Πορείες για τη δολοφονία του Κώστα Κάλο Φραγκούλη από την αστυνομία, Τρίτη 13/12

Το πρωί της Τρίτης 13/12 βγήκε το ιατρικό ανακοινωθέν από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης όπου νοσηλεύονταν ο 16χρονος Κώστας Κάλο Φραγκούλης, ανακοινώνοντας και επισήμως το θάνατό του. Πρόκειται για μία ακόμη κρατική δολοφονία, μία δολοφονία από την ΕΛ.ΑΣ. ανάμεσα στα ατελείωτα περιστατικά βάναυσης και άγριας καταστολής, δολοφονιών και βιασμών. Πορείες είναι προγραμματισμένες σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – 19:00, ΚΑΜΑΡΑ

5 Δεκέμβρη 2022. Tα ένστολα σκουπίδια της ΕΛ.ΑΣ αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν τον 16χρονο Ρομ αδερφό Κώστα – Κάλο – Φραγκούλη.

Στο τελος της καταδίωξης που ακολούθησε την απόπειρα του να βάλει 20 ευρώ βενζίνη δίχως να πληρώσει, ο 16χρονος ο Κάλο πυροβολήθηκε στο κεφάλι από σκουπίδι της ομάδας ΔΙΑΣ κοντά στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Οι μπάτσοι που βρίσκονταν εντός του βενζινάδικου, γνώριζαν εξ’αρχής την ταυτότητα(ενδεχομένως και το νεαρό της ηλικίας) του θύματος και δεν αιφνιδιάζει ούτε ελάχιστα το γεγονός ότι πυροβόλησαν, όντας σώμα πληρωμένων δολοφόνων με συγκεκριμένες πρακτικές. Έπειτα, ξεκίνησε η συστημική παραπληροφόρηση και η ομερτά από την πλευρά της διοίκησης του Ιπποκρατείου ως προς τη κατάσταση της υγείας του Κώστα Φραγκούλη, δημιουργώντας τις συνθήκες για τη μετέπειτα συγκάλυψη των ένστολων καθικιών και των πολιτικών προισταμένων τους.Τα αδυσώπητα ρατσιστικά αντανακλαστικά της αστυνομίας είναι έμφυτα και θεμελειώδη και δε χρειάζεται να γραφτεί ούτε σπιθαμή παραπάνω περί του πως λειτουργεί το συγκεκριμένο σώμα, στην ελλαδα και παγκοσμίως. Τα παραδείγματα αναρίθμητα. Από τις μαζικές δολοφονίες μεταναστών στα σύνορα μέχρι τη φρικαλέα εκτέλεση του Ρομ Νίκου Σαμπάνη. Από τη συγκάλυψη των δολοφόνων μπάτσων της ΔΙΑΣ μέσω τους σύμπλεγματος διαιώνισης της κρατικής κυριαρχίας(ΜΜΕ, υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ, δικαστική εξουσία), έχει περάσει ένας χρόνος. Το καθεστώς εξαίρεσης που ζουν οι Ρομά όντας(για το ελληνικό κράτος) πλεονάζοντες πληθυσμοί παραμένει αδιάλλακτο καθώς ο αντιτσιγγανισμός αποτελεί διαχρονικό κομμάτι της εθνικής ιδεολογίας και ανατροφοδοτείται σε λούπα ανά τις δεκαετίες.

Το τι επίπεδα βίας αποφασίζει ο κάθε μπάτσος ότι αντιστοιχούν στην εκάστοτε περίσταση, λίγο μας αφορά. Αυτά που μας αφορούν είναι ότι καμία κρατική δολοφονική απόπειρα σε βάρος καταπιεσμένου δε θα μείνει αναπάντητη και η δέσμευση μας ότι η οργή θα διοχετευτεί. Όπως επίσης και οι παραπάνω περιγραφές της δολοφονικής μανίας των σκουπιδιών δεν μας αφορούν στις λεπτομέρειές τους.

Από την Δευτέρα το κράτος έχει λάβει μια μικρή γεύση της εξεγερσιακής προοπτικής αυτών που δεν έχουν τίποτα να χάσουν. Φλεγόμενα οδοφράγματα στέκουν κάθε νύχτα σε διάφορους δρομους των πόλεων, στη Θεσσαλονίκη δε, από τα ανατολικά ως το κέντρο και τα δυτικά προοάστια ξεσπάσανε συγκρούσεις μικρής ή μεγάλης έκτασης.

Αυτό που ποτέ οι εχθροί της ελευθερίας, αυτό που ποτέ η εξουσία δεν περίμενε, να ενωθούν τα κομμάτια των καταπιεσμένων, σχετικά προνομιούχοι εώς και αποκλεισμένοι, θα γίνει ο εφιάλτης τους. Θα εκδικηθούμε, για τον Κάλο, για τον Νίκο, για την καταστολή των κοινοτήτων, για μια ζωή ελεύθερη, χωρίς χρήμα, ιδιοκτησία, εξουσία και εκμετάλευση.

Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός

Για τον Κάλο, για τους Ρομά, για τους μετανάστες, για όλους και όλες εμάς

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στους ΔΡΟΜΟΥΣ.

Ανοιχτή Συνέλευση για την δολοφονική επίθεση ενάντια στον Κώστα -Κάλο- Φραγκούλη


ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΥΛΑΕΙ, ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΖΗΤΑΕΙ


ΑΣ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΞΑΝΑ

ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΑΝ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝΕ ΡΟΜΑ

Τα ξημερώματα της 5 Δεκέμβρη, ο 16χρονος Ρομά Κώστας Φραγκούλης πυροβολήθηκε στο κεφάλι από μπάτσο. Ο λόγος, μας λένε, είναι ότι έφυγε χωρίς να πληρώσει 20 ευρώ.

Το ότι δεν σταμάτησε στον έλεγχο και προσπάθησε να διαφύγει από την αστυνομία ήταν η πιο λογική αντίδραση, αφού είναι γνωστό ποια είναι η αντιμετώπιση της αστυνομίας απέναντι στους Ρομά και σε κάθε μη προνομιούχο, “παραβατικό” άτομο.

Ζούμε καθημερινά τις επιπτώσεις της ακρίβειας και του πληθωρισμού που μας λένε ότι συμβαίνουν από μόνα τους. Οι τιμές αυξάνονται κάθε μέρα, κρυώνουμε στα σπίτια μας και δεν ξέρουμε αν θα έχουμε λεφτά για το νοίκι. Πολλά από μας δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να “κάνουμε υπομονή” για να περάσει με κάποιον μαγικό τρόπο κι αυτή η κρίση. Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες, η προσπάθεια ενός ατόμου να καλύψει τις ανάγκες του, η κλοπή σαν τελευταία -και για πολλούς μόνη- λύση, είναι το παραβατικό, το παράλογο, αυτό που τιμωρείται. Στις 5 Δεκέμβρη μάθαμε ότι είκοσι κλεμμένα ευρώ βαραίνουν όσο και μια ζωή.

Δεν έφταιγε όμως μόνο η κλοπή.

Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Ήταν ένα ρατσιστικό έγκλημα μίσους από θέση εξουσίας.

Η ρομά ταυτότητα κατασκευάζεται κοινωνικά ως παραβατική, παρασιτική και επικίνδυνη. Γιατί αυτό χρειάζεται η κυριαρχία για να συντηρείται• να απομονώνει, να περιθωριοποιεί και να στιγματίζει τις μειονότητες. Συχνά βέβαια και να τις εξαφανίζει είτε δολοφονώντας τις είτε αφομοιώνοντάς τις. Οτιδήποτε λοιπόν ξεφεύγει από το κυρίαρχο παρουσιάζεται ως απειλή για την κοινωνική ομαλότητα και πρέπει να αντιμετωπιστεί. Άρα για τους μπάτσους αλλά και για πολλούς ανάμεσά μας το παραμικρό παράπτωμα είναι αρκετό για να δικαιολογήσει τη δολοφονία ενός Ρομά.

Όλα αυτά είναι που όπλισαν το χέρι των μπάτσων και κατέστησαν τόσο εύκολη τη δολοφονική επίθεση στον Κώστα Φραγκούλη όπως και στον Νίκο Σαμπάνη καθώς και την ακόλουθη αδιαφορία ή και επιδοκιμασία της κοινής γνώμης. Η ζωή των Ρομά φαίνεται να μην έχει καμία αξία σε αντίθεση με την ιδιοκτησία, η προστασία της οποίας αξίζει περισσότερο από την ζωή τους.

Μια ημέρα πριν την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, 14 χρόνια μετά, κράτος και μπάτσοι συνεχίζουν και προσθέτουν θύματα στη λίστα της καταστολής. Η βία τους δεν θα μείνει αναπάντητη.

Στεκόμαστε δίπλα στις κοινότητες των Ρομά.

Μπάτσοι-ρατσιστές θα μας βρείτε απέναντι σας

Μέρα με την μέρα το μίσος μεγαλώνει

Μπάτσοι, σκουπίδια, δολοφόνοι

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 19.00 ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ

Αυτόνομο Σχήμα Ψυχολογίας


ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑΞΗ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ

Αν κάτι συνεχίζει να φθηναίνει όλο και περισσότερο ανάμεσα στα αλλεπάλληλα κύματα αυξήσεων στις τιμές τωνπροϊόντων και των υπηρεσίων, αυτό είναι η αξία της ανθρώπινης ζωής. Τα παραδείγματα δυστυχώς είναι πάρα πολλά: ρομά δολοφονούνται με σφαίρες στο ψαχνό για ψύλλου πήδημα, γυναίκες βιάζονται και κακοποιούνται σε καθημερινή βάση επειδή παρεκκλίνουν από τον ρόλο τους, μεταναστά πνίγονται κατά δεκάδες στο αιγαίο επειδή αναζητούν μια καλύτερη ζωή, ασθενείς πεθαίνουν στα νοσοκομεία γιατί δεν υπάρχουν υποδομές και προσωπικό, χιλιάδες άνθρωποι ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης και απελπισίας.

Το γενικότερο κλίμα αντηχεί ακόμα τις δηλώσεις Πέτσα: «όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει». Μια φράση ποτισμένη με κυνισμό, που προσπαθεί να κανονικοποιήσει την βία που δεχόμαστε καθημερινά και να την παρουσιάσει ως αυτονόητη. Όσοι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα, όσες περισσεύουν, όσα αποκλίνουν και δεν πειθαρχούν, μπορούν να θεωρούνται και αναλώσιμα. Η πίτα άλλωστε δεν φτάνει για όλους, είναι για τους τυχερούς και όσους συναινούν στη μιζέρια (σιωπηλά ή φωναχτά). Οι υπόλοιπες θα αλεστούν για να «βγούμε από την κρίση».

Οι χιλιάδες μπάτσοι που έχουν κάνει κατάληψη στις ζωές μας, είναι εδώ για να δεχθούμε όλη αυτή την βαρβαρότητα, ήσυχα και αδιαμαρτύρητα. Μπάτσοι να φυλάνε τους δρόμους, μπάτσοι να φυλάνε πολιτικούς, μπάτσοι να φυλάνε βιτρίνες και χριστουγεννιάτικα δέντρα, μπάτσοι να φυλάνε τα σύνορα, μπάτσοι στις καταλήψεις, μπάτσοι να φυλάνε μπάτσους που φυλάνε τα πανεπιστήμια και πάει λέγοντας. Πόση «ασφάλεια» να αντέξει κανείς; Πόση με-το-ζόρι-ευτυχία να πρέπει να καταπιούμε;

Όσοι, όσες και όσα ακόμα θέλουμε να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, δεν θα αφήσουμε την μοναξιά να μας συνθλίψει. Θα συναντηθούμε, θα μοιραστούμε τις αγωνίες μας και θα φέρουμε συλλογικά τις ανάγκες μας στο προσκήνιο, μέχρι να γίνουν ποτάμι και να τους πνίξει. Μέχρι ο θάνατος να μην έχει πια εξουσία.

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΡΙΤΗ 13.12 – ΚΑΜΑΡΑ – 19:00

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΡΟΜΑ

Κοινότητα Κατάληψης Φάμπρικα Υφανέτ


Τη Δευτέρα 5/12 οι μπάτσοι πυροβόλησαν στο κεφάλι τον 16χρονο Ρομά Κώστα Φραγκούλη έπειτα από καταδίωξη, αφότου εκείνος έβαλε βενζίνη αξίας 20 ευρώ σε πρατήριο καυσίμων της δυτικής Θεσσαλονίκης και έφυγε χωρίς να πληρώσει. Στο πρατήριο την ώρα εκείνη στάθμευαν δύο μηχανές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., με τους αστυνομικούς να βρίσκονται εντός του πρατηρίου, αράζοντας… Όταν ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου ενημέρωσε τους μπάτσους, εκείνοι σηκώθηκαν και ξεκίνησαν να καταδιώκουν τον ανήλικο Κώστα Φραγκούλη.

Ήδη από την αρχή της γνωστοποίησης του συμβάντος το κράτος επιχείρησε να παραποιήσει τα γεγονότα, τόσο μέσω της επίσημης ανακοίνωσης της ΕΛ.ΑΣ., όσο και μέσω των ελεγχόμενων, καθεστωτικών ΜΜΕ. Ξέρουμε ότι τα ΜΜΕ αναπαράγουν εντεταλμένες ειδήσεις, υιοθετώντας στο ακέραιο την επίσημη κρατική γραμμή που υπαγορεύεται στη διοίκηση της ΕΛ.ΑΣ.. Το έχουμε συνηθίσει, δεν παύει όμως να μας γεμίζει οργή και αηδία η αθλιότητα που είναι διατεθειμένα να φτάσουν ακόμα και όταν η ζωή ενός ανήλικου παιδιού έχει χαθεί με τρόπο τόσο εξοργιστικό. Ακούσαμε από τα καθεστωτικά ΜΜΕ να λένε για απόπειρα εμβολισμού των μηχανών της αστυνομίας από τον νεαρό οδηγό, όπως ακριβώς υποστηρίζει και η ΕΛ.ΑΣ., παρότι το αφήγημα αυτό μόνο γελοίο μπορεί να θεωρηθεί, αφού οι μηχανές κατεδίωξαν το όχημα, άρα βρίσκονταν ΠΙΣΩ από αυτό, κάτι που επιβεβαιώνεται και από κάμερες την ώρα της καταδίωξης. Ακούσαμε από καθεστωτικά ΜΜΕ να μιλούν για την πιθανότητα οπλοφορίας του 16χρονου και για ανταλλαγή πυροβολισμών, παρότι φυσικά τίποτα τέτοιο δε συνέβη. Ακούσαμε ρουφιάνους δημοσιογράφους να ξεπλένουν την επιχειρούμενη κρατική δολοφονία και τους αστυνομικούς, να μιλούν για αυτοάμυνα των αστυνομικών, να σπιλώνουν τον χαρακτήρα του 16χρονου με βωμολοχίες, να ξερνούν ρατσιστικό δηλητήριο για τους Ρομά. Όταν κατέστη σαφές ότι οι μπάτσοι κατεδίωξαν τον νεαρό Ρομά και τον πυροβόλησαν από πίσω στο κεφάλι, η υπερασπιστική γραμμή των μπάτσων άλλαξε και η “απόπειρα εμβολισμού τους” από τον ανήλικο οδηγό εμπλουτίστηκε με ανοησίες για λακκούβες στο οδόστρωμα… Το νέο αφήγημα είναι ότι ο μπάτσος πυροβόλησε δις, με μία πρώτη προειδοποιητική βολή στον αέρα (που εν τέλει αποδείχθηκε ότι καρφώθηκε σε πόρτα ξενοδοχείου, άρα στόχευε τον νεαρό) και μία δεύτερη με στόχο τα λάστιχα, η οποία όμως βρήκε το κεφάλι του οδηγού λόγω ανεπτυγμένης ταχύτητας της μηχανής και ανωμαλίας του οδοστρώματος! Κοινώς, “δεν φταίω εγώ κυρία πρόεδρε, ήθελα να πετύχω λάστιχο αλλά έπεσα σε λακκούβα”. Και σε όλες αυτές τις ανοησίες εννοείται σιγοντάρουν οι αθλιότεροι των αθλιοτέρων δημοσιογράφοι όπως ο Καμπουράκης, που εμφατικά δηλώνουν ότι “εδώ δεν είναι ταινία, το να πετύχεις τα λάστιχα δεν είναι απλό”. Και όχι, δεν είναι! Για αυτό οι μπάτσοι καλό θα ήταν να μην πυροβολούν εν κινήσει για το τρομερό και φοβερό αδίκημα της μικροκλοπής καυσίμων κι ενώ δε διατρέχουν απολύτως κανένα κίνδυνο, επειδή την έχουν δει σερίφηδες στην άγρια Δύση.

Η κυρίαρχη αφήγηση κυμαίνεται στα εξής: Η “επίσημη” συνεχίζει εμμονικά να μιλάει για “αυτο-άμυνα” και την κακή την ώρα του “καθήκοντος”, αγνοώντας πλήρως τα στοιχεία που δείχνουν ότι ο μπάτσος-σερίφης απλά σήκωσε το όπλο και επέβαλε την θανατική καταδίκη σε ένα ανήλικο παιδί για ένα ασήμαντο πλημμέλημα, απλά και μόνο επειδή ήξερε ότι είναι Ρομά. Η πιο “δημοκρατική” διατείνεται πως πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό, για μια αστοχία ενός μεμονωμένου αστυνομικού, ζητά αρτιότερη εκπαίδευση της αστυνομίας, καταδικάζει με ρατσιστικές προεκτάσεις τη μικροπαραβατικότητα (χωρίς φυσικά να αναγνωρίζει τους ταξικούς λόγους που τη γεννούν), προσπαθεί να χειραγωγήσει μέσω του αστικού τύπου και των καθεστωτικών ΜΜΕ την κοινή γνώμη, προκειμένου να ξεπλύνει την αγριότητα της κρατικής εξουσίας και τις αυθαιρεσίες των πραιτοριανών της. Με αυτόν τον τρόπο επιχειρείται η συγκάλυψη μιας ακόμα κρατικής δολοφονίας και χτίζεται βήμα-βήμα η μελλοντική αθώωση του αστυνομικού που πυροβόλησε. Η πιο ακροδεξιά (ή πιο απροσχημάτιστη θα έλεγε κανείς) δε διστάζει να επιρρίπτει την ευθύνη όσων έγιναν στο ίδιο το θύμα, καθώς μάλλον η κλοπή ή το να μη σταματάς σε έλεγχο τιμωρούνται στην Ελλάδα με θανατική ποινή, την οποία μπορεί να αποφασίσει ο κάθε μπάτσος στον δρόμο. Μιλούν, πριν το ανήλικο παιδί ακόμα καταλήξει, για τη “μάστιγα των Ρομά”, για την παραβατικότητα της συγκεκριμένης ομάδας και ανοιχτά υπονοούν ότι καλά έπραξαν οι μπάτσοι, “για να μαζευτούν”. Μία φρικώδης σκηνή εκτυλίσσεται στις οθόνες μας και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, με τους κανιβάλους αυτού του κόσμου να πλειοδοτούν σε αθλιότητα. Όλες οι αφηγήσεις έχουν ένα κοινό: κανείς τους δεν παραδέχεται ότι το κράτος, ως μηχανισμός εξουσίας που επιβάλλει την καταπίεση και την εκμετάλλευση των πολλών μέσω του θεσμικού μονοπωλίου της βίας, είναι προορισμένο να δολοφονεί όσους/όσες αντιστέκονται και όσους/όσες περισσεύουν από τις ανάγκες του κεφαλαίου.

Ο Κώστας Φραγκούλης νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση σε ΜΕΘ στο Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο. Χαροπαλεύει από την πρώτη στιγμή. Οι γονείς του ζήτησαν να παραβρεθούν στην ιατρική ενημέρωση. Το αίτημά τους όμως απορρίφθηκε από τη διευθύντρια της Μονάδας σε συνεννόηση με τον διοικητή του νοσοκομείου, Νικόλαο Αντωνάκη. Ο τελευταίος, μάλιστα, δήλωσε κυνικά ότι «είναι απόφαση των γιατρών ποιους θα ενημερώσουν και ποιες πληροφορίες θα μεταφέρουν», λέγοντας ότι «δεν εκδίδονται ιατρικά ανακοινωθέντα για όλα τα περιστατικά», χωρίς να εξηγεί για ποιους λόγους δεν υπήρξε ιατρική ενημέρωση για το συγκεκριμένο περιστατικό. Και φυσικά τίποτα δε θα μπορούσε να δικαιολογήσει την άρνηση παροχής πληροφοριών στους γονείς ενός ανήλικου παιδιού.

Ρομά και αλληλέγγυοι/αλληλέγγυες βρέθηκαν έξω από το Ιπποκράτειο, όπου ήταν παρατεταγμένες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, έστησαν οδοφράγματα και πραγματοποίησαν συγκρούσεις με την αστυνομία. Όλα αυτά συνέβαιναν απουσία ιατρικής ενημέρωσης.

Η κρατική εξουσία βασίζεται στη βία. Γι’ αυτό, λοιπόν, το κράτος συνεχίζει να δολοφονεί, όπως μαρτυρά η δολοφονική απόπειρα μπάτσων κατά του 16χρονου Ρομά, Κώστα Φραγκούλη, ένα χρόνο μετά την κρατική δολοφονία του 21χρονου Ρομά, Νίκου Σαμπάνη στο Πέραμα. Το κράτος, ενώ επιβάλλει τη φτώχεια και την ανέχεια, εντείνοντας παράλληλα την εκμετάλλευση και το ξήλωμα των δικαιωμάτων των από τα κάτω, ταυτόχρονα εντείνει την καταστολή και παρέχει πολιτική και επικοινωνιακή κάλυψη στον κατασταλτικό του βραχίονα, με αποτέλεσμα την αποθράσυνση των αστυνομικών δυνάμεων και τα συνεχή περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας. Το κράτος αντιλαμβάνεται ότι η όξυνση των ταξικών αντιθέσεων επιτάσσει την αναβάθμιση της καταστολής, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η γενικευμένη κοινωνική δυσαρέσκεια και οργή. Γι’ αυτό, ενώ συνέβη ο πυροβολισμός στο κεφάλι του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη, μία μέρα πριν την επέτειο της κρατικής δολοφονίας του 15χρονου αναρχικού μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ψηφίστηκε στη Βουλή εφάπαξ 600 ευρώ για τους αστυνομικούς εν είδει ευχαριστίας για τις «προσφερόμενες υπηρεσίες» τους. Αυτός είναι ο κρετινισμός της εξουσίας. Αυτό το σύστημα της καταπίεσης, της εκμετάλλευσης και της αδικίας μπορεί να αναπαραχθεί μόνο μέσω της βίας. Και μέσω της βίας θα ανατραπεί, γιατί οι κυρίαρχοι δεν πρόκειται να δεχτούν να απολέσουν τα προνόμια και την εξουσία τους με ειρηνικό τρόπο.

Στον αντίποδα, η κοινωνική βάση οφείλει να απαντήσει στην εντεινόμενη βαρβαρότητα του κράτους και του κεφαλαίου. Να ανασυνταχθεί οργανωτικά, να συσπειρωθεί με άξονα την ταξική αλληλεγγύη και να αντεπιτεθεί, απαντώντας στη βία της εξουσίας. Οι μαζικές, δυναμικές και συγκρουσιακές συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών καταδεικνύουν πως η κοινωνική βάση δεν θα κάτσει άλλο αμέτοχη να συνηθίζει το θάνατο όλο και πιο πολύ κάθε μέρα, ότι με τις πράξει τις θα βάλει ένα φρένο στη βαρβαρότητα της εξουσίας. Ας λάβει και η αντίπαλη πλευρά το μήνυμα, γιατί όσο συνεχίζει να τεντώνει το σκοινί, οι συνέπειες που θα υποστεί από την έκρηξη της κοινωνικής οργής σίγουρα θα είναι ανυπολόγιστες…

Ο μπάτσος που πυροβόλησε συνελήφθη και διώκεται με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα. Εις βάρος του διατάχθηκε ΕΔΕ… Την υπεράσπισή του ανέλαβε (ποιος άλλος;!) ο γνωστός διαπλεκόμενος μεγαλοδικηγόρος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος σταθερά αναλαμβάνει την υπεράσπιση μπάτσων-δολοφόνων, μπάτσων-βιαστών και (παιδο)βιαστών.

ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

SS-SS, ΜΠΑΣΤΟΙ ΒΙΑΣΤΕΣ, ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ

ΠΟΡΕΙΑ: ΤΡΙΤΗ 13/12, 19:00, ΚΑΜΑΡΑ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης


Κάλεσμα για πορεία: Τρίτη 13/12,19:00 στην Καμάρα

Τετάρτη 14/12, 08:30, Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Αντιεξουσαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης


Όπως στην περίπτωση του Σαμπάνη, Μάγγου, Γρηγορόπουλου, η ελληνική αστυνομία, για ακόμη μια φορά, αποδεικνύει την αδιάφορη στάση της απέναντι στην ανθρώπινη ζωή.

Τα ξημερώματα της 5ης Δεκεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη οι μπάτσοι καταδιώκουν αυτοκίνητο αφοτου ο 16χρονος Ρομά που το οδηγούσε έφυγε από το βενζινάδικο χωρίς να πληρώσει τα 20 ευρώ των καυσίμων. Η καταδίωξη από το περιπολικό και την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. σταματάει όταν η σφαίρα ενός βρίσκει το κεφάλι του ανήλικου. Για πολλές μέρες το παιδί βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση στα επείγοντα του Ιπποκράτειου νοσοκομείου, ενώ ο διευθυντής της δομής δεν είχε κάνει την παραμικρή ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του – αν ζει ή αν πέθανε! – προφανώς σύμφωνα με τις εντολές κυβέρνησης και ΓΑΔΘ. Μόλις πριν λίγες ώρες ανακοινώθηκε και επίσημα ο θάνατός του, επισφραγίστηκε η δολοφονία του από τα ένστολα καθάρματα του κράτους και του κεφαλαίου.

Δεκατέσσερα χρόνια μετά την δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, το κράτος και τα αφεντικά συνεχίζουν ακάθεκτοι την εγκληματική πολιτική τους εις βάρος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας· συνεχίζουν ένα μοτίβο αμείλικτης βίας, καταστολής, σπέρνοντας το θάνατο, χωρίς την παραμικρή κύρωση. Η συστηματική υποβάθμιση της ζωής των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων συνεχίζει να εντείνεται μέσω της διάχυσης της κρατικής θανατοπολιτικής μέσα στις φλέβες του κοινωνικού σώματος. Είναι ζήτημα να μη συνηθίσουμε το θάνατο τώρα, πιο πολυ απο ποτέ. Όταν πνίγουν μετανάστες, οι γυναικοκτονίες και οι υποθέσεις βιασμένων γυναικών ολοένα και αυξάνονται, εργάτες σε άθλιες εργασιακές συνθήκες αφήνουν τη τελευταία τους πνοή σε εργοτάξια και σκαλωσιές, καταλήψεις εκκενώνονται, το υποκείμενο πίσω από όλες αυτές τις απάνθρωπες ενέργειες δεν είναι άλλο παρά ένα ολόκληρο σύστημα που λέγεται κράτος, καπιταλισμος, πατριαρχία.

Δεν ξεχνάμε – Δε συγχωρούμε!

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ

Για τον Χρήστο, τη Σταματίνα, τον Ιάκωβο, τον Μιχάλη, τον Χριστόφορο, τον Αλέξανδρο, τον Λάμπρο, τον Παύλο, τη Zackie, τον Νίκο… Ο αγώνας μας συνεχίζεται!

Για το πέρασμα από την αυθόρμητη εξέγερση στον συνεχή και οργανωμένο αγώνα για την Κοινωνική Επανάσταση, την Αναρχία και τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Τρίτη 13/12 ΠΟΡΕΙΑ για τη δολοφονία του Κ.Φραγκούλη από μπάτσο 19:00 ΚΑΜΑΡΑ

Τετάρτη 14/12 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στα δικαστήρια για τη δολοφονία του Κ.Φραγκούλη 09:00 ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Τοπικός συντονισμός Θεσσαλονίκης της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης | Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων


Το βράδυ στις 5/12 ο 16χρονος Ρομά Κώστα-Κάλο-Φραγκούλης δέχεται σφαίρα στο κεφάλι από τους ένστολους δολοφόνους τη ΕΛ.ΑΣ κατά την διάρκεια καταδίωξης, ενώ νωρίτερα είχε φύγει από πρατήριο καυσίμων χωρίς να πληρώσει το αντίτιμο των 20€ για την βενζίνη που είχε βάλει.

Ταυτόχρονα το κράτος γνωρίζοντας την δυναμική του γεγονότος ανήμερα της 6 Δεκέμβρη, ημέρα της κρατικής δολοφονίας του 15χρονου αναρχικού μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, ξεκινά την παραποίηση των γεγονότων μέσω των καθεστωτικών ΜΜE. Η απατηλή ανακοίνωση τη ΕΛ.ΑΣ οπλίζει τα ΜΜΕ, τα οποία αρχίζουν να μιλούν για προσπάθεια εμβολισμού του οχήματος της αστυνομίας από τον 16χρονο, πράγμα που καθίσταται αδύνατο αφού η σφαίρα χτυπά τον νεαρό από την πίσω πλευρά του οχήματός του, μέχρι και για ανταλλαγή πυροβολισμών ανάμεσα στις δύο πλευρές. Η ανεδαφικότητα και οι αντιφάσεις στις οποίες υποκύπτουν ΜΜΕ και αρχές οδηγούν τον δολοφόνο-αστυνομικό να δηλώσει πως οι δύο βολές που έριξε, η πρώτη προειδοποιητική και συνεπώς στον αέρα και η δεύτερη ότι στόχευε τα λάστιχα του οχήματος την στιγμή που η «προειδοποιητική» βολή εντοπίζεται στην πόρτα ενός ξενοδοχείου. Αυτή η ανέλπιδη προσπάθεια απόκρυψης της αλήθειας και του ξεκάθαρου χαρακτήρα της κρατικής δολοφονίας του ανήλικου οδηγού ως ένα ατύχημα περνά μέσα από το «πλυντήριο» των ΜΜΕ που καθ’ όλη την διάρκεια εξέλιξης των γεγονότων σπέρνουν το μίσος και τον ρατσισμό που τα διακατέχει απέναντι στους Ρομά παρουσιάζοντας τους ως εκ φύσεως εγκληματίες.

Ο 16χρονος Ρομά Κώστας Φραγκούλης βρισκόταν στις μονάδες εντατικής θεραπείας του Γ.Ν. Ιπποκράτειο για μια ολόκληρη εβδομάδα. Από την πρώτη στιγμή οι γονείς του είχαν αιτηθεί την συνεχή πληροφόρησή τους, ενώ η διεύθυνση του νοσοκομείου όχι μόνο το αρνείται αλλά αναφέρει πως οι ιατροί αποφασίζουν ποιες πληροφορίες και σε ποιον θα τις δώσουν. Η τακτική μεταφοράς της ευθύνης είναι πάγια τόσο για την εξοικονόμηση χρόνου αλλά και για την αποκοπή της δημιουργίας κυμάτων αντίστασης. Οκτώ ημέρες μετά, ανακοινώνεται και επίσημα ο θάνατος του Κώστα Φραγκούλη από σφαίρα μπάτσου.

Η ανάγκη ανασυγκρότησης της οργάνωσης της κοινωνικής βάσης γίνεται συνεχώς όλο και πιο επιτακτική, μπροστά στην διόγκωση του κοινωνικού κανιβαλισμού και της προσπάθειας από την πλευρά της εξουσίας να της «συνηθίσει» τον θάνατο. Το κράτος δεν σταματά να δολοφονεί, αφού λίγο πριν την συμπλήρωση ενός χρόνου από την κρατική δολοφονία του Ρομά Νίκου Σαμπάνη στην περιοχή του Περάματος, πυροβολεί ξανά τον ανήλικο αυτή την φορά, Κώστα Φραγκούλη.Το κράτος ως μέσο καταπίεσης της κοινωνικής βάσης αυτό-αναπαράγεται με την χρήση της βίας ,για τον λόγο αυτό, μόνο η κοινωνική βάση βιώνοντας της σκληρότητα του μπορεί να το σταματήσει-ανατρέψει με την εξ ολοκλήρου αυτοτελή οργάνωση της αντεπίθεσής της. Καμία κρατική δολοφονία δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη.

Πορεία Τρίτη 13/12 19:00 ΚΑΜΆΡΑ

Η ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΝΙΞΕΙ

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Αναρχική Συνέλευση Φοιτητών/τριών «Quieta Movere»


Ακόμη ένας νεκρός από σφαίρα μπάτσου, στη λίστα της ελληνικής αστυνομίας.
Ο 16χρονος Κωνσταντίνος Φραγκούλης κατέληξε σήμερα το πρωί, σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοίκησης του Ιπποκράτειου νοσοκομείου.

Τη μέρα του πυροβολισμού στο κεφάλι από δολοφόνο της ομάδας ΔΙΑΣ ο Μητσοτάκης με θράσος ανακοίνωσε το επίδομα των 600€ στην αστυνομία και στο λιμενικό με πρόσχημα μεταξύ άλλων, και την επιτυχή αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών όπως καμαρώνει, με σχεδόν σύσσωμη τη βουλή να υπερψηφίζει αυτήν την πρόταση. Ενώ σήμερα διαβάζουμε για γενική επιφυλακή της ελληνικής αστυνομίας σε όλη τη χώρα και για συνέχεια των συχνών περιπολιών στους καταυλισμούς των Ρομά.

Κουμής, Κανελοπούλου, Καλτεζάς, Γρηγορόπουλος, Μάγγος, Ζακ, Σαμπάνης, Φραγκούλης. Ρομά, μετανάστ(ρι)ες, καταπιεσμένοι/ες, αγωνιζόμενοι πολίτες και φοιτήτριες που αντιστέκονται ενάντια στον εξαθλιωμένο τρόπο ζωής που μας επιβάλλουν, ερχόμαστε όλο και πιο συχνά αντιμέτωποι/ες με τα ένστολα καθάρματα. Αν δεν αντισταθούμε τώρα, είναι θέμα χρόνου την επόμενη φορά να είναι το καθένα από εμάς στη θέση του Κωνσταντίνου.

Εξάλλου αυτός είναι ο ρόλος της αστυνομίας, να προστατεύει τους πλούσιους, τους εξουσιαστές, από τους φτωχούς, τις λαϊκές μάζες που ξεσηκώνονται, και κάθε ομάδα που το κράτος έχει βάλει στο περιθώριο, όπως είναι και οι μετανάστριες και οι Ρομά.

Μέχρι να μην θρηνήσουμε κανένα άλλο παιδί από κρατική δολοφονία.
Μέχρι να τους σταματήσουμε.

Ρομά και μετανάστριες σ’ όλες τις γειτονιές, το πρόβλημα είστε εσείς ξεφτίλες ρατσιστές.

Δεν ήταν η βενζίνη δεν ήταν τα λεφτά, οι μπάτσοι πυροβόλησαν γιατί ήτανε Ρομά.

Συμπαράσταση στην οικογένεια του Κωνσταντίνου.
Αλληλεγγύη στις κοινότητες Ρομά.

Όλοι και όλες στην Καμάρα στις 19:00

συλλογικότητα Room39


“Μας φοβούνται καὶ μας σκοτώνουν.

Φοβούνται τον ουρανὸ που κοιτάζουμε

φοβουνται το πεζούλι που ακουμπάμε

φοβούνται το αδράχτι της μητέρας μας και το αλφαβητάρι του παιδιού μας

[…] και όταν μας σκοτώνουν

νεκρούς μας φοβούνται πιο πολύ.”

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 5/12, στη δυτική Θεσσαλονίκη, μπάτσοι της ομάδας ΔΙΑΣ αποπειραθηκαν να δολοφονησουν τον 16χρονο Ρομα Κώστα Φραγκουλη. Κατά τη διάρκεια καταδίωξης ένας από τους μπάτσους σημάδεψε και πυροβόλησε στο κεφάλι τον Κώστα με αποτέλεσμα, μετά από μία εβδομάδα σε κώμα, να ανακοινώνεται ο θάνατος του την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου.

Ο Κώστας ήταν Ρομα, που τα λίγα χρόνια της ζωής του τα πέρασε ζώντας κάτω από άθλιες συνθήκες, σε ένα καταυλισμό που πλημμυρίζει στο ψιλόβροχο αλλά μένει χωρίς πόσιμο νερό, σε ένα γκέτο, σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και κοινωνικής απομόνωσης.

Τα πέρασε ως μέλος μίας κοινότητας που οι συνθήκες διαβίωσης την αφήνουν εκθέτη μπροστά σε πανδημίες και ασθένειες, αφού μένει χωρίς στοιχειώδη ιατροφαρμακευτικη περίθαλψη, σε μια καθημερινότητα χωρίς πρόσβαση στην παιδεία -με ελάχιστα παιδιά να τελειώνουν το δημοτικό- αλλά και στην βία, τον θεσμικό ρατσισμό και την καταστολή στα αστυνομικά μπλόκα έξω από τον οικισμό Αγία Σοφία αλλά και σε όλη την πόλη.

Ο Κώστας δεν πλήρωσε 20 ευρώ βενζίνη και οι μπάτσοι έβγαλαν την ετυμηγορία για την οποία δεν θα υπάρξει ποτέ εφετείο. Ένοχος και καταδικασμένος σε θάνατο.

Οι σερίφηδες-δολοφόνοι, όλοι οι μπάτσοι, δεν είναι τίποτα περισσότερο από το μακρύ χέρι των καπιταλιστών, από ένοπλοι προστάτες της αστικής εξουσίας, από την αιχμή του δόρατος του συστημικου ρατσισμού και την βίαιη ενσάρκωση του θεσμού της ατομικής ιδιοκτησίας. Οι μπάτσοι της ΔΙΑΣ επέλεξαν να δολοφονησουν τον Κώστα επειδή είναι Ρομα, επειδή δεν είχε 20 ευρώ.

Ας μην φάμε άλλο κουτόχορτο. Ούτε παιδιά των εργατών είναι, ούτε υπάρχει δυνατότητα εκδημοκρατισμού ενός θεσμού που είναι ιδεολογικά και στρατιωτικά δομημένος έτσι ώστε να ματοκυλά τον λαό και τα παιδιά του. Έχουν το ελεύθερο από το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις τους να χτυπάν, να βασανίζουν, να πυροβολούν όποια και όποιον κρίνεται ένοχος, κάτι που με ιδιαίτερη έμφαση ήρθε να μας δείξει το κυβερνητικό μπόνους λίγες ώρες μετά την δολοφονική επίθεση.

Παράλληλα, τα κυρίαρχα και κυριαρχικά ΜΜΕ από την πρώτη στιγμή στήσαν έκτακτα ένα πρόχειρο προκάτ πλυντήριο της δολοφονικής αστυνομικής βίας. Τον ίδιο μηχανισμό με τον οποίο ξεπλένουν την αστική τάξη, τις κυβερνήσεις της και τους μπάτσους της για την καταστολή, τους βασανισμους στα τμήματα, τις γυναικοκτονιες, τους βιασμούς από μπάτσους και αγέλες αστών, το μεγαλεμπόριο ναρκωτικών. Και κάπου εκεί, η αστική δικαιοσύνη, βάζοντας στην ζυγαρια των συμφερόντων της την κατάσταση επέλεξε να αποδώσει στον ετοιμοθάνατο Κώστα κατηγορίες για κατά συρροή απόπειρα ανθρωποκτονίας.

“Αν οι πράξεις των εργατών του Παρισιού ήταν βανδαλισμός, ήταν ο βανδαλισμός της απεγνωσμενης άμυνας, και όχι ο βανδαλισμός του θριάμβου, σαν τον βανδαλισμό των χριστιανών όταν καταστρέφουν τους πραγματικά ανεκτίμητους θησαυρούς της ειδωλολατρης αρχαιότητας. Μα και αυτός ακόμα ο βανδαλισμός δικαιολογείται σαν ένα αναπόφευκτο και σχετικά ασήμαντο γεγονός στον τιτάνιο αγώνα ανάμεσα σε μια κοινωνία που ανέβαινε και σε μια παλιά που κατέρρεε”.

Και η Δευτέρα 5/12 ξημέρωσε με τις πρώτες σταγόνες του κύματος της κοινωνικής εξέγερσης που καραδοκεί. Αρχικά, μερικές 10άδες Ρομά, αλληλέγγυες και αλληλέγγυοι συγκρούστηκαν με την αστυνομία, την πήραν αυτοί στο κυνήγι, αντέξανε στα οδοφράγματα με μία οργή που εξερράγη σαν ηφαιστειο που σιγοέβραζε εδώ και πολλά χρόνια. Το νήμα που ξεκίνησε από το Ιπποκράτειο, έφτασε σε οικισμούς Ρομά και δρόμους των πόλεων σε όλη την Ελλάδα, από τα χέρια αόρατων και αποκλεισμένων, νέων και φοιτήτριων, εργαζομένων και ανέργων, που έστησαν οδοφράγματα με τα πρόχειρα πολεμοφόδια που βρίσκονται συνήθως στα χέρια όσων αποφασίζουν να αντισταθούν, αλλά και με την αλληλεγγύη και την διεκδίκηση για δικαιοσύνη και ζωή απέναντι σε στρατούς πάνοπλων φονιάδων. Στις 6/12 οι ίδιες εικόνες ακολούθησαν σε όλη την χώρα με την αστυνομία να αδυνατεί να ελέγξει το εύρος των εστιών και τη σφοδρότητα της σύγκρουσης.

Οι επιδρομές ΕΚΑΜ και ελικοπτέρων σε οικισμούς Ρομά ήταν η απάντηση αλλά και το προληπτικό μήνυμα ενόψει της σημερινής ανακοίνωσης του θανάτου.

Στον καπιταλιστικό κόσμο που τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι à la carte, που η δικαιοσύνη χτυπάει τους φτωχούς και τους αποκλεισμένους, που τα πιστά σκυλιά της αστικής τάξης την αποδίδουν με μία σφαίρα στο κεφάλι, που ο φασισμός βρίσκει ανοίγματα για να ξεράσει το δηλητήριο του, για την εργατική τάξη και το λαό ένα είναι σίγουρο:

Όσο η λίστα των νεκρών μας μεγαλώνει, η εκδίκηση για τους “δικούς μας” που δεν είναι πια στη ζωή θα έρθει μόνο μέσα από την οργάνωση των ζωντανών.

Είναι χρέος της εργατικής τάξης να σταθεί στο πλευρό των εξεγερμένων Ρομά, να ενδυναμώσει την αντίσταση στην κρατική καταστολή που οξύνεται ραγδαία πιασμένη χέρι με χέρι με την φτώχεια, την πολεμική προετοιμασία, όσο εντείνεται η αφαίμαξη και η εκμετάλλευσή μας.

Είναι χρέος των οργανωμένων δυνάμεων του κινήματος με ενότητα στη δράση να περιφρουρήσουν το δικαίωμα του λαού να εργάζεται με αξιοπρέπεια, να σπουδάζει, να έχει πρόσβαση στην Υγεία, στη στέγαση, σε τρόφιμα.

Το δικαίωμα του λαού να μη θρηνεί τα παιδιά του, να διαδηλώνει, να αγωνίζεται, να αντιστέκεται.

Στις 13 Δεκέμβρη στις 19.00 στην Καμάρα, στις 14 Δεκέμβρη στις 09.00 στα Δικαστήρια, κάθε μέρα σε κάθε πόλη:

Όλοι και όλες στους δρόμους, ώμο με ώμο απέναντι στην κρατική βαρβαρότητα!

Για τον Βασίλη Μάγγο, τον Νίκο Σαμπάνη, τον Αλέξη Γρηγορόπουλο, τον Κώστα Φραγκούλη, για κάθε δολοφονημένο σε χώρους δουλειάς, σε αστυνομικά τμήματα, στους δρόμους, για να μη μεγαλώσει η λίστα των νεκρών μας!

Να σταθούμε δίπλα στην αντίσταση των Ρομά και της νεολαίας!

Σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε διαδήλωση:

Να οργανώσουμε την προλεταριακή και λαϊκή αυτοάμυνα!

Πολιτικός χώρος στην Γκαρμπολά 12


ΟΛΕΣ/ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 13/12 ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ ΣΤΙΣ 19.0

ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΧΗΜΑ ★ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Δεν πέθανε, τον δολοφόνησαν

ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΒΕΝΖΙΝΗ

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ

ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΑΝ

ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝΕ ΡΟΜΑ

ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ

ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΥΛΑΕΙ, ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΖΗΤΑΕΙ


Συμμετέχουμε στην σημερινή διαδήλωση 13/12 στην Καμάρα στις 19:00. Καλούμε τον κόσμο αύριο έξω απο το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, οπού κρίνεται αν θα προφυλακιστεί ή όχι ο μπάτσος-δολοφόνος.

ΑΝ.ΟΜΑ (ΑΝτιφασιστική ΟΜΑδα) Θεσσαλονίκης


Το κράτος οπλίζει, οι μπάτσοι εκτελούν.
ΈΞΩ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

Ξημερώματα της Δευτέρας 5/12 ο 16χρονος Ρομά Κώστας-Κάλο-Φραγκούλης δέχεται σφαίρα στο κεφάλι εν ψυχρώ από μπάτσους της ΕΛ.ΑΣ. ,κατα τη διάρκεια της καταδίωξής του, αφότου είχε φύγει από πρατήριο καυσίμων χωρίς να πληρώσει το αντίτιμο των 20€. Οι αντιφατικές δηλώσεις της ΕΛ.ΑΣ απο την πρώτη στιγμή καταρρίπτονται μια προς μια από τα γεγονότα που βγαίνουν στην δημοσιότητα, ενώ τα καθεστωτικά μέσα συνεχίζουν να αναπαράγουν την ψεύτικη αλήθεια που συμφέρει το εξουσιαστικό συστημα. Για περίπου μια εβδομάδα η κατάσταση της υγείας του παρέμενε κρυφή μέχρι σήμερα που ανακοινώθηκε ο θάνατός του.

Γινόμαστε μάρτυρες -για άλλη μία φορά- της κρατικής βαρβαρότητας, της θανατοπολιτικής και μιας δολοφονίας από όπλο μπάτσου. Δεκατέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία του 15χρονου αναρχικού Αλέξη Γρηγορόπουλου, από το όπλο του ειδικού φρουρού Ε. Κορκονέα, η βίαιη καταστολή και οι δολοφονικές επιθέσεις συνεχίζουν να είναι πρακτικές του κράτους και του κόσμου της εξουσίας. Αυτή τη φορά οι μπάτσοι δολοφονούν Ρομά, όπως ακριβώς συνέβη ένα χρόνο πριν,με την περίπτωση του Ν. Σαμπάνη.

Δεν έχουμε αυταπάτες ότι οι κρατικοί μηχανισμοί πασχίζουν να κανονικοποιήσουν την ύπαρξη των μπάτσων στις σχολές, τις γειτονιές, τις ζωές μας. Οι ίδιοι μπάτσοι βιαστές και δολοφόνοι που βιάζουν γυναίκες στα Α.Τ.- κολαστήρια, βασανίζουν μετανάστες και δολοφονουν ανήλικα παιδιά για 20€, βρίσκονται αυτή τη στιγμή μέσα στο άσυλο. Περιφρουρούν την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, ρίχνουν δακρυγόνα μέσα στις σχολές και κυνηγούν-δερνουν φοιτητ(ρι)ες.

Αλλά επειδή το κράτος πάντα θα δολοφονεί,η εξέγερση θα είναι πάντα δικαιη.Ενάντια στην αστυνομοκρατια και τη κρατική βαρβαρότητα, εμείς προτάσσουμε την αλληλεγγύη, την αυτοοργάνωση, την αντεπίθεση.
Στηρίζουμε την σημερινή αντικρατικη- αντικατασταλτική πορεία για τη δολοφονία του Κώστα- Κάλο- Φραγκούλη, στη Καμαρα (19:00) και τη συγκέντρωση στα δικαστήρια αύριο Τετάρτη 14/12 στις 9:00.

Δεν ήταν η βενζίνη, δεν ήταν τα λεφτά, οι μπάτσοι πυροβόλησαν γιατί ήτανε Ρομά.

Έξω οι μπάτσοι-δολοφόνοι από τις σχολές.

Το κράτος ξεπλένει μπάτσους βιαστές, αδειάζει καταλήψεις και δέρνει φοιτητές.

Σε αυτούς τους δρόμους, Σε αυτή την κοινωνία, Οι εξεγέρσεις γίνονται δεν είναι ουτοπία.

Ελευθεριακό Σχήμα Γεωλογίας


ΔΗΚΕΟΣΗΝΙ

Σήμερα το πρωί ανακοινώθηκε ο θάνατος του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη από σφαίρα αστυνομικού. Το περιστατικό της καουμπόικης καταδίωξης την προηγούμενη Κυριακή στα Διαβατά της Θεσσαλονίκης κατέληξε στη δολοφονία με σφαίρα στο κεφάλι στο κεφάλι του 16χρονου Ρομ Κώστα Φραγκούλη από σφαίρα αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ. Αυτή η δολοφονία δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία. Αποτελεί κορύφωση της αστυνομικής ασυδοσίας που έφτασε δυσθεώρητα ύψη από τον προηγούμενο υπουργό ΠΡΟΠΟ της κυβέρνησης της ΝΔ Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και συνεχίστηκε από τον νέο υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο. Θυμίζουμε ότι το φθινόπωρο του 2021 ο Νίκος Σαμπάνης δολοφονήθηκε με παρόμοιο τρόπο, από σφαίρες αστυνομικών, μετά από καταδίωξη στο Πέραμα. Η νέα δολοφονική ενέργεια είχε προαναγγελθεί από τη στάση του υπουργού, που δεν έθεσε ούτε σε διαθεσιμότητα τους επτά αστυνομικούς που έριξαν 36 τουλάχιστον σφαίρες, σε κατοικημένη περιοχή. Ηθικός αυτουργός της δολοφονίας είναι η ίδια η κυβέρνηση και ο Μητσοτάκης που λίγες ώρες μετά τους πυροβολισμούς έδωσε 600 ευρώ εφάπαξ επίδομα στις δυνάμεις καταστολής. Η ρατσιστική στοχοποίηση «ομάδων υψηλής παραβατικότητας» από την κυβέρνηση οδηγεί σε θανάτους. Η ρατσιστική και κατασταλτική εκστρατεία της κυβέρνησης είναι κομμάτι της γενικότερης πολιτικής της, που βρίσκεται σήμερα σε πλήρη εφαρμογή ενάντια σε κάθε λαϊκό αγώνα: ενάντια στους φοιτητές με την πανεπιστημιακή αστυνομία και τη στρατοπέδευση των ΜΑΤ στο ΑΠΘ, ενάντια στο εργατικό κίνημα με τη βάρβαρη καταστολή στο εργοστάσιο Μαλαματίνα και τις δικαστικές κρίσεις των απεργιών ως παράνομων. Αυτή η αντεργατική και αντιλαϊκή επίθεση πρέπει να βρει εμπόδιο στο δρόμο της το μαζικό κίνημα.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία της πόλης στους δρόμους σήμερα Τρίτη 13 Δεκέμβρη στις 7μμ στην Καμάρα, για να μην περάσει η συγκάλυψη μιας ακόμα δολοφονικής αστυνομικής ενέργειας, να απαιτήσουμε να καταργηθούν ΜΑΤ-ΔΙΑΣ, να αφοπλιστεί η Αστυνομία και να καταδικαστούν οι ένοχοι, να ανατρέψουμε την κυβέρνηση και την πολιτική της.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ


ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΡΗΝΗ, ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Άμεση προφυλάκιση – Παραδειγματική τιμωρία του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο Κ. Φραγκούλη

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ Τρίτη 13/12:

Αθήνα, Τρίτη 13/12 6:00 μμ, Προπύλαια

Θεσσαλονίκη, 7μμ, Καμάρα

Ιωάννινα, 6:30μμ Περιφέρεια

Πάτρα, 6:00 μμ Παράρτημα

Ο εν ψυχρώ πυροβολισμός και δολοφονία του νεαρού Ρομά Κ. Φραγκούλη στη Θεσσαλονίκη, μετά από την πρόσφατη, παρόμοια κρατική δολοφονία του επίσης Ρομά Ν. Σαμπάνη στο Πέραμα, πρέπει να χτυπήσει συναγερμό για τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τη νεολαία. Η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Οι μηχανισμοί καταστολής, πραγματική σφηκοφωλιά χρυσαυγιτών και ακροδεξιών, μετά από τα συχαρίκια και μπαξίσια που ασταμάτητα παίρνουν από την κυβέρνηση και τους υπουργούς της, έχουν «ελευθέρας» να πυροβολούν και να εκτελούν. Πρώτα πρώτα φτωχοδιάβολους και περιθωριοποιημένους ή όσους η κυβερνητική και νεοφιλελεύθερη προπαγάνδα έχει στιγματίσει ως «παραβατικούς».

Την ίδια στιγμή που χύνεται αίμα νέων ανθρώπων, κυβέρνηση, κρατικός μηχανισμός και ΜΜΕξαπάτησης επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν και να αποκτηνώσουν την ελληνική κοινωνία, με ρατσιστικά πογκρόμ ενάντια στους Ρομά. Αυτούς που οι ίδιοι καταδίκασαν στο περιθώριο, τους θέλουν φιμωμένους και σκυφτούς ακόμα κι όταν δολοφονούνται τα παιδιά και οι φίλοι τους με σφαίρες στο ψαχνό.

Ο κατήφορος της καταστολής, της πολιτικής σήψης σφραγίζει την ολοκλήρωση της θητείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η μπόχα πνίγει τα πάντα. Ωμά ψέματα κάθε μέρα, το ένα πίσω από το άλλο. Υποκλοπές και αλληλομαχαιρώματα συμφερόντων – αλλά κανείς δεν μιλάει για την παρακολούθηση των οργανώσεων και των αγωνιστών του εργατικού κινήματος. Κοροϊδία στα μούτρα του λαού με «καλάθια» και “pass” ελεημοσύνης – ενώ τα κέρδη των τραπεζιτών, ιδιωτών παρόχων ενέργειας και καπιταλιστών φουσκώνουν. Σχολεία-καρμανιόλες όπου πεθαίνουν παιδάκια – ενώ τα λεφτά ξεκοκκαλίζουν «υγιείς» ιδιώτες εργολάβοι με ΣΔΙΤ. Πάρτι λεηλασίας του δημόσιου χρήματος από «Πάτσηδες» και «Καϊλήδες» – στην υγεία των «κορόιδων» εργαζομένων και φτωχών. Όργιο ανηθικότητας και βρωμιάς με θύματα τους πιο αδύναμους από «Λιγνάδηδες» και «Μίχους», κυρίους και κυρίες της «καλής κοινωνίας»: επιχειρηματίες αρπακτικά, πλούσιους, πολιτικούς ή κοινούς απατεώνες, μέλη και αυλικούς της ελίτ, «φιλάνθρωπους»… Ατιμωρησία και ασυδοσία για όλους αυτούς, καταστολή και σφαίρες για όποιον αντιστέκεται, για όλους τους «από κάτω». Στην κορυφή, το πιο μεγάλο «σκάνδαλο», η ακραία ταξική, νεοφιλελεύθερη πολιτική της κλίκας Μητσοτάκη: ακρίβεια, φτώχεια και εξαθλίωση, εξοπλισμοί και στήριξη του ΝΑΤΟ στον πόλεμο, αντιαπεργιακοί και αντισυνδικαλιστικοί νόμοι, διάλυση των δικαιωμάτων μας σε εργασία, υγεία, παιδεία, κοινωνική ασφάλιση… πλειστηριασμοί-αρπαγή των λαϊκών σπιτιών από τα κοράκια των funds.

Αυτός ο κατήφορος δεν τελειώνει ούτε εύκολα, ούτε απλά, ούτε στις εκλογές. Η όξυνση της καταστολής είναι μια κεντρική πολιτική, μια στρατηγική επιλογή όλων των αστικών δυνάμεων – όχι μόνο της μητσοτακικής ΝΔ αλλά και λίγο-πολύ της επίσημης «αντιπολίτευσης» (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ). Δεν υπάρχει άλλος δρόμος γι’ αυτούς, καθώς δεν έχουν καμία εναλλακτική στην τεράστια κρίση του ελληνικού καπιταλισμού από όλο και χειρότερα αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα και μνημόνια. Γι’ αυτό στηρίζονται όλο και περισσότερο στους γυμνούς μηχανισμούς καταστολής. Κανέναν δεν πρέπει να ξεγελάσουν οι προεκλογικές «δημοκρατικές» απάτες του όποιου Τσίπρα ή Ανδρουλάκη. Σήμερα είναι ο Μητσοτάκης αυτός που «απογειώνει» την καταστολή για να εκβιάσει την παραμονή του στην εξουσία. Αύριο, κάποιο άλλο κυβερνητικό σχήμα –ό,τι κι αν θα είναι αυτό που θα επιχειρήσουν να στήσουν–, θα πρέπει να συνεχίσει τα ίδια και χειρότερα.

Όχι τα λόγια στη Βουλή και στα ΜΜΕ, αλλά μόνο η κινητοποίηση στον δρόμο θα επιβάλλει τη δικαιοσύνη για τον Κ. Φραγκούλη… τον Ν. Σαμπάνη, τα αναρίθμητα θύματα της κρατικής καταστολής. Με μαζικές, μαχητικές διαδηλώσεις, οργανώνοντας τη μαζική αυτοάμυνά μας στις ορδές των ΜΑΤ, ΔΡΑΣΗ και ΟΠΚΕ, με ψηφίσματα σε χώρους δουλειάς και σχολές, πρέπει να απαιτήσουμε την άμεση προφυλάκιση και παραδειγματική τιμωρία του αστυνομικού που δολοφόνησε.

ΟΧΙ σε Συγκάλυψη και Ατιμωρησία

ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ – ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ

Κάτω η εκστρατεία κρατικού και κυβερνητικού ρατσισμού ενάντια στους Ρομά

Λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες, όχι για την καταστολή – Με αγώνες να διώξουμε την επικίνδυνη κυβέρνηση Μητσοτάκη

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας 


ΑΘΗΝΑ – 19:00, Προπύλαια

Ο ρατσισμός και η ιδιοκτησία για ακόμη μία φορά, τράβηξαν τη σκανδάλη.

Η σιωπή και η ανοχή μας θα ξαναγεμίσουν τον γεμιστήρα τους.

Ο 16χρονος Κώστας Φραγκούλης είναι νεκρός από σφαίρα μπάτσου – Εξέγερση η μόνη απάντηση

Ο Κώστας άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της 13ης Δεκέμβρη. Τώρα είναι η ώρα για εκδίκηση. Οι απαντήσεις του κόσμου του αγώνα οφείλουν να είναι αιχμηρές και θα δοθούν άμεσα.Ξημερώματα 5ης Δεκεμβρίου τον 16χρονο Ρομ Κώστα Φραγκούλη πυροβολήθηκε από σφαίρα μπάτσου στο πίσω μέρος του κεφαλιού του. Τον Κώστα τον καταδίωξε ομάδα ΔΙΑΣ, επειδή έφυγε χωρίς να πληρώσει για τα 20€ βενζίνης που έβαλε. Ο Κώστας πυροβολήθηκε γιατί ήταν Ρομ. Η ελληνική αστυνομία για ακόμα μία φορά φυσικός αυτουργός.

Ηθικοί αυτουργοί το κράτος, η διοίκηση του νοσοκομείου και όλοι οι κυρ-Παντελήδες που κάνουν τα στραβά μάτια ή ακόμα και ψάχνουν ευθύνες στα θύματα.

Ώρες μετά ο πρωθυπουργός ανακοινώνει 600 ευρώ bonus σε όλους τους ένστολους της χώρας κλείνοντας το μάτι στον μπάτσο πίσω από τον πυροβολισμό του Κώστα, στέλνοντας το μήνυμα ότι οι μπάτσοι είναι ελεύθεροι να πυροβολούν για να σκοτώσουν.

“Αντανακλαστικά” τα μέσα της κυρίαρχης προπαγάνδας αφηγούνται για ακόμη μια φορά το ίδιο παραμύθι περί “ανταλλαγής πυροβολισμών” και “απόπειρας εμβολισμού”, θυμίζοντάς μας την αναπάντητη δολοφονία με 38 σφαίρες του Νίκου Σαμπάνη, έναν χρόνο πριν, και τις δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών που έδωσαν την πολιτική κάλυψη στους ένστολους δολοφόνους. Παράλληλα, οι μπάτσοι επιτίθονται σε πολλές κοινότητες ρομά που εξεγείρονται και συγκρούονται μαζί τους, με στόχο να τους τρομοκρατήσουν.

Επί μια ολόκληρη εβδομάδα η διοίκηση του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης μένει απαθέστατη και σιωπηρή, μη βγάζοντας ούτε ένα ιατρικό ανακοινωθέν σχετικά με την εξέλιξη της κατάστασης παιδιού. Περιορίστικε στο να ανακοινώσει πως «εκφράζει τα ειλικρίνη της συλληπητήρια» το πρωί της 13ης Δεκέμβρη όταν και ο Κώστας άφηνε την τελευταία του πνοή. Είναι συνυπεύθυνοι για την αποσιώπηση του γεγονότος.

Σε μία συνθήκη όπου οι τιμές των εμπορευμάτων είναι απλησίαστες για το μεγαλύτερο μερίδιο της κοινωνικής βάσης, τα καθημερινά έξοδα βαραίνουν όλο και περισσότερο τις πλάτες των καταπιεσμένων.Το εργαλείο της αυτομείωσης και της απαλλοτρίωσης αποτελεί μονόδρομο. Ο Κώστας Φραγκούλης επέλεξε την άμεση ικανοποίηση των αναγκών του. Η πηγαία αυτή αμφισβήτηση όπλισε το χέρι του μπάτσου.

Ο ρατσισμός και η αφήγηση ότι κάποιες ζωές μετράνε λιγότερο, ότι είναι αναλώσιμες τράβηξαν τη σκανδάλη. Ως νέος σερίφης στο όνομα της νομιμότητας και της εθνικής καθαρότητας ο μπάτσος δε δίστασε να πυροβολήσει στο κεφάλι τον 16χρονο.

Η δολοφονική επιλογή του μπάτσου να πατήσει την σκανδάλη δεν ήταν μια δικιά του αυτονόμηση ή μια κίνηση που “δεν ταιριάζει με τις αξίες της δημοκρατίας” . Ήταν η εφαρμογή της αιματηρής στρατηγικής του κράτους απέναντι στους ρομα τις μετανάστριες-ες κι συνολικά όσες, όσους κι όσα περισσεύουν κι βρίσκονται στο περιθώριο. Μια στρατηγική που κάθε κυβέρνηση συνεχίζει.

Απέναντι στο κράτος κι τους ένστολους δολοφόνους του οδοφράγματα και συγκρούσεις ξεσπούν διαρκώς σε Μενίδι, Μέγαρα, Ασπρόπυργο, Χαλάνδρι, Θεσσαλονίκη, Αγρίνιο, Μεσσηνία και Πάτρα, το κράτος απαντάει με αλλεπάλληλες επιχειρήσεις στους καταυλισμούς, μπούκες και συλλήψεις.

Μέσα σε ένα χρόνο μετράμε 2 δημοσιευμένες δολοφονίες Ρομ από μπάτσους, μία δολοφονία 16χρονου μαθητή από διερχόμενο περιπολικό στη Θεσσαλονίκη, έναν ομαδικό βιασμό από ένστολα σκουπίδια στο Α.Τ. Ομόνοιας, μπάτσους μαστρωπούς (βλ. Ηλιούπολη) και η λίστα δεν έχει τέλος.Μέσα σε ένα χρόνο μετράμε αμέτρητα εργατικά ατυχήματα, εξώσεις πρώτης κατοικίας, κατάργηση του ΕΣΥ, ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά, εμπαιγμό της κοινωνικής βάσης με νοικοκυρεμένα καλάθια super market και συμβουλές από “ειδικούς” για το πώς να ζεστάνουμε οικονομικά το σπίτι μας.

Το κράτος επιτίθεται στην κοινωνική βάση με όλα του τα όπλα.Θα μας βρει απέναντί του.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ 19:00 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ – ΤΡΙΤΗ 13/12

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΑΚΝ

ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΡΟΜΑ ΠΟΥ ΕΞΕΓΕΙΡΟΝΤΑΙ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ-ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ

ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ

ΟΛΑ/ΟΛΕΣ/ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Ανοιχτή συνέλευση για την δολοφονική επίθεση στον Κώστα Φραγκούλη


Λόγω της επιβεβαιωμένης πλέον κρατικής δολοφονίας του Κώστα Φραγκούλη και της πορείας που καλείται στα Προπύλαια στις 19:00, η “Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές”, που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα Τρίτη 13 Δεκέμβρη στις 6.30μμ, ακυρώνεται.

Όλες/οι στους δρόμους!

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές


Όλοι και όλες στη σημερινή διαδήλωση απέναντι στη κρατική δολοφονία του Κώστα Φραγκούλη

Στις 5 Δεκέμβρη, μπάτσοι-συμμορίτες τραυματίζουν θανάσιμα ένα ακόμα 16χρονο παιδί, τον ρομά Κώστα Φραγκούλη στη Θεσσαλονίκη έπειτα από καταδίωξη.

Ακόμα μια κρατική δολοφονία προστίθεται στον μακρύ κατάλογο των δολοφονιών από το αστικό κράτος και τους μηχανισμούς του.

Σε μια περίοδο όπου η εργατική τάξη, ο λαός και η νεολαία εξαθλιώνονται όλο και περισσότερο, όπου η δημόσια και δωρεάν παιδεία και υγεία διαλύεται, το αστικό κράτος και οι μηχανισμοί του δολοφονούν τον εχθρό-λαό ως όργανα της ντόπιας άρχουσας τάξης.

Πάνω σε αυτό το πλαίσιο καλούμε την εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία σε πλατιά συμμετοχή στην διαδήλωση απέναντι στη κρατική δολοφονία του Κώστα Φραγκούλη.

Μαζικά, οργανωμένα και δυναμικά να σπάσουμε στην πράξη την κρατική τρομοκρατία. Η εργατική τάξη, ο λαός και η νεολαία να μην αφήσει αναπάντητη την κρατική δολοφονία. Να δυναμώσουν οι αγώνες του λαϊκού κινήματος απέναντι στην ανθρωποκτόνα πολιτική ιμπεριαλιστών-κεφαλαίου- κυβέρνησης.

Συγκέντρωση: Τρίτη 13 Δεκέμβρη 7μμ – Προπύλαια

ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΓΔΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΣΗΜΕΡΑ Ο ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΑΥΡΙΟ ΕΣΥ – ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΛΑΪΚΗ

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ

ΚΟΥΜΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΓΓΟΣ ΚΑΛΤΕΖΑΣ ΑΛΕΞΗΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛ.ΑΣ.

Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου»


Κάλεσμα 7.00 μμ μετά την ανακοίνωση της δολοφονίας του Κώστα Φραγκούλη.

Η σημερινή μας συνέλευση αναβάλλεται, καλούμε…

Posted by Solidarity With Migrants on Tuesday, December 13, 2022


Άλλα καλέσματα σε πόλεις της χώρας

ΧΑΝΙΑ

Το κράτος (συνεχίζει να) δολοφονεί

Οι μπάτσοι έριξαν σε ευθεία βολή στον 16χρονο Ρομά τα ξημερώματα της προηγούμενης Δευτέρας 5/12. Αφορμή στάθηκε αυτή τη φορά το ότι ο Κ. Φραγκούλης έφυγε από ένα βενζινάδικο στη Θεσσαλονίκη χωρίς να πληρώσει το αντίτιμο της βενζίνης (20€).

Δεν ήταν η βενζίνη – δεν ήταν τα λεφτά,

Οι μπάτσοι πυροβόλησαν γιατι ήταν Ρομά.

Καλούμε συγκέντρωση σήμερα, Τρίτη 13/12 στις 19:00, στην πλατεία Δ. Αγοράς.

πρωτοβουλία αναρχικών


ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Κάλεσμα σε συγκέντρωση-πόρεια στο Ηράκλειο, στα Λιοντάρια, στις 19:00, για την κράτικη δολοφονία του 16χρόνου Ρομ Κώστα Φραγκούλη από σφαίρα μπάτσου.

ΕΚΔΙΚΗΣΗ


ΑΓΡΙΝΙΟ

Καλούμε σε έκτακτη συγκέντρωση-μικροφωνική την Τρίτη 13-12-2022 ώρα 8:00 μ.μ. στην Πλατεία Δημάδη. Το κράτος δολοφονεί ξανά μέσω των ένστολων καθαρμάτων του.Ενάντια στο καθεστώς της εξαθλίωσης και του θανάτου. Αλληλεγγύη στις εξεγερμένες κοινότητες των ρομά.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Μοιραστείτε το άρθρο