Συνεργασία της Ρωσίας με το Ιράν στην τρομοκρατία, καταγγέλλει ο Ζελένσκι

255Η ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Το Ιράν παραδέχθηκε ότι πούλησε μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Ρωσία… αλλά πριν τον πόλεμο. Εκτεταμένες διακοπές ρεύματος σε επτά ουκρανικές περιφέρειες. Εκκένωση του Κιέβου περιλαμβάνει σχέδιο στην περιπτωση μιάς ολικής διακοπής του ηλεκτρικού.

> Μετά τις διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος που σημειώνονται εδώ και μέρες, ένεκα των καταστροφών που προκάλεσαν οι ρωσικοί βομβαρδισμοί, τώρα επιβάλλονται νέοι περιορισμοί στην κατανάλωση, όπως ανακοίνωσε η κρατική εταιρεία Ukrenergo. «Σήμερα, το κέντρο ελέγχου της Ukrenergo αναγκάστηκε να εισαγάγει πρόσθετους περιορισμούς με τη μορφή έκτακτης διακοπής λειτουργίας για όλες τις κατηγορίες καταναλωτών» σε αρκετές περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου.

Οι περιορισμοί επιβάλλονται σε επτά περιφέρειες της Ουκρανίας και συγκεκριμένα σε: Κίεβο, Χάρκοβο, Τσερνίχιβ, Τσερκάσι, Ζίτομιρ, Σούμι, Πολτάβα. Αξιοσημείωτη πάντως είναι η πληροφορία που δημοσιεύουν οι New York Times ότι οι αρχές της ουκρανικής πρωτεύουσας έχει εκπονήσει σχέδιο στην περίπτωση που χαθεί τελείως το ηλεκτρικό και το οποίο προβλέπει πλήρη εκκένωση της πόλης.

> Το Ιράν παραδέχτηκε σήμερα για πρώτη φορά ότι προμήθευε μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Ρωσία, αλλά πριν από την εισβολή στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου. «Προσφέραμε στη Ρωσία περιορισμένο αριθμό drones μήνες πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Irna.

«Αν το Ιράν συνεχίζει να ψεύδεται για το προφανές, τότε σημαίνει ότι ο κόσμος θα πρέπει να καταβάλει μεγαλύτερη προσπάθεια να ερευνήσει τη συνεργασία στην τρομοκρατία μεταξύ του ρωσικού και του ιρανικού καθεστώτος και τι πληρώνει το Ιράν γι μια τέτοια συνεργασία», είπε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

«Η Τεχεράνη πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι οι συνέπειες της συνενοχής στα εγκλήματα της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας θα είναι πολύ μεγαλύτερες από το όφελος της υποστήριξης της Ρωσίας », δήλωσε στο Facebook ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Όλεγκ Νικολένκο.

> Τουλάχιστον 112.000 Ρώσοι έχουν μεταναστεύσει στην Γεωργία από την έναρξη του πολέμου. Εξ αυτών, το πρώτο κύμα καταγράφηκε αμέσως μετά την ρωσική εισβολή, ενώ το δεύτερο μετά την κήρυξη μερική επιστράτευσης στα τέλη Σεπτεμβρίου.

> Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν σήμερα πορεία στη Ρώμη για να απαιτήσουν ειρήνη στην Ουκρανία και να σταματήσει η αποστολή όπλων από την ιταλική κυβέρνηση. «Όχι στον πόλεμο. Όχι στην αποστολή όπλων», έγραφε ένα μεγάλο πανό που έφεραν οι διαδηλωτές, τους οποίους οι αστυνομία υπολογίζει σε 30.000.

Μοιραστείτε το άρθρο