ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 2022
Ενάντια στις σύγχρονες χούντες, τη φτώχεια, την καταστολή και τους πολέμους των κυρίαρχων κατά της κοινωνίας

Ως οι μαζικότερες πορείες της τελευταίας δεκαετίας κρίνονται οι σημερινές που πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερο παλμό, από χιλιάδες που κατέβηκαν στους δρόμους πολλών πόλεων ανά τη χώρα, για να τιμήσουν την εξέγερση του Πολυτεχνείου ’73 και να συνδέσουν το νήμα με τους σημερινούς αγώνες και διεκδικήσεις. Έντονα αντιϊμπεριαλιστικά συνθήματα μπροστά στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα. Στην Θεσσαλονίκη μέλη των φοιτητικών συνελεύσεων κατευθύνθηκαν στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ, όπου τους επιτέθηκαν δυνάμεις των ΜΑΤ με χημικά, αλλά τους απώθησαν. Προς υποστήριξή τους καλέστηκε συγκέντρωση στην Καμάρα.

ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ – ΔΙΑΡΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΟΥ INFOLIBRE: ΒΣ, ΒΓλ, ΘΛΠ, ΠΚ, ΑΚ, ΓΜ, ΔΤΠ, ΜΓΜ, ΜΠ

17:00 Μαζικά και κατά χιλιάδες έχουν κατέβει στους δρόμους πολλών πόλεων ανά τη χώρα, για να τιμήσουν την εξέγερση του Πολυτεχνείου ’73 και να συνδέσουν το νήμα (από το ψωμί, παιδεία, ελευθερία) με τους σημερινούς αγώνες και διεκδικήσεις ενάντια στη φτώχεια, την ακρίβεια, τα αντεργατικά μέτρα, την επίθεση της καπιταλιστικής εξουσίας ενάντια στην αντιδρώσα κοινωνία, την κυβερνητική καταστολή, την κρατική τρομοκρατία, τους πολέμους, τους διακρατικούς και ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, όπως ιδιαίτερα κατά της αντιδραστικής εκπαιδευτικής αναδιάρθρωση, την πανεπιστημιακή αστυνομία, το γενικευμένο κλίμα αστυνομοκρατίας στα πανεπιστήμια – χαρακτηριστική περίπτωση το ΑΠΘ του οποίου ο πρύτανης των ΜΑΤ έκλεισε επί τριήμερο και έσπευδε να δώσει διαπιστευτήρια στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

19:00 Ως οι μαζικότερες πορείες της τελευταίας δεκαετίας κρίνονται οι σημερινές που ακόμη βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα. Μεγαλύτερες και από τις τελευταίες πανεργατικές ή αντικατασταλτικές των τελευταίων βδομάδων. Μάλιστα, στην Αθήνα η κεφαλή της πορείας έχει φθάσει στην αμερικανική πρεσβεία ενώ το τέλος της είναι ακόμη επί της Β. Σοφίας στο ύψος της Ηρώδου του Αττικού. Στην Θεσσαλονίκη η πορεία κινείται επί της Τσιμισκή, ενώ κόσμος βρίσκεται ακόμη στο Πολυτεχνείο.

20:00 Στην Αθήνα, ο κόσμος της διαδήλωσης μετά την αμερικανική πρεσβεία έχει κατευθυνθεί και κατεβαίνει τη Λ. Αλεξάνδρας, με πολλούς να κινούνται προς τα Εξάρχεια. Στην Θεσσαλονίκη οι διαδηλωτές περνούν μπροστά από το προξενείο των ΗΠΑ και πολλοί καταλήγουν στο άγαλμα Βενιζέλου, ενώ φοιτητικοί σύλλογοι των συνελεύσεων συνεχίζουν επί της Εγνατίας.

21:00 Μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο στην Θεσσαλονίκη, φοιτητ(ρι)ες των σχολών του ΑΠΘ κατέληξαν στο κτίριο του Πολυτεχνείου. Εκεί δέχθηκαν την έφοδο ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που έριξαν εναντίον τους χημικά, δακρυγόνα, κρότου λάμψης και νερό με τους εκτοξευτήρες της αστυνομικής αύρας. Οι φοιτητ(ρι)ες τους απώθησαν και φοιτητικοί σύλλογοι κάλεσαν άμεσα συγκέντρωση στην Κάμαρα… 23:00

ΑΘΗΝΑ – ΕΜΠ – ΧΑΥΤΕΙΑ – ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ – Β. ΣΟΦΙΑΣ – ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ – Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ – ΕΞΑΡΧΕΙΑ…

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΑΠΘ – ΕΓΝΑΤΙΑ – ΕΘΝ. ΑΜΥΝΗΣ – ΤΣΙΜΙΣΚΗ – ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ – ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ – ΕΓΝΑΤΙΑ…

 

 

Κινητοποιήσεις για τη 17η Νοέμβρη σε όλη τη χώρα, οι εξεγέρσεις του χθες να φωτίσουν τους αγώνες του σήμερα

Μοιραστείτε το άρθρο