Οργάνωση δράσεων αλληλεγγύης σε άστεγο και σε μεταναστευτικό πληθυσμό, Τετάρτη 5/10 στις 18:00 στον Ε.Κ.Χ. Σχολείο

Τα τελευταία χρόνια, το ελληνικό κράτος χρησιμοποιεί πολιτικές που αποσκοπούν στην όλο και εντονότερη εξαθλίωση της ζωής του μεταναστευτικού πληθυσμού δημιουργώντας συνεχώς συνθήκες εξαίρεσης για τους καταπιεσμένους και τις καταπιεσμένες που δεν χωρούν στα σχέδια τους για το καπιταλιστικό σύστημα που υπηρετούν. Ένα σύστημα απομακρυσμένο από τις ζωές των μειονοτήτων, απομακρυσμένο από την αξία της ανθρώπινης ζωής.

Οι πολιτικές αυτές γίνονται φανερές από τα καμπς, όπου άνθρωποι διαμένουν χωρίς τα στοιχειώδη μέσα για τη διαβίωση τους (θέρμανση, ρεύμα, νερό, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, προστασία από την πανδημία, εκπαίδευση, σίτιση), από τη βίαιη εκκένωση του camp στον Ελαιώνα για τον εκτοπισμό των μεταναστών/ριών εκτός Αθήνας, από τους πρόσφυγες/ύγισσες που μένουν εγκλωβισμένοι/ες στα σύνορα χωρίς το παραμικρό ίχνος παροχής βοήθειας, από τους εκατοντάδες αγνοούμενους/ες στην θάλασσα, από τις συνεχόμενες επαναπροωθήσεις που ολοένα και περισσότερο έρχονται στην επιφάνεια, από τις εξώσεις από τα διαμερίσματα που θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Παράλληλα, ο άστεγος πληθυσμός της πόλης αντιμετωπίζεται με πλήρη απαξίωση. Συγκεκριμένα ο Δήμος Θεσσαλονίκης, απομακρύνει άστεγους από τα μέρη που χρησιμοποιούν με την πρόφαση πως αποτελούν εμπόδιο στην τουριστική ανάπτυξη των περιοχών, με πρόσφατα παραδείγματα τους εκτοπισμούς από την περιοχή Καμάρας και το πάρκο Ε.Αμύνης με Π. Μελά.

Αναγνωρίζοντας την αξία της αλληλεγγύης, θέτουμε ως στόχο την πλήρη συμμετοχή των μεταναστών/τριών στον αγώνα των λαών για μια καλύτερη ζωή.
Λειτουργούμε συλλογικά με εβδομαδιαίες συνελεύσεις στις οποίες συμμετέχουν ισότιμα οι μετανάστες/τρεις.

Καλούμε λοιπόν να πιάσουμε πάλι το νήμα της οργάνωσης δράσεων έμπρακτης αλληλεγγύης σε μεταναστευτικό και άστεγο πλυθησμό, τόσο σε πρακτικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.

Αυτή την Τετάρτη 5/10 μαζευόμαστε στον εκχ Σχολείο στις 18:00 με βασικές θεματικές:

• το ζήτημα των εξώσεων από τα διαμερίσματα
• τις αποστολές και διανομές σε camps
• την οργάνωση πολυεθνικής βίγκαν κουζίνας
• την οργάνωση μαθημάτων και παιδικής ενασχόλησης
• την ένταξη μεταναστ(ρι)ών σε κινηματικές διαδικασίες και εκδηλώσεις
• τις ανάγκες του άστεγου πληθυσμού

συλλογικότητα Room39

Μοιραστείτε το άρθρο