Συγκέντρωση και πορεία προς το Αστυνομικό Κολαστήριο Ομόνοιας, Δευτέρα 24/10 στις 19:30 στα Προπύλαια

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά. Μια νεαρή γυναίκα πέφτει θύμα βιασμού από δύο άντρες.

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά. Το αστυνομικό τμήμα Ομονοίας με πλούσιο ιστορικό σε δολοφονίες (βλέπε Ebuka), βασανιστήρια και εξευτελισμούς τώρα πρωταγωνιστεί και σε ομαδικό βιασμό 19χρονης.

Δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ μέσα στο αστυνομικό τμήμα, οπλοφορώντας και με ανοιχτές τις κάμερες της στολής τους βίασαν διαδοχικά το κορίτσι. Παρά τις προσπάθειές τους να πείσουν ότι πρόκειται για συναινετικό σεξ η ιατροδικαστική έκθεση τους αφήνει ακάλυπτους.

Όχι όμως και η δικαστική εξουσία! Ενώ ο Εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ομαδικό βιασμό και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, οι δύο βιαστές αστυνομικοί αφήνονται ελεύθεροι και μόνο θυμηδία μπορεί να προκαλέσει η δέσμευση (sic) του Θεοδωρικάκου ότι «Ο νόμος είναι νόμος. Και ισχύει για όλους»

Δυστυχώς και πάλι, δεν πέφτουμε από τα σύννεφα. Η πατριαρχία φαίνεται να πηγαίνει χέρι με χέρι με την ατιμωρησία και την εμπέδωση παραβιαστικών συμπεριφορών. Το είδαμε στην υπόθεση Λιγνάδη, το βλέπουμε και στην υπόθεση στα Σεπόλια, όπου με στόχο τη συγκάλυψη των δραστών μεταφέρεται η ενοχή από τους δράστες στα θύματα και τις οικογένειές τους.

Από πλευράς μας είμαστε δίπλα σε κάθε 12χρονη και κάθε 19χρονη που βιάζεται πολλαπλά από την πατριαρχία και την κρατική εξουσία.

Είμαστε δίπλα παλεύοντας η οργή να γίνει φωνή διεκδικητική και πράξη ανατροπής.

Μέχρι τη δικαίωση.

Καμία ανοχή σε παραβιαστικές συμπεριφορές

Αλληλεγγύη και δικαίωση στη 19χρονη

Να αποταχθούν οι δύο βιαστές αστυνομικοί

Καλούμε στα Προπύλαια τη Δευτέρα 24/10 στις 7:00μμ

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα


Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο θύμα και ενάντια στον μισογυνισμό, την αστυνομοκρατία και το ξέπλυμα των βιαστών από το Κράτος, την Δευτέρα στα Προπύλαια και πορεία προς το Αστυνομικό Κολαστήριο Ομόνοιας.

Image

Αναμέτρηση


SS SS ΜΠΑΤΣΟΙ ΒΙΑΣΤΕΣ, ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ

Στις 11 Οκτώβρη σημειώνεται ακόμη ένα περιστατικό φρίκης μέσα στο κολαστήριο του ΑΤ Ομόνοιας. Μία 19χρόνη κοπέλα βιάζεται από δύο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ μέσα στο τμήμα – ενώ μάλιστα κατέγραφαν τον βιασμό σε βίντεο. Η 19χρονη βρίσκει τη δύναμη και καταγγέλει τον βιασμό της, περνάει απο ιατροδικαστή που τεκμηριώνει ό,τι καταγγέλλει η ίδια. Ο εισαγγελέας, παρότι ασκεί δίωξη σε βάρος των δύο αστυνομικών, τους αφήνει ελεύθερους με περιοριστικούς όρους μέχρι τη δίκη. Αυτό το περιστατικό δεν είναι ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο στο οποίο εμπλέκονται μπάτσοι και παράγοντες της εξουσίας. Από τη πρώτη στιγμή προβάλλεται και πάλι στα ΜΜΕ ένα αφήγημα που ξεπλένει τους βιαστές και ενοχοποιεί την κοπέλα που βίωσε την κακοποίηση. Και όλο αυτό βγαίνει στο φως λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη κυκλώματος trafficking του οποίου ήταν όμηρος το 12χρονο κορίτσι στα Σεπόλια με δράστες-παιδοβιαστές έναν κομματάρχη και εμπλεκόμενους παράγοντες της εξουσίας.
Ειδικά το κολαστήριο της Ομόνοιας έχει υπάρξει κατ’ επανάληψη τόπος βασανιστηρίων, με αναρίθμητες καταγγελίες ανθρώπων για παράνομες κρατήσεις, για εξευτελισμούς προσφύγων/μεταναστών, για κλοπές, για ξυλοδαρμούς τοξικοεξαρτημένων. Είναι το ίδιο από το οποίο προέρχονται και πάλι τα τέρατα της ΔΙΑΣ που τον Αύγουστο του 2022 ξυλοκόπησαν στις τουαλέτες του τμήματος τον αναρχικό Αντώνη Ζήβα επειδή διερχόμενος από την πλατεία Βάθης έπεσε κατά λάθος πάνω τους, είναι το ίδιο το τμήμα από το οποίο προέρχονται οι δολοφόνοι μπάτσοι του Ζακ/ της Zackie Oh!, είναι το ίδιο όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο 34χρονος Νιγηριανός Ebuka το 2019 υπό «αδιευκρίνιστες συνθήκες», είναι το ίδιο τμήμα όπου το 2019 μπάτσος καταγράφεται σε βίντεο να καταβρέχει γυναίκα ΑμΕΑ, είναι το ίδιο στο οποίο το 2016 προσήχθησαν μέλη θεατρικής ομάδας παιδιών και εφήβων προσφύγων, επειδή έφεραν μαζί τους πλαστικά όπλα για την ανάγκη παράστασης, το ίδιο όπου το 2007 μπάτσοι κατέγραφαν σε βίντεο τον βασανισμό και εξευτελισμό μεταναστών, τους οποίους είχαν αναγκάσει να χτυπούν ο ένας τον άλλον.
Το ΑΤ Ομόνοιας αποτελεί εμφατικό αποτύπωμα της κρατικής βίας, τρομοκρατίας και ασυδοσίας, όμως δεν είναι το μόνο κολαστήριο του κράτους στο οποίο λαμβάνουν χώρα ξανά και ξανά περιστατικά απειλών, τρομοκράτησης, βασανισμών, βιασμών και κακοποιήσεων εις βάρος των πιο κατατρεγμένων κομματιών της κοινωνίας. Και ενώ η κρατική καταστολή οξύνεται ακόμα περισσότερο από το χτύπημα των διαδηλώσεων, τις συλλήψεις, τους ξυλοδαρμούς και τους βασανισμούς διαδηλωτών/τριών, τα κατασκευασμένα κατηγορητήρια σε βάρος αναρχικών μέχρι την αστυνομική κατοχή των Εξαρχείων, την επίθεση σε όσους/ες υπερασπίζονται τους δημόσιους χώρους ενάντια στην ιδιοποίησή τους από κράτος και αφεντικά, την επιχείρηση εισόδου της αστυνομίας στα πανεπιστήμια και την άγρια καταστολή απέναντι στους/ις αγωνιζόμενους/ες φοιτητές/τριες, τις επιθέσεις σε απεργιακές και εργατικές κινητοποιήσεις και την βίαιη έξωση προσφύγων και μεταναστών/τριών από το camp του Ελαιώνα με συνεχείς αστυνομικές επιχειρήσεις, οι ένστολοι δολοφόνοι τη ΕΛ.ΑΣ επιδίδονται σε παρενοχλήσεις όπως συμβαίνει κάθε μέρα σε αγωνίστριες, κατοίκους, εργαζόμενες και θαμώνες στα Εξάρχεια, σε ξυλοδαρμούς και κακοποιήσεις με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον εγκλωβισμό, τις απειλές και τη βία απέναντι σε γυναίκα μέσα στο εργοτάξιο της πλατείας Εξαρχείων από μπάτσους, σε βιασμούς μέσα και έξω από τα αστυνομικά τμήματα, εμπλέκονται σε κυκλώματα trafficking όπως στην Ηλιούπολη και διαπράττουν γυναικοκτονίες. Γιατί η έμφυλη βία της αστυνομίας είναι συστημική βία και έχει ως σκοπό -πέρα από την ικανοποίηση των αποκτηνωμένων καθαρμάτων με στολή- να καθυποτάξει, να εξευτελίσει και να επιβάλλει την εμπέδωση της κυριαρχίας ενός ολόκληρου συστήματος, του κράτους, του καπιταλισμού και της πατριαρχίας.

Ο αγώνας ενάντια στην πατριαχία, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του κυριάρχου συστήματος, όπως και σε κάθε μορφή εξουσίας είναι διαρκής και είναι μέρος του συνολικότερου αγώνα που δίνουμε ενάντια στην καταπίεση, την εκμετάλλευση και την υποτίμηση της ζωής μας ως αναρχικές, ως αγωνιζόμενες και ως γυναίκες. Και σαν τέτοιος, δεν μπορεί να βασίζεται στην αλλάγη της στάσης από μεριάς των θεσμών της εξουσίας αλλά δίνεται στον δρόμο αντιεραρχικά, αδιαμεσολάβητα, με αλληλεγγύη και μαχητική αντίσταση. Όσο υπάρχει κράτος, καπιταλισμός, αφεντικά, τμήματα και μπάτσοι η σαπίλα του κόσμου της εξουσίας θα πέφτει συνεχώς πάνω στους καταπιεσμένους/ες και τους εκμεταλλευόμενους/ες. Γι’ αυτό ήρθε η ώρα να οργανωθούμε και να τους γκρεμίσουμε.

Η ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕΣΤΩΣ
ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

Συγκέντρωση- πορεία:
Δευτέρα 24/10, Προπύλαια, 19.30

Ομάδα ενάντια στην πατριαρχία – Αναρχική Πολιτική Οργάνωση (Αθήνα)

Μοιραστείτε το άρθρο