Οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί μαζί με τους μαχόμενους υγειονομικούς για δημόσια δωρεάν υγεία!

Η τραγική κατάσταση της υγείας πλήττει θανάσιμα τον λαό μας. Ιδιαίτερα τα άτομα  της τρίτης ηλικίας,  εμάς τους συνταξιούχους. Η πλειοψηφία των 35 χιλιάδων μέχρι τώρα θυμάτων της πανδημίας και της εγκληματικής της διαχείρισης είναι οι συνταξιούχοι απόμαχοι της εργασίας. Η λεγόμενη ευπαθής ομάδα με «υποκείμενα νοσήματα», που είναι όμως ικανή ταυτόχρονα να δουλεύει μέχρι τα 67! (προς το παρόν…). Ανάμεσα στα θύματα και πολλοί συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί. Στα επείγοντα περιμένουμε δέκα ώρες για να εξεταστούμε. Για χειρουργείο περιμένουμε μήνες και χρόνια!

Ζούμε με την αγωνία  και τον φόβο της ασθένειας, να μη γίνουμε βάρος στα παιδιά μας αφού τα φάρμακα είναι πανάκριβα, τα νοσοκομεία σε παράλυση χωρίς προσωπικό, ΜΕΘ, εξοπλισμό, η πρωτοβάθμια υγεία και η οδοντιατρική περίθαλψη ανύπαρκτες και η ιδιωτική υγεία παραμονεύει να ξεκοκαλίσει συντάξεις, τα «εφάπαξ» και τις όποιες περιουσίες απόσταγμα μιας ζωής. Κι όλα αυτά ενώ έχουμε υποστεί υπέρογκες κρατήσεις «υπέρ περίθαλψης» σε όλη την διάρκεια του εργάσιμου βίου και τώρα από τις πενιχρές συντάξεις μας. Παρ’ όλη την βαριά φορολογία που ροκανίζει ακόμη και τα αναδρομικά μας, ενώ έπρεπε να μας τα επιστρέφουν με τόκο!

Η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται  τώρα να ψηφίσει νόμο για να βάλει ταφόπλακα στο δημόσιο σύστημα υγείας, να ιδιωτικοποιήσει πλήρως τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων και να νομιμοποιήσει το «φακελάκι», εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των μεγαλογιατρών και των κλινικαρχών, σε βάρος της υγείας όλων μας.  Αν περάσει το νομοσχέδιο αυτό και σε συνδυασμό με  τα απογευματινά χειρουργεία και τον λεγόμενο προσωπικό γιατρό (θυρωρό φραγής στα δημόσια νοσοκομεία) μιλάμε  πλέον για πλήρη  κατάργηση του ΕΣΥ. Ο ασθενής, αν δεν χώνει βαθιά το χέρι στην τσέπη, θα αφήνεται στην τύχη του. Όποιος έχει να πληρώσει χειρουργείται άμεσα.

Οι αντιδράσεις των νοσοκομειακών γιατρών και συνολικά των υγειονομικών είναι για να μπορεί να έχει πραγματική πρόσβαση ο λαός στα δημόσια νοσοκομεία πράγμα το οποίο καταργεί το νομοσχέδιο του υπουργείου. Ο αγώνας και οι κινητοποιήσεις  τους είναι για να μπορούν  όλοι οι ασθενείς ανεξάρτητα από το εισόδημα τους να απολαμβάνουν σύγχρονες υπηρεσίες υγείας και να μη στέλνονται ευθέως η δια της πλάγιας οδού στις ιδιωτικές κλινικές. Παλεύουν για όλους/ες μας!

Εκτός από τις ευχαριστίες μας για όλα όσα προσφέρουν, στεκόμαστε στο πλάι των μαχόμενων υγειονομικών και διεκδικούμε μαζί τους:

   Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο-λαιμητόμος της δημόσιας περίθαλψης!

   Όχι στο πλιάτσικο στις τσέπες των ασθενών.

  Δημόσια δωρεάν υγεία για όλο το λαό – Όχι εμπόρευμα και προνόμιο για   λίγους!

  • Άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ, Πρωτοβάθμια δωρεάν φροντίδα υγείας, προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ΜΕΘ, εξοπλισμό, άνοιγμα των κλειστών νοσοκομείων και δημιουργία νέων κλπ. Γενναία χρηματοδότηση της υγείας σε βάρος των εξοπλισμών, της ενίσχυσης της επιχειρηματικής ελίτ, της εξυπηρέτησης του παράνομου και ληστρικού χρέους.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας που θησαυρίζει με το δράμα των λαϊκών ανθρώπων. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν και υψηλού επιπέδου υγεία.
  • Δωρεάν φάρμακα, εξετάσεις, οδοντιατρική περίθαλψη, φυσικοθεραπείες, γυαλιά, ακουστικά, ορθοπεδικά βοηθήματα, ιαματικά λουτρά για όλους και όλες τους /τις συνταξιούχους.
  • Δωρεάν δημόσιες δομές για την φροντίδα και νοσηλεία ηλικιωμένων με ανίατες ασθένειες ενάντια στην ντροπή και την αισχροκέρδεια των ιδιωτικών γηροκομείων.

   Όλοι /όλες στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022 στις 10:00 στην 3ΥΠΕ (Αριστοτέλους 16), ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου στην ολομέλεια της Βουλής και στο παλλαϊκό Συλλαλητήριο την Πέμπτη 1/12 στις 18:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης (Ε.Σ.Ε.Θ.)

Μοιραστείτε το άρθρο