Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους/στις συλληφθέντες/είσες της κατάληψης Mundo Nuevo, Τρίτη 29/11 στις 11:00 στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Κουβαλάμε έναν καινούριο κόσμο μέσα στις καρδιές μας!

Αλληλεγγύη στις/στους 4 συλληφθείσες/συλληφθέντες!

Καλέσματα:

Τρίτη 29/11

στις 11:00, συγκέντρωση στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

στις 19:00, ανοιχτή συνέλευση υπεράσπισης της κατάληψης, στο Πολυτεχνείο ΑΠΘ

ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ

Κατάληψη Mundo Nuevo


Στις 28 Νοεμβρίου, λίγες μόνο μέρες από την συμπλήρωση 7 χρόνων της κατάληψης Mundo Nuevo, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση εκκένωσης. Το κέντρο της πόλης γέμισε ξαφνικά με ακόμα περισσότερους μπάτσους, που βάλθηκαν με μένος να εξαλείψουν τις καταλήψεις. Αυτό το μένος καθόλου τυχαίο δεν είναι, ειδικά σε μια συγκυρία απανωτών κρίσεων. Και όταν η κρίση εντείνεται και τα πράγματα ζορίζουν, όταν μας λένε να “σφίξουμε τα ζωνάρια” και να προετοιμαστούμε για δύσκολους χειμώνες, είναι πάντα απαραίτητος ένας “εσωτερικός εχθρός”.

Και η Mundo Nuevo είναι ακριβώς αυτό. Ένα σημείο συσπείρωσης και αντίστασης, απέναντι στην υποτίμηση των ζωών μας, ενάντια στις προσπάθειες των φασιστών να εξαπλωθούν στις γειτονιές. Ένα σημείο αλληλεγγύης στους αγώνες των μεταναστ(ρι)ών, των απολυμένων εργαζομένων, των κινημάτων. Οι δεκάδες συγκεντρώσεις, εκδηλώσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις, προβολές και συνελεύσεις που στεγάστηκαν στο κτήριο της Mundo Nuevo, δεν έγιναν εκεί από τύχη. Όλα αυτά συνέβησαν γιατί εκεί συναντήθηκαν άνθρωποι που δεν αντέχουν να στέκονται αμέτοχοι μπροστά στην αδικία, που αρνούνται να διαλέξουν ατομικές λύσεις στα καθημερινά προβλήματα, όπως μας διαμηνύουν καθημερινά οι προβλέψεις “για τους δύσκολους καιρούς που έρχονται”. Αυτός ακριβώς είναι ο εσωτερικός εχθρός.

Οι κοινωνικοί αγώνες, το ταξικό μας μίσος, η επιμονή κάποιων να φαντάζονται έναν νέο κόσμο, τον κόσμο της αλληλεγγύης, της αυτοοργάνωσης, της αντίστασης.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 29.11 στις 11:00 στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Κατάληψη Φάμπρικα Υφανέτ

Μοιραστείτε το άρθρο