Μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις – ηχηρό το μήνυμα της κοινωνίας

Με μαζική συμμετοχή στις σημερινές συγκεντρώσεις και πορείες,  στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης, η κοινωνία έστειλε ηχηρό μήνυμα κατά των κρατικών-κυβερνητικών πολιτικών της ακρίβειας, της φτώχειας, των ιδιωτικοποιήσεων, της καταστολής, της εργοδοτικής τρομοκρατίας, των πολέμων.

Στη Θεσσαλονίκη, σε μια από τις πιο μαζικές κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών εξελίχθηκε η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Καμάρα και η πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με κατεύθυνση το ΥΜΑΘ, ύστερα από καλέσματα σωματείων βάσης, κοινωνικών συλλογικοτήτων, συνελεύσεων του χώρου της αυτονομίας.

Μαζική ήταν και η συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου και η πορεία προς το ΥΜΑΘ, μέσα από τους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, στην οποία κάλεσε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο με τη συμμετοχή σωματείων εργαζόμενων.

Μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση ΕΚΘ/ΑΔΕΔΥ και ακολούθησε πορεία στο ΥΜΑΘ.

Νωρίτερα, πολιτικές οργανώσεις και κοινωνικές συλλογικότητες πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις, στη συμβολή των οδών Φιλίππου και Μητροπολίτου Γενναδίου, καθώς και στη συμβολή Εγνατίας με Αγίας Σοφίας.

Η αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζόμενων στη Μαλαματίνα ήταν έντονα έκδηλη στις σημερινές συγκεντρώσεις και πορείες, ενώ τα ξημερώματα οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν περιφρούρηση στο εργοστάσιο.

Πλήθος ομοσπονδιών και σωματείων εργαζομένων, εργατικά σχήματα, πολιτικές οργανώσεις και κοινωνικές συλλογικότητες κάλεσαν στη γενική απεργία της Τετάρτης. Απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σε πολλές πόλεις ανά τη χώρα.

Μοιραστείτε το άρθρο