Μικροφωνική συγκέντρωση αλληλεγγύης στη Ροζάβα και στο κούρδικο αντάρτικο, Πέμπτη 1/12 στις 18:00, Τσιμισκή με Ναυαρίνου

Το ελλαδικό τμήμα του δικτύου RiseUp4Rojava καλεί, στα πλαίσια του διεθνούς τριημέρου δράσεων κατά του χημικού πολέμου που διεξάγει το τουρκικό κράτος στο ιρακινό Κουρδιστάν, σε μικροφωνική συγκέντρωση:

  • Στο Ηράκλειο: Παρασκευή 2/12, 17:30, Πλατεία Ελευθερίας
  • Στη Θεσσαλονίκη: Πέμπτη 1/12, 18:00, Τσιμισκή με Ναυαρίνου

Το κάλεσμά μας γίνεται σε μια συγκυρία κατά την οποία το τουρκικό κράτος ανακινεί τις επιθέσεις του με εναέριους βομβαρδισμούς κατά των απελευθερωμένων εδαφών της Ροζάβα.

Να υπερασπιστούμε την επανάσταση στη Ροζάβα!

Να πιέσουμε για την παύση των βομβαρδισμών και του χημικού πολέμου!

Η διεθνιστική αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

Η ΜΕΡΑ-X ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ! Καλούμε σε άμεση δράση! Αλληλεγγύη στη Ροζάβα! ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΡΙΑ – ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΝΕΑ ΑΥΤΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ

Προς όλους τους φίλους και τις φίλες της Ροζάβα, προς τον Τύπο και το κοινό: Κατά τη διάρκεια της νύχτας, μεταξύ 19 και 20 Νοεμβρίου, το τουρκικό φασιστικό κράτος ξεκίνησε μια νέα επιχείρηση ενάντια στα απελευθερωμένα εδάφη της Ροζάβα, της βορειοανατολικής Συρίας και του νότιου Κουρδιστάν. Με μια μαζική αεροπορική επιχείρηση βομβαρδίστηκαν οι πόλεις και οι περιοχές Κομπάνι, Ντερίκ, Σαχμπά, Μανμπίτζ, Ζιργκάν/Ντιρμπέσιγιε και Τιλ Τέμιρ. Στο Νότιο Κουρδιστάν βομβαρδίστηκαν από τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη και οι περιοχές Γκάρε και Καντίλ στις Αμυντικές Ζώνες Μέντια. Οι επιθέσεις συνεχίζονται αυτήν τη στιγμή και ο Ηγέτης του φασιστικού τουρκικού καθεστώτος, ο Ερντογάν, απειλεί την περιοχή με καταστροφή, εξαφάνιση και αιματοκύλισμα για να μπορέσει να παραμείνει στην εξουσία και να κερδίσει τις επερχόμενες εκλογές του επόμενου έτους στην Τουρκία. Από τις αρχές αυτού του έτους η Ροζάβα αντιμετωπίζει συνεχείς επιθέσεις, ενώ την ίδια στιγμή στα βουνά του Νότιου Κουρδιστάν ο τουρκικός στρατός κάνει καθημερινά χρήση χημικών αερίων κατά των αντιστεκόμενων ανταρτών και ανταρτισσών. Βλέπουμε τα εγκλήματά σας(#WeSeeYourCrimes)! Δε μένουμε σιωπηλοί! Οι τελευταίες επιθέσεις του τουρκικού κράτους φανερώνουν άλλη μια κλιμάκωση στο έδαφος και πρέπει να εκληφθούν ως προετοιμασία για μια νέα εισβολή. Γι’ αυτό και εμείς λέμε: “Η Μέρα Χ είναι τώρα!”. Σας καλούμε, λοιπόν, να δράσετε λαμβάνοντάς υπόψη αυτήν την έκκλησή μας.

Έχει ήδη περάσει πάνω από ένας χρόνος από τότε ανανεώσαμε τη στρατηγική μας καμπάνια σχετικά με τη Μέρα σύμφωνα με την οποία καλούσαμε τους πάντες να προετοιμαστούν για αυτήν την ημέρα. Για εμάς ήταν πάντοτε ξεκάθαρο ότι η ιδέα της Μέρας Χ λειτουργεί μόνο για συγκεκριμένα σενάρια. Τι γίνεται όμως, αν οι εχθροί του αγώνα μας, αν το τουρκικό κράτος δεν ενεργήσει σύμφωνα με αυτά τα σενάρια; Για περισσότερα από τρία χρόνια τώρα η Ροζάβα δέχεται επιθέσεις σε καθημερινή βάση. Μη επανδρωμένα αεροσκάφη και αεροπορικές επιδρομές, βομβαρδισμοί πυροβολικού, τοπικές και περιφερειακές επιθέσεις από τον υποστηριζόμενο από την Τουρκία Συριακό Εθνικό Στρατό (SNA, τέως γνωστό ως FSA), διακοπή νερού, καταστροφή υποδομών, εμπάργκο, πολιτική της απομόνωσης κ.λπ. Το 2022 ήταν ένα έτος που περιλάμβανε για τη Ροζάβα όλες τις παραπάνω προκλήσεις και επιθέσεις. Οι διεθνείς ηγεμονικές δυνάμεις, όπως οι ΗΠΑ και η Ρωσία, έδωσαν το πράσινο φως στην Τουρκία να κάνει ό,τι θέλει. Σύμφωνα μετην ισχύουσα πραγματικότητα στη Ροζάβα, έχουμε καταλήξει πλέον στο συμπέρασμα ότι η συνέχιση της αναμονής για την Μέρας Χ θα μας περιορίσει όλο και περισσότερο στην παθητικότητα και θα μας κάνει να μην είμαστε σε θέση να αντιδράσουμε όπως χρειάζεται. Πρέπει να είμαστε πολύ σαφείς σχετικά με αυτό. Η Ροζάβα βρίσκεται σε πόλεμο! Η Ροζάβα δέχεται επίθεση! Γι’ αυτό, πρέπει να αντιληφθούμε ότι η Μέρα Χ είναι τώρα, η Μέρα Χ είναι κάθε μέρα !

Παρατηρούμε, επίσης, ότι την ίδια στιγμή που η Ροζάβα και το Νότιο Κουρδιστάν δέχονται μαζικούς βομβαρδισμούς, στο Ανατολικό Κουρδιστάν (Ροζιλάτ) και στο Ιράν η καταστολή των ανθρώπων που αγωνίζονται στους δρόμους έχει φτάσει σε νέο επίπεδο. Το Ιράν βομβαρδίζει και αυτό το Κουρδιστάν, όπως ακριβώς και η Τουρκία. Αυτή η κατάσταση δείχνει για άλλη μια φορά την πραγματικότητα του κουρδικού λαού και τι αντιμετωπίζει μόλις απαιτήσει μια ζωή με αυτοδιάθεση. Όλοι και όλες πρέπει να καταλάβουν ότι αυτές που έδωσαν ζωή στο σύνθημα “Jin, Jiyan, Azadi” (Γυναίκα, Ζωή, Ελευθερία) είναι οι γυναίκες της Ροζάβα, είναι οι αντάρτισσες στα βουνά του Κουρδιστάν, είναι ο λαός του Κουρδιστάν! Ο αγώνας του λαού στους δρόμους της Ροζάβα και του Ιράν, η αντίσταση του αντάρτικου και ο αγώνας του λαού της Ροζάβα αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο. Ο αγώνας αυτός δεν μπορεί να ιδωθεί αποσπασματικά, παρά μόνο ως ένα αρραγές, οργανικό σύνολο. Για αυτόν τον λόγο, καλούμε όλους και όλες να αναλάβουν άμεσα δράση, να κινητοποιηθούν και να βγουν στους δρόμους! Όπου κι αν βρίσκεστε σε αυτόν τον κόσμο: Δείξτε την υποστήριξή σας στον λαό της Ροζάβα!

→ Βάλτε σε εφαρμογή το σχέδιο δράσης σας για τη Μέρα Χ!

→ Πραγματοποιήστε αποκλεισμούς, διαμαρτυρίες, καταλήψεις! Οργανώστε συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις! Γίνετε δημιουργικοί!

→ Συμμετέχετε στις επόμενες Μέρες Δράσης το διάστημα 30/11-2/12!

#WeSeeYourCrimes

#RiseUp4Rojava

#SmashTurkishFascism

Καμπάνια #RiseUp4Rojava

RiseUp4Rojava


Στις 13/11/2022 πραγματοποιείται «τυφλή» βομβιστική επίθεση κατά αμάχων σε κεντρικό δρόμο της Κωνσταντινούπολης. 8 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 61 τραυματίστηκαν. Το καθεστώς Ερντογάν από την πρώτη στιγμή καταλόγισε την επίθεση στο PKK (Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν). Το κουρδικό απελευθερωτικό κίνημα και οι επαναστατικές οργανώσεις του αποτελούν τον εσωτερικό εχθρό του τουρκικού κράτους. Αναζωπυρώνοντας την εθνικιστική και πολεμοκάπηλη ρητορική ο Ερντογάν προσπαθεί να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους και τους υποστηρικτές του εν όψει των επερχόμενων προεδρικών εκλογών του 2023. Μετά τη βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, την οποία καταδίκασε σύσσωμο το κουρδικό απελευθερωτικό κίνημα αρνούμενο την οποιαδήποτε σύνδεσή του (τονίζοντας μάλιστα στις ανακοινώσεις του πως διαφωνεί αξιακά με τις επιθέσεις κατά αμάχων), ο Ερντογάν εξήγγειλε αντίποινα κατά του PKK και των Κούρδων/Κουρδισσών ανταρτών/ανταρτισών. Είναι προφανές πως η βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη αποτέλεσε στρατηγική επιλογή και προβοκάτσια του τουρκικού κράτους, για να επιτεθεί στη συνέχεια κατά του κουρδικού απελευθερωτικού κινήματος.

Κατά τις νυχτερινές ώρες, μεταξύ 19 και 20/11/2022, ο τουρκικός στρατός πραγματοποίησε επιχείρηση με εναέριους βομβαρδισμούς σε περιοχές της βόρειας και ανατολικής Συρίας, στα απελευθερωμένα εδάφη της Ροζάβα. Εδώ και τρία χρόνια η Ροζάβα δέχεται επιθέσεις από τον τουρκικό στρατό σε καθημερινή βάση. Στο Μπασούρ (ιρακινό Κουρδιστάν) ο τουρκικός στρατός, καταστρατηγώντας τις διεθνείς συμβάσεις και εκμεταλλευόμενος την ανοχή και τη σιωπή της Δύσης, διεξάγει πόλεμο με τη χρήση χημικών όπλων κατά των Κούρδων/Κουρδισσών ανταρτών/ανταρτισσών. Από την κατάληψη του κουρδικού καντονιού του Αφρίν από τον τουρκικό, κατοχικό στρατό έχουν περάσει 4,5 χρόνια. Σήμερα το τουρκικό κράτος επιδιώκει να ανανεώσει τα σχέδιά του για στρατιωτική εισβολή στη Ροζάβα, επικαλούμενο τη ρητορική περί καταπολέμησης της «τρομοκρατίας» και ενίσχυσης της εθνικής ασφάλειας. Επιζητεί να πλήξει την κουρδική αντίσταση και στα 4 μέρη του Κουρδιστάν, διότι αντιλαμβάνεται ότι το απελευθερωτικό πρόταγμα του δημοκρατικού συνομοσπονδισμού, η κοινωνική επανάσταση στη Ροζάβα και η ένοπλη αντίσταση αποτελούν εχθρικές συνιστώσες για την ηγεμονία του κράτους και του κεφαλαίου, καθώς συνιστούν μια εναλλακτική πρόταση με χειραφετική κατεύθυνση για τους λαούς της Μέσης Ανατολής. Το τουρκικό κράτος, με την ανοχή των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της Δύσης, επιχειρεί για ακόμα μια φορά να θάψει την επαναστατική προοπτική στη Μέση Ανατολή, καταστέλλοντας μια ζωντανή επαναστατική διαδικασία στη βόρεια και ανατολική Συρία, η οποία αλληλεπιδρά δυναμικά αυτήν τη στιγμή με την κοινωνική και γυναικεία εξέγερση κατά της θεοκρατίας και της πατριαρχίας στο Ιράν.

Οι επιθέσεις του τουρκικού στρατού στη Ροζάβα συνεχίζονται και σήμερα. Άμαχοι και στρατιώτες των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) έχουν χάσει τη ζωή τους. Υποδομές και εγκαταστάσεις έχουν υποστεί σημαντικές φθορές. Κόσμος ξεσπιτώνεται υπό την απειλή βομβαρδισμών. Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις οργανώνουν την επαναστατική αυτοάμυνα και δηλώνουν ότι θα υπερασπιστούν τους λαούς και την κοινωνική επανάσταση της Ροζάβα. Το ίδιο πρέπει να κάνει κάθε διεθνιστής/διεθνίστρια, κάθε αλληλέγγυος/αλληλέγγυα, κάθε προοδευτικός άνθρωπος που δεν μπορεί να συμφιλιωθεί με την αδικία, την τυραννία, τη βαρβαρότητα και το αιματοκύλισμα των καταπιεσμένων για τα συμφέροντα των πολιτικών και οικονομικών ελίτ. Πρέπει να σταθούμε αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες στον αγώνα των λαών του Κουρδιστάν και της Ροζάβα, στους ανθρώπους που ισοπέδωσαν τον ISIS και θέτουν από το 2012 τις βάσεις για τη δημιουργία μιας νέας κοινωνίας που βασίζεται στην άμεση δημοκρατία, τη γυναικεία χειραφέτηση, την κοινωνική οικολογία και τη συνεταιριστική οικονομία. Με τις κινητοποιήσεις μας να συγκροτήσουμε ένα πλέγμα που θα υπερασπιστεί τον αγώνα τους και την κοινωνική επανάσταση στη Ροζάβα, που θα λειτουργήσει επικουρικά για την αναχαίτιση της επίθεσης του τουρκικού στρατού.

Το χρονικό διάστημα 30/11-2/12 έχει οριστεί ως ημέρες δράσεων αλληλεγγύης στον αγώνα των λαών της Ροζάβα και του Κουρδιστάν κατά της επίθεσης του τουρκικού στρατού και της χρήσης χημικών όπλων από μέρους του. Σε αυτά τα πλαίσια, ως μέλος του ελλαδικού τμήματος του δικτύου αλληλεγγύης RiseUp4Rojava, καλούμε σε μικροφωνική συγκέντρωση την Πέμπτη 1/12, 19:00, στη συμβολή των οδών Γούναρη (Ναυαρίνου) και Τσιμισκή.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΟΖΑΒΑ

Η ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ – ΝΑ ΠΑΥΣΕΙ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΝΑ ΔΙΕΞΑΓΕΙ ΧΗΜΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ PKK ΣΤΟ ΙΡΑΚΙΝΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΡΟΖΑΒΑ – ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΥΡΙΑ

ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ – ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ/ΚΟΥΡΔΙΣΣΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ/ΑΝΤΑΡΤΙΣΣΩΝ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης


Κάθε κράτος που πολεμά τους λαούς θα ηττηθεί
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΜΕΝΗ ΡΟΤΖΑΒΑ

Στις 19 Οκτώβρη μια νέα επίθεση του τουρκικού κράτους εξαπολύθηκε στη Ροτζάβα και πιο συγκεκριμένα με αεροπορικούς βομβαρδισμούς που στόχο είχαν τόσο να πλήξουν τις γραμμές άμυνας του κούρδων/ισσών ανταρτών/ισσών όσο και τον πληθυσμό μέσα σε κατοικημένες περιοχές. Από αυτή την επίθεση σκοτώθηκαν περισσότεροι από 30 άνθρωποι και τραυματίστηκαν πλέον των 70, ενώ επίσης χτυπήθηκε και νοσοκομειακή μονάδα (γυναικολογική κλινική). Πάνω από 300 βλήματα πυροβολικού εκτοξεύθηκαν στην περιοχή Σεχμπά και στο Τελ Ριφάατ έγιναν συνολικά 7 επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Το τουρκικό κράτος διεξάγει εδώ και χρόνια ένα συνεχή πόλεμο απέναντι στην επαναστατημένη Ροτζάβα, ο οποίος από το 2018 (επίθεση στο Αφρίν)- 2019 (επίθεση στην πόλη Σερεκανίγιε) κλιμακώνεται με διακοπές νερού, καταστροφές υποδομών, εμπάργκο, απομόνωση και τη συνεχή απειλή του εκτοπισμού και του αφανισμού ολόκληρων πληθυσμών. Αφορμή για την συγκεκριμένη επίθεση αποτέλεσε η χρησιμοποίηση από την πλευρά του Ερντογάν μιας βομβιστικής επίθεσης σε κεντρικό δρόμο της Ταξίμ με 6 νεκρούς, η οποία ψευδώς αποδόθηκε σε Κούρδους του PKK. Στόχος του τουρκικού κράτους είναι να επεκταθεί η “ζώνη ασφαλείας” βάθους 30 χλμ. νότια των συνόρων της Τουρκίας. Το φασιστικό τουρκικό κράτος συνεχίζει να οξύνει την πολεμική του ρητορική και προετοιμασία και εξαγγέλει οτι θα εισβάλλει με χερσαίες δυνάμεις στις περιοχές της Ροτζάβα. Το ετός που διανύουμε έχουν πραγματοποιηθεί 30 επιθέσεις με μη επανδρωμένα σκάφη στις κούρδικες περιοχές της Βόρειας Συρίας, ενώ γίνονται διαρκώς αναφορές για χημικούς βομβαρδισμούς του κράτους της Τουρκίας κατά μήκος των νότιων συνόρων του Κουρδιστάν/ βόρειου Ιράκ.

Είναι εμφανές ότι αυτό που διακυβεύεται είναι η ίδια η ύπαρξη της επαναστατημένης Ροτζάβα και των πληθυσμών της, η οποία απειλείται να καταπνιγεί στο αίμα. Όλες οι μεγάλες κουρδικές συνοριακές πόλεις και τα χωριά βρίσκονται υπό συνεχή βομβαρδισμό, σε μία έκταση εκατοντάδων χιλιομέτρων, με αποτέλεσμα πολλούς νεκρούς ήδη από την πρώτη ημέρα, ανάμεσά τους και παιδιά. Ο λαός της περιοχής εξαναγκάζεται σε εκτοπισμό, προκειμένου να σώσει την ίδια του τη ζωή. Οι μαχητές και μαχήτριες των SDF και YPG/YPJ αφού ήρθαν αντιμέτωποι πρώτα με το τέρας του ISIS το οποίο και κατατρόπωσαν, πληρώνοντας πολύ βαρύ έμψυχο τίμημα, καλούνται να υπερασπιστούν την ίδια τους την γη και την ελευθερία για μία ακόμη φορά.

Στην παρούσα ιστορική φάση, το χρεοκοπημένο πολιτικά, ιδεολογικά, αξιακά και οικονομικά καθεστώς, μην έχοντας πλέον να υποσχεθεί τίποτα άλλο πέρα από πολέμους, αποκλεισμούς και εξαθλίωση, θωρακίζεται απέναντι στην προοπτική της δυναμικής έκφρασης της γενικευμένης κοινωνικής δυσαρέσκειας, τόσο τοπικά όσο και διεθνώς. Είναι η περίοδος όπου τα κράτη και τα αφεντικά επιχειρούν με σφοδρότητα να επιβάλουν στην κοινωνική πλειοψηφία τις εξαγγελίες τους περί «τέλους της ιστορίας», πασχίζοντας να πείσουν με κάθε τρόπο πως δεν υπάρχει καμία άλλη εναλλακτική για τις ανθρώπινες κοινωνίες πέρα από αυτήν όπου, η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία θα είναι αναγκασμένη να ζει στιγματισμένη από την ανέχεια και τη φτώχεια, τις κακουχίες και τις αρρώστιες, τους πολέμους και τις καταστροφές. Οι διακρατικοί σχηματισμοί απεργάζονται την επέκταση της ισχύος τους με στρατιωτικά μέσα, με ολέθριες συνέπειες για κάθε λαό που θα βρεθεί στο διάβα τους, λεηλατώντας εδώ και αιώνες το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, προετοιμάζουν το επόμενο βήμα. Την μετάβαση από τις περιφερειακές συγκρούσεις «δια αντιπροσώπων», στον γενικευμένο πόλεμο, προκειμένου να διατηρήσουν τα βαμμένα με αίμα «κεκτημένα» της παρακμάζουσας αυτοκρατορίας τους.

Είναι το ιεραρχικό, κρατικό, καπιταλιστικό σύστημα οργάνωσης της κοινωνίας που γεννά πολέμους, θανάτους, προσφυγιά, φτώχεια και εξαθλίωση, που έρχεται να καταστείλει οποιαδήποτε αντίσταση στην επέλασή του, υπενθυμίζοντάς μας ότι πάντα η κυρίαρχη σύγκρουση θα είναι μεταξύ κράτους και κεφαλαίου από την μία, και της χειραφετητικής και απελευθερωτικής δυνατότητας του ανθρώπου από τα δεσμά της εκμετάλλευσης και καταπίεσης από την άλλη. Μία σύγκρουση που έρχεται από τα βάθη της ιστορίας, η πάλη ενάντια στον παρηκμασμένο κόσμο της εξουσίας, και διατρέχει όλες τις μεγάλες επαναστατικές στιγμές στην ανθρώπινη ιστορία.

Ο επαναστατημένος λαός της Ροτζάβα, έχοντας ως πρόταγμα τον δημοκρατικό συνομοσπονδισμό δεν στοχεύει στην δημιουργία ενός ακόμη έθνους-κράτους, αντικαθιστώντας την πρότερη καταπίεση με μία καινούργια. Έχοντας στον πυρήνα του την οικολογία και την γυναικεία χειραφέτηση, φέρνοντας μία πολυπολιτισμική ταυτότητα καθώς συνενώνει Κούρδους, Άραβες, Ασύριους και άλλες πληθυσμιακές ομάδες, χτίζει δομές κοινωνικής οργάνωσης και αυτοάμυνας απέναντι στις κρατικές, καπιταλιστικές και φασιστικές επιθέσεις. Ξεπερνάει τα σύνορα της Συρίας και εμπνέει πληθυσμούς στην ευρύτερη Μέση Ανατολή, προτάσσοντας ένα μοντέλο κοινωνικής αυτό-οργάνωσης των από τα κάτω μέσω της συλλογικής αυτοδιοίκησης, ανταγωνιστικό ως προς τον εξουσιαστικό, κρατικό και καπιταλιστικό τρόπο οργάνωσης της κοινωνίας.

Bijî Rojava
Jin – Jiyan – Azadi

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΟΥΡΔΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

Μοιραστείτε το άρθρο