Πορεία γειτονιάς ενάντια στις εξώσεις των μεταναστ(ρι)ών, Πέμπτη 24/11 στις 12:00 στο πάρκο αγ. Θεράποντα στην κάτω Τούμπα

Η εξαγγελία της εξουσίας είναι γνωστή εδώ και μήνες: Κανένας πρόσφυγας, καμία μετανάστρια σε στέγαση στα αστικά κέντρα. Οι “περισσευούμενοι” πληθυσμοί για τα κέρδη τους χωράνε μόνο σε περιφραγμένα, με τείχη, στρατόπεδα συγκέντρωσης απ’ τα οποία λείπουν τα βασικά: δεν υπάρχει καμία ιατροφαρμακευτική κάλυψη, καμία ψυχολογική υποστήριξη, οι άνθρωποι είναι βορά στις διαθέσεις δεσμοφυλάκων και μαφιών, βορά στις διαθέσεις της ρατσιστικής κρατικής μηχανής. Κι από τα camps, είτε στον δρόμο και στην εγκατάλειψη ,είτε απέλαση στην χώρα προορισμού, στην χώρα βασανισμού και θανάσιμου κινδύνου.

Αυτό είναι το μέλλον -και το παρόν- για δεκάδες χιλιάδες μετανάστ(ρι)ες σε όλη την χώρα, όσους κι όσες γλίτωσαν από τις δολοφονίες στον Έβρο και το Αιγαίο.

Τώρα ήρθε η σειρά και των πιο ευάλωτων: των αρρώστων, των τραυματισμένων γυναικών, των παιδιών.

Αυτούς κι αυτές διώχνει από τα σπίτια τους το ρατσιστικό καθεστώς της δημοκρατίας για τους πλούσιους. Το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ ΙΙ τελειώνει, λένε, και πρέπει να μας αδειάσετε τη γωνιά ως το τέλος του χρόνου. Μάλιστα οι ΜΚΟ επισπεύδουν την διαδικασία: εξωθούν τους ανθρώπους να φύγουν έως και τις 15 Νοεμβρίου.

Μέσα στον ορυμαγδό των πιέσεων και των εκβιασμών, από τα καθάρματα των ΜΚΟ μέχρι τους δικαστικούς λειτουργούς και τους κυβερνώντες, υπάρχουν κάποιες λίγες, ελάχιστες περιπτώσεις που εδώ και δύο χρόνια αντιστέκονται ενάντια στις εξώσεις από τα σπίτια τους. Που διεκδικούν, έμπρακτα, αυτό που θα έπρεπε να είναι πολύ ψηλά στις σημαίες του κοινωνικού κινήματος σήμερα:

Στέγαση, περίθαλψη, χαρτιά για όλες και όλους, χωρίς εξαιρέσεις. Μαζί με τον σπουδαίο αγώνα του camp του Ελαιώνα που μας δίδαξε πολλά, ερχόμαστε να ακούσουμε αυτές τις φωνές που αντιστέκονται στην πόλη μας.

Καλούμε σε πορεία γειτονιάς, στο πάρκο αγ. Θεράποντα (κάτω τούμπα), ΠΕΜΠΤΗ 24/11, στις 12:00

ΚΑΜΙΑ ΕΞΩΣΗ, ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΩΝ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Ομάδα Δράσης & Αλληλεγγύης Ανάρες

Μοιραστείτε το άρθρο