Μηχανοκίνητη Διαδήλωση για την Υπεράσπιση της Mundo Nuevo, Σάββατο 10/12 στις 13:00 στην Καμάρα

ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ MUNDO NUEVO

ΣΑΒΒΑΤΟ 10/12 ΣΤΙΣ 13:00, ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ

[…]Ναι, ασφαλώς είχαμε και έχουμε πάντα έναν καινούργιο κόσμο στις καρδιές μας, αλλά δεν βρίσκεται μονάχα εκεί.Αλλά σε όσα έχουμε φτιάξει ήδη, σε όσα έχουν ήδη δημιουργηθεί και πάρει τον δρόμο τους μέσα στο απέραντο ποτάμι της ορμητικής ελευθερίας που ονομάζουμε Αναρχία. Νέοι και παλιοί σύντροφοι και συντρόφισσες συνεχίζουν αδιάκοπα την πάλη και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε κι εμείς ασφαλώς. Πρώτα και κύρια διεκδικώντας πίσω τη Mundo Nuevo. Ο αγώνας για την ανάκτηση μόλις έχει αρχίσει και καλούμε όλο το κίνημα πανελλαδικά αλλά και στο εξωτερικό να στηρίξει αυτήν την υπόθεση, γιατί δεν αφορά μόνο εμάς αλλά ολόκληρο το ριζοσπαστικό, αναρχικό και καταληψιακό κίνημα.

Καλούμε όλες τις ριζοσπαστικές οργανώσεις, τις ομάδες και συλλογικότητες, γυναικείες πρωτοβουλίες, εργατικά σωματεία, φοιτητικά σχήματα και συλλόγους, μαθητικές συσπειρώσεις να βγάλουν ανακοινώσεις καταδίκης της εισβολής και της εκκένωσης, καλούμε όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους της πόλης να σταθούν στο πλευρό μας, ενάντια στην κρατική τρομοκρατία και επιβολή. Δεν υποχωρούμε ποτέ – Η νίκη θα είναι δική μας!

*απόσπασμα από την ανακοίνωση για την εκκένωση της κατάληψης

ΕΠΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η MUNDO NUEVO ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΚΟΜΑ & ΔΕΝ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΠΟΤΕ

 

 


7 τα χρόνια στο δρόμο του αγώνα η Mundo nuevo δεν τελείωσε ακόμα!

Σάββατο 10/12 , 13.00 Καμάρα

[..]Ως καταληψίες, με πείσμα στον αγώνα και υψωμένες τις γροθιές μας υπερασπιζόμαστε τους χώρους που εδαφικοποιούν τις αντιστάσεις μας και στεγάζουν τις ελευθεριακές ιδέες. Γιατί οι καταλήψεις είναι ανάσα στην ασφυκτική συνθήκη που προσπαθεί να επιβάλλει ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός και αγκάθι στον σάπιο κόσμο της εξουσίας. Μέσα στις καταλήψεις οραματιζόμαστε έναν κόσμο αλληλεγγύης, ισότητας και ελευθερίας. Έναν κόσμο που θα χωράει πολλούς κόσμους.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ
Η MUNDO NUEVO ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ MUNDO NUEVO-
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣΣΕΣ

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Κατάληψη Libertatia

Ανακοίνωση αλληλεγγύης στην κατάληψη Mundo Nuevo. (libertatiasquat.blogspot.com)


Στις 28 Νοεμβρίου, λίγες μόνο μέρες από την συμπλήρωση 7 χρόνων της κατάληψης Mundo Nuevo, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση εκκένωσης. Το κέντρο της πόλης γέμισε ξαφνικά με ακόμα περισσότερους μπάτσους, που βάλθηκαν με μένος να εξαλείψουν τις καταλήψεις. Αυτό το μένος καθόλου τυχαίο δεν είναι, ειδικά σε μια συγκυρία απανωτών κρίσεων. Και όταν η κρίση εντείνεται και τα πράγματα ζορίζουν, όταν μας λένε να “σφίξουμε τα ζωνάρια” και να προετοιμαστούμε για δύσκολους χειμώνες, είναι πάντα απαραίτητος ένας “εσωτερικός εχθρός”.

Και η Mundo Nuevo είναι ακριβώς αυτό. Ένα σημείο συσπείρωσης και αντίστασης, απέναντι στην υποτίμηση των ζωών μας, ενάντια στις προσπάθειες των φασιστών να εξαπλωθούν στις γειτονιές. Ένα σημείο αλληλεγγύης στους αγώνες των μεταναστ(ρι)ών, των απολυμένων εργαζομένων, των κινημάτων. Οι δεκάδες συγκεντρώσεις, εκδηλώσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις, προβολές και συνελεύσεις που στεγάστηκαν στο κτήριο της Mundo Nuevo, δεν έγιναν εκεί από τύχη. Όλα αυτά συνέβησαν γιατί εκεί συναντήθηκαν άνθρωποι που δεν αντέχουν να στέκονται αμέτοχοι μπροστά στην αδικία, που αρνούνται να διαλέξουν ατομικές λύσεις στα καθημερινά προβλήματα, όπως μας διαμηνύουν καθημερινά οι προβλέψεις “για τους δύσκολους καιρούς που έρχονται”. Αυτός ακριβώς είναι ο εσωτερικός εχθρός.

Οι κοινωνικοί αγώνες, το ταξικό μας μίσος, η επιμονή κάποιων να φαντάζονται έναν νέο κόσμο, τον κόσμο της αλληλεγγύης, της αυτοοργάνωσης, της αντίστασης.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ MUNDO NUEVO 10.12 – 13:00, ΚΑΜΑΡΑ


ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ MUNDO NUEVO

ΣΑΒΒΑΤΟ 10/12 ΣΤΙΣ13:00, ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ

7 ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, Η MUNDO NUEVO ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΚΟΜΑ

Οι καταλήψεις αποτελούν θεμελιώδη εργαλεία του αγώνα μας και μέσα αντίστασης ενάντια στον κόσμο των αφεντικών. Η Mundo Nuevo για 7 ολόκληρα χρόνια συνιστούσε πυρήνα πολιτικής ζύμωσης, θεμέλιο ελευθεριακής δράσης και κινητήριο μοχλό του αναρχικού αγώνα. Όλα αυτά τα χρόνια, η κατάληψη Mundo Nuevo, στάθηκε στο πλευρό όλων των καταπιεσμένων αυτού του κόσμου, όλων εκείνων που ταλανίζονται από την σύγχρονη νεοφιλελεύθερη αφήγηση. Η κατάληψη αναμφίβολα αποτελεί έναν εκκωφαντικό θόρυβο στα αυτιά των αστών, καθώς δεν έπαψε ποτέ να αντιμάχεται και να θέτει υπό αμφισβήτηση τη σημερινή ζοφερή πραγματικότητα. Η πολιτική κατεύθυνση της Mundo Nuevo ενάντια στον ιεραρχικό κορμό, ανέκαθεν συνιστούσε τραύμα στα πλάνα της κυβερνητικής στρατηγικής και της κρατικής ηγεμονίας, η οποία με την πρώτη ευκαιρία έσπευσε να το επουλώσει, προκειμένου να συνεχίσει ανενόχλητη το έργο της τρομοκρατικής πολιτικής της.

Ως αναρχικοί/ες, καταπιεσμένοι/ες αυτού του κόσμου αντιλαμβανόμαστε την αξία των καταλήψεων ως σημεία πολιτικής συσπείρωσης και κοινωνικής δράσης. Με έρεισμα μας την αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση, συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τα κέντρα αγώνα και παλεύουμε να καταστήσουμε σαφές πως η εξέγερση του ’08 δεν αποτελεί ένα πλανόδιο φάντασμα πάνω από την σύγχρονη ολέθρια πραγματικότητα, αλλά ένα ιστορικό γεγονός που δεν θα σταματήσει ποτέ να συνιστά σημείο εκκίνησης του αγώνα μας ενάντια στον κρατικό κορμό. Αν κάτι δεν εκκενώνεται, αυτό είναι οι ιδέες μας, που θα βρίσκουν διαρκώς καρπούς και θα ανθίζουν ακόμη και πάνω στα συντρίμμια των αστών.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ

Αναρχική Συνέλευση Φοιτητών/τριών Quieta Movere

Μοιραστείτε το άρθρο