Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 2 συλληφθέντες από την αντιφασιστική διαδήλωση στην Σταυρούπολη στις 2/10/21, Τετάρτη 19/10 στις 9:00 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Μετά την εμφάνιση ακροδεξιών και νεοναζί στοιχείων στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και τις επιθέσεις σε βάρος μαθητών και συγκεντρωμένων αριστερών οργανώσεων για παρέμβαση έξω από το σχολείο, πραγματοποιήθηκε μαζική αντιφασιστική διαδήλωση στην Σταυρούπολη στις 2 Οκτωβρίου του 2021. Στη δυναμική συγκέντρωση και πορεία που πραγματοποιήθηκε και απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι στη Θεσσαλονίκη οι νεοναζί και οι φασίστες δεν έχουν θέση, οι ομάδες καταστολής χτύπησαν την πορεία καθώς κατευθύνονταν προς το κέντρο και προχώρησαν σε απρόκλητες συλλήψεις δύο αγωνιστών.


Την Τετάρτη 19/10 δικάζονται οι δύο σύντροφοι που συνελήφθησαν στην αντιφασιστική διαδήλωση στην Σταυρούπολη στις 2/10/21. Η πορεία καλέστηκε ως μια άμεση απάντηση στις φασιστικές γκρούπες που εκείνη την περίοδο προσπάθησαν να ξαναβγούν στην επιφάνεια μέσα από επιθέσεις που πραγματοποίησαν σε αντιφασίστες μαθητές στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, αλλά και σε φοιτητές αριστερών παρατάξεων που είχαν βρεθεί στο σχολείο για αντιφασιστική παρέμβαση μετά τις επιθέσεις που δέχτηκαν οι πρώτοι. Φυσικά τα παραπάνω χτυπήματα δεν θα μπορούσαν να γίνουν αν δεν υπήρχε το κλείσιμο του ματιού από ακροδεξιούς καθηγητές και η βοήθεια των μπάτσων. Σ΄ εκείνη την διαδήλωση πλήθος κόσμου γέμισε τους δρόμους των δυτικών συνοικιών και δήλωσε πως εθνικιστές, ρατσιστές και φασίστες δεν χωράνε στις γειτονιές της εργατιάς.

Οι δυνάμεις καταστολής ως συνέχεια του έργου τους στα γεγονότα στο ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης αλλά και τουδιαχρονικού τους ρόλου να συνεργάζονται με παρακρατικούς, φασίστες υπηρετώντας τα αφεντικά χτύπησαν απροκάλυπτα και χωρίς αφορμή την πορεία όταν έφτανε προς το κέντρο της πόλης. Ακολούθησε κυνηγητό και ξύλο από τα ΜΑΤ και η σύλληψη των δύο συντρόφων με ένα φτιαχτό κατηγορητήριο που οι μπάτσοι φορτώνουν σχεδόν σε κάθε διαδηλωτή/τρια που συλλαμβάνουν. Συγκεκριμένα οι σύντροφοι κατηγορούνται για αντίσταση κατά της αρχής ,απόπειρα σωματικής βλάβης , διατάραξη κοινής ειρήνης, οπλοφορία(!), απείθεια και φθορά ξένης περιουσίας.

Σε συνθήκες κρίσης και ανέχειας το κράτος και το κεφάλαιο προσπαθούν να ποτίσουν με το δηλητήριο του φασισμού το κοινωνικό σώμα. Προσπαθούν να πείσουν ότι για την φτώχεια, την ακρίβεια και την ανεργία φταίνε οι πιο αδύναμοι, οι απόκληροι, οι φτωχοδιάβολοι, οι μετανάστες και οι μετανάστριες. Καλλιεργούν το εθνικιστικό μίσος στους υπηκόους ώστε να έχουν έτοιμο κρέας για την πολεμική τους μηχανή. Μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια από ΜΜΕ παπαδαριό και λοιπούς καλοθελητές για να αποκρύψουν την αλήθεια ότι την καταπίεση και τη φτώχεια γεννούν και συντηρούν το κράτος και τα αφεντικά.

Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε στο δρόμο. Στον δρόμο που πολεμιέται και νικιέται ο φασισμός. Στήνοντας οδοφράγματα ενάντια στον θεσμικό φασισμό που πνίγει και δολοφονεί τα ταξικά μας αδέρφια στο Αιγαίο και στον Έβρο. Στήνοντας οδοφράγματα ενάντια σε μπάτσους και φασίστες, στα πίστα σκυλιά των αφεντικών για να μην υπάρξει άλλος δολοφονημένος όπως ο Σαχζάτ Λουκμάν και ο Παύλος Φύσσας. Στρέφουμε τα πυρά μας σε αυτούς που μας κλέβουν τη ζωή βάζοντας μπροστά τις ανάγκες της τάξης μας.

Πόλεμος με όλες τις δυνάμεις μας σε κράτος και κεφάλαιο.

Πίσω ρουφιάνοι – Εμπρός σύντροφοι.

Ζήτω το παγκόσμιο προλεταριάτο.

Αλληλεγγύη στους 2 συντρόφους.

αναρχική ομάδα Πυρανθός


Ας θυμηθούμε εκείνον το Σεπτέμβριο του 2021….

Ομάδα φοιτητών πηγαίνει στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, για να μοιράσει μοιράσει κείμενα για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, καλώντας τους μαθητές σε κοινό αγώνα ενάντια στον αντι-εκπαιδευτικό νόμο Κεραμέως, που διεύρυνε ακόμα περισσότερο τους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση. Κατά το μοίρασμα αυτό των κειμένων, φασίστες που βγήκαν από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, επιτίθενται στους φοιτητές. Σε αυτήν ακριβώς τη φασιστική επίθεση ήρθαν να δώσουν απάντηση οι φοιτητές, οι οποίοι εκ νέου προσεγγίζουν το σχολείο το πρωί της Τρίτης 28/9 και της Τετάρτης 29/9/2021 και δέχονται και πάλι επίθεση από φασίστες που έχουν οχυρωθεί μέσα στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. Με τις πλάτες της αστυνομίας, την ευθύνη καθηγητών, διευθυντών και σχολικών φυλάκων, οι φασίστες μαθητές ενώνονται με ντόπιους φασίστες και ακροδεξιούς χούλιγκαν, οι οποίοι εισέρχονται ανενόχλητοι στο σχολείο και όντας βαριά εξοπλισμένοι επιτίθενται κατά των φοιτητών. Τα βίντεο με του ναζιστικούς χαιρετισμούς μέσα από το σχολείο και τους καθηγητές να τους βοηθούν να διαφύγουν από τις πλαϊνές πόρτες του σχολείου βγαίνουν το ένα μετά το άλλο. Μάλιστα, ξυλοκοπούν και μαθήτρια του σχολείου, η οποία εναντιώθηκε και καταδίκασε τις φασιστικές επιθέσεις.

Στον δημόσιο λόγο κυβερνητικά στελέχη αναπαράγουν τη θεωρία των δύο άκρων, μέσω της οποίας ξεπλένεται ουσιαστικά ο φασισμός, τα καθεστωτικά ΜΜΕ παρουσιάζουν τα γεγονότα ως απλή σύγκρουση μεταξύ μαθητών και φοιτητών, ενώ ακροδεξιοί υποστηρικτές και μέλη της Νέας Δημοκρατίας στηρίζουν τις φασιστικές επιθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η πρώτη απάντηση του αντιφασιστικού κινήματος δίνεται το απόγευμα της Τετάρτης 29/9/2021, με τηνΔεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.πραγματοποίηση μίας πολύ μαζικής και δυναμικής αντιφασιστικής διαδήλωσης (4.000 κόσμος) στη Σταυρούπολη, με τη συμμετοχή φοιτητικών συλλόγων, συνελεύσεων γειτονιάς, αναρχικών και κομμουνιστικών οργανώσεων. Η διαδήλωση συσπειρώνει το αντιφασιστικό κίνημα και αποτελεί αφετηρία για την ανασύνταξη και τη μαζικοποίησή του. Είναι εμφανές σε όλους ότι η συνέχιση του αντιφασιστικού αγώνα με όρους μαζικούς, κοινωνικούς, αλλά και μαχητικούς μπροστά στην πρωτοφανή φασιστική προκλητικότητα είναι επιτακτική ανάγκη. Μέσα από τις καταλήψεις στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και Ευόσμου οι φασίστες προσπαθούν να χτίσουν ορμητήρια, να βγουν στο πεζοδρόμιο, να διασπείρουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο στις γειτονιές και τη νεολαία, να πυκνώσουν τις γραμμές τους με νέα μέλη. Τις φασιστικές επιθέσεις στήριξαν, άλλωστε, με ανακοινώσεις τους ακροδεξιές και νεοναζιστικές ομάδες.

Το Σάββατο 2/10/2021 2.000 αντιφασίστες πραγματοποιούν και νέα μαζική αντιφασιστική διαδήλωση στη Σταυρούπολη και τις γειτονιές των δυτικών συνοικιών. Η αστυνομία χτυπά απρόκλητα και άγρια την αντιφασιστική διαδήλωση και συλλαμβάνει δύο διαδηλωτές, στους οποίους αποδίδονται τα αδικήματα της διατάραξης, αντίστασης, απόπειρας σωματικής βλάβης, οπλοκατοχής. Η επίθεση στο σώμα της πορείας και οι συλλήψεις των συντρόφων μας είναι ακόμα μια εκδήλωση της στήριξης που παρέχουν στα φασιστικά καθάρματα το κράτος και οι κατασταλτικοί του μηχανισμοί, γεγονός που καταδεικνύει, άλλωστε, την ταξική και πολιτική τους συνάφεια, ως φορείς που υπακούουν και εξυπηρετούν το ίδιο σύστημα, τον καπιταλισμό. Οι μπάτσοι επιτέθηκαν στην αντιφασιστική διαδήλωση, για να βάλουν πλάτη σε συγκέντρωση 50 φασιστών του Ιερού Λόχου.

Δε θα αφήσουμε κανέναν σύντροφο μόνο του στα χέρια του κράτους. Με αλληλεγγύη και οργάνωση, καλούμαστε να δώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο και το φασιστικό κτήνος, το οποίο εκτρέφεται και ενδυναμώνεται από το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, ως ο πιο προωθημένος, αντεπαναστατικός και κατασταλτικός μοχλός του.

Όποιος στη σύγκρουση μεταξύ του θανάτου και της ζωής, στη σύγκρουση μεταξύ φασιστών και αντιφασιστών, βλέπει απλά μια σύγκρουση μεταξύ ακραίων στοιχείων, είναι άμεσος συνένοχος για το θέριεμα του φασισμού. Μπροστά σε κάθε επιχειρούμενη ανάκαμψη των νεοναζιστικών, παρακρατικών σχηματισμών δεν μπορεί να υπάρξει κανένας ανήξερος και αμέτοχος. Το αντιφασιστικό κίνημα οφείλει να στέκεται πάντα ανάχωμα με μαζικούς και μαχητικούς όρους και να αποτρέπει στον δρόμο κάθε επιχειρούμενη κινητοποίηση των φασιστών. Γιατί μπορεί τον τελευταίο χρόνο τα φασιστικά γκρουπούσκουλα της πόλης μας να έχουν και πάλι λουφάξει, αλλά το παράδειγμα γειτονικών χωρών, όπου ακροδεξιά ή/και φασιστικά κόμματα έχουν πάρει σημαντικά ποσοστά ή έχουν αναλάβει ακόμα και την κυβέρνηση (Ουκρανία, Ουγγαρία, Ιταλία), μας δείχνει ένα πράγμα: ΚΑΜΙΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ. ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΧΩΡΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΕΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΥΜΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΙΣ 2/10

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΡΕΦΕΙ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Τετάρτη 19/10, 9:00

Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης


Στις 2 Οκτώβρη 2021 πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική διαδήλωση στην Σταυρούπολη η οποία χτυπήθηκε από τις δυνάμεις της ΕΛΑΣ. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να συλληφθούν 2 σύντροφοι οι οποίοι δικάζονται την Τετάρτη 19/10/22. Εκείνο το διάστημα γίναμε μάρτυρες διαφόρων φασιστικών επιθέσεων. Πιο συγκεκριμένα στις 28 Σεπτέμβρη μέλη φοιτητικών συλλόγων δέχτηκαν φασιστική επίθεση, συνοδευόμενη από ναζιστικούς χαιρετισμούς και ακροδεξιά παραληρήματα, έξω από ΕΠΑΛ της δυτικής Θεσσαλονίκης, ενώ πραγματοποιούσαν αντιφασιστική συγκέντρωση. Ησυγκέντρωση αυτή ακολούθησε έπειτα από την επίθεση ακροδεξιών μαθητών του ΕΠΑΛ σε φοιτητές που μοίραζαν υλικό ενάντια στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα πανεπιστήμια, που συμπεριλαμβάνεται στον αντιεκπαιδευτικό νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, την προηγούμενη εβδομάδα. Παρόμοια γεγονότα διαδραματίστηκαν στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης αλλά και στο Ν. Ηράκλειο στην Αθήνα, έπειτα από επιθέσεις ακροδεξιών παρακρατικών οργανώσεων.

Η απάντηση του αντιφασιστικού κινήματος ήταν άμεση και δυναμική. Την Τετάρτη 29/9 χιλιάδες κόσμος (περίπου 4.000) πλαισίωσε την αντιφασιστική συγκέντρωση στη Σταυρούπολη, η οποία κινήθηκε σε ολόκληρη την Σταυρούπολη. Σε συνέχεια αυτής της διαδήλωσης της 29ης Σεπτέμβρη, το Σάββατο 2/10 πραγματοποιήθηκε εκ νέου διαδήλωση στο πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά με περίπου 2.000 κόσμο. Το κράτος και η ακροδεξιά διαχείριση της παρούσας κυβέρνησης δεν θα μπορούσε να δεχτεί τη δυναμική παρουσία του κινήματος στον δρόμο. Τελείως απροκάλυπτα λοιπόν και χωρίς καμία αφορμή οι διμοιρίες των ΜΑΤ κινήθηκαν επιθετικά προςτο μπλοκ των αναρχικών δυνάμεων και κατόρθωσαν να αιχμαλωτίσουν δύο συντρόφους που συμμετείχαν στη διαδήλωση. Χτύπησαν το μπλοκ ώστε να τρομοκρατήσουν τους χιλιάδες που ανταποκρίθηκαν στα καλέσματα και ήλθαν να διαδηλώσουν κατά της φασιστικής απειλής. Οι σύντροφοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης, της οπλοφορίας, της αντίστασης κατά της αρχής, της απόπειρας (επικίνδυνης) σωματικής βλάβης σε βάρος δημοσίου υπαλλήλου και της φθοράς του εξοπλισμού του, καθώς και της απείθειας λόγω του οτι αρνήθηκαν να δώσουνε αποτυπώματα.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τον κοινωνικό ρόλο των φασιστικών μορφωμάτων, και γνωρίζουμε επίσης πως η μήτρα τους είναι το ίδιο το κράτος και η κυρίαρχη ιδεολογία, καθώς και ότι η φασιστική βία εκτονώνεται πάνω στους αγωνιστές πότε με τη μορφή των γκλομπ των μπάτσων δολοφόνων, και πότε με τα μαχαίρια παρακρατικών συμμοριών.

Εμείς ως αναρχικοί/κές και αντιφασίστες/τριες στεκόμαστε δίπλα στους συντρόφους μας, θα είμαστε στον δρόμο για να υπερασπιστούμε για άλλη μια φορά την ανθρωπιά και τη ζωή. Δηλώνουμε πως οποιαδήποτε κρατική πολιτική πριμοδότηση της φασιστικής εφεδρείας θα μας βρει απέναντι, σε κάθε πεδίο που αυτή εκφράζεται. Με όπλα μας την κοινωνική και ταξική αλληλεγγύη, την οργάνωση στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και τις σχολές φτιάχνουμε τις αντιστάσεις και οικοδομούμε έναν νέο κόσμο ισότητας και ελευθερίας.Η πάλη ενάντια στον σάπιο κόσμο της εξουσίας, του κράτους και του κεφαλαίου, ενάντια στις φασιστικές επιθέσεις απαιτεί συνεχή και οργανωμένο αγώνα.

ΔΟΥΛΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΘΕΛΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΑΣ ΤΑΞΙΚΟΣ

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Κάλεσμα στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, Τετάρτη 19/10 στις 09.00

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 2 ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ 2/10/21

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση- Ο.Σ. , Τοπικός συντονισμός Θεσσαλονίκης


Το Σάββατο 2 Οκτωβρίου του 2021 περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους των δυτικών συνοικιών της Θεσσαλονίκης με αφορμή το κάλεσμα συγκέντρωσης από φασιστικές γκρούπες της πόλης.

Τις προηγούμενες ημέρες, είχαν προηγηθεί φασιστικές επιθέσεις σε μέλη φοιτητικών συλλόγων και αριστερών οργανώσεων που πραγματοποιούσαν εξορμήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη έξω από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης αλλά και αντιφασιστικές κινητοποιήσεις με αφορμή ξυλοδαρμό συμφοιτητή τους από νεοναζί μαθητές κατά την διάρκεια μοιράσματος κειμένων.

Στις καλεσμένες αντιφασιστικές συγκεντρώσεις φοιτητικών συλλόγων και σωματείων νεοναζί μαθητές και εξωσχολικοί, με την πλήρη κάλυψη των μπάτσων έκαναν επιθέσεις με μαχαίρια και πυρσούς, χαιρετώντας ναζιστικά, ενώ η αστυνομία έριχνε χημικά στους φοιτητές.

Ακολούθησαν μαχητικές παρεμβάσεις στη γειτονιά και έξω από το σχολείο από δυνάμεις του αντιφασιστικού κινήματος της πόλης, η διαδήλωση 4000 ανθρώπων στην πλατεία Τερψιθέας, και η μαζική πορεία της 2ας Οκτωβρίου όπου για μία ακόμα φορά εκατοντάδες μπάτσοι, ερειστικοί από την πρώτη στιγμή απέναντι στους αντιφασίστες διαδηλωτές, φύλαγαν τις λίγες δεκάδες νεοναζί που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση.

Οι συνεχείς προκλήσεις των μπάτσων συνεχίστηκαν και αφού η πορεία είχε πλέον φύγει από την περιοχή της Σταυρούπολης και χτυπήθηκε αναίτια με τους μπάτσους να επιχειρούν να την διαλύσουν, ξυλοκοπώντας και συλλαμβάνοντας δύο συντρόφους οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για διατάραξη, απόπειρα σωματικής βλάβης και οπλοκατοχή.Το αντιφασιστικό κίνημα της πόλης που ατσαλώθηκε από τις καθημερινές, μικρές και μεγάλες μάχες, των τελευταίων χρόνων, δεν πτοείται.

Στεκόμαστε στο πλευρό των συλληφθέντων, οι οποίοι δικάζονται την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Ενώ επαναλαμβάνουμε όπως είχε αναφερθεί και σε ανακοίνωση της περιόδου:

“Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας και κάτι παραπάνω, για να μη φοβούνται τα προσφυγάκια να πάνε σχολείο, για να μπορούν τα αγόρια να περπατάν χέρι-χέρι στην παραλία, για να μπορούν οι γυναίκες εργάτριες να στήνουν σωματεία και να απεργούν, οι φοιτητές να παλεύουν για την Δημόσια Παιδεία, για να μπορούμε να κυκλοφορούμε και να αγωνιζόμαστε μαζί, ντόπιοι και μετανάστες εργάτες, διατηρώντας ακέραια την μνήμη του λαού αυτής της πόλης.

Της πόλης της Φεντερασιόν, του Μπεναρόγια, των συμπλοκών με τους φασίστες της 3Ε, του Μάη του 36, της πόλης των τουρκομάγαζων, της πόλης των προσφύγων από την Μικρά Ασία και τον Πόντο, του Ολοκαυτώματος, της πόλης της αντίστασης που απελευθέρωσε ο ΕΛΑΣ, της πόλης που αποπνέει και μας θυμίζει σε κάθε συνοικία τον πολυεθνικό χαρακτήρα της αλλά και τις εργατικές και λαϊκές μάχες που δεν έχουν ακόμα δικαιωθεί.

Σε αυτήν, λοιπόν, την πόλη της προσφυγιάς, της κατοχής, των μαζικών εκτελέσεων από τους ναζί και τους ταγματασφαλίτες και των βασανιστηρίων των χουντικών της ΕΣΑ, ο φασισμός δεν έρχεται απ’ το μέλλον. Είναι ιστορικό χρέος της πολυεθνικής εργατικής τάξης, των νέων, του λαού, να μην αφεθεί ούτε σπιθαμή χώρου για την παρουσία οποιουδήποτε ακροδεξιού νεοναζί στους δρόμους και στις ζωές μας, αλλά και να τσακιστεί η ρατσιστική κρατική πολιτική που εφαρμόζεται στα σύνορα και στις πόλεις.

Είναι επιτακτική ανάγκη για την επιβίωσή μας, αλλά και προϋπόθεση της νίκης μας, η συνέχιση της παράδοσης των προγόνων μας:

Από τους τριεψιλίτες, τους ταγματασφαλίτες, τους χουντικούς μέχρι τους επενίτες, τους rangers και τους χρυσαυγίτες:

Όποιο χέρι απλώνεται πάνω στον λαό για λογαριασμό του κεφαλαίου θα κόβεται”.

Αναρχικές/ οι, κομμουνίστριες/ κομμουνιστές


Το περασμένο φθινόπωρο γίναμε για άλλη μια φορά μάρτυρες των θλιβερών προσπαθειών φασιστικών ομάδων να διεισδύσουν σε σχολεία φτωχών και λαϊκών περιοχών, χρησιμοποιώντας τα ως ορμητήρια για να επιτεθούν με δολοφονικό τρόπο σε μέλη φοιτητικών παρατάξεων και αριστερών οργανώσεων. Η αντίδραση του ευρύτερου αντιφασιστικού κινήματος ήταν άμεση και στις 29 Σεπτεμβρίου 2021 περίπου 4.000 άτομα συμμετείχαν σε μια ιδιαίτερα μαζική αντιφασιστική διαδήλωση στη γειτονιά της Σταυρούπολης. Κάποιες μέρες μετά, στις 2 Οκτωβρίου, το αντιφασιστικό κίνημα βρέθηκε εκ νέου στον δρόμο με 2.000 ανθρώπους για να εμποδίσει τη φασιστική παρουσία μερικών δεκάδων νοσταλγών των μεγαλύτερων σφαγών της ανθρώπινης ιστορίας. Για να μην τους δοθεί ούτε σπιθαμή γης. Το κράτος και η παρούσα ακροδεξιά διαχείριση δεν θα μπορούσε να επιτρέψει τη δυναμική και σύσσωμη παρουσία του κινήματος στον δρόμο κι έτσι επέλεξε να χρησιμοποιήσει τη συμμορία των ένστολων δολοφόνων της, η οποία για άλλη μια φορά έδειξε τις εκλεκτικές της συγγένειες με το φασιστικό παρακράτος. Η αναίτια επίθεση των μπάτσων στο αναρχικό-αντιφασιστικό μπλοκ είχε και ως αποτέλεσμα τη σύλληψή μας με ένα σαθρό κατηγορητήριο έξι αδικημάτων πλημμεληματικού χαρακτήρα. Στη συνέχεια τη σκυτάλη ανέλαβε η πληρωμένη κρατική προπαγάνδα για να παρουσιάσει μια εικόνα «εκατέρωθεν» επεισοδίων και τη γνωστή και αγαπημένη τους «θεωρία των δύο άκρων».

Από εκείνη τη μέρα κατηγορούμαστε, λοιπόν, για τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, της οπλοφορίας, της αντίστασης κατά της αρχής, της απόπειρας (επικίνδυνης) σωματικής βλάβης σε βάρος δημοσίου υπαλλήλου και της φθοράς του εξοπλισμού του, καθώς και της απείθειας από τη στιγμή που αρνηθήκαμε να δώσουμε τα αποτυπώματά μας τόσο ως μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας ενάντια στην επίθεση της αστυνομίας και στην άδικη σύλληψή μας όσο και γιατί δεν έχουμε κανενός είδους εμπιστοσύνη σε ενδεχόμενη χρήση τους από τις αρχές στο μέλλον. Εξάλλου, η πρόσφατη ιστορία του κινήματος έχει να δείξει πολλές κρατικές μεθοδεύσεις και σκευωρίες εναντίον αγωνιστών. Τα αδικήματα για τα οποία μας κατηγορούν αποτελούν ένα κλασικό «πακέτο» κατηγοριών εναντίον αγωνιστών προκειμένου να κάμψουν τη θέληση και τη μαχητικότητα και με σκοπό να «ποινικοποιήσουν» τη μαζική παρουσία μας στον δρόμο, σπέρνοντας ένα ευρύτερο κλίμα τρομοκρατίας. Η δίκη μας ορίστηκε για την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου.

Ας γνωρίζουν, όμως, οι κρατούντες ότι δεν πρόκειται να μας φοβίσουν, αλλά ότι το μόνο που κάνουν είναι να ατσαλώνουν τη συνείδηση και τη θέλησή μας να αγωνιζόμαστε. Να ξέρουν ότι θα βρίσκουν πάντα μπροστά τους και απέναντί τους το ευρύτερο αναρχικό και αντιφασιστικό κίνημα. Σε μια περίοδο ανόδου της ακροδεξιάς σε διεθνές επίπεδο και στις προσπάθειες ανασυγκρότησής της σε εγχώριο, το κίνημα πρέπει να παραμείνει σε εγρήγορση. Όπως οι προσπάθειες της Χρυσής Αυγής ανακόπηκαν στον δρόμο από τον κόσμο του αγώνα, έτσι και σήμερα πρέπει να εντείνουμε τις αντιστάσεις μας απέναντι στο υπάρχον και απέναντι στη φασιστική απειλή σε κοινωνικό πεδίο, στους χώρους εργασίας, στις γειτονιές, στα σχολεία, στα γήπεδα, στα πανεπιστήμια, ακόμα και στις δικαστικές αίθουσες που εμφανίζονται προτεταμένα χέρια, προσβάλλοντας τους αγώνες ενός ολόκληρου κινήματος και την αξιοπρέπεια μιας μάνας που έχει χάσει το παιδί της. Εμείς, από τη μεριά μας, ως αναρχικοί και αντιφασίστες αγωνιστές, τους δηλώνουμε ξεκάθαρα και απερίφραστα ότι δεν μας πτοούν.

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Κάλεσμα στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, Τετάρτη 19/10 στις 09.00

Δ. Χ., Σ. Κ., συλληφθέντες της αντιφασιστικής πορείας στην Σταυρούπολη της 02.10.21

Μοιραστείτε το άρθρο