Οικονομική βοήθεια 18 δισ. δολαρίων για το 2023 της ΕΕ στην Ουκρανία

290Η ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Στην καταβολή 1.5 δισεκατομμυρίου δολαρίων τον μήνα όλο το 2023 ως οικονομική βοήθεια προς το Κίεβο  κατέληξαν στις Βρυξέλες, ακολουθώντας τις παροτρύνσεις των ΗΠΑ. Οι ρωσικοί βομβαρδισμοί άφησαν 1.5 εκατομμύριο ανθρώπους στην Οδησσό χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Παροτρύνσεις των αρχών στους πολίτες να φύγουν.

Η συνδρομή των Δυτικών προς την Ουκρανία, τόσο σε οικονομικό όσο σε στρατιωτικό επίπεδο συνεχίζεται αμείωτα. Σε ένα συνολικό πακέτο οικονομικής βοήθειας 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς την Ουκρανία για όλη την επόμενη χρονιά του 2023 κατέληξαν στις Βρυξέλες. Η πρόταση θα υποβληθεί στο Ευρωκοινοβούλιο προς έγκριση.

Η συμφωνία αυτή στην ΕΕ προβλέπει την κατάθεση ανά μήνα στο Κίεβο 1.5 δισ. δολαρίων. Όπως ακριβώς κάνουν οι ΗΠΑ και έχουν ζητήσει από την ΕΕ εδώ και καιρό να ακολουθήσει αυτή τη γραμμή. Οικονομική βοήθεια που ακολουθεί την στρατιωτική που σύσσωμη η Δύση παρέχει στην Ουκρανία.

Τα ρωσικά πλήγματα στην Οδησσό άφησαν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα 1.5 εκατομμύριο ανθρώπων σε αυτήν την πόλη του ουκρανικού νότου στη Μαύρη Θάλασσα, όπως ανέφερε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι. Οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να πλήξουν δύο ενεργειακές εγκαταστάσεις. Συγκεκριμένα, αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι ρωσικές επιθέσεις έπληξαν γραμμές μεταφοράς και βασικό εξοπλισμό τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Αναφέρεται δε ότι η αποκατάσταση των ζημιών μπορεί να διαρκέσει μήνες. Η περιφερειακή διοίκηση δήλωσε ότι οι άνθρωποι που βασίζονται αποκλειστικά στην ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτούν τα σπίτια τους θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να τα εγκαταλείψουν και μεταβούν αλλού.

Οι ρωσικοί βομβαρδισμοί έπληξαν επίσης στόχους στην περιοχή της Νικόπολης της περιφέρειας Ντνιπροπετρόφσκ, στο Ντονέτσκ όπου μαίνονται οι μάχες στο Μπαχμούτ, στο Σούμι κ.α..

Μοιραστείτε το άρθρο