Συγκεντρώσεις – μικροφωνικές ενάντια στο κλείσιμο του camp στον Ελαιώνα, Σάββατο 16:00 στην πλατεία Πρωτομαγιάς και Κυριακή στις 18:00 μπροστά από το camp στον Ελαιώνα

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα επιχειρήσουν να κλείσουν το camp του Ελαιώνα, όπου ζουν ακόμα περίπου 400 άνθρωποι, μέχρι το τέλος του μήνα.
Μέχρι σήμερα, η δολοφονική διοίκηση, η Μαρία-Δήμητρα Νιουτσίκου, μαζί με τον Μηταράκη και τον Μπακογιάννη, που είναι υπεύθυνοι/ες για θανάτους κατοίκων με προβλήματα υγείας μέσα στο camp και καταστολή, μεταφέρει άτομα σποραδικά σε άλλα camp. Τη Δευτέρα, μετά από πολύμηνο εκβιασμό, έπεισαν 20 άτομα, κυρίως γυναίκες και παιδιά, να μεταφερθούν στο καμπ του Σχιστού.
Είναι σημαντικό να τονίσουμε το εξής: μέχρι τώρα η μαζική εκκένωση μπλοκαρίστηκε σε μεγάλο βαθμό.
Ο χρόνος πολλών μηνών που κερδήθηκε επέτρεψε σε πολλούς/ες κατοίκους να βρουν κάποιες προσωρινές λύσεις. Να γεννήσουν τα παιδιά τους μέσα στην Αθήνα και όχι έξω από την Αθήνα. Να έχουν πρόσβαση σε νοσοκομεία. Να γραφτούν τα παιδιά τους σε σχολεία. Να συνεχίσουν να εργάζονται και να μαζέψουν κάποια χρήματα. Να πάρουν χαρτιά, να φύγουν στο εξωτερικό. Να εγκριθούν αιτήσεις τους και να πάνε σε διαμερίσματα. Άλλοι/ες, κυρίως χωρίς χαρτιά, συνελήφθησαν.
Ο αγώνας όμως συνεχίζεται. Η κατάσταση του αντιρατσιστικού και ευρύτερου ανταγωνιστικού κινήματος μέχρι τώρα δεν ήταν τέτοια, ώστε η εκκένωση να μπλοκαριστεί οριστικά.
Καλούμε αυτό το σαββατοκύριακο στις δύο συγκεντρώσεις αλληλεγγύης, και θα καλέσουμε σε νέες δράσεις.
ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΕΓΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ/ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
ΥΓΕΙΑ, ΣΤΕΓΑΣΗ, ΙΣΟΤΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
Μοιραστείτε το άρθρο