Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα από τη διαδήλωση στις 4/11, Τρίτη 15/11 στις 9:00 στα δικαστήρια Ευελπίδων

Την Τρίτη 15 Νοέμβρη, στις 9:00 στα δικαστήρια της Ευελπίδων θα πραγματοποιηθεί η δίκη των 16 συλληφθέντων (15 εκ των οποίων συνελλήφθησαν στην οδό Δερβενίων και ένας στην οδό Μπόταση) της διαδήλωσης που έλαβε χώρα στις 4 Νοέμβρη στα Προπύλαια.

Ως Συντονιστικό δράσεων για την υπεράσπιση των Εξαρχείων καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια την ίδια ώρα (σχετικά με το κτίριο θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση).

Κανένας/καμία/κανένα μόνο στα χέρια του κράτους.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Συντονιστικό δράσεων για την υπεράσπιση των Εξαρχείων


Σήμερα τα Εξάρχεια, αύριο η πόλη όλη

Και στο στημένο παιχνίδι των Εξαρχείων, ο καπιταλισμός των λωποδυτών μαζί με το κράτος και τη μαφία, με σκοπό την εκτίναξη των κερδών τους μέσα από την αγοραία αρπαγή των ζωών μας, κατασκευάζουν τον «εσωτερικό εχθρό» και καταστέλλουν ως συνήθως, ό,τι αντιστέκεται. Οι κρατικές μεθοδεύσεις καταστολής στοχεύουν στα κομμάτια που αντιπαρατίθενται στην εδραίωση του δόγματος «νόμος και τάξη», για την πάταξη της «διασάλευσης της πολιτικο-οικονομικής ζωής» -το παραμύθι που ακούμε συχνά από τις ανακοινώσεις της ΓΑΔΑ. Φαίνεται πως οι φασιστικές πρακτικές εν καιρώ γενικευμένου κοινωνικού εγκλεισμού (lock down) και πανδημικής τρομοϋστερίας, εφαρμόζονται κι εν συνεχεία, μετά την παρέλευση της έκτακτης συνθήκης, ως μόνιμες τακτικές καταστολής και κοινωνικού ελέγχου.

Τέτοιες δηλώσεις κι εντολές για τη μη διεξαγωγή και συνεπώς, το μπλοκάρισμα πορειών, αποκαλύπτουν τον φόβο των εξουσιαστών για την απώλεια του ελέγχου τους, με σκοπό φυσικά τον συνολικότερο περιορισμό και την ανάσχεση των κοινωνικών αγώνων. Το δόγμα του εξαναγκασμού από τον ολοκληρωτισμό σε συναίνεση και συμμόρφωση, δείχνει να εφαρμόζεται και στην περιοχή των Εξαρχείων, με την καταστολή να οξύνεται σε κάθε συλλογική αντίσταση απέναντι στην πρόσφατα επιβληθείσα στρατιωτικοποιημένη κατοχή με πρόσχημα τα ως τώρα εργοτάξια δυστοπικής ανάπλασης στην πλατεία και τον λόφο του Στρέφη.

Έτσι και στην περίπτωση της πορείας ενάντια στην κρατική καταστολή και τη βία του κεφαλαίου στα Προπύλαια, η οποία κι αποτέλεσε την πρώτη κεντρική κίνηση σχετικά με το ζήτημα των Εξαρχείων, η σύγκρουση με την επιβολή των όρων του κράτους στον δρόμο ήταν η μόνη επιλογή. Ο κλοιός των φρουρών του κατόπιν σε όλη την περιοχή των κατεχόμενων Εξαρχείων, οδήγησε στη σύλληψη 15 ατόμων από τη συμμορία των ΜΑΤ, με τη γνωστή τους στάση τραμπούκων, και στη σύλληψη ενός ακόμη ατόμου από τη συμμορία ΔΡΑΣΗ, με τη γνωστή τους στάση βασανιστών που βιαιοπραγούν δίχως όριο. Οι συμμορίες νταβατζήδων και βιαστών της ΕΛ(λ)ΑΣ, με το θράσος στρατού κατοχής στην περιοχή, περιφρουρούν τη βία κράτους και κεφαλαίου που επιθυμεί να σαρώσει ασύδοτα και τρομοκρατικά τις πολιτικές-εξεγερτικές αντιστάσεις. Η δε ρουφιανοποιημένη αγοραία αντίληψη της μαφίας και της εμπορευματοποίησης των αξιών, έκανε την εμφάνισή της το βράδυ της πορείας σε περιπτώσεις, όταν εργαζόμενοι/ες κι αφεντικά συγκεκριμένων μαγαζιών των Εξαρχείων επιδόθηκαν σε ρεσιτάλ δωσιλογισμού διαδηλωτών στους μπάτσους.

Μολαταύτα, η αλληλεγγύη μας προς τους/τις/τα συντρόφους/ισσες/α μας αλλά και προς κάθε αγωνιζόμενο με αξιοπρέπεια υποκείμενο σε όλα τα πεδία του αγώνα, από την εργασία και τον δρόμο μέχρι τη σύλληψη και το δικαστήριο, αποτελούν τον μόνο δρόμο προς τη ρήξη με την εκμετάλλευση και τη βία της εξουσίας και του κοινωνικού κανιβαλισμού και τη μόνη προοπτική προς την κοινωνική απελευθέρωση. Στεκόμαστε δίπλα ο ένας στην άλλη, ενάντια στον κοινό εχθρό που λεηλατεί τις ζωές μας, αντιστεκόμενοι/ες/α στη βία του καθεστώτος, δίχως προστάτες, συναινέσεις και διαμεσολαβήσεις.

Να βαθύνουμε το ρήγμα με τον κόσμο της εξουσίας. Να μην προσαρμοστούμε στη βία κράτους και κεφαλαίου. Να απαντήσουμε στην τρομοκρατία του κοινοβουλευτικού καθεστώτος και των μαφιόζων κεφαλαιούχων χορηγών του. Το δίκιο το έχουν οι /τα εξεγερμένοι/ες/α.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Ευελπίδων, την Τρίτη 15 Νοέμβρη.

Αλληλεγγύη στα 16 συλληφθέντα άτομα της πορείας της 4ης Νοέμβρη

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΕΞΕΓΕΡΣΗ

ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΚΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Ανοιχτή Συνέλευση Ⓐναρχικών

Μοιραστείτε το άρθρο