τον εν εξελίξει αγώνα ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα. Με την απόπειρα απομόνωσης του Θ. Χ., αιχμάλωτο μέλος της οργάνωσης Αναρχική Δράση, η κυβέρνηση με τους μηχανισμούς καταστολής έρχεται να οξύνει τη χυδαία εκδικητικότητά της προς κάθε αμετανόητο/η αγωνιστήτρια που τόλμησε να σηκώσει κεφάλι ενάντια στην κρατική βαρβαρότητα που καλύπτει κάθε πτυχή της κοινωνίας μας, επιβεβαιώνοντας το καθεστώς εξαίρεσης που εφαρμόζει στους πολιτικούς εχθρούς της. Ένα καθεστώς που αναβαθμίζεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια τόσο με συνεχείς προφυλακίσεις και καταδίκες σε βαρύτατες ποινές αγωνιστών ανεξαρτήτως της ύπαρξης ή μη στοιχείων που να τις δικαιολογούν, όσο και με ανανεώσεις του ποινικού οπλοστασίου του κράτους που επεκτείνουν την εμβέλεια της “αντί-τρομοκρατικής” και τιμωρητικής νομοθεσίας του (αναθεώρηση ποινικού και σωφρονιστικού κώδικα). Ένα καθεστώς που χρησιμεύει τα μέγιστα στα πλαίσια μιας πολιτικής προληπτικής αντιεξέγερσης που εφαρμόζεται από το κράτος για να διαχειριστεί τον κοινωνικό αναβρασμό λόγω της εξαθλίωσης που έχει επιβληθεί σε ευρεία κοινωνικά στρώματα με τις απανωτές κρίσεις (οικονομική, ενεργειακή, υγειονομική).

Απέναντι όμως στον κατασταλτικό οδοστρωτήρα, ο σύντροφος Θ.Χ. ύψωσε για άλλη μια φορά ανάστημα βάζοντας το σώμα του ανάχωμα στις κρατικές μεθοδεύσεις. Με την απεργία πείνας και δίψας στην οποία προχώρησε το ίδιο βράδυ της μεταγωγής του (19/12), ο σύντροφος προσπαθεί να σπάσει το τείχος σιωπής που έχει επιβάλει το κράτος στις κινητοποιήσεις των κρατουμένων, αλλά και να επιβεβαιώσει ότι οι φυλακές αποτελούν πεδία κοινωνικού αγώνα, εντός των οποίων η αντίσταση και η αλληλεγγύη αποτελούν συνεχή επίδικα απέναντι στη θανατοπολιτική του κράτους ενάντια στα πιο περιθωριοποιημένα κομμάτια της κοινωνίας.

Ο αναρχικός απεργός πείνας και δίψας Θ.Χ. απαιτεί τη γνωστοποίηση των πραγματικών λόγων της μεταγωγής του και την άμεση επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Από την πλευρά μας, γνωρίζουμε ότι η αλληλεγγύη είναι ο μόνος δρόμος στον οποίο οι αγώνες εντός και εκτός των τειχών μπορούν να συναντηθούν και να βρουν κοινό βηματισμό. Απέναντι στο κράτος που δείχνει συνεχώς τα δόντια του και απαιτεί συνεχείς συμβιβασμούς και δηλώσεις μετανοίας, δικαιώνουμε την επιλογή αντίστασης του συντρόφου μας και στηρίζουμε τη μάχη που διεξάγει μέχρι τέλους.

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΨΑΣ ΘΑΝΟΥ ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΟΥ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ Γ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, Λ. ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ, Φ. ΔΑΣΚΑΛΑ ΚΑΙ Φ. ΤΖΙΩΤΖΗ ΠΟΥ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΣΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΝ Θ. ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΟΥ

ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

Συνέλευση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας Θάνο Χατζηαγγέλου


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ | ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΨΑΣ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΘΑΝΟΥ ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΟΥ
[Δικαστήρια Πειραιά, Τρίτη 27/12, 11:00]
Στις 19/12 ο αναρχικός κρατούμενος Θάνος Χατζηαγγέλου μετάγεται χωρίς εξηγήσεις από το κατάστημα κράτησης του Κορυδαλλού στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών. Αμέσως, ξεκινάει απεργία πείνας και δίψας με αίτημα τη γνωστοποίηση του πραγματικού λόγου της μεταγωγής του και την άμεση επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Δύο μέρες μετά με παρόμοιο τρόπο μετάγεται ο αναρχικός Κώστας Δημαλέξης στις φυλακές Τρικάλων.
Ο πραγματικός λόγος αυτών των εκδικητικών μεταγωγών είναι η συμμετοχή των συντρόφων στις πολυμήνες κινητοποιήσεις των κρατουμένων ενάντια στο νέο σωφρονιστικό κώδικα. Έναν σωφρονιστικό κώδικα που ανεβάζει προς τα πάνω τα όρια των αδειών και της υφ’ όρων απόλυσης για κρατούμενους που έχουν καταδικαστεί για συγκεκριμένα αδικήματα, φτάνοντας στο σημείο να καταργεί ουσιαστικά το δικαίωμα στην άδεια για τους πολυ-ισοβίτες. Την ίδια ώρα, αυστηροποιεί τους όρους χορήγησης και ανάκλησης εκπαιδευτικών αδειών, απαγορεύει τις μεταγωγές κρατουμένων με συγκεκριμένης φύσεως καταδίκες σε αγροτικές φυλακές και φέρνει τις φυλακές τύπου Γ’ από την πίσω πόρτα ως “Σωφρονιστικά Καταστήματα Αυξημένης Ασφάλειας”.
Αυτή τη στιγμή ο Θάνος Χατζηαγγέλου διανύει την 8η μέρα απεργίας πείνας και δίψας. Βρίσκεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο Σερρών και η κατάσταση της υγείας του είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Την ευθύνη για την εκδικητική μεταγωγή του έχει το πενταμελές συμβούλιο της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών, στα μέλη της οποίας συμπεριλαμβάνεται και ένα άτομο από την εισαγγελία Πειραιά, στην οποία έχει κατατεθεί και το αίτημα για την μεταγωγή του συντρόφου πίσω στον Κορυδαλλό.
Την ώρα που οι κοινωνικές και ταξικές ανισότητες οξύνονται συνεχώς με την εξαθλίωση και τη φτώχεια να αποτελεί πραγματικότητα για όλο και μεγαλύτερο μέρος των προλετάριων, οι αγώνες των κρατουμένων αποτελούν κομμάτι των ευρύτερων κοινωνικών και ταξικών αγώνων για έναν κόσμο χωρίς κολαστήρια και αποθήκες ψυχών, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από ανθρώπου.
Δύναμη στους συντρόφους Γ. Μιχαηλίδη, Φ. Δασκάλα, Λ. Βουγιουκλάκη, Φ. Τζώρτζη που κάνουν απεργία πείνας σε αλληλεγγύη με τον Θάνο Χατζηαγγέλου
Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του απεργού πείνας και δίψας Θάνου Χατζηαγγέλου
Νίκη στον αγώνα των κρατουμένων ενάντια στο νέο σωφρονιστικό κώδικα
Σημείο Μηδέν

Πάτρα

Πάτρα – Συνέλευση & συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αναρχικό σύντροφο Θ. Χατζηαγγέλου Απεργία πείνας & δίψας από 19.12

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ & ΔΙΨΑΣ ΑΠΟ 19/12

ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΘΑΝΟΥ ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΟΥ

Συνέλευση Αλληλεγγύης: Δευτέρα 26/12, στις 18:00, στην Κατάληψη Παραρτήματος

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης: Τρίτη 27/12, στις 11:30, στην κατάληψη Παραρτήματος

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

Το πρωί της Δευτέρας 19 Δεκέμβρη ο αναρχικός σύντροφος Θάνος Χατζηαγγέλου, που βρίσκεται προφυλακισμένος για την υπόθεση της Οργάνωσης Αναρχική Δράση, μετάγεται βίαια από τις φυλακές Κορυδαλλού στις φυλακές Νιγρίτας χωρίς να του επισημανθεί κανένας λόγος. Την επόμενη μέρα στις 20 του μήνα ήταν προγραμματισμένη επίσκεψη της Προέδρους της Δημοκρατίας Σακελλαροπούλου και της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως στις φυλακές Κορυδαλλού. Μιας επίσκεψης που τη συνόδευσε χολιγουντιανού σκηνικού έφοδος μπάτσων των ΕΚΑΜ, της ΟΠΚΕ και της Δίωξης Ναρκωτικών τις προηγούμενες μέρες και πλήθος δημοσιογραφικών καμερών ανήμερα. Έτσι λοιπόν, παράλληλα με τη μιντιακή φιέστα του κράτους στις φυλακές ο σύντροφος βρίσκεται εκδικητικά μεταγόμενος στις φυλακές Νιγρίτας, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει απεργία πείνας και δίψας με σκοπό τη γνωστοποίηση της μεταγωγής του και την επιστροφή του πίσω στις φυλακές Κορυδαλλού.

Το πρωί της 22/12, πραγματοποιείται άλλη μία εκδικητική μεταγωγή, του συντρόφου Κώστα Δημαλέξη, που απήχθη από την Έ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού και μετήχθη στις φυλακές Τρικάλων. Μια παράτυπη μεταγωγή που αποτελεί άλλο ένα στιγμιότυπο του κρατικού ρεβανσισμού καθώς η αιτία είναι η συμμετοχή του συντρόφου στις κοινοποιήσεις ενάντια στο νέο σωφρονιστικό κώδικα και στοχεύει και στο να του δημιουργήσει περαιτέρω εμπόδια στην επικοινωνία με τη δικηγόρο του και την οικογένεια του.

Έπειτα από πληροφορίες την 25/12, έχει βγει εισαγγελική εντολή για αναγκαστική σίτιση ακόμη και με καθήλωση, βέβαια όλο αυτό είναι προφορικό. Οι γιατροί το έχουν δεχτεί αν ο απεργός πέσει σε κώμα. Αυτό αποτελεί βασανιστήριο και για ότι συμβεί στον σύτνροφό μας, γνωρίζουμε τους υπαίτιους.

Η εκδικητική μεταχείριση των αγωνιζόμενων κομματιών της κοινωνίας από την εξουσία είναι συνεχής και ποτέ τυχαία. Σε μια χρονική συγκυρία που το ελληνικό κράτος έχει εξαπολύσει μια λυσσαλέα επίθεση στους “από τα κάτω” της κοινωνίας, εντείνοντας περισσότερο την φτώχεια, την εξαθλίωση και την εκμετάλλευσή τους για να προωθήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου, η καταστολή πρέπει να υπερισχύσει σε όλα τα κοινωνικά πεδία. Φτώχεια, δυσβάσταχτο κόστος ζωής για τους ανθρώπους της τάξης μας την ώρα που τα αφεντικά πλουτίζουν μέσω της ακρίβειας, τα οικονομικά και όχι μόνο σκάνδαλα ανθρώπων της εξουσίας διαδέχονται το ένα το άλλο, ο φυσικός κόσμος καταστρέφεται καθημερινά, τα εργατικά κεκτημένα ξηλώνονται και τόσα άλλα. Όλα τούτα είναι μόνο λίγα από τα κομμάτια του παζλ που συνθέτει η καπιταλιστική πραγματικότητα εν καιρώ διαρκούς κρίσης και η καταστολή έχει ως αποστολή να διαφυλάξει την αποδοχή του διαρκούς κοινωνικού ευτελισμού. Να διασφαλίσει ότι η οργή μας δε θα γίνει αγώνας να τους σαρώσει.

Σε αυτή την πραγματικότητα το ελληνικό κράτος επιχειρεί να περάσει ένα από τα πιο ζοφερά νομοθετικά πλαίσια που αφορά τις φυλακές και τους/τις κρατούμενους/ες. Ο νέος Σωφρονιστικός Κώδικας προβλέπει τροποποιήσεις που αφορούν την περιστολή-κατάργηση του δικαιώματος των κρατουμένων σε άδειες μέσω της αυστηροποίησης των χρονικών ορίων και των προϋποθέσεων που πρέπει να πληροί ο/η κρατούμενος/η ώστε να χορηγηθεί, την αναβίωση των φυλακών υψίστης ασφαλείας, καθώς και την αύξηση αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Προστασίας του πολίτη στα ζητήματα των φυλακών φέρνοντας και επισήμως την αστυνομία στην καθημερινή ζωή των κρατουμένων. Ένας Σωφρονιστικός Κώδικας που θάβει στην κυριολεξία ζωντανούς τους/τις κρατούμενους/ες, φέρνοντας τους/τις αντιμέτωπους/ες με περαιτέρω καταστολή και περιστολή θεμελιακών ακόμα και για τον αστικό κόσμο δικαιωμάτων τους.

Εμείς ως αναρχικοί/ές αντιλαμβανόμαστε τον νέο Σωφρονιστικό Κώδικα ως μια έκφανση από τη γενικότερη υποτίμηση των ζωών μας μέσα στον καπιταλισμό. Μιας υποτίμησης που με τη σφραγίδα του ελληνικού κράτους θα αφήνει τους/τις φτωχούς/ές να εξαθλιώνονται, να φυλακίζονται επ’ αόριστον αν τύχει να κλέψουν για να ζήσουν ή αγωνιστούν για να καλυτερεύσουν τις ζωές τους, να γίνονται γρανάζια στη καπιταλιστική μηχανή, την ώρα που οι γόνοι των αφεντικών, οι μπάτσοι, οι φασίστες, οι μεγαλοδικηγόροι και όλα τα παιδιά της εξουσίας θα μπορούν να σκοτώνουν, βιάζουν, εκμεταλλεύονται ελεύθερα χωρίς καμία αντίσταση. Ενάντια σε αυτή τη συνθήκη βρισκόμαστε στο πλευρό των κρατουμένων και στον αγώνα που δίνουν ενάντια στον νέο Σωφρονιστικό Κώδικα, βρισκόμαστε στο πλάι του αναρχικού συντρόφου Θάνου Χατζηαγγέλου που διεξάγει απεργία πείνας και δίψας για να γυρίσει πίσω στις φυλακές Κορυδαλλού ορθώνοντας το ανάστημά του στην κρατική εκδικητικότητα. Γιατί μέσα από την αλληλεγγύη και τον αγώνα δομούμε σχέσεις που θα καταστρέψουν τον καπιταλιστικό κόσμο της εκμετάλλευσης του θανάτου, της πατριαρχίας, της φτώχειας και των πολέμων και θα οικοδομήσουν τον κόσμο της ελευθερίας και της ισότητας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ/ΣΤΙΣ 11 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ/ΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

που βρίσκονται στην 77η μέρα απεργίας πείνας

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ Γ.ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, Λ.ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ, Φ.ΔΑΣΚΑΛΑ

που ξεκίνησαν απεργία πείνας για την επιστροφή των Θ.Χ. και Κ.Δ. στις φυλακές Κορυδαλλού

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΦΥΛΑΚΕΣ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ

Αναρχικές / Αναρχικοί


Θεσσαλονίκη 28/12

Τετάρτη 28/12 Πανελλαδική μέρα δράσης στον σύντροφο απεργό πείνας και δίψας (από 19/12) Θ.Χατζηαγγέλου.

Νίκη στην απεργία πείνας και δίψας (από 19/12) του συντρόφου Θ. Χατζηαγγέλου

Ξημερώματα Δευτέρας 19/12 σωφρονιστικοί χαφιέδες γνωστοποιούν στον σύντροφο Θ. Χατζηαγγέλου τη μεταγωγή του από το κελί του στην Δ’ πτέρυγα του κολαστηρίου που ονομάζεται “σωφρονιστικό κατάστημα κράτησης” Κορυδαλλού. Μετά την άρνηση του συντρόφου μας να συνεργαστεί μαζί τους, ανέλαβαν οι γνωστοί κουκουλοφόροι των φυλακών και δένοντας τον ξεκίνησε η μεταγωγή του για τις φυλακές της Νιγρίτας, έπειτα από τη δήλωσή του πως από εκείνη την στιγμή ξεκινά απεργία πείνας και δίψας μέχρι να του γνωστοποιηθεί ο λόγος της μεταγωγής του και να επιστρέψει άμεσα στον Κορυδαλλό. Ο σύντροφος μας για ώρες δεν είχε τη δυνατότητα να επικοινωνήσει με κανέναν, ούτε καν με τον δικηγόρο του. Το βράδυ της ίδιας ημέρας παραμένει στην Υποδιεύθυνση Μεταγωγών στην Θεσσαλονίκη και πλέον βρίσκεται στα κολαστήρια της Νιγρίτας Σερρών. Στις 25/12 ο σύντροφος Θάνος εισήχθη στο νοσοκομείο Σερρών όπου και κρατείται υπό την ασφυκτική παρουσία μπάτσων μέσα σε ένα δωμάτιο-κελί, καταπατώντας κάθε ανθρώπινο δικαίωμα.

Με τον ίδιο τρόπο στις 22/12 μετήχθη και ο αναρχικός Κώστας Δημαλέξης, από την Ε’ Πτέρυγα Κορυδαλλού στις Φυλακές Τρικάλων.

Η ιστορία γνωστή και ο σκηνοθέτης διάσημο σκουπίδι. Προφανώς σε μια περίοδο που δύο μήνες τώρα πραγματοποιείται ένας αγώνας ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα, η μεταγωγή του Θ. Χατζηαγγέλου είναι ξεκάθαρα μία εκδικητική απάντηση όλων αυτών που στο πρόσωπο του βλέπουν την αμετανόητη λύσσα για ελευθερία, καθώς ήταν από τους κρατούμενους που συμμετείχε ενεργά στις κινητοποιήσεις για την ανατροπή αυτού του εκτρώματος-ψηφίσματος. Σε μία περίοδο που οι κινητοποίησεις στις φυλακές αποσιωπήθηκαν από τα ΜΜΕ, όπου κρατούμενοι υπομένουν ακόμα άτυπα καθεστώτα απομόνωσης με τα επισκεπτήρια να παραμένουν μειωμένα, ακόμα κι αν η πανδημία έχει περάσει για τον έξω κόσμο, που οι πολιτικοί κρατούμενοι δικάζονται και καταδικάζονται σε δεκάδες χρόνια φυλάκισης, ο δολοφόνος μπάτσος του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη και παιδοβιαστές αφήνονται ελεύθεροι.

Ο σύντροφός μας συνεχίζει να μιλά για την αδιαλλαξία της εχθροπραξίας ενάντια στον σάπιο κόσμο της εξουσίας και της υποταγής κι ενώ κατάφεραν να τον ρίξουν στα κελιά της δημοκρατίας τους, συνεχίζει να μιλάει για την πιο μεγάλη μας ιδέα, την Αναρχία. Σε αυτόν τον αγώνα μας βρίσκει δίπλα του, ενάντια σε κάθε καθεστώς εξαίρεσης, ενάντια σε κάθε ανάσα οποιουδήποτε καταπιεστή, ενάντια στη βία που ασκείται από την ύπαρξη του μουχλιασμένου συστήματός τους. Μέχρι την τελευταία ανάσα, είμαστε μαζί και αυτό δεν μπορεί να το νικήσει κανένας τους.

Δύναμη και αλληλεγγύη σε όλους τους πολιτικούς κρατούμενους που έχουν προχωρήσει σε απεργία πείνας, απαιτώντας την επιστροφή του απεργού Θ.Χατζηαγγέλου στις Φυλακές Κορυδαλλού.

Αλληλεγγύη στον αναρχικό απεργό πείνας από 20/10 Alfredo Cospito καθώς
και στους 11 Τούρκους αγωνιστές/ιες που βρίσκονται σε απεργία πείνας από
τις 7/10.

Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του συντρόφου απεργού Θάνου Χατζηαγγέλου

Ακούστε το καλά ανθρωποφύλακες, κάτω τα χέρια απ’ τους αγωνιστές

Αλληλεγγύη στους αγώνες των κρατουμένων ενάντια στο νέο σωφρονιστικό κώδικα

Τετάρτη 28/12 στις 18:00, Τσιμισκή με Αγ.Σοφίας Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον σύντροφο απεργό πείνας και δίψας (από 19/12) Θ.Χατζηαγγέλου, που θα διανύει τη 10η μέρα απεργίας.

κατάληψη Terra Incognita


Στις 8/2 πραγματοποιείται εμπρηστική επίθεση στο ίδρυμα εθνικού και θρησκευτικού προβληματισμού. Λίγες ώρες αργότερα θα συλληφθούν οι αναρχικοί αγωνιστές Θάνος Xατζηαγγέλου και Γεωργία Βούλγαρη, κατηγορούμενοι για την επίθεση. Κάποιες ώρες αργότερα θα πραγματοποιηθεί και η σύλληψη του Π. Καλαϊτζή, φίλου, συναδέλφου και συντρόφου του Θ. Χατζηαγγέλου έτσι ώστε να μπορέσει να στοιχειοθετηθεί η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Ο Θ. Χατζηαγγέλου και η Γ. Βούλγαρη θα αναλάβουν την ευθύνη, στο μέτρο που αναλογεί στον καθένα, για την εμπρηστική επίθεση. Δηλαδή ο Θάνος για τη συμμετοχή και την ενέργεια, ενώ η Γεωργία για τον βοηθητικό και υποστηρικτικό της ρόλο σε αυτή. Έπειτα, στις 10 Μαρτίου, ημέρα τιμής και μνήμης του Επαναστάτη Λάμπρου Φούντα, ο αναρχικός Θ. Χατζηαγγέλου θα αναλάβει την ευθύνη για τη συμμετοχή του στην οργάνωση άμεσης δράσης, “Οργάνωση Αναρχική Δράση”.
Μία ομάδα με ιστορικό δράσης από το 2016 στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Ο Θ. Χατζηαγγέλου μέχρι πρόσφατα βρισκόταν κρατούμενος στις Φυλακές Κορυδαλλού και συμμετείχε ενεργά σε διάφορες πολιτικές ενέργειες εντός των τειχών, με τελευταία αυτήν ενάντια στον Νέο Σωφρονιστικό Κώδικα.

Την Δευτέρα 19/12 το ξημέρωμα, τα γνωστά ένστολα σκουπίδια με όρους απαγωγής, μεταγάγουν τον Θ.Χατζηαγγέλου από το κελί του στην Δ’πτερυγα των φυλακών Κορυδαλλού και μεταφέρεται δεμένος, χωρίς κάποια ενημέρωση για τον λόγο της μεταγωγής και του απαγορεύεται η δυνατότητα επικοινωνίας, είτε με τα συντροφικά του πρόσωπα είτε ακόμα και με δικηγόρο. Με ταχείες διαδικασίες μετακινείται στην Υποδιεύθυνση Μεταγωγών Θεσσαλονίκης και από εκεί στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα. Από την πρώτη στιγμή της αιχμαλωσίας του έχει υπερασπιστεί με σθένος και συνέπεια την επαναστατική και πολιτική του ιδιότητα, συνεπώς άμεσα ανακοίνωσε την επιλογή του να πάρει τον δρόμο της απεργίας πείνας και δίψας, μέχρις ότου να του γνωστοποιηθεί ο λόγος της μεταγωγής του.

Με τον ίδιο τρόπο απαγωγής, μεταφέρεται και ο αναρχικός Κώστας Δημαλέξης από τις φυλάκες του Κορυδαλλού στις φυλακές των Τρικάλων, θέτοντας του άκομα περισσότερα εμπόδια στην επικοινωνία με τους κοντινούς του ανθρώπους και το δικηγόρο του. Ο Κώστας από την πρώτη στιγμή της προφυλακισής του συμμετείχε και ο ίδιος στις κινητοποιήσεις ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα.

Είναι προφανές ότι πρόκειται για εκδικητική μεταγωγή των αναρχικών αγωνιστών Θ. Χατζηαγγέλου και Κ. Δημαλέξη λόγω της ενεργής συμμετοχής τους στις κινητοποιήσεις στις φυλακές Κορυδαλλού και το χρονικό συνδέεται άψογα με την επίσκεψη της Σακελλαροπούλου για τη χριστουγεννιάτικη φιέστα στο κατάστημα. Η έσχατη προσπάθεια του κράτους να τους απομονώσει και να τους απομακρύνει από τους συλλογικούς αγώνες.

Όσον αφορά το νέο σωφρονιστικό κώδικα που ψηφίστηκε στις 19 Οκτώβρη
2022, πλασάρεται από το κράτος ως μια αναβάθμιση του προηγούμενου που
στοχεύει στην ενίσχυση των δικαιωμάτων των κρατουμένων. Η πραγματικότητα
όμως είναι τελείως διαφορετική αφού με βάση τον κώδικα αυστηροποιούνται
οι συνθήκες διαβίωσης και εντείνεται η καταστολή των κρατουμένων. Χαρακτηριστικά σημεία του είναι η επαναφορά των φυλακών τύπου Γ, ως καταστήματα αυξημένης ασφάλειας, η αυστηροποίηση των προϋποθέσεων λήψης τακτικών αδειών (οι καταδικασμένοι/-ες για τρομοκρατική οργάνωση, όπως και για άλλα βαριά κακουργήματα θα πρέπει να εκτίουν τα 5/6 της ποινής που τους έχει επιβληθεί), ο περιορισμός των δικαιωμάτων εκπαιδευτικής άδειας και μεταγωγής στις αγροτικές φυλακές. Στην άμεση καταστολή των κρατουμένων συμβάλλει η αύξηση των βαθμών ποινής που επιβάλλονται ύστερα από πειθαρχικά παραπτώματα στον κρατούμενο, με την υψηλότερη των ποινών
να προβλέπεται για την κατοχή κινητού. Οι κρατούμενοι/-ες αρνούμενοι να υποκύψουν στην προσπάθεια τρομοκράτησής τους και αντιστεκόμενοι/-ες στις ορέξεις του κράτους για περαιτέρω περιορισμό της ελευθερίας τους έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις, αρχικά στις φυλακές Κορυδαλλού και στη συνέχεια στις φυλακές Λάρισας, Κέρκυρας, Πάτρας, Τρικάλων και Δομοκού, με μέσα όπως η άρνηση καταμέτρησης, κλειδώματος στα κελιά το μεσημέρι καθώς και η αποχή από τα μεροκάματα.

Απο τις 22/12 σε απεργία πείνας βρίσκεται και ο αναρχικός Γ. Μιχαήλιδης ως ένδειξη άμεσης αλληλεγγύης στην απεργία πείνας και δίψας του Θ. Χατζηαγγέλου και για όσο αυτός βρίσκεται στην κρίσιμη και εξαιρετικά επικίνδυνη για τη ζωή του, φάση της απεργίας δίψας.

Δύναμη και αλληλεγγύη στον αναρχικό αγωνιστή Θ. Χατζηαγγέλου

Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του – Να γνωστοποιηθεί ο πραγματικός λόγος μεταγωγής του και να μεταχθεί άμεσα στον Κορυδαλλό

Να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού ο αναρχικός Κ. Δημαλέξης

Νίκη στον αγώνα των κρατουμένων ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα

Αλληλεγγύη στον αναρχικό απεργό πείνας από 20/10 Alfredo Cospito καθώς
και στους 11 Τούρκους αγωνιστές/-στριες που τελούν απεργία πείνας από
τις 7/10

Οι φυλακές πυρπολούνται, δεν εκσυχρονίζονται

Απέναντι στην επιβαλλόμενη σιωπή θα παραμείνουμε ο εκκωφαντικός ήχος της καταιγίδας

Ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας και δίψας Θάνο Χατζηαγγέλου


ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΨΑΣ (ΑΠΟ 19/12) ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ Θ. ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΟΥ

Σε μια εποχή γενικευμένης έντασης και καταστολής, ο διαχρονικός πόθος της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας αλλά και του ακροδεξιού -και όχι μόνο- ακροατηρίου της για ένα καθεστώς «εξπρές του μεσονυχτίου» εντός των ελληνικών φυλακών ικανοποιήθηκε μέσα από ένα νέο νόμο που αφορά τον σωφρονιστικό κώδικα, με τίτλο «Αναμόρφωση και εκσυγχρονισμός Σωφρονιστικού Κώδικα -Τροποποιήσεις στον ν.2776/1999» ο οποίος ψηφίστηκε πριν δύο μήνες.

Ο νόμος περιλάμβανε τροποποιήσεις που αφορούν την περιστολή/κατάργηση του δικαιώματος της άδειας μέσα από την αυστηροποίηση των χρονικών ορίων έκτισης για τη θεμελίωση του δικαιώματος της άδειας, αλλά και την επέκταση των προϋποθέσεων που θα πρέπει να πληροί ο κρατούμενος, την αναβίωση των φυλακών υψίστης ασφαλείας, την αύξηση της αρμοδιότητας του Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τα ζητήματα των φυλακών.

Και όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στις ήδη άθλιες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι κρατούμενοι στα τσιμεντένια κελιά της “δημοκρατίας”: υπερπληθυσμός λόγω αυστηρής ποινικής πολιτικής και νομοθεσίας (πιο τρανταχτά παραδείγματα οι Φυλακές Κομοτηνής και Τρίπολης που έχουν πληρότητα 200% και 239% αντίστοιχα), την ίδια ώρα που οι αγροτικές φυλακές λειτουργούν στο 35%, κακομεταχείριση κρατούμενων και βασανιστήρια από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής, καμιά υγειονομική περίθαλψη (αναφέρουμε χαρακτηριστικά τις φυλακές Αγιάς στην Κρήτη αλλά και το “Νοσοκομείο” των φυλακών Κορυδαλλού που δικαίως ονομάζεται από όλους “Κολαστήριο”).

Τους τελευταίους δύο μήνες κρατούμενοι έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο νόμο έκτρωμα που προσπαθεί να κάνει ακόμα περισσότερο τις φυλακές της χώρας τσιμεντένιους τάφους. Απέναντι στις κινητοποιήσεις των κρατουμένων το Υπουργείο όχι μόνο κωφεύει αλλά αναγγέλλει νέα ταπεινωτικά μέτρα εναντίον τους όπως την διακοπή των μεταγωγών και την παρουσία των κατηγορουμένων σε δίκες μέσω τηλεδιάσκεψης, όπως πρόσφατα εξήγγελλε ο Θεοδωρικάκος. Την Τρίτη 20/12 είχε προγραμματιστεί επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας, Σακεραλοπούλου και της Υπουργού, Ν. Κεραμέως στις φυλακές Κορυδαλλού όπου είχε προετοιμαστεί σόου προς τιμήν τους, φυσικά με την παρουσία των καθιερωμένων καμερών. Λίγες μέρες πριν μπάτσοι των ΕΚΑΜ, της ΟΠΚΕ και της Δίωξης Ναρκωτικών σάρωσαν τη φυλακή, σε ένα τρομοσόου με συμβολικό χαρακτήρα και μηδαμινά ευρήματα. Tο πρωί της 19ης Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε απαγωγή του αναρχικού Θάνου Χατζηαγγέλου από τις φυλακές Κορυδαλλού και η εκδικητική μεταγωγή του για τις Φυλακές Νιγρίτας. Δύο μέρες μετά, στις 22 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε και η μεταγωγή του αναρχικού και μέλους της Κοινότητας των Κατειλημμένων Προσφυγικών, Κώστα Δημαλέξη από τις φυλακές Κορυδαλλού στις φυλακές των Τρικάλων χωρίς καμιά ενημέρωση τόσο του ίδιου όσο και των δικηγόρων του. Είναι ξεκάθαρο πλέον πως η εξουσία εξαπολύει ευθεία επίθεση στους πολιτικούς κρατούμενους και στον κόσμο που συνεχίζει να αγωνίζεται ακόμη και εντός των τειχών.

Την ίδια μέρα, ο Θάνος Χατζηαγγέλου ξεκίνησε απεργία πείνας και δίψας με αίτημα τη γνωστοποίηση του πραγματικού λόγου της μεταγωγής του και την άμεση επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Στις 25 Δεκέμβρη εισήχθη στο νοσοκομείο Σερρών ενώ λίγες ώρες μετά εκδόθηκε εισαγγελική εντολή για το βασανιστήριο της αναγκαστικής σίτησης. Ο Θάνος Χατζηαγγέλου σε αυτή τη μάχη δεν είναι μόνος. Απέναντι στις εκδικητικές μεταγωγές και στη στοχοποίηση όσων συνεχίζουν να αντιστέκονται και μέσα στα κελιά της αστικής “δημοκρατίας” οι σύντροφοι Γιάννης Μιχαηλίδης, Λάμπρος Βουγιουκλάκης, Φώτης Δασκαλάς, Φώτης Τζιώτζης ξεκίνησαν απεργία πείνας αλληλεγγύης ενώ οι κρατούμενοι της Δ πτέρυγας Κορυδαλλού παρέτειναν εδώ και δύο μέρες το κλείσιμο των κελιών μια ώρα πίσω κατά την βραδινή κατάκλιση.

Η επίθεση κράτους και κεφαλαίου είναι συνολική, συνεχής και εντεινόμενη. Πλέον είναι εμφανής σε όλους και όλες. Ηεγκληματική διαχείριση της πανδημίας με την πλήρη αδιαφορία για την κοινωνική βάση, με μοναδική πυξίδα το κέρδος τους και την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ (η οποία σφραγίστηκε και επίσημα με τον νέο νόμο για το ΕΣΥ), η κατάργηση εργατικών δικαιωμάτων που κερδήθηκαν με αγώνες, η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, η αδιανόητη αύξηση του κόστους ζωής, οι κρατικές δολοφονίες από την συμμορία της ΕΛ.ΑΣ, η εντεινόμενη υποτίμηση των ζωών μας με λίγα λόγια, δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών. Αλλά ούτε και περιθώρια εφησυχασμού ή παραίτησης και ανακωχής από μεριάς μας. Γνωρίζοντας, βέβαια, ότι το κράτος και οι κατασταλτικοί του μηχανισμοί χτυπούν όλο και πιο σκληρά όσους και όσες τολμούν να αντιστέκονται.

Κανείς δεν πρέπει να έχει αυταπάτες για τον ρόλο και την ταυτότητα της αστικής δικαιοσύνης και των μηχανισμών της. Η δικαιοσύνη στον καπιταλισμό υπάγεται στις επιταγές και τις ανάγκες του κεφαλαίου. Θωρακίζει θεσμικά το κυρίαρχο σύστημα καταπίεσης και εκμετάλλευσης, νομιμοποιώντας και κανονικοποιώντας την ύπαρξή του στις συνειδήσεις των καταπιεσμένων, συμβάλλοντας έτσι στη διαιώνισή του. Όποιος νομίζει ότι οι δικαστικοί θεσμοί είναι αδέκαστοι και αμερόληπτοι μάλλον είναι αφελής στην καλύτερη περίπτωση. Η αστική δικαιοσύνη αποφασίζει με σαφή ταξικά κριτήρια. Ένας φτωχός, ένας προλετάριος, ένας περιθωριοποιημένος, ένας αγωνιστής δε θα τύχει, αναλογικά, ίσης αντιμετώπισης με ένα πλούσιο, έναν επιχειρηματία, έναν πολιτικό.

Είναι ευθύνη όλων μας να σταθούμε δίπλα στους πολιτικούς κρατούμενους, απέναντι σε κάθε απόπειρα καταστρατήγησης των δικαιωμάτων τους, που στόχο έχει τόσο την εξόντωση των ίδιων, όσο και την εδραίωση ενός καθεστώτος εξαίρεσης για όλες και όλους τους αγωνιστές που μπορεί να βρεθούν στην θέση τους.

Ο κόσμος του αγώνα, είτε εντός είτε εκτός των τειχών δεν τρομοκρατείται. Καμιά φυλακή δεν είναι δυνατή να μας “συμμορφώσει” και να περιστείλει τις ιδέες μας. Ενάντια στις κρατικές αυθαιρεσίες που απομυζούν τις ζωές μας και ποινικοποιούν τους αγώνες για τη διεκδίκηση μιας καλύτερης ζωής, εμείς οργανωνόμαστε από τα κάτω, ενωνόμαστε με τους καταπιεσμένους και απαντάμε με όπλο μας την αλληλεγγύη. Αγωνιζόμενοι για την ελευθερία απέναντι στις ψευδαισθήσεις του κράτους η απάντηση είναι μια: Πάντα θα πολεμάμε, πάντα θα σπάμε τις αλυσίδες, πάντα θα δραπατεύουμε…

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ αλληλεγγύης στον αναρχικό Θ. Χατζηαγγέλου, που θα διανύει τη 10η μέρα απεργίας
Τετάρτη 28/12 στις 18:00,
Τσιμισκή με Αγ.Σοφίας

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ –
ΝΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΜΕΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΧΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ

ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΣΙΤΙΣΗ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης


Στηρίζουμε το κάλεσμα της ανοιχτής συνέλευσης αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας και δίψας Θ.Χατζηαγγέλου την Τετάρτη 28/12 18:00 Τσιμισκή με Αγίας Σοφίας

Μπορεί να είναι απεικόνιση κείμενο που λέει "To πρωί της 19ης Δεκέμβρη Θάνος Χατζηαγγέλου απάγεται από τις φυλακές Κορυδαλλού και μεταφέρεται στις φυλακές Νιγρίτας. Μια εκδικητική πράξη του κράτους απέναντι του, καθώς συνεχ ζει να παλεύει συμμετέχοντας ενεργά στον αγώνα των έγκλειστων ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδι Την ίδια μέρα ဝ κρατούμενος .Χατ ζηαγγέλου προχωρά σε απεργία πε ίνας και δίψας με αίτημα τη γνωστοποίηση του πραγματικού λόγου της μεταγωγής του και την άμεση επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Τετάρτη 28/12 18:00 πορεία Τσιμισκή με Αγίας Σοφίας γάρες Ομόστδράσηςάαληληγνύνης"


ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ / ΔΙΨΑΣ

ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ Θ. ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΛΟΥ

Το κράτος ιστορικά, ασχέτως πολιτικού διαχειριστή, προκειμένου να καθυποτάξει οποιαδήποτε αντίσταση και να σιγάσει κάθε φωνή που καταγγέλλει αυτό το άδικο σύστημα εκμετάλλευσης και καταπίεσης εφαρμόζει δύο τακτικές: την αφομοίωση και την καταστολή. Η δεξιά διαχείριση της εξουσίας ενόψει εκλογών προκειμένου να συσπειρώσει τους ακροδεξιούς ψηφοφόρους, επιλέγει την απαρέκκλιτη υιοθέτηση του δόγματος: νόμος, τάξη και ωμή καταστολή, την ίδια ώρα που ευρύτερα κομμάτια της κοινωνίας φτωχοποιούνται και βυθίζονται ολοένα και περισσότερο στην εξαθλίωση. Την εφαρμογή αυτής της τακτικής, οι από τα κάτω, την βιώνουμε καθημερινά. Από την ενίσχυση των σωμάτων ασφαλείας (του καθεστώτος) και την αποφυλάκιση-επιβράβευση του μπάτσου που δολοφόνησε τον 16χρονο ρομά Κ. Φραγκούλη μέχρι την τοποθέτηση αστυνομίας μέσα στα πανεπιστήμια, τις εκκενώσεις καταλήψεων και την καταστολή διαδηλώσεων, το κράτος δολοφονεί και καταστέλλει. Στόχος του κράτους και των κατασταλτικών του μηχανισμών είναι η φυσική, υλική και πολιτική εξόντωση όλων όσοι/ες δεν δέχονται την εκμετάλλευση και την καταπίεση ως όρο ζωής και αγωνίζονται να την αποτινάξουν αγωνιζόμενοι/ες για μια ζωή πιο ελεύθερη, απαλλαγμένη από τα δεσμά της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας.

Στο πλαίσιο αυτό της εκδικητικής πρακτικής που επιφυλάσσει το κράτος για τους αμετανόητους εχθρούς του αποφασίζεται στις 19/12 η εκδικητική μεταγωγή του αναρχικού Θάνου Χατζηαγγέλου, αιχμάλωτου εντός των τειχών ως μέλος της Οργάνωσης Αναρχική Δράση, από τις φυλακές Κορυδαλλού στις φυλακές Νιγρίτας. Η απόφαση αυτή του πενταμελούς συμβουλίου της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών, προφανώς και δεν είναι τυχαία, αλλά απορρέει από την επιλογή του συντρόφου να αγωνιστεί και μέσα στις φυλακές μαζί με άλλους κρατούμενους ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα και την περαιτέρω επιδείνωση των όρων κράτησης στα κολαστήρια της δημοκρατίας. Έναν κώδικα που ουσιαστικά καταργεί την άδεια σε κρατούμενους που έχουν καταδικαστεί για συγκεκριμένα αδικήματα, αυστηροποιεί τα όρια της υφ’ όρων απόλυσης και των εκπαιδευτικών αδειών και επαναφέρει τις ειδικές φυλακές τύπου Γ ως “Σωφρονιστικά Καταστήματα Αυξημένης Ασφάλειας”.

Ο Θάνος Χατζηαγγέλου ξεκινάει άμεσα απεργία πείνας και δίψας και με έσχατο μέσο αγώνα πλέον το ίδιο του το σώμα διεκδικεί αφενός την γνωστοποίηση των λόγων μεταφοράς του στις φυλακές Νιγρίτας και αφετέρου την επαναφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού. Ενώ, αυτή τη στιγμή βρίσκεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο Σερρών με την κατάσταση της υγείας του να κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη και τον ίδιο να κινδυνεύει άμεσα κάθε λεπτό να πέσει σε κώμα. Προκειμένου ωστόσο το κράτος να διαχειριστεί το πολιτικό κόστος από το ενδεχόμενο της ραγδαίας επιδείνωσης της υγείας του συντρόφου προκρίνει με τη συναίνεση μερίδας γιατρών του νοσοκομείου Σερρών την λύση της υποχρεωτικής σίτισής του, κάτι που δεδομένα συνιστά μορφή βασανισμού εναντίον ενός απεργού πείνας και δίψας. Παράλληλα, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και της στήριξης των αιτημάτων του, οι αναρχικοί κρατούμενοι Γ. Μιχαηλίδης, Λ. Βουγιουκλάκης, Φ. Δασκαλάς και Φ. Τζιώτζης προχώρησαν επίσης σε απεργία πείνας.

Όσο επινοητική όμως και αν είναι η εξουσία στις μεθόδους καταστολής που εφαρμόζει αυτό που παραβλέπουν οι κυρίαρχοι είναι ότι δεν θα μπορέσουν ποτέ να καταστείλουν αυτό που ποτέ δεν θα μπορέσουν να καταλάβουν: την δύναμη που δίνει ο αγώνας για μια ελεύθερη και ανεξούσια ζωή χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, χωρίς κράτος και αφεντικά. Ο αγώνας του Θάνου Χατζηαγγέλου είναι αγώνας για την διεκδίκηση μιας μικρής ανάσας ελευθερίας εντός τειχών γι’ αυτό και μας αφορά όλους και όλες. Δεν θα αφήσουμε κανέναν και καμία να γίνει βορά του κράτους και των κατασταλτικών μηχανισμών του γιατί η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας μέχρι τη στιγμή που θα γκρεμίσουμε τα τείχη κάθε φυλακής…

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΨΑΣ ΘΑΝΟΥ ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΟΥ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ Γ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, Λ. ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ, Φ. ΔΑΣΚΑΛΑ & Φ. ΤΖΙΩΤΖΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΣΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΝ Θ. ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΟΥ

ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ Κ. ΔΗΜΑΛΕΞΗ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ

ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

Αναρχική συλλογικότητα Άνω Θρώσκω


Από τις 28/10 οι κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού με κινητοποιήσεις διεκδικούν τα δικαιώματά τους και την κατάργηση του νέου σωφρονιστικού κώδικα. Τα ξημερώματα της Δευτέρας 19/12 σωφρονιστικοί υπάλληλοι ανακοινώνουν στον αναρχικό κρατούμενο Θάνο χατζηαγγελου την απόφαση για μεταγωγή του. Εκείνος αρνείται ζητώντας να ενημερωθεί για τον λόγο της μεταγωγής και έπειτα από λίγο κουκουλοφόροι μπάτσοι εισβάλουν στο κελί και τον απαγάγουν. Το βράδυ της ίδιας μέρας βρίσκεται στο τμήμα μεταγωγών Θεσσαλονίκης και προβαίνει σε απεργία πείνας και δίψας με αιτήματα τη γνωστοποίηση του λόγου της μεταγωγής του και την επιστροφή του στον Κορυδαλλό. Το πρωί της επόμενης μέρας πραγματοποιείται η μεταγωγή του στις φυλακές Νιγρίτας. Αυτή αποτελεί μια εκδικητική στάση προς το Θάνο Χατζηαγγελου, λόγω της αγωνιστικής του δράσης και συμμετοχής του στον αγώνα των κρατουμένων ενάντια στο νέο σωφρονιστικό κώδικα. Το κράτος επιχειρεί διαρκώς να καταστείλει κάθε φωνή αντίστασης και οι φυλακές δεν αποτελούν εξαίρεση.

Ο νέος σωφρονιστικός κώδικας με όνομα «Αναμόρφωση και εκσυγχρονισμός Σωφρονιστικού Κώδικα -Τροποποιήσεις στον ν.2776/1999» αποτελεί ένα ακόμη νομικό έκτρωμα της αστικής δημοκρατίας που καταστρατηγεί ακόμα και στοιχειώδη δικαιώματα των κρατουμένων. Οι φυλακές παραμένουν στην δικαιοδοσία του υπουργείου προστασίας του πολίτη αντί του υπουργείου Δικαιοσύνης κάνοντας ξεκάθαρο ακόμα κ στον πιο αφελή την αντιμετώπιση του κράτους απέναντι στους έγκλειστους. Πιο συγκεκριμένα, για κάποιες κατηγορίες κρατουμένων (πχ ” τρομοκρατία”) μειώνει τις άδειες ή τις κόβει τελείως, δυσκολεύει την χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών μη επιτρέποντας στους κρατούμενους να σπουδάσουν. Επίσης, προβλέπεται η δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας για όσους θεωρούνται ” επικίνδυνοι” πολιτικοί κ κοινωνικοί κρατούμενοι.
Οι φυλακές βρίσκονται σε άμεση και αμφίδρομη σχέση με το πολιτικό-κοινωνικό περιβάλλον όπως αυτό διαμορφώνεται μέσα στις εκάστοτε συνθήκες. Μέσα σε ένα περιβάλλον λοιπόν δεκαετούς οικονομικής κρίσης που η εργατική τάξη έχει συνθλιβεί και εξαθλιωθεί, κράτος και κεφάλαιο αναβαθμίζουν το νομικό τους οπλοστάσιο ώστε να απομονώσουν και να τιμωρήσουν τους παραβατικούς, τους παρίες, ή και τους ταξικούς τους αντιπάλους. Η πολιτική αυτή βρίσκεται σε πλήρη εναρμόνιση με τις πολιτικές που ασκούνται σε όλα τα πεδία: στο εργασιακό, στην εκπαίδευση, στο περιβάλλον και αποκρυσταλλώνεται με τη ληστρική επιδρομή του κεφαλαίου απέναντι στα κατώτερα στρώματα με ταυτόχρονη πάταξη του εσωτερικού εχθρού.

Όπως και να ονομάζουν τις φυλακές είτε κέντρα κράτησης, είτε σωφρονιστικά καταστήματα η ουσία τους παραμένει η ίδια, το ίδιο φρικιαστική. Ο εγκλεισμός δεν σωφρονίζει αλλά συνθλίβει τους ανθρώπους. Η εξουσία επιδιώκει την συνεχή τιμωρία όσων παρανομούν. Αντιμετωπίζει τους κρατούμενους ως τους μοναδικούς υπαίτιους του εγκλήματος και υποκριτικά διαχωρίζει σε υγιές και άρρωστο το κοινωνικό σώμα. Η αστική δικαιοσύνη δεν μπορεί να κρύψει την ταξική της θέση και φύση. Ένας αντικοινωνικός μηχανισμός όπως είναι το κράτος αντιμετωπίζει με μπάτσους τα ζητήματα του Δικαίου. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλάει για καλύτερες συνθήκες κράτησης, θα ήταν για γέλια αν δεν ήταν τόσο καταστροφικό και επικίνδυνο τόσο για χιλιάδες ψυχές που βρίσκονται στα κελιά της αστικής δημοκρατίας όσο και για ολόκληρη την κοινωνία.
Η φυλακή πέρα από τον εκδικητικό χαρακτήρα της για τους εντός των τειχών λειτουργεί κ ως φόβητρο για το κοινωνικό σώμα, για όσους και όσες δεν μπορούν να επιβιώσουν ζώντας μέσα στη φτώχεια και την ανέχεια, ως φόβητρο για όσους και όσες αγωνίζονται. Όσο το κράτος εντείνει την πολυεπίπεδη επίθεση του, τόσο μεγαλύτερη είναι η ανάγκη για οργάνωση και αγώνα.

Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του αναρχικού απεργού πείνας και δίψας από 19/12 Θάνου Χατζηαγγέλου.

Κανένας όμηρος στα χέρια του κράτους.

Αλληλεγγύη στον αγώνα των κρατουμένων.

αναρχική ομάδα Θεσσαλονίκης Πυρανθός


Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του αναρχικού απεργού πείνας και δίψας (από 19/12) Θάνου Χατζηαγγέλου

Πριν από περίπου δύο μήνες η ακροδεξιά νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ψηφίζει το νέο σωφρονιστικό κώδικα, ένα νόμο με τον οποίο επιτίθεται ευθέως στα δικαιώματα των κρατουμένων, αυστηροποιώντας ακόμη περαιτέρω τις ήδη άθλιες κι απάνθρωπες συνθήκες κράτησης εντός των φυλακών -συνθήκες που επιβαρύνθηκαν ακόμη περισσότερο από την κρατική εγκληματική διαχείριση της πανδημίας. Έτσι το κράτος εντείνει ακόμη περισσότερο το καθεστώς εξαίρεσης μέσα από μία σειρά διατάξεων που αφορούν τόσο τους κρατούμενους συνολικά όσο και τους φυλακισμένους αγωνιστές ειδικότερα. Οι κρατούμενοι χάνουν κάθε ανθρώπινη ιδιότητα όταν διαβαίνουν τις πύλες των φυλακών. Το σύστημα «σωφρονισμού» ισοδυναμεί με σύστημα εξόντωσης.
Με πρόσχημα την πανδημία, το κράτος επιχείρησε να θεμελιώσει την ολοκληρωτική πολιτική και επιβολή του μέσω νομοσχεδίων και ωμής βίας στοχεύοντας στην πλήρη πειθάρχηση της κοινωνικής βάσης. Η παρουσία της αστυνομίας είναι ασφυκτική στα αστικά κέντρα και ο ρόλος των κατασταλτικών δυνάμεων είναι πλέον εξόφθαλμος, και δεν είναι άλλος από την πλήρη εξαφάνιση -σύμφωνα πάντα με τις κρατικές προσταγές- κάθε ταξικής και κοινωνικής αντίστασης. Αστυνομοκρατία- αυθαιρεσία- καταστολή: τρείς λέξεις χαρακτηριστικές για το σήμερα. Το κρατικό- καπιταλιστικό σύστημα και η επιβολή του σύγχρονου ολοκληρωτισμού ενορχηστρώνουν την επίθεση στις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις, τους αγωνιστές και τους καταπιεσμένους και παράλληλα επιβάλλουν ένα καθεστώς εξαίρεσης για τους πολιτικούς κρατούμενους. Οι δικαστικές σκευωρίες και τα στημένα κατηγορητήρια, όπως αυτό εναντίον του συντρόφου Δ.Μ. για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Εφετείο τη μέρα της καταδίκης των νεοναζί της Χ.Α., οι διώξεις με βάση το DNA, η εκδικητική μεταχείριση του Β. Σταθόπουλου, οι ξυλοδαρμοί διαδηλωτών, οι συλλήψεις αγωνιστών και οι εκκενώσεις κατειλημμένων χώρων αγώνα υπηρετούν τον ίδιο σκοπό της παραδειγματικής τρομοκράτησης της κοινωνίας και του περιορισμού του οργανωμένου αγώνα. Σε αυτήν τηνκατεύθυνση, με την αναβάθμιση των υλικοτεχνικών μέσων της αστυνομίας, την ενίσχυση του νομικού οπλοστασίου του κράτους και την επιβολή του καθεστώτος της αστυνομοκρατίας σε γειτονιές και πλατείες ως την κρατική δολοφονία του 16χρονου ρομά Κ. Φραγκούλη από τα ένστολα καθάρματα της ΕΛ.ΑΣ, υπηρετείται η κεντρική κατασταλτική πολιτική του κράτους, το δόγμα της προληπτικής αντιεξέγερσης.
Μέσα σε αυτή τη συνθήκη, οι κρατούμενοι στον Κορυδαλλό από τις 28/10 και μετέπειτα σε μία σειρά από φυλακές της χώρας βρίσκονται σε συνεχείς κινητοποιήσεις αρνούμενοι το μεσημεριανό κλείδωμα στα κελιά, και σε ορισμένες περιπτώσεις και το μεροκάματο. Με αυτό τον τρόπο δίνουν έναν αγώνα αντιστεκόμενοι απέναντι στην περιστολή των δικαιωμάτων τους και την περαιτέρω αυστηροποίηση των συνθηκών εγκλεισμού που εισάγει ο νέος σωφρονιστικός κώδικας. Το πρωί της 19ης Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε απαγωγή του αναρχικού Θάνου Χατζηαγγέλου από τις φυλακές Κορυδαλλού και η εκδικητική μεταγωγή του για τις Φυλακές Νιγρίτας. Τηνίδια μέρα ξεκίνησε απεργία πείνας και δίψας με αίτημα τη γνωστοποίηση του πραγματικού λόγου της μεταγωγής του και την άμεση επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού.
Οι παραπάνω ενέργειες καταδεικνύουν ένα ακόμη κοινό σημείο: τον φόβο των εξουσιαστών για την εξέγερση των καταπιεσμένων ενάντια στον άδικο και δολοφονικό κόσμο της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Ενάντια στην κατασταλτική και ιδεολογική εκστρατεία του κράτους που στοχεύει το αναρχικό κίνημα, τις δομές του και όλους όσοι αντιστέκονται και αγωνίζονται. Εμείς, ως αναρχικοί/ες στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στον αγώνα του Θ. Χατζηαγγέλου, ενάντια στις ρεβανσιστικές τακτικές του κράτους. Οφείλουμε να υπερασπιστούμε τους διωκόμενους και να αντιπαλέψουμε την ασφυκτική συνθήκη που το κράτος με τους μηχανισμούς του επιχειρεί να επιβάλλει. Να υψώσουμε το ανάστημα της εξεγερμένης αξιοπρέπειας, της οργάνωσης και προετοιμασίας του αγώνα για την Κοινωνική Επανάσταση, την Αναρχία και τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό.

Αθήνα: Συγκέντρωση Τετάρτη 28/12, Σύνταγμα, 18.00

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση Τετάρτη 28/12, Τσιμισκή και Αγ. Σοφίας, 18.00

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ – ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΚΡΑΤΗ, ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΕΣ

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση- Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων


ΑΝ.ΟΜΑ (ΑΝτιφασιστική ΟΜΑδα) Θεσσαλονίκης


Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αναρχικό Θ. Χατζηαγγέλου, απεργό πείνας και δίψας από 19/12.

Τετάρτη 28/12 στις 18:00, Τσιμισκή με Αγ.Σοφίας

Τα τελευταία χρόνια η υποβάθμιση της ζωής των καταπιεσμένων στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό αποτελεί πυλώνα της κρατικής πολιτικής. Μέσα από την φτωχοποίηση, την εξαθλίωση, τον κανιβαλισμό και την καταστολή αναπαράγει τις κοινωνικές συνθήκες που του επιτρέπουν να ισχυροποιεί την κυριαρχία του. Έτσι και οι συνθήκες κράτησης των φυλακισμένων – κομμάτι των καταπιεσμένων που βιώνει στον έπακρο βαθμό την εκδικητικότητα του κράτους και την αντίληψη του ως προς την απαξία της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας – διαμορφώνονται από τις συνθήκες που επιβάλλει το ολοκληρωτικό σύστημα. Πιο πρόσφατο παράδειγμα, ο νέος σωφρονιστικός κώδικας που υπερψηφίστηκε, ο οποίος κάνει σαφές πως ο κρατικός μηχανισμός θέλει να επιβάλλει στους κρατούμενους απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης, απάνθρωπες μεταχειρίσεις από τους ανθρωποφυλακες και την μέγιστη δυνατή εκδικητικότητα για τους κρατούμενους αγωνιστές.

Την ίδια στιγμή η μεταχείριση αυτών που υπηρετούν το σύστημα, οι προστατευόμενοι του κράτους και του κεφαλαίου, αυτοί που διαμορφώνουν τις συνθήκες καταπίεσης, δεν διαφέρει απλά, αλλά αποκαλύπτει τον κόσμο της εξουσίας. Βιαστές και δολοφόνοι μπάτσοι κυκλοφορούν ελεύθεροι, υπεύθυνοι για υποθέσεις trafficking και διαπλεκόμενοι σε σκάνδαλα δεν αντιμετωπίζουν ούτε μισή κατηγορία. Η συγκάλυψη και η ατιμωρησία δεν είναι απλώς μια εξαίρεση, αλλά αποτελεί την βασική πολιτική των δικαστικών αρχών όταν αφορά υποθέσεις που εμπλέκουν τον κρατικό μηχανισμό, τους φίλους και υποτακτικούς του.

Ο αναρχικός κρατούμενους Θανος Χατζηαγγελου ξεκίνησε απεργία πείνας και δίψας διεκδικώντας τη γνωστοποίηση την λόγων μεταγωγής του και την άμεση επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Στεκόμαστε αλληλεγγυοι στον αγώνα του, ενάντια στο κράτος δολοφόνο που επιβάλλει και κανονικοποιει τον θάνατο. Στεκόμαστε δίπλα στους αγώνες των φυλακισμένων για αξιοπρέπεια και ελευθερία. Μέχρι το γκρέμισμα του κόσμου της εξουσίας και την άνθιση της αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και της ζωής. Την άνθιση της Αναρχίας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΨΑΣ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΘΑΝΟΥ ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΑΠΟ 19/12.

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ Γ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, Λ. ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ, Φ. ΔΑΣΚΑΛΑ & Φ. ΤΖΙΩΤΖΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΣΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΝ Θ. ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΟΥ

ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ Κ. ΔΗΜΑΛΕΞΗ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ

Αναρχική Συνέλευση Φοιτητών/τριών Quieta Movere


Αθήνα

Συγκέντρωση στα πλαίσια της πανελλαδικής ημέρας δράσης για τον απεργό πείνας και δίψας Θ. Χατζηαγγέλου

Στα πλαίσια της πανελλαδικής μέρας δράσης που έχει καλεστεί την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου για τον, από 19/12, απεργό πείνας και δίψας αναρχικό αιχμάλωτο μέλος της “Οργάνωσης Αναρχικής Δράσης”, Θάνο Χατζηαγγέλου, καλούμε σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος στις 18:00.

Το κείμενο της συνέλευσης για τον απεργό:

Αλληλεγγύη στον αναρχικό απεργό πείνας και δίψας Θάνο Χατζηαγγέλου

Τον Οκτώβρη 2022, η κυβέρνηση ψηφίζει το νέο σωφρονιστικό κώδικα, ο οποίος βρίσκεται σε πλήρη εναρμόνιση με τη συνολικότερη κατασταλτική πολιτική που εφαρμόζει σε κάθε κοινωνικό πεδίο. Έναν σωφρονιστικό κώδικα που ανεβάζει προς τα πάνω τα όρια των αδειών και της υφ’ όρων απόλυσης για κρατούμενους που έχουν καταδικαστεί για συγκεκριμένα αδικήματα (πολιτικά, ληστείες, ναρκωτικά) , φτάνοντας στο σημείο να καταργεί ουσιαστικά το δικαίωμα στην άδεια για τους πολυ-ισοβίτες. Την ίδια ώρα, αυστηροποιεί τους όρους χορήγησης και ανάκλησης εκπαιδευτικών αδειών, απαγορεύει τις μεταγωγές κρατουμένων με συγκεκριμένης φύσεως καταδίκες σε αγροτικές φυλακές και φέρνει τις φυλακές τύπου Γ’ από την πίσω πόρτα ως “Σωφρονιστικά Καταστήματα Αυξημένης Ασφάλειας”.

Κόντρα στην υποβάθμιση των ήδη άθλιων συνθηκών διαβίωσης εντός των φυλακών και της διαρκούς και απροκάλυπτης υποτίμησης των ζωών τους, οι κρατούμενοι σε πλήθος φυλακών της χώρας ξεκίνησαν στις 28 του Οκτώβρη έναν δύσκολο αγώνα εντός των κολαστηρίων των φυλακών. Αναλόγως με τις συνθήκες που επικρατούν σε κάθε φυλακή που έχει μπει στις κινητοποιήσεις προχωράνε σε αρνήσεις καταμέτρησης, μεσημεριανού κλειδώματος και μεροκάματων, και κρατάνε τα προαύλια και τα κελιά ανοικτά. Οι κρατούμενοι ζητούν την επιστροφή των φυλακών στη δικαιοδοσία του υπουργείου δικαιοσύνης και την κατάργηση των “Σωφρονιστικών Καταστημάτων Αυξημένης Ασφάλειας”, που είναι ουσιαστικά μια παραλλαγή των φυλακών τύπων Γ’ και που δεν αφορά μόνο κρατούμενους που έχουν καταδικαστεί για συγκεκριμένα εγκλήματα, αλλά γενικώς κρατούμενους που έχουν το οποιοδήποτε πειθαρχικό παράπτωμα. Ακόμη, ζητούν να παρθούν πίσω οι αλλαγές που αφορούν τις άδειες (κανονικές και εκπαιδευτικές) και την υφ’ όρων απόλυση. Τέλος, ζητούν πρόσβαση στις αγροτικές φυλακές για όλους τους κρατούμενους και προτεραιότητα στις αιτήσεις αδειών κρατουμένων με 67% αναπηρία και άνω.

Το κράτος απαντάει στις κινητοποιήσεις αυτές προσπαθώντας αφενός να τις εξαφανίσει από το δημόσιο πεδίο επιβάλλοντας σχεδόν καθολική σιωπή στα ΜΜ”Ε” για το συγκεκριμένο ζήτημα και αφετέρου να τις καταστείλει εσωτερικά με τακτικές τρομοκράτησης των αγωνιζόμενων κρατουμένων που περιλαμβάνουν στοχοποιήσεις πιο ενεργών κρατουμένων στις κινητοποιήσεις, απειλές και εφόδους σε κελιά, όπως αυτές που γίνονται επαναλαμβανόμενα τις τελευταίες εβδομάδες στους συντρόφους Φώτη Δ., Λάμπρο Β. και Παναγιώτη Β., αλλά και εκδικητική μεταχείριση αγωνιστών κρατουμένων.

Μία τέτοια περίπτωση εκδικητικής μεταχείρισης αποτελεί και αυτή προς το πρόσωπο του αναρχικού συντρόφου Θάνου Χατζηαγγέλου. Ενόψει μάλιστα και της υποκριτικής φιέστας που ετοίμαζε η πρόεδρος της δημοκρατίας Σακελαροπούλου στις φυλακές Κορυδαλλού με κάλαντα και βαρύγδουπες μπούρδες για την αξία της εκπαίδευσης στην “επανένταξη” των κρατουμένων στην κοινωνία – ή τουλάχιστον όσων επιβιώσουν από την έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, θέρμανσης, την απουσία στοιχειωδών συνθηκών υγιεινής και του άθλιου φαγητού θα προσθέταμε εμείς – ο σύντροφος απήχθη αιφνιδιαστικά από το κελί του στις φυλακές Κορυδαλλού και μεταφέρθηκε στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών τα χαράματα της 19ης Δεκεμβρίου. Την ευθύνη γι αυτήν τη μεταγωγή έχει η “Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών”, προεδρεύων της οποίας είναι ο Γενικός Γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής, Κωνσταντίνος Παπαθανασίου.

Προφανείς στόχοι αυτής της επιλογής είναι η τρομοκράτηση των αγωνιζόμενων κρατουμένων δια του παραδειγματισμού, καθώς κι η αποκοπή του ίδιου του συντρόφου από τον εν εξελίξει αγώνα ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα. Με την απόπειρα απομόνωσης του Θ. Χ., αιχμάλωτο μέλος της οργάνωσης Αναρχική Δράση, η κυβέρνηση με τους μηχανισμούς καταστολής έρχεται να οξύνει τη χυδαία εκδικητικότητά της προς κάθε αμετανόητο/η αγωνιστήτρια που τόλμησε να σηκώσει κεφάλι ενάντια στην κρατική βαρβαρότητα που καλύπτει κάθε πτυχή της κοινωνίας μας, επιβεβαιώνοντας το καθεστώς εξαίρεσης που εφαρμόζει στους πολιτικούς εχθρούς της. Ένα καθεστώς που αναβαθμίζεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια τόσο με συνεχείς προφυλακίσεις και καταδίκες σε βαρύτατες ποινές αγωνιστών ανεξαρτήτως της ύπαρξης ή μη στοιχείων που να τις δικαιολογούν, όσο και με ανανεώσεις του ποινικού οπλοστασίου του κράτους που επεκτείνουν την εμβέλεια της “αντί-τρομοκρατικής” και τιμωρητικής νομοθεσίας του (αναθεώρηση ποινικού και σωφρονιστικού κώδικα). Ένα καθεστώς που χρησιμεύει τα μέγιστα στα πλαίσια μιας πολιτικής προληπτικής αντιεξέγερσης που εφαρμόζεται από το κράτος για να διαχειριστεί τον κοινωνικό αναβρασμό λόγω της εξαθλίωσης που έχει επιβληθεί σε ευρεία κοινωνικά στρώματα με τις απανωτές κρίσεις (οικονομική, ενεργειακή, υγειονομική).

Απέναντι όμως στον κατασταλτικό οδοστρωτήρα, ο σύντροφος Θ.Χ. ύψωσε για άλλη μια φορά ανάστημα βάζοντας το σώμα του ανάχωμα στις κρατικές μεθοδεύσεις. Με την απεργία πείνας και δίψας στην οποία προχώρησε το ίδιο βράδυ της μεταγωγής του (19/12), ο σύντροφος προσπαθεί να σπάσει το τείχος σιωπής που έχει επιβάλει το κράτος στις κινητοποιήσεις των κρατουμένων, αλλά και να επιβεβαιώσει ότι οι φυλακές αποτελούν πεδία κοινωνικού αγώνα, εντός των οποίων η αντίσταση και η αλληλεγγύη αποτελούν συνεχή επίδικα απέναντι στη θανατοπολιτική του κράτους ενάντια στα πιο περιθωριοποιημένα κομμάτια της κοινωνίας.

Ο αναρχικός απεργός πείνας και δίψας Θ.Χ. απαιτεί τη γνωστοποίηση των πραγματικών λόγων της μεταγωγής του και την άμεση επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Από την πλευρά μας, γνωρίζουμε ότι η αλληλεγγύη είναι ο μόνος δρόμος στον οποίο οι αγώνες εντός και εκτός των τειχών μπορούν να συναντηθούν και να βρουν κοινό βηματισμό. Απέναντι στο κράτος που δείχνει συνεχώς τα δόντια του και απαιτεί συνεχείς συμβιβασμούς και δηλώσεις μετανοίας, δικαιώνουμε την επιλογή αντίστασης του συντρόφου μας και στηρίζουμε τη μάχη που διεξάγει μέχρι τέλους.

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΨΑΣ ΘΑΝΟΥ ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΟΥ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ Γ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, Λ. ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ ΚΑΙ Φ. ΔΑΣΚΑΛΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΣΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΝ Θ. ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΟΥ

ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ Κ. ΔΗΜΑΛΕΞΗ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ

ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

Συνέλευση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψαςΘάνο Χατζηαγγέλου


Αγρίνιο

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩ

ΤΕΤΑΡΤΗ 28/12/2022, ώρα 7:00 μ.μ. Πλατεία Δημάδη

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΨΑΣ ΘΑΝΟΥ ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΟΥ

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΗΜΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΝ 11 ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΓΩΓΕΣ, ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ.

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους αγώνες των κρατουμένων


ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ & ΔΙΨΑΣ ΑΠΟ 19/12

ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΘΑΝΟΥ ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ 28/12, ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στις 18:00, στην πλατεία Γεωργίου

και στη συνέχεια επόμενη συνέλευση αλληλεγγύης στην κατάληψη Παραρτήματος

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

Το πρωί της Δευτέρας 19 Δεκέμβρη ο αναρχικός σύντροφος Θάνος Χατζηαγγέλου, που βρίσκεται προφυλακισμένος για την υπόθεση της Οργάνωσης Αναρχική Δράση, μετάγεται βίαια από τις φυλακές Κορυδαλλού στις φυλακές Νιγρίτας χωρίς να του επισημανθεί κανένας λόγος. Την επόμενη μέρα στις 20 του μήνα ήταν προγραμματισμένη επίσκεψη της Προέδρους της Δημοκρατίας Σακελλαροπούλου και της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως στις φυλακές Κορυδαλλού. Μιας επίσκεψης που τη συνόδευσε χολιγουντιανού σκηνικού έφοδος μπάτσων των ΕΚΑΜ, της ΟΠΚΕ και της Δίωξης Ναρκωτικών τις προηγούμενες μέρες και πλήθος δημοσιογραφικών καμερών ανήμερα. Έτσι λοιπόν, παράλληλα με τη μιντιακή φιέστα του κράτους στις φυλακές ο σύντροφος βρίσκεται εκδικητικά μεταγόμενος στις φυλακές Νιγρίτας, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει απεργία πείνας και δίψας με σκοπό τη γνωστοποίηση της μεταγωγής του και την επιστροφή του πίσω στις φυλακές Κορυδαλλού.

Το πρωί της 22/12, πραγματοποιείται άλλη μία εκδικητική μεταγωγή, του συντρόφου Κώστα Δημαλέξη, που απήχθη από την Έ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού και μετήχθη στις φυλακές Τρικάλων. Μια παράτυπη μεταγωγή που αποτελεί άλλο ένα στιγμιότυπο του κρατικού ρεβανσισμού καθώς η αιτία είναι η συμμετοχή του συντρόφου στις κοινοποιήσεις ενάντια στο νέο σωφρονιστικό κώδικα και στοχεύει και στο να του δημιουργήσει περαιτέρω εμπόδια στην επικοινωνία με τη δικηγόρο του και την οικογένεια του.

Έπειτα από πληροφορίες την 25/12, έχει βγει εισαγγελική εντολή για αναγκαστική σίτιση ακόμη και με καθήλωση, βέβαια όλο αυτό είναι προφορικό. Οι γιατροί το έχουν δεχτεί αν ο απεργός πέσει σε κώμα. Αυτό αποτελεί βασανιστήριο και για ότι συμβεί στον σύτνροφό μας, γνωρίζουμε τους υπαίτιους.

Η εκδικητική μεταχείριση των αγωνιζόμενων κομματιών της κοινωνίας από την εξουσία είναι συνεχής και ποτέ τυχαία. Σε μια χρονική συγκυρία που το ελληνικό κράτος έχει εξαπολύσει μια λυσσαλέα επίθεση στους “από τα κάτω” της κοινωνίας, εντείνοντας περισσότερο την φτώχεια, την εξαθλίωση και την εκμετάλλευσή τους για να προωθήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου, η καταστολή πρέπει να υπερισχύσει σε όλα τα κοινωνικά πεδία. Φτώχεια, δυσβάσταχτο κόστος ζωής για τους ανθρώπους της τάξης μας την ώρα που τα αφεντικά πλουτίζουν μέσω της ακρίβειας, τα οικονομικά και όχι μόνο σκάνδαλα ανθρώπων της εξουσίας διαδέχονται το ένα το άλλο, ο φυσικός κόσμος καταστρέφεται καθημερινά, τα εργατικά κεκτημένα ξηλώνονται και τόσα άλλα. Όλα τούτα είναι μόνο λίγα από τα κομμάτια του παζλ που συνθέτει η καπιταλιστική πραγματικότητα εν καιρώ διαρκούς κρίσης και η καταστολή έχει ως αποστολή να διαφυλάξει την αποδοχή του διαρκούς κοινωνικού ευτελισμού. Να διασφαλίσει ότι η οργή μας δε θα γίνει αγώνας να τους σαρώσει.

Σε αυτή την πραγματικότητα το ελληνικό κράτος επιχειρεί να περάσει ένα από τα πιο ζοφερά νομοθετικά πλαίσια που αφορά τις φυλακές και τους/τις κρατούμενους/ες. Ο νέος Σωφρονιστικός Κώδικας προβλέπει τροποποιήσεις που αφορούν την περιστολή-κατάργηση του δικαιώματος των κρατουμένων σε άδειες μέσω της αυστηροποίησης των χρονικών ορίων και των προϋποθέσεων που πρέπει να πληροί ο/η κρατούμενος/η ώστε να χορηγηθεί, την αναβίωση των φυλακών υψίστης ασφαλείας, καθώς και την αύξηση αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Προστασίας του πολίτη στα ζητήματα των φυλακών φέρνοντας και επισήμως την αστυνομία στην καθημερινή ζωή των κρατουμένων. Ένας Σωφρονιστικός Κώδικας που θάβει στην κυριολεξία ζωντανούς τους/τις κρατούμενους/ες, φέρνοντας τους/τις αντιμέτωπους/ες με περαιτέρω καταστολή και περιστολή θεμελιακών ακόμα και για τον αστικό κόσμο δικαιωμάτων τους.

Εμείς ως αναρχικοί/ές αντιλαμβανόμαστε τον νέο Σωφρονιστικό Κώδικα ως μια έκφανση από τη γενικότερη υποτίμηση των ζωών μας μέσα στον καπιταλισμό. Μιας υποτίμησης που με τη σφραγίδα του ελληνικού κράτους θα αφήνει τους/τις φτωχούς/ές να εξαθλιώνονται, να φυλακίζονται επ’ αόριστον αν τύχει να κλέψουν για να ζήσουν ή αγωνιστούν για να καλυτερεύσουν τις ζωές τους, να γίνονται γρανάζια στη καπιταλιστική μηχανή, την ώρα που οι γόνοι των αφεντικών, οι μπάτσοι, οι φασίστες, οι μεγαλοδικηγόροι και όλα τα παιδιά της εξουσίας θα μπορούν να σκοτώνουν, βιάζουν, εκμεταλλεύονται ελεύθερα χωρίς καμία αντίσταση. Ενάντια σε αυτή τη συνθήκη βρισκόμαστε στο πλευρό των κρατουμένων και στον αγώνα που δίνουν ενάντια στον νέο Σωφρονιστικό Κώδικα, βρισκόμαστε στο πλάι του αναρχικού συντρόφου Θάνου Χατζηαγγέλου που διεξάγει απεργία πείνας και δίψας για να γυρίσει πίσω στις φυλακές Κορυδαλλού ορθώνοντας το ανάστημά του στην κρατική εκδικητικότητα. Γιατί μέσα από την αλληλεγγύη και τον αγώνα δομούμε σχέσεις που θα καταστρέψουν τον καπιταλιστικό κόσμο της εκμετάλλευσης του θανάτου, της πατριαρχίας, της φτώχειας και των πολέμων και θα οικοδομήσουν τον κόσμο της ελευθερίας και της ισότητας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ/ΣΤΙΣ 11 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ/ΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

που βρίσκονται στην 82η μέρα απεργίας πείνας

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ Γ.ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, Λ.ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ, Φ.ΔΑΣΚΑΛΑ

που ξεκίνησαν απεργία πείνας για την επιστροφή των Θ.Χ. και Κ.Δ. στις φυλακές Κορυδαλλού

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΦΥΛΑΚΕΣ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ

Συνέλευση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας Θάνο Χατζηαγγέλου – Πάτρα


Πέμπτη 29/12

Καρδίτσα

Συγκέντρωση αλληλεγγύης Πέμπτη 29/12 στις 14:00 Πλατεία Ελευθερίας (Κεντρική Πλατεία Καρδίτσας) στον Αναρχικό απεργό πείνας και δίψας Θ.Χατζηαγγέλου από 19/12.

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΨΑΣ ΤΟΥ Θ.ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΟΥ ΑΠΟ 19/12.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ Γ.ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ,Λ.ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ ΚΑΙ Φ.ΔΑΣΚΑΛΑ.

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ/ΣΤΡΙΩΝ ΑΠΟ Ο7/10.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ Κ.ΔΗΜΑΛΕΞΗ, ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ!Κινητοποίηση στις 26/12 στην πλατεία Συντάγματος

Η συνέλευση αλληλεγγύης στον απεργο πείνας και δίψας Θάνο Χατζηαγγελου πραγματοποίησε σήμερα παρέμβαση με πανο και τρίκακια στον άγνωστο στρατιώτη στην πλ. Συντάγματος.

Ο σύντροφός μας βρίσκεται σε απεργία πείνας και δίψας από τις 19/12, ενάντια στην εκδικητική μεταγωγή του στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών.

Η ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΣΙΤΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΟ

ΑΜΕΣΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ Θ. ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΟΥ

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑ ΣΥΝΥΡΟΦΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΣΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΘΑΝΟΥ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ

Συνέλευση αλληλεγγύης στον απεργο πείνας και δίψας Θάνο Χατζηαγγελου«Τη Δευτέρα 19/12/22 πραγματοποιείται η μεταγωγή του αναρχικού πολιτικού κρατούμενου Θάνου Χατζηαγγέλου από τη Δ’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού όπου βρισκόταν προφυλακισμένος στις φυλακές της Νιγρίτας. Ο Θάνος συμμετείχε ενεργά στις κινητοποιήσεις των κρατουμένων τους τελευταίους δύο μήνες ενάντια στο νέο σωφρονιστικό κώδικα, ενός κυβερνητικού νομοθετήματος που στην ουσία διαλύει κάθε δικαίωμα για αξιοπρεπή ανθρώπινη διαβίωση που είχαν κατακτήσει οι κρατούμενοι/ες στο πέρασμα των χρόνων. Η μεταγωγή του Θάνου μόνο ως εκδικητική μπορεί να χαρακτηριστεί απέναντι του, λόγω της συμμετοχής του στις κινητοποιήσεις. Από εκείνη τη στιγμή, πραγματοποιεί απεργία πείνας και δίψας με αιτήματα τη γνωστοποίηση του λόγου μεταγωγής του και την επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Εμάς δεν μας αναλογεί να μιλήσουμε για την πολιτική κατεύθυνση και πορεία του Θάνου. Αυτό το έχει κάνει ο ίδιος και διάφορες πολιτικές οργανώσεις. Εμείς θα μιλήσουμε για το Θάνο ως άνθρωπο και αγωνιστή. Μοιραστήκαμε μαζί του την καθημερινότητα μας, ο καθένας και η καθεμία μας με διαφορετικό τρόπο. Ο Θάνος ήταν στη πρώτη γραμμή του αγώνα σε διάφορα μέτωπα. Από τη συμμετοχή και τη στήριξη του σε κοινωνικές/ ταξικές διεκδικήσεις, αγώνες ενάντια στη λεηλασία της φύσης, ενάντια στο μιλιταρισμό και τον πόλεμο και πολλά άλλα.

Τους τελευταίους δέκα μήνες που είναι έγκλειστος, συνέχισε με το ίδιο αγωνιστικό πνεύμα και συμμετείχε ενεργά στην επιτροπή κρατουμένων ενάντια στο νέο σωφρονιστικό κώδικα. Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους τα μέλη της επιτροπής αγώνα της Δ πτέρυγας φυλακών Κορυδαλλού “ο Θάνος είναι υπόδικος και δεν έχει πειθαρχικές τιμωρίες που να συνιστούν την απομάκρυνσή του από τις φυλακές Κορυδαλλού, γεγονός που καταδεικνύει την ακροφασίζουσα προσέγγιση τους, εν είδει παραδειγματισμού των υπολοίπων”.

Την Κυριακή 25/12, με την κατάσταση της υγείας του να έχει επιδεινωθεί, εισήλθε στο νοσοκομείο Σερρών όπου και κρατήθηκε υπό την ασφυκτική παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, μια κατάσταση που παραβιάζει κάθε πρωτόκολλο ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το βράδυ της ίδιας μέρας, δόθηκε προφορική εντολή από τον εισαγγελέα για την υποχρεωτική σίτισή του. Μία τέτοια κίνηση, η οποία συνιστά βασανιστήριο με απρόβλεπτες επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό, είναι μία ακόμη εκδικητική κίνηση προς το Θάνο, πόσο μάλλον την στιγμή που το κράτος δεν ασχολείται με τα δίκαια αιτήματά του.

Εμείς από την πλευρά μας δεν ζητάμε κάποια ειδική ή ευνοϊκότερη μεταχείριση. Ζητάμε να σταματήσουν οι εκδικητικές αυθαιρεσίες εναντίον του Θάνου. Ζητάμε την ικανοποίηση των αιτημάτων του Θάνου, αιτήματα που αποτελούν ζήτημα αξιοπρεπούς διαβίωσης κάθε κρατούμενου. Γιατί θέλουμε το Θάνο ζωντανό και υγιή. Γιατί δεν θέλουμε να υποθηκευτεί καμία ανθρώπινη ζωή.

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΊΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΆΤΩΝ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΨΑΣ ΑΠΟ 19/12 ΘΑΝΟΥ ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΟΥ:

ΝΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΘΕΊ Ο ΛΟΓΟΣ ΜΕΤΑΓΩΓΉΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΉ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΎ

ΦΙΛΟΙ, ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ, ΣΥΝΆΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ ΘΑΝΟΥ ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΟΥ».

Μοιραστείτε το άρθρο