Αντιφασιστική συγκέντρωση για τη συνέχιση της δίκης της Χρυσής Αυγής, Παρασκευή 7/10 στις 9:00 στο Εφετείο Αθηνών

Aντιφασιστική συγκέντρωση, στάση εργασίας ΑΔΕΔΥ, Παρασκευή 7 Οκτώβρη, 9πμ Εφετείο, Λ.Αλεξάνδρας, στη συνέχιση της δίκης της Χρυσής Αυγής

Να βρεθούμε στο πλευρό της Μάγδας Φύσσα

Με την κατάθεση της Μάγδας Φύσσας για τη δολοφονία του γιου της Παύλου Φύσσα συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής την Παρασκευή 7 Οκτώβρη, δύο χρόνια ακριβώς από την ιστορική καταδίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση. Είναι μια μάχη για να καταδικάσει το δικαστήριο ξανά τους χρυσαυγίτες δολοφόνους, με μεγαλύτερες ποινές, ιδιαίτερα για την διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης και να τους στείλει στη φυλακή για πάντα.

Θα είμαστε μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, στο πλευρό της Μάγδας Φύσσας, για να μην τολμήσουν να συνεχίσουν τις προκλήσεις τους οι ναζί του Κασιδιάρη.

Το πόσο αμετανόητοι είναι οι χρυσαυγίτες δολοφόνοι το έδειξαν με την προκλητική τους παρουσία στο δικαστήριο την Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη όπου με την συνοδεία και την κάλυψη της Αστυνομίας του Θεοδωρικάκου χαιρετούσαν ναζιστικά τον φυρερίσκο Κασιδιάρη και προκαλούσαν την Μάγδα Φύσσα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ κάνει πλάτες στους φασίστες, κλιμακώνει την ρατσιστική εκστρατεία κατά των προσφύγων και αναζητά την στήριξη των φασιστών στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση και την νέα κυβέρνηση που θα προκύψει . Είναι η ίδια κυβέρνηση της ΝΔ που με τη νομιμοποίηση της Μελόνι, μιας φασίστριας υποστηρίκτριας του Μουσολίνι, αφήνει ανοικτό το δρόμο για κυβερνητικές συμμαχίες με τους φασίστες και στην Ελλάδα. Είναι η κυβέρνηση που με την ακρίβεια φέρνει την φτώχεια και βάζει τα ΜΑΤ στα πανεπιστήμια, στις γειτονιές και στη Μαλαματίνα για να προστατέψει τα συμφέροντας των αφεντικών.

Το εργατικό κίνημα και η νεολαία που ετοιμάζονται για την μεγάλη Γενική Απεργίας στις 9 Νοέμβρη χρειάζεται να μπουν στην πρώτη γραμμή της μάχης για να τσακίσουμε τους φασίστες που θέλουν να μετατρέψουν την αίθουσα της δίκης της Χρυσής Αυγής σε κέντρο ναζιστικής προπαγάνδας και ανασύνταξης των φασιστών στην προεκλογική περίοδο.

Η ΑΔΕΔΥ έχει καλέσει στάση εργασίας για να συμμετέχουν στην αντιφασιστική συγκέντρωση οι εργαζόμενοι ενώ και φοιτητικοί σύλλογοι καλούν στην κινητοποίηση.

Να είμαστε όλοι και όλες στο Εφετείο, την παρασκευή 7 Οκτώβρη!

KEEΡΦΑ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ


Παρασκευή 7 Οκτώβρη.

Δύο χρόνια από την ιστορική καταδικαστική απόφαση για την Χρυσή Αυγή.

Καταθέτει η Μάγδα Φύσσα

Αντιφασιστική συγκέντρωση 8.30 το πρωί

Εφετείο Αθήνας (Λ.Αλεξάνδρας).

Την Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη στη δίκη ΧΑ λίγες δεκάδες οπαδών του ναζί Κασιδιάρη και του Λαγού συγκεντρώθηκαν και τους χειροκρότησαν. Καταγγέλλουμε τις φραστικές επιθέσεις καθώς και τους ναζιστικούς χαιρετισμούς τόσο αυτών όσο και του συνηγόρου του Λαγού γνωστού δηλωμένου φασίστα Κώστα Πλεύρη. Καταγγέλλουμε επίσης τη στάση της αστυνομίας να προσπαθεί να αποτρέψει με ψέματα περί κεκαλυμμενης χωρητικότητας αντιφασιστες να εισέλθουν μαζικά στην αίθουσα. Οι προκλήσεις των φασιστών προς τη Μαγδα Φυσσα και τους φίλους του Παύλου δεν πέρασαν. Στην λήξη της διαδικασίας φώναξαμε αντιφασιστικα συνθήματα ενώ η μόνη συγκέντρωση έξω από το δικαστήριο ήταν αντιφασιστική!

Στις 7 Οκτώβρη, συμπληρωνονται ακριβώς 2 χρόνια από την ιστορική μέρα που δεκάδες χιλιάδες λαού και νεολαίας, σωματεία, πρωτοβουλίες και συλλογικότητες συγκεντρωθηκαμε κι ακούσαμε την καταδικαστικη απόφαση του δικαστηρίου. Ετσι πρέπει να ολοκληρωθεί και η δική σε δεύτερο βαθμό. Να ακουστεί ότι η ΧΑ αποτελεί εγκληματική οργάνωση. Και αυτό δε θα το αφήσουμε στην τύχη του. Η κοινωνία και το μαχητικό και ενωτικο αντιφασιστικο κίνημα θα είναι εκεί να το επιβάλλουν. Στο πλάι της Μαγδας Φυσσα και του Αμπουζιντ Εμπαρακ, δίπλα στους συνηγόρους υποστήριξης της κατηγορίας.

Να στείλουμε τους φασίστες και το πολιτικό και οικονομικό σύστημα που τους γεννά και τους θρέφει ως χρήσιμες εφεδρειες του στα σκουπίδια! Αυτό το καθήκον μη εφησυχασμου μας θύμισε άλλωστε και η πρωτιά της ακροδεξιάς Μελονι στη γειτονική Ιταλία.

Την επόμενη Παρασκευή, στην επέτειο 2 χρόνων από την καταδίκη και τη μέρα που θα καταθέτει η Μαγδα Φυσσα, καλούμε όλες κι όλους σε μαζική αντιφασιστική συγκέντρωση 8.30 στο Εφετείο στη Λ Αλεξάνδρας.

Η 7 Οκτώβρη ήταν η αρχή, τσάκιστε τους φασίστες σε ολόκληρη τη γη!

Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας Πειραιά

Καμπάνια “Δεν είναι αθώοι”


7 ΟΚΤΩΒΡΗ 2022ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ ΜΑΓΔΑ

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ, ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!

Σύλλογος Πολιτισμού ενάντια στο φασισμό Παύλος Killah P. Φύσσας


Την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία εξέτασης των μαρτύρων για την υπόθεση της δολοφονίας του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα με την εξέταση της Μάγδας Φύσσα.

9 χρόνια τώρα η Μάγδα Φύσσα δε λύγισε. Ύψωσε το ανάστημά της απέναντι στις ναζιστικές συμμορίες και τους υποστηρικτές των δολοφόνων του γιού της, κοίταξε κατάματα την αστική δικαιοσύνη και έδωσε μάχη άνιση για την υπεράσπιση της μνήμης του παιδιού της, έδωσε κουράγιο και πνοή στο αντιφασιστικό κίνημα, έγινε σύμβολο τιμής, δικαιοσύνης και αποφασιστικότητας. Να σταθούμε στο πλευρό της Μάγδας που έγινε η μάνα των μαχόμενων και των καταπιεσμένων.

Η Μάγδα Φύσσα ύψωσε το ανάστημά της, όπως και ο Παύλος. Ο Παύλος δε έφυγε, δεν τον βρήκαν μπόσικο, μα περήφανο και έτοιμο να υπερασπιστεί εκείνα τα λίγα δευτερόλεπτα την αξιοπρέπεια ολόκληρης της κοινωνίας. Το δρόμο της μακροχρόνιας αυτής μάχης ενάντια στα τέρατα και τους συνεργάτες του φασισμού, το δρόμο των καθημερινών αντιφασιστικών αναμετρήσεων στα δικαστήρια και τα δημόσια πεδία της μητρόπολης κράτησε με μάχες και θυσίες ανοιχτό, στενό το στενό, το πολύμορφο αντιφασιστικό κίνημα. Στάθηκε εμπροσθοφυλακή στο ύψος των καιρών και ζήτησε λογαριασμό για τις επιθέσεις σε μετανάστριες, εργάτες, αγωνιστές και αγωνίστριες. Έγινε ανάχωμα στην κλιμακούμενη ενίσχυση των ναζιστικών ταγμάτων εφόδου από ολόκληρο τον καθεστωτικό μηχανισμό, αναχαιτίζοντας τη δολοφονική δράση των ταγμάτων. Η στάση αυτή κράτησε το δρόμο ανοιχτό για τους 30.000 αντιφασίστες και αντιφασίστριες που περικύκλωσαν το Εφετείο την μέρα της απόφασης του δικαστηρίου της χρυσής αυγής, αναγκάζοντας τους εχθρούς της εργατικής τάξης και του λαού να ζυγίσουν τις κινήσεις τους και να πάρουν στα σοβαρά τα αντιφασιστικά αντανακλαστικά του κινήματος. Στην πορεία των καθημερινών αυτών αντιφασιστικών αντιστάσεων στοχοποιήθηκαν και διώχθηκαν αγωνιστές και αγωνίστριες μεταξύ των οποίων και οι 2 σύντροφοί μας, αντιφασίστες αγωνιστές. Κομμάτι της ευρύτερης πολύμορφης και δυναμικής αντιπαράθεσης μεταξύ της αγωνιζόμενης κοινωνίας, του Κράτους και των φασιστών. Μιας αντιστασιακής παρακαταθήκης πλούσιας σε περιεχόμενα και δυναμικές οπού πρωτοπόρο τμήμα της υπήρξαν οι μαχητικοί αντιφασίστες και αντιφασίστριες που συγκρούστηκαν – και υλικά – χωρίς μικροκομματικές σκοπιμότητες και ιδιοτελή οφέλη με τους φασίστες. Καλούμε σε επαγρύπνηση το κόσμο του αγώνα και του καθημερινού μόχθου, μέχρι να γίνουν τα σκοτάδια λάμψη. Μέσα στη βία της φτώχειας και την τρομοκρατία της ανέχειας θα ζυγιαστούμε. “Μη χαίρεστε που σκοτώσατε το κτήνος. H σκύλα που το γέννησε ζει και είναι πάλι σε οργασμό.

“Μπ. Μπρεχτ

Στη γειτονιά, το σχολείο, τη δουλειά. Σε στέκια, πλατείες και στενά να μην αφήσουμε σπιθαμή στα ναζιστικά σκουπίδια και λοιπούς λακέδες των αφεντικών.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 2 ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Χ.Α

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΗ, ΩΡΑ 8.30

ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΜΑΓΔΑΣ ΦΥΣΣΑ

Ταξική Αντεπίθεση, Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστ(ρι)ών


Ανακοίνωση του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Η δίκη της Χ.Α. στο Εφετείο ξεκίνησε, το αντιφασιστικό κίνημα επαγρυπνεί

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/10 ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ Η ΜΑΓΔΑ ΦΥΣΣΑ

Παρά τις μεθοδεύσεις -με διάφορα προσχήματα- από την πλευρά των ναζιστών εγκληματιών της Χ.Α για την παρακώλυση της διαδικασίας, η δίκη στο Εφετείο Κακουργημάτων ξεκίνησε. Είναι μια ιστορική δίκη που ξεδιπλώνει για μια ακόμα φορά την εγκληματική δράση των αμετανόητων ναζί δολοφόνων, αλλά καταγράφει και τη φανατική υποστήριξη των οπαδών τους. Στόχος των εγκληματιών διακηρύσσουν ότι είναι η αθώωσή τους ή η μείωση της ποινής τους και αυτό επιδιώκουν με την έφεσή που άσκησαν. Συνεκδικάζεται με την έφεση του εισαγγελέα που ζητά να αυξηθούν οι ποινές σε ηγετικά στελέχη στο ανώτερο προβλεπόμενο όριο.

Στόχος του αντιφασιστικού κινήματος είναι οι ναζί να μείνουν στην φυλακή.

Στην δικαστική αίθουσα της Λ. Αλεξάνδρας οι καταδικασμένοι πρωτόδικα ηγέτες της Χ.Α. εμφανίζονται με αλαζονεία και προκλητικότητα. Ο Κασιδιάρης ποζάρει χαμογελώντας και μοστράροντας το τρικάκι του νέου ναζιστικού κόμματος τους. Μαζί τους βρίσκεται πολυμελής ομάδα συνηγόρων υπεράσπισής τους, που υπερβαίνουν εαυτούς στην επίδειξη πλήρους ταύτισης με τη ναζιστική ιδεολογία. Καταγράφεται για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά συνήγορος να χαιρετά ναζιστικά μέσα στα δικαστήρια, πρόκειται για τον Κ. Πλεύρη. Μαζί τους και αμετανόητοι οπαδοί του ναζισμού, άνδρες και γυναίκες που γεμίζουν τα έδρανα της δικής τους πλευράς, χαιρετούν ναζιστικά, φωνάζουν συνθήματα, στέκονται προσοχή μπροστά στους αρχηγούς τους, χειροκροτούν, προκαλούν. Αλλά είναι λίγοι και θρασύδειλοι.

Στόχος του αντιφασιστικού κινήματος να μην επιτρέψει η εφετειακή δίκη να μετατρέπεται σε φιέστα των ναζί.

Να δικαιωθούν τα θύματα της Χ.Α., να σταθούμε δίπλα στους μάρτυρες κατηγορίας και τους αλληλέγγυους δικηγόρους. Στη δίκη και τις διαδικασίες της να εκφραστεί η αλληλεγγύη του κινήματος και η μαζική καταδίκη της Χ.Α.. Να μην περάσει η επιχείρηση της αστυνομίας για παρεμπόδιση της εισόδου των αντιφασιστών-στριών στην αίθουσα. Οι ναζί εγκληματίες που ευθύνονται για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, του Σαχζάτ Λουκμάν, τις δολοφονικές επιθέσεις στους αιγύπτιους ψαράδες, τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, άλλους συνδικαλιστές, μετανάστες, πρόσφυγες, λοατκι, μαθητές, φοιτητές, αντιφασίστες, αντιφασίστες, για δεκάδες ακόμα μη καταγεγραμμένες δολοφονικές επιθέσεις δεν μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Κανένας εφησυχασμός δεν μπορεί να υπάρχει όταν οι φασίστες σηκώνουν κεφάλι σε Ιταλία, την Ουγγαρία, Σουηδία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Πορτογαλία, ΗΠΑ, Ρωσία, Ουκρανία, Μέση Ανατολή, Αφρική κλπ.

Καμιά ολιγωρία δεν χωρά, όταν στη χώρα μας το δηλητήριο του ρατσισμού, του εθνικισμού, της ξενοφοβίας καλλιεργείται από κυβερνητικά και άλλα ακροδεξιά κόμματα και ΜΜΕ. Όταν συνεχίζεται η στήριξη της Χ.Α., των ναζιστικών συμμοριών και των ακροδεξιών από οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες, αλλά και μέσα από κρατικούς μηχανισμούς.

Δεν ξεχνάμε. Το χέρι των φασιστικών και ναζιστικών συμμοριών που συνεχίζουν τις ύπουλες βίαιες επιθέσεις σε μετανάστες, αντιφασίστες οπλίζεται από το καπιταλιστικό σύστημα που τους χρειάζεται και τους χρησιμοποιεί. Το αστικό πολιτικό σύστημα τους εκτρέφει για να προωθεί τον εμφύλιο των φτωχών και να επιβάλλει την αντιδραστική, σκοταδιστική, αντεργατική πολιτική του.

Καμιά ανοχή δεν επιτρέπεται στο φλερτάρισμα και τη νομιμοποίηση της ακροδεξιάς με όποιο προσωπείο και όποιο κοινοβουλευτικό μανδύα. Να απομονωθούν οι φασίστες σε κάθε γειτονιά, σχολή, χώρο δουλειάς.

Η καταδίκη της Χ.Α. χρειάζεται να είναι αμετάκλητη και οριστική. Η φασιστική ιδεολογία να μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Θα είμαστε στα δικαστήρια και την Παρασκευή 7/10 και για όσο χρειαστεί στο πλευρό της Μάγδας, των μαρτύρων κατηγορίας και των αλληλέγγυων δικηγόρων, για να μείνουν οι φασίστες στη φυλακή.

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Οκτώβριος 2022


Όλοι στη μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση την Παρασκευή 7/10 στο #Εφετείο στις 09:00, για τη συνέχεια της δευτεροβάθμιας δίκης των νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Κανένα ελαφρυντικό στους δολοφόνους.

Τσακίζουμε τον φασισμό & το σύστημα που τον θρέφει

Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση (νΚΑ) (Αθήνα)


Την Παρασκευή 7 Οκτώβρη 2022 η Μάγδα Φύσσα θα καταθέσει ως πρώτη μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη της Χ.Α. που διεξάγεται σε δεύτερο βαθμό (εφετείο). 2 χρόνια μετά την ιστορική διαδήλωση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων έξω από το Εφετείο ενάντια στη Χ.Α. και την πιθανότητα αθώωσής της, καλούμαστε ξανά να είμαστε δίπλα στους ανθρώπους που έκαναν την προσωπική απώλεια πείσμα για αγώνα ενάντια στο φασισμό για να μην υπάρξουν άλλοι νεκροί, για να μην περάσει ο φασισμός.
Η έκβαση της δεύτερης δίκης, όπως και η αναδιοργάνωση ή όχι των φασιστικών ομάδων γενικότερα, θα εξαρτηθεί από τις προθέσεις της πολιτικής & οικονομικής εξουσίας απ’ τη μία, αλλά και από τη δύναμη και τη δράση του αντιφασιστικού κινήματος απ’ την άλλη, μέσα κι έξω από τις αίθουσες των δικαστηρίων. Οφείλουμε να μην αφήσουμε τους φασίστες να κάνουν πολιτική προπαγάνδα και προεκλογικά σόου στη δίκη, προκαλώντας τους συγγενείς, τα “θύματα” και τους ανθρώπους τους.
Να μην αφήσουμε τη δικαστική, την πολιτική και οικονομική εξουσία να ξαναπροωθήσει τους φασίστες για να εξυπηρετήσουν τα σχέδιά τους. Να μην αφήσουμε σπιθαμή χώρου στους φασίστες πουθενά.
Καλούμε όλους και όλες να πλαισιώσουμε το κάλεσμα του Συλλόγου Πολιτισμού “Παύλος Killah-P Φύσσας” και να είμαστε παρούσες και παρόντες μέσα και έξω από το Εφετείο Αθηνών στις 7 Οκτώβρη 2022 (08.30) και στις υπόλοιπες δικασίμους.

ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΦΥΣΣΑ

Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Pasamontaña

Μοιραστείτε το άρθρο