Μικροφωνική συγκέντρωση αλληλεγγύης για την υπόθεση “σύντροφοι-συντρόφισσες”, Κυριακή 18/12 στις 13:30 στην πλατεία Όλγας στην Πάτρα

Το Μάρτιο του 2020 η αντιτρομοκρατική υπηρεσία στήνει ένα κατηγορητήριο για μια υποτιθέμενη τρομοκρατική οργάνωση με την ονομασία “σύντροφοι- συντρόφισσες” και συλλαμβάνει 3 συντρόφους και μια συντρόφισσα.

Τα 4 συντρόφια δικάζονται υπό τον 187Α ποινικό κώδικα , με στοιχεία ελλειπή, γεμάτα ασάφειες και αοριστίες. Το αρχικό κατηγορητήριο αφορούσε δεκάδες επιθέσεις που προέκυπταν από δημόσια κείμενα δημοσιευμένα σε site που χρησιμοποιείται από τον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο, υπογράφοντας με το προσωνύμιο ‘Σύντροφοι- Συντρόφισσες’ και ‘Αναρχικοί- Αναρχικές’.

Μετά την εισαγγελική πρόταση τον Μάρτιο του 2022 οι επιθέσεις ‘έπεσαν΄ σε 3, ενώ η κατηγορία για συγκρότηση και ένταξη τρομοκρατικής οργάνωσης έχει μετατραπεί σε απλή ένταξη σεpost image τρομοκρατική οργάνωση, γεγονός που φανερώνει τις άκαρπες προσπάθειες του κράτους να στήσει μια δικογραφία “φιάσκο” απέναντι σε όσους/ες αγωνίζονται με μόνο αποδεικτικό στοιχείο την πολιτική τους ταυτότητα. Το κράτος εν ολίγοις θέτει στο στόχαστρο όσες και όσους αγωνίζονται με όλους τους δυνατούς τρόπους. Η εσκεμμένη κατονομασία των προσωνυμίων “σύντροφοι, συντρόφισσες” και “αναρχικοί, αναρχικές” ως τρομοκρατική οργάνωση, δημιουργούν μια αστείρευτη δεξαμενή υπόπτων μέσα από τα δημόσια κείμενα με σκοπό να τρομοκρατήσουν και να στοχοποιήσουν το καθένα και τη καθεμία που εξεγείρεται ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή εξουσίας. Το κυνήγι του “εσωτερικού εχθρού” συνεχίζεται αδιάκοπα και η υπόθεση των 3 συντρόφων και της συντρόφισσας μπορεί να λειτουργήσει ως εφαλτήριο για την πολιτική εξόντωση όλο και περισσότερων συντρόφων/ισσών.

Ο κρατικός μηχανισμός τα τελευταία 2,5 πλέον χρόνια έχει εξαπολύσει όλο του το μένος στον σύντροφο Γ.Ι ο οποίος βρίσκεται εξοστρακισμένος από την πόλη που εργαζόταν, σπούδαζε, κοινωνικοποιούταν και πολιτικοποιούταν , ενώ παράλληλα του έχουν επιβληθεί 9 περιοριστικοί όροι μεταξύ των οποίων η “Απαγόρευση χρήσης οποιουδήποτε δικύκλου οχήματος είτε ως οδηγός είτε ως συνοδηγός”, η “συνεχής διαμονή και μόνιμη εγκατάσταση στην πόλη που γεννήθηκε (Πάτρα) καθώς και η απαγόρευση εξόδου από αυτήν”, “απαγόρευση εισόδου σε οποιοδήποτε σημείο της Αττικής” παράλληλα με το πάγωμα των τραπεζικών του λογαριασμών. Το κράτος επιβάλλει στον σύντροφό ένα νέο είδος προ-ποινής, ένα άτυπο καθεστώς ομηρίας.

Τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2022, το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, υιοθετώντας πλήρως την πρόταση της εισαγγελέως, απέρριψε τις αιτήσεις άρσης περιοριστικών όρων που είχαν καταθέσει εδώ και μήνες δύο από τους διωκόμενους συντρόφους, χωρίς να δίνεται καμία ουσιαστική απάντηση για την απόρριψη τους. Η δημιουργία καθεστώτων άτυπης ομηρίας και εξαίρεσης, εντός και εκτός των φυλακών, σε όλες τις περιπτώσεις των κρατικών διώξεων επιδιώκει να περιθωριοποιήσει τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες, να επιβάλλει την λήθη και τον κατακερματισμό της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας. Ο αποκλεισμός και των 2 συντρόφων από την εργασία, αποτελεί προσπάθεια κοινωνικής απομόνωσης και οικονομικής εξόντωσης αγωνιστ(ρι)ών. Η οριοθέτηση ,και για τους 2, ζωνών απαγόρευσης κυκλοφορίας και παρουσίας, στοχεύει στην εξαίρεση και την περιθωριοποίηση των διωκόμενων, ενώ εγκαθιδρύεται ο θεσμός του “συνεχώς υπόπτου”.

Στις 6 Φλεβάρη 2023, οι διωκόμενοι σύντροφοι και η συντρόφισσα δικάζονται για την αναρχική τους θέση και την πολιτική τους συμμετοχή στα κοινωνικά-ταξικά κινήματα, χαρακτηριζόμενοι ως “τρομοκράτες”.

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2023, καλούμε αλληλέγγυους/ες στην Συγκέντρωση/Μικροφωνική στις 13:30 στην Πλατεία Όλγας στην Πάτρα.

Αρκεί να αντιστέκεσαι, να χτίζεις σχέσεις που βασίζονται στη συντροφικότητα, να δείχνεις την έμπρακτη αλληλεγγύη σου ώστε να εκτοπιστείς ή να βρεθείς στα μπουντρούμια της δημοκρατίας.

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΜΕΤΡΑ ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ.

ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΤΥΠΗΣ ΟΜΗΡΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ Γ.Ι.

ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ.

ΣΤΙΣ 18.12.22 ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ/ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΤΙΣ 13:30 ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΛΓΑΣ, ΠΑΤΡΑ

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους 4 διωκόμενους/η αναρχικούς/η για την υπόθεση ‘Σύντροφοι-Συντρόφισσες’


Στηρίζουμε και καλούμε όλο τον αλληλέγγυο κόσμο στην συγκέντρωση/μικροφωνική αλληλεγγύης για την υπόθεση “σύντροφοι-συντρόφισσες”, την Κυριακή 18/12 στις 13.30 στην πλατεία Όλγας.

Ενάντια στην ποινικοποίηση των συντροφικών/φιλικών σχέσεων, ενάντια στις πολιτικές κρατικές διώξεις των 3 συντρόφων και της συντρόφισσας, προτάσσουμε την αλληλεγγύη και την συντροφικότητα.

ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΕΣ/ΦΙΛΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ 4 ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΤΥΠΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΟΜΗΡΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ Γ.Ι.

ΔΙΚΗ 6 ΦΛΕΒΑΡΗ 2023

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 18/12 13.30 Πλ. ΟΛΓΑΣ

Αλληλέγγυοι-Αλληλέγγυες από Πάτρα

Μοιραστείτε το άρθρο