Πορεία υπεράσπισης της κατάληψης Παραρτήματος, Σάββατο 17/12 στις 12:00 στην κατάληψη

[ΠΑΤΡΑ] Καλούμε σε πορεία Σάββατο 17/12 στις 12:00 μμ για την υπεράσπιση της κατάληψης παραρτήματος στην κατάληψη Παραρτήματος (Κόρινθου και Αράτου).

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Τον τελευταίο μήνα παρατηρούμε μια εκ νέου στοχοποίηση της κατάληψης του Παραρτήματος, μια ακόμα προσπάθεια να ξαναζεσταθεί η σούπα της εκκένωσης του σημαντικότερου κοινωνικού και αγωνιστικού κέντρου της πόλης της Πάτρας. Από τον υπουργό Προ.Πο. Θεοδωρικάκο, μέχρι τους (γνωστούς ΔΑΠίτες) δήθεν «ανώνυμους φοιτητές», από τη δημοτική αρχή, μέχρι τους πολιτικούς επίγονους του πρώην δημάρχου Δημαρά, πάντα με την πρόθυμη συνεργασία και εννίοτε πρωτοβουλία των τοπικών ΜΜΕ της λίστας Πέτσα, εκπορεύονται δηλώσεις και δημοσιεύματα που βρίθουν εικασιών, ανακριβειών και λογικών ακροβασιών, στοχεύοντας με λάσπη και απειλές ένα χώρο αυτοοργάνωσης, ελεύθερης έκφρασης και ζωντανού αγώνα που καθημερινά πασχίζουμε να κρατήσουμε ανοιχτό απέναντι στον κόσμο της εξουσίας και της κοινωνικής αλλοτρίωσης που μας περιβάλλει. Η συγκεκριμένη επίθεση δε γίνεται ξεκάρφωτα, αλλά έρχεται σε μια περίοδο ευρύτερης καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης, όξυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων και σκληρής καταστολής. Η φτώχεια και η ακρίβεια μαστίζουν την κοινωνική βάση. Εργασιακά κεκτημένα καταργούνται στο βωμό του κέρδους (βλ. νόμος Χατζηδάκη). Η τιμή βασικών αγαθών (πχ τρόφιμα, ενέργεια) σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ενώ η απειλή των βίαιων εξώσεων σκεπάζει τα χιλιάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Την ίδια ώρα, δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών του τύπου «όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει» αποδεικνύουν ξεκάθαρα, πέρα από την κοινωνική αναλγησία των εξουσιαστών, ότι όλα αυτά δεν είναι απλά μια δύσκολη συγκυρία, αλλά μια νέα ολοένα και ζοφερότερη «κανονικότητα». Μια κανονικότητα «νόμου και τάξης», με εκκενώσεις καταλήψεων σε όλη την επικράτεια, με στοχευμένες διώξεις, «μαγειρεμένα» κατηγορητήρια και δίκες-παρωδίες αγωνιστ(ρι)ών, με κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και εδραίωση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, με βίαιες επιθέσεις των δυνάμεων καταστολής σε πορείες και συγκεντρώσεις. Μια κανονικότητα επιτήρησης και ελέγχου, με ευρείες και συστηματικές παρακολουθήσεις αγωνιστών, με δολοφονίες, βιασμούς, βασανισμούς, εγκλεισμούς και επαναπροωθήσεις μεταναστ(ρι)ών. Μια κανονικότητα έμφυλης βίας, με γυναικοκτονίες, κακοποιήσεις, βιασμούς. Μια κανονικότητα ασυλίας των εξουσιαστών και των «φίλων» τους, δηλαδή όσων γνωρίζουν τις «βρωμιές» τους (βλ. υποθέσεις παιδοβιαστών Γεωργιάδη, Λιγνάδη, Μίχου, υπόθεση προαγωγού Φουρθιώτη, υπόθεση πρεζέμπορα Μαρινάκη, υπόθεση λαθρέμπορα Μελισσανίδη, υποθέσεις απατεώνων Ενέργκα/Ελλάς Πάουερ, υπόθεση βιαστών Λεβέντηδων, υπόθεση παρακολουθήσεων Μητσοτάκη κλπ). Σε αυτή τη δυστοπική πραγματικότητα που χτίζει ο κόσμος της εξουσίας βρίσκονται και οι λόγοι που έχουμε επιλέξει να κρατάμε το Παράρτημα κατειλημμένο και ανοιχτό, ως κοινωνικό κέντρο αγώνα, για όσα άτομα θέλουν να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους. Από κει, όσα χρόνια παραμένει ανοιχτό, περνάει καθημερινά ένα σημαντικό κομμάτι της τοπικής κοινωνίας για να κοινωνικοποιηθεί, να συλλογικοποιηθεί, να διασκεδάσει, να συζητήσει, να αγωνιστεί.

Αυτά βέβαια είναι ψιλά γράμματα για τους εχθρούς και τους συκοφάντες του, που αντιλαμβάνονται τα πράγματα με όρους χρήματος, αφεντικών, κράτους, καπιταλισμού, αγοράς, επιβολής. Ασφαλώς και δεν έχουμε αντίτιμο εισόδου, αντίθετα με τα περισσότερα μέρη σε αυτή την πόλη (ξέρουν απ’αυτά οι πολιτευτές του Σπιράλ). Ασφαλώς και έχουμε αρχές και αξίες λειτουργίας, με βασικό γνώμονα να μην υπάρχει κανενός είδους διάκριση και επιβολή απέναντι σε κανέναν άνθρωπο μέσα στο χώρο μας, σε αντίθεση με όσα συμβαίνουν σε δεκάδες άλλα μέρη της πόλης, να συνυπάρχουμε ισότημα, με αλληλεγγύη, αλληλοσεβασμό, αλληλοβοήθεια. Ό,τι φτιάχνουμε και δομούμε, η ίδια η συνέχεια και η βελτίωση του χώρου, καθώς και όλες οι πρωτοβουλίες που στεγάζονται σε αυτόν λειτουργούν αυτοοργανωμένα, με τις δυνάμεις, τα μέσα και τον κόπο των ίδιων των ανθρώπων που συμμετέχουμε, από την τσέπη, τα μυαλά και τα χέρια μας. Στο χώρο υπάρχει πίστα αναρρίχησης, ραδιοφωνικό στούντιο, χώρος γυμναστικής, χώροι συνελέυσεων/προβολών/εκδηλώσεων/συναυλιών, ενώ δρουν, λειτουργούν και στεγάζονται πολιτικές συνελεύσεις (αναρχικές, ταξικές, αντισεξιστικές), αναρριχητική ομάδα, ραδιοφωνική ομάδα, ομάδες αυτοοργανωμένης τέχνης και έκφρασης, δομή αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας, κοινωνική κουζίνα αλληλεγγύης, ομάδα αρχείου κινηματικής ιστορίας, καθώς και ατομικότητες. Ταυτόχρονα, η κατάληψη Παραρτήματος αποτελεί σημείο αυθόρμητης συνάντησης και συγκέντρωσης αγωνιζόμενων ανθρώπων και αφετηρία πορειών και απεργιακών κινητοποιήσεων, σε κάθε στιγμή της ιστορίας, από το Νοέμβρη του ’73, το Δεκέμβρη του ’08, τις περιόδους ψήφισης των μνημονίων, τα λοκντάουν, μέχρι και σήμερα. Δυο φορές μόνο ήταν φραγμένος ο δρόμος προς την πόρτα του Παραρτήματος, εκεί όπου κάθε χρόνο μπορούν, όσα άτομα θέλουν, να τιμήσουν αυτούς και αυτές που έπεσαν και αγωνίστηκαν για την ελευθερία, στο φυσικό χώρο που αυτό συντελέσθη στην πόλη της Πάτρας. Και αυτές οι φορές ήταν όταν η κρατική καταστολή επέδραμε, μία φορά μετά την εκκένωση του ’13 και μία το ’20, όταν η ελληνική αστυνομία καταλάμβανε την πόλη εν μέσω του δεύτερου λοκντάουν. Κι αν δεν ήταν η κατάληψη Παραρτήματος με τις λίγες δεκάδες αγωνιστ(ρι)ών τη δεύτερη μέρα, που κράτησαν την πόρτα και το δημόσιο χώρο ανοιχτά εκείνη τη μέρα, η αστυνομική μπότα θα είχε πατήσει μπροστά από το μνημείο των τότε πεσόντων, θα είχε ποδοπατήσει και συμβολικά την κινηματική ιστορία.

Κλείνοντας, κρίνουμε χρήσιμο να δώσουμε μερικές συγκεκριμένες απαντήσεις: Προς όσους τόσο άκριτα όσο και πρόθυμα συνδέουν το Παράρτημα με το δακρυγόνο σε μαγαζί της Ηφαίστου (δεΜπεστ, Πελοπόννησος): Ο μοναδικός θεσμός στην πόλη που αποδεδειγμένα διαχειρίζεται τέτοιο εξοπλισμό, που αποδεδειγμένα τον χρησιμοποιεί αφειδώς κι αδιακρίτως, που αποδεδειγμένα έχει ρίξει δακρυγόνα σε κλειστούς χώρους, μεταξύ αυτών και στο παράρτημα, προκαλώντας δυσφορία και αναπνευστικά προβλήματα σε μαθητ(ρι)ές και προσωπικό του γειτονικού σχολείου, είναι η ελληνική αστυνομία. Ένας θεσμός, του οποίου στελέχη έχουν αποδεδειγμένα στενές σχέσεις με κυκλώματα της νύχτας. Προς όσους νοιάζονται δήθεν για τη σίτιση των φοιτητών και τη στέγαση των φοιτητικών συλλόγων(ΠΑΣΠ, «ανώνυμοι» ΔΑΠίτες): Ο ζωτικός χώρος των φοιτητών της πόλης είναι το Πανεπιστήμιο. Τα αιτήματα για δωρεάν σίτιση/στέγαση/μετακίνηση είναι διαρκή εδώ και δεκαετίες. Οι μόνοι που θεωρούν ζωτικό τους χώρο τα νυχτερινά κέντρα της πόλης, που θυμούνται το πανεπιστήμιο πριν τις φοιτητικές εκλογές και που σταθερά εδώ και δεκαετίες δε στηρίζουν εως και εναντιώνονται στα φοιτητικά αιτήματα για δωρεάν σίτιση/στέγαση/μετακίνηση είναι η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ. Να θυμίσουμε στους επίδοξους ρουφιανάκους ότι για την υποχρηματοδότηση της Παιδείας και την ευρύτερη φτωχοποίηση φταίνε οι πολιτικές που στηρίζουν κι όχι το Παράρτημα, στο οποίο, παρεμπιπτόντως, στεγάζεται η κοινωνική κουζίνα αλληλεγγύης που εδώ και δυο χρόνια προσφέρει καμιά εκατοστή μερίδες τη βδομάδα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Προς τους πολιτικούς τυχοδιώκτες του Σπιράλ και του κάθε Σπιράλ: Το Παράρτημα το εκκενώσατε το ’13 όταν ήσασταν στην παράταξη Δημαρά κι επί ενάμιση χρόνο το είχατε αφήσει να ρημάζει και να σαπίζει. Τι κωλοπιλάλα σας έπιασε από το ’15 και μετά; Σας τελείωσαν αυτά που φάγατε για να το «αξιοποιήσετε» και σας έπιασε πάλι η πείνα για δημόσιο χρήμα; Προς όσους θέλουν ένα Παράρτημα μουσείο, ένα Παράρτημα «μαυσωλείο αγώνων»: Το Παράρτημα ήταν, είναι και θα μείνει ζωντανό μέσα από τους αγώνες που το έχουν ως κέντρο και αφετηρία. Οι επίδοξοι «νεκροθάφτες» των αγωνιστικών κινημάτων μπορούν να συνεχίσουν να λοιδορουν οσους και οσες αγωνιζονται, ενω ειναι αυτοι που οδηγουν την κοινωνικη και ταξικη οργη σε εκτονωση.

Προς τον υπουργό Προ.Πο. Θεοδωρικάκο, τους ομοίους του και τους υποτακτικούς του, προς όλους αυτούς που ονειρεύονται δυστοπίες, που ερεθίζονται στην ιδέα της καταστολής, που διακαής τους πόθος είναι να σβήσουν και να αναδιατυπώσουν την ιστορία και που ποτέ δε σήκωσαν ούτε το δαχτυλάκι τους για να βοηθήσουν ανιδιοτελώς κάποιο συνάνθρωπό τους, προς όλους αυτούς που με δηλώσεις και άρθρα προσπαθούν να στρώσουν το χαλί μιας εκκένωσης, προς όλους αυτούς που, ας μη γελιόμαστε, τους προκαλεί αλλεργία ο ίδιος ο αγώνας, προς όλους αυτούς που στην πραγματικότητα πίσω από όλα αυτά κρύβουν τις προσωπικές τους καριέρες, οικονομικές επιδιώξεις και φιλοδοξίες, έχουμε να πούμε το εξής: ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ! Θα εκπλαγείτε διαπιστώνοντας πόσες καρδιές πάλλονται πίσω της, πόσες συνειδήσεις το έχουν για σπίτι τους.

Διαχειριστική Συνέλευση Κατάληψης Παραρτήματος

κάθε πρώτη Τετάρτη του μήνα στις 19:00


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Το τελευταίο διάστημα έχουν αναθερμανθεί και ενταθεί οι απειλές εκκένωσης της Κατάληψης Παραρτήματος και της υποτιθέμενης αξιοποίησής του. Κυβερνητικά στελέχη, υπουργοί, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και δημοσιογράφοι επιχειρούν να διαμορφώσουν το κατάλληλο κλίμα και να στρώσουν το έδαφος για την εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων στην κατάληψη Παραρτήματος. Άλλωστε, από τις δηλώσεις και τις ανακοινώσεις των κομμάτων και των παρατάξεων, είναι ξεκάθαρο ότι όλοι μαζί συνηγορούν σε ένα πράγμα: στο να πάψει το παράρτημα να αποτελεί έναν χώρο αγώνα και αντίστασης. Στο να απονεκρωθεί από τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του, να απογυμνωθεί από την πολύχρονη ιστορία αγώνων και μαχητικής αντίστασης. Στο να «σβηστούν» όλες οι στιγμές όπου η κατάληψη Παραρτήματος συνέβαλε στο να απλώσει η αλληλεγγύη σε όσους το είχαν ανάγκη, στο να ορθωθεί ένα οδόφραγμα αντίστασης στην επέλαση της κρατικής-καπιταλιστικής βαρβαρότητας, στο να «σβηστούν» οι εξεγερτικές στιγμές και οι στιγμές που επιστράφηκε στους εξουσιαστές ένα κομμάτι της βίας που μας ασκούν καθημερινά.

Παρότι το Παράρτημα είναι ένας χώρος που βρίσκεται μόνιμα εδώ και δεκαετίες στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής και των αστικών επιτελείων, η επαναφορά της «αξιοποίησής» του, δεν συμβαίνει σε μια τυχαία χρονική στιγμή. Τα σχέδια για την εκκένωσή του εντάσσονται στην ευρύτερη κατασταλτική επίθεση που έχει εξαπολύσει το κράτος ενάντια σε όσους σηκώνουν το κεφάλι και αγωνίζονται. Σχέδια που έχουν στόχο την επικράτηση σιγής νεκροταφείου

Τελευταία επεισόδια της κατασταλτικής εκστρατείας του κράτους απέναντι στις καταλήψεις είναι η εκκένωση της Κατάληψης Mundo Nuevo στη Θεσσαλονίκη, της Κατάληψης Ντουγρού στη Λάρισα, της Κατάληψης Παλιού Νεκροτομείου στην Αλεξανδρούπολη και της εισβολής στην κοινότητα των κατειλημμένων Προσφυγικών στην Αθήνα.

Η εκκένωση των καταλήψεων και το χτύπημα των χώρων αγώνα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της επιβολής του δόγματος «νόμος και τάξη». Ενός δόγματος που αποτελεί αιχμή του κράτους ώστε να μπορέσει να υλοποιήσει τους αντικοινωνικούς σχεδιασμούς του. Σχεδιασμούς που δεν έχουν καμία σχέση με το κοινωνικό συμφέρον αλλά αντίθετα σχετίζονται μόνο με την μεγέθυνση των κερδών του κεφαλαίου, με την διατήρηση της κανονικότητας της καπιταλιστικής ζούγκλας που -εν μέσω κρίσης- φτωχοποιεί και πετάει στο περιθώριο ολοένα και μεγαλύτερα κομμάτια του πληθυσμού.

Η επίσκεψη και οι δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Θεοδωρικάκου, με αφορμή την επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Πάτρα έπειτα από την εκκένωση της Κατάληψης Ντουγρού στη Λάρισα, αποτέλεσε την επισημοποίηση των προθέσεων του κράτους. Το κυβερνητικό και μιντιακό πανηγύρι που στήθηκε μετά την επίθεση και τη σύλληψη που ακολούθησε, ολοκληρώθηκε με την εσπευσμένη επίσκεψη του ίδιου του Θεοδωρικάκου στην πόλη, την Παρασκεύη 4/11, και την ομιλία του στα γραφεία της ΝΔ. Μια ομιλία που μοναδικό σκοπό είχε -εν όψει εκλογών- να συσπειρώσει γύρω από ένα όλο και πιο αντιδραστικό πλαίσιο τον κομματικό κορμό της ΝΔ αλλά και να δώσει το σαφές μήνυμα της πολιτικής ηγεσίας προς την τοπική αστυνομία να χτυπήσει ακόμα περισσότερο τον κόσμο του κινήματος στην Πάτρα. Για αυτό επιχείρησε να ανοίξει ακόμα ένα μέτωπο καταστολής στην πόλη μιλώντας ανοιχτά για την εκκένωση της Κατάληψης του Παραρτήματος.

Το κράτος επιβάλλει στην μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία μια ζωή που δεν αξίζει να βιωθεί και για αυτό δεν έχει να επενδύσει σε τίποτα άλλο πέρα από τον φόβο, την τρομοκρατία και την καταστολή. Για αυτό βαφτίζει τους αγωνιστές τρομοκράτες. Για αυτό επιτίθεται σε κάθε κοινωνικό και ταξικό κεκτημένο. Για αυτό επιχειρεί να διαλύσει και να συντρίψει κάθε αγώνα, κάθε διεκδίκηση, κάθε φωνή αμφισβήτησης και εστία αντίστασης. Για αυτό χτυπάει τις καταλήψεις και τους χώρους αγώνα, κάνει πογκρόμ συλλήψεων και διώξεων, στήνει σκευωρίες σε βάρος αγωνιστών, ποινικοποιεί την συνδικαλιστική δράση, θωρακίζεται νομικά και κατασταλτικά, εδραιώνοντας το καθεστώς έκτακτης ανάγκης. Για αυτό χτυπάει κάθε διαδήλωση, ξυλοκοπεί, βασανίζει και φυλακίζει τους αγωνιστές.

Πρόκειται για μια κίνηση προληπτικής επίθεσης η οποία επιχειρεί να ισοπεδώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους μπροστά στο φόβο των επερχόμενων κοινωνικών και ταξικών εξεγέρσεων. Μπροστά στον φόβο της διογκούμενης οργής που μπορεί να βγει στους δρόμους και να συντρίψει το κράτος, τα αφεντικά και τους λακέδες τους. Μπροστά στον φόβο της συνειδητοποίησης από την μεγάλη πλειοψηφία της ταξικής επίθεσης που δεχόμαστε -στο όνομα της κρίσης, της καπιταλιστικής ανάπτυξης και της «κανονικότητας»- πάνω στα συμφέροντα και τις ανάγκες μας και την ανάληψη δράσης για να αποτραπεί.

Στην παρούσα κοινωνική και πολιτική δυστοπική συγκυρία της μετά-πανδημίας εποχής της φτώχειας και της ανέχειας, της ακρίβειας, των χαμηλών μισθών, της μαύρης εργασίας, των πετσοκομμένων εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και της ανεργίας που καταδικάζει τη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού να διαβιώνει σε άθλιες συνθήκες, και μάλιστα την ίδια ώρα όπου τα σκάνδαλα διαδέχονται το ένα το άλλο ξεκαθαρίζοντας ακόμα και στους πιο δύσπιστους πως το κυβερνόν κόμμα είναι μια δράκα κοινωνικών απατεώνων, μιζαδόρων, λαμογιών, εκβιαστών, βιαστών και παιδοβιαστών, επανέρχεται το χαρτί της καταστολής ως το μοναδικό αφήγημα που μπορεί αυτή την περίοδο να αποπροσανατολίσει, αλλάζοντας την πολιτική ατζέντα υπέρ της κυβέρνησης. Τα ΜΜΕ, έχοντας λάβει πακτωλούς χρημάτων τα τελευταία χρόνια από το δημόσιο κορβανά και τις «λίστες Πέτσα», είναι απόλυτα πρόθυμα να συγκαλύψουν τα καθημερινά κρατικά εγκλήματα και σκάνδαλα, να καλλιεργήσουν κλίμα τρομοϋστερίας επιχειρώντας τον εκφοβισμό της κοινωνικής βάσης, να εξάρουν ως ανδραγαθήματα το όργιο καταστολής των ένστολων φονιάδων απέναντι σε όσους αντιστέκονται και ως κυβερνητικές παροχές τα ψίχουλα που μας γυρίζουν πίσω τα κρατικά παράσιτα μέσα από τεχνάσματα τύπου «καλάθι του νοικοκυριού» και power pass.

Μπαίνοντας όλο και πιο φανερά πλέον σε προεκλογική περίοδο, η κυβέρνηση της Ν.Δ φαίνεται να εντείνει για ακόμα μια φορά την κατασταλτική επίθεση πάνω στον κόσμο του αγώνα. Άλλωστε, διακηρυγμένος σκοπός της είναι να τελειώσει με τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις. Η εκκένωση των καταλήψεων και το χτύπημα των χώρων αγώνα είχε προεξέχοντα ρόλο σε αυτή την κατασταλτική εκστρατεία. Από τις πρώτες κιόλας μέρες της διακυβέρνησης της, πραγματοποιούνται τα πρώτα χτυπήματα στις καταλήψεις ενώ λίγους μήνες αργότερα ακολουθεί το τελεσίγραφο του Χρυσοχοΐδη. Ένα τελεσίγραφο που απαντήθηκε μαζικά και μαχητικά στους δρόμους από τον κόσμο του αγώνα που αψήφησε το κλίμα τρομοκρατίας που είχε δημιουργηθεί. Για αυτό θα έπρεπε να θυμάται ο νέος υπουργός προστασίας του πολίτη ότι τα τελεσίγραφα και οι απειλές είναι για να επιστρέφονται.

Ως Αυτοδιαχειριζόμενος Χώρος «Επί τα Πρόσω», κομμάτι των χώρων του κοινωνικού και ταξικού αγώνα, δεν έχουμε παρά να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στην Κατάληψη Παραρτήματος η οποία εδώ και χρόνια αποτελεί έναν ζωντανό και ανοιχτό χώρο αντίστασης, αγώνα και έκφρασης. Έναν χώρο που έχουμε βρεθεί εκατοντάδες φορές σε διαδικασίες, εκδηλώσεις και διαδηλώσεις. Έναν χώρο που αποτελεί οργανικό κομμάτι της ιστορίας του κινήματος της πόλης από την εξέγερση του Πολυτεχνείου μέχρι και σήμερα.

Να συνεχίσουμε να δίνουμε με όλες μα τις δυνάμεις τη μάχη ενάντια στην κρατική καταστολή και την τρομοκρατία. Να βρισκόμαστε στο δρόμο ενωμένοι μην αφήνοντας να κατοχυρωθεί ούτε στιγμή «το τέλος της ιστορίας» που φαντασιώνονται οι εξουσιαστές. Γιατί παρά τις συνθήκες σκληρής καταστολής και τρομοκρατίας το κίνημα συνεχίζει να βρίσκεται στο δρόμο και -με τις αντιφάσεις και τις αδυναμίες του- να δίνει απαντήσεις.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΓΩΝΑ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙ-ΕΞΕΓΕΡΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΝΑ ΠΥΚΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Στηρίζουμε την αντικατασταλτική διαδήλωση αλληλεγγύης στην Κατάληψη Παραρτήματος

ΣΑΒΒΑΤΟ 17/12, 12.00 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

αυτοδιαχειριζόμενος χώρος «Επί Τα Πρόσω»

Μοιραστείτε το άρθρο