Ανοίγει αυλαία το 63ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, από Πέμπτη 3 μέχρι Κυριακή 13 Νοεμβρίου

Ξεκινάει σήμερα Πέμπτη 3/11 το 63ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με την ταινία The Fabelmans του Στίβεν Σπίλμπεργκ να ανοίγει την αυλαία. Το Φεστιβάλ θα διαρκήσει μέχρι την Κυριακή 13 Νοεμβρίου με την ταινία Κορσές (Corsage) της Μαρί Κρόιτσερ να αποτελεί την ταινία λήξης.

Μετά από ένα διάστημα δύο ετών όπου η πανδημία δημιούργησε αντίξοες συνθήκες και δυσκόλεψε τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ είτε με τον περιορισμό της δια ζώσης παρουσίας στους κινηματογράφους είτε με τα υγειονομικά μέτρα εντός των αιθουσών, φέτος θα θυμίζει φεστιβάλ από τα παλιά. Το κέντρο της πόλης θα πλημμυρίσει από τον κόσμο της Θεσσαλονίκης αλλά και τους χιλιάδες επισκέπτες που θα βρεθούν στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Στο 63ο ΦΚΘ θα προβληθούν 199 μεγάλου μήκους και 68 μικρού μήκους ταινίες στις αίθουσες Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας, στις αίθουσες του Λιμανιού, Φρίντα Λιάππα, Τώνια Μαρκετάκη, Τζον Κασσαβέτης, Σταύρος Τορνές, καθώς και στον κινηματογράφο Μακεδονικόν. Παράλληλα, 93 ταινίες θα προβληθούν και διαδικτυακά μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Φεστιβάλ online.filmfestival.gr.

Στο φεστιβάλ θα βρεθούν ο αγαπημένος για την ξεχωριστή του ματιά, Φατίχ Ακίν όπου θα παρουσιάσει τη νέα του ταινία Το χρυσάφι του Ρήνου, καθώς και η Σαρλότ Γκένσμπουρ, μία από τις πιο εμβληματικές ηθοποιούς του σύγχρονου παγκόσμιου κινηματογράφου.

Παράλληλα με τις προβολές, στο φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν αφιερώματα, ομιλίες και masterclass.

Θ.Λ.

Μοιραστείτε το άρθρο