Συγκέντρωση αλληλεγγύης για την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων ενάντια στην PRODEA, Τρίτη 11/10 στις 12:00 στα δικαστήρια Ευελπίδων

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων ενάντια στην ανάπλαση της PRODEA.

Τρίτη 11 Οκτώβρη, στις 12 μμ., Ευελπίδων

Τον αγώνα για τη διάσωση του λόφου Στρέφη ως δημόσιου και δασικού χώρου θα τον δώσουμε με όλους τους τρόπους που έχουμε στη διάθεσή μας. Με καμπάνιες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με διαδηλώσεις στη γειτονιά και παραστάσεις διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο, με διεκδικήσεις από την εκάστοτε δημοτική Αρχή, με επιστημονικά μέσα, με ό,τι νομικό όπλο έχουμε διαθέσιμο.

Έτσι λοιπόν, εμείς, κάτοικοι των Εξαρχείων και καθημερινοί επισκέπτες του λόφου αποφασίσαμε να καταθέσουμε ασφαλιστικά μέτρα κατά της Prodea Investments με πρώτο στόχο την προσωρινή διαταγή παύσης παντός είδους εργασίας.

Ο κορμός των επιχειρημάτων μας είναι ότι:

  1. Απουσιάζει μια πλήρης γεωτεχνική μελέτη και αντ’ αυτού υπάρχει μια απλή έκθεση αυτοψίας
  2. Απουσιάζει ολοκληρωμένη γεωλογική μελέτη, η οποία στερεί από τον γεωτεχνικό μελετητή κρίσιμα στοιχεία απαραίτητα για τον ορθολογικό σχεδιασμό του έργου
  3. Απουσιάζει πλήρες γεωερευνητικό πρόγραμμα
  4. Από την φυτοτεχνική μελέτη απουσιάζουν τα 88 είδη πτηνών καθώς και τα προστατευόμενα από την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία είδη χλωρίδας και πανίδας.
  5. Κόβονται αναίτια δέντρα ύψους 30 μέτρων καθώς και πυκνή θαμνώδης βλάστηση
  6. Τα προτεινόμενα έργα σταθεροποίησης των πρανών του λόφου (συρματοκιβώτια, γεωπλέγματα, μεταλλικά πλέγματα) προκύπτουν από υπερδιαστασιολόγηση λόγω της ελλιπούς γεωτεχνικής μελέτης, είναι καταστροφικά για την πανίδα και χλωρίδα του Λόφου και έρχονται σε αντίθεση με ενδεδειγμένες για δασικές περιοχές φυτοτεχνικές παρεμβάσεις
  7. Με όλες τις προτεινόμενες σοβαρές παρεμβάσεις αλλοιώνεται ανεπιστρεπτί ο δασικός χαρακτήρας του λόφου
  8. Οι μελέτες αγνοούν το υφιστάμενο δίκτυο απορροής ομβρίων που έχει μπαζωθεί λόγω της εγκατάλειψης από τον Δήμο. Αντί για την επισκευή και συντήρησή του, προκρίνουν νέο δίκτυο, που απαιτεί βαριές χωματουργικές επεμβάσεις, άρα καταστροφή μέρους του λόφου και αποκλεισμό του για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

H συζήτηση για την έκδοση προσωρινής αναστολής των έργων ορίστηκε για την Τρίτη 11 Οκτώβρη 2022, στις 12, στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Η μαζική παρουσία όλων όσων αγωνίζονται ή στηρίζουν την προσπάθειά μας για τη διάσωση του Λόφου Στρέφη, είναι παραπάνω από αναγκαία ώστε να δοθεί ένα ισχυρό μήνημα σε δικαστές, επενδυτές, δημοτική αρχή, prodea, ακτωρ, εργολάβους και παρατρεχάμενους.

Ο ΛΟΦΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΕΦΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ!

Μοιραστείτε το άρθρο