Συγκέντρωση – Μικροφωνική αλληλεγγύης στην Κατάληψη Ντουγρού, Παρασκευή 11/11 στις 18:00 στην Πλατεία Αμερικής

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΝΤΟΥΓΡΟΥ
ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ ΣΤΟΥΣ 8 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 31 Οκτωβρίου αστυνομικές δυνάμεις μαζί με την παρουσία εισαγγελέα πραγματοποίησαν επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης Ντουγρού στη Λάρισα. Η επιχείρηση διήρκησε τουλάχιστον 2 ώρες καθώς οι συντρόφισσες και οι σύντροφοι που βρισκόντουσαν εντός του κτιρίου αντιστάθηκαν μαχητικά απέναντι στην καταστολή. Αφού ολοκληρώθηκε η εκκένωση, οι 8 σύντροφοι και συντρόφισσες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Λάρισας όπου και κρατήθηκαν, ενώ την επόμενη μέρα τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα και αφέθηκαν ελεύθεροι. Το κτίριο της Ντουγρού στην Τζαβέλα 52 τελεί υπό κατάληψη εδώ και 7 χρόνια παράγοντας ριζοσπαστικό λόγο και δράση πάνω σε μια ευρεία σειρά κοινωνικών και πολιτικών ζητημάτων, αποτελώντας σημείο συσπείρωσης για το αναρχικό/αντιεξουσιαστικό κίνημα της Λάρισας. Η κατασταλτική επίθεση εναντίον της κατάληψης Ντουγρού είναι μέρος της αντιεξεγερτικής εκστρατείας του κράτους και συνέχεια της πάγιας και εν εξελίξει κρατικής κατασταλτικής επιχείρησης ενάντια στους κατειλημμένους χώρους, που αποτελούν σημεία αναφοράς του αναρχικού αγώνα και εστίες των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Οι καταλήψεις αποτελούν την υλική έκφραση του αγώνα και του οράματος για μια άλλη κοινωνία σε ευθεία αντιδιαστολή με το κρατικό, καπιταλιστικό, πατριαρχικό σύστημα εξουσίας. Ένα σύστημα που καθημερινά δολοφονεί δεκάδες ανθρώπους στα υποστελεχωμένα νοσοκομεία, στα χερσαία και υδάτινα σύνορα, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στα κάτεργα της μισθωτής σκλαβιάς, στα τμήματα και στα αστυνομικά μπλόκα. Ένα σύστημα που οξύνει τις ανισότητες και οδηγεί τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία με ταχείς ρυθμούς στη βίαιη φτωχοποίηση. Ένα σύστημα που καθημερινά οπλίζει, καλύπτει και ξεπλένει παιδοβιαστές, βιαστές και δολοφόνους, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τον ομαδικό βιασμό 19χρονης στο ΑΤ Ομόνοιας από μπάτσους και το κύκλωμα trafficking και παιδοβιασμού στον Κολωνό.

Από το κατειλημμένο έδαφος της Λέλας Καραγιάννη 37 στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στους συντρόφους και τις συντρόφισσες της κατάληψης Ντουγρού και σε όλες τις καταλήψεις, τους αυτοοργανωμένους χώρους αγώνα και τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις. Μπροστά στην κρατική επιθετικότητα, δεν παραδινόμαστε, μαχόμαστε. Με όπλο μας την αλληλεγγύη, θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την οργάνωση της κοινωνικής και ταξικής αντεπίθεσης, για τη δημιουργία ενός κόσμου ισότητας και ελευθερίας.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ- ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ

iNO PASARAN!

Συγκέντρωση- μικροφωνική αλληλεγγύης στην Κατάληψη Ντουγρού

Παρασκευή 11 Νοέμβρη, 18.00, πλ. Αμερικής

Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37


Στηρίζουμε την συγκέντρωση- μικροφωνική αλληλεγγύης στην Κατάληψη Ντουγρού, την Παρασκευή 11 Νοέμβρη, 18.00, στην πλ. Αμερικής

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΜΑΣ

Στέκι Αντίπνοια

Μοιραστείτε το άρθρο