Φεστιβάλ Αναιρέσεις 2022, 30 Σεπτεμβρίου – 01 Οκτωβρίου, στα γρασίδια της Φιλοσοφικής στο Α.Π.Θ.

Στο νέο κόσμο που διαμορφώνεται μετά από δυο χρόνια πανδημίας, αδιάκοπης οικονομικής κρίσης, απαγορεύσεων και το ξέσπασμα του πολέμου δίπλα μας, επιλέγουμε το δρόμο της ανυπακοής και κάνουμε ξεκάθαρο πως δεν πρόκειται να πολεμήσουμε για τα κέρδη του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων του. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο κόσμο που θα χωράει τις ανάγκες και τα δικαιώματα μας, γράφοντας τα πρώτα κεφάλαια πραγματικής ελευθερίας και κοινοκτημοσύνης στην ιστορία της ανθρωπότητας. Να φωνάξουμε δυνατά πως θα παλέψουμε για ειρήνη, φιλία και ελευθερία των λαών, ενάντια στους πολεμικούς εξοπλισμούς, την καταστολή και την εκμετάλλευση.

Πόλεμος, ακρίβεια, ελαστική εργασία, αυταρχισμός και ανυπαρξία ελεύθερου χρόνου είναι η καθημερινότητα μας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η αστική τάξη της χώρας, συμμετέχουν στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς χρησιμοποιώντας ως καύσιμη ύλη τις κοινωνικές ανάγκες, υποτιμώντας βάναυσα την αξία του εργαζομένου ανθρώπου, ιδιωτικοποιώντας  και καταληστεύοντας την φύση, βασανίζοντας στρατιές απελπισμένων  προσφυγών και πολλαπλασιάζοντας τους φτωχούς που ζουν στο περιθώριο.  Μας απειλούν ότι θα ζήσουμε το δικό μας «χειμώνα του 1941-42», ζητούν να θυσιάσουμε ακόμα και την ζωή μας για τα «εθνικά συμφέροντα», δηλαδή τα συμφέροντα του Λάτση και του Μαρινάκη, του ΝΑΤΟ της Ε.Ε. και των πολυεθνικών εταιριών. Στο πλαίσιο του καπιταλισμού, των ανταγωνισμών και των πολέμων του, η νέα γενιά δεν μπορεί να δει ένα καλύτερο μέλλον παρά μόνο αδιέξοδα και πάλη για την επιβίωση.

Να πάρουμε το ΑΠΘ πίσω!

Η εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και οι νόμοι της κυβέρνησης για τον πλήρη έλεγχο του πανεπιστήμιου από την αγορά και  το κεφάλαιο προϋποθέτουν το όργιο βίας και τρομοκρατίας που βιώνουν οι φοιτητές τους τελευταίους μήνες από την Αστυνομία στο ΑΠΘ. Το πανεπιστήμιο των εταιριών, της ρευστοποίησης των προγραμμάτων σπουδών και των επαγγελματικών δικαιωμάτων, των ταξικών φραγμών  και τις ιδιωτικοποίησης της γνώσης  δεν μπορεί να λειτουργήσει παρά μόνο εξορίζοντας βίαια την συλλογική δράση των φοιτητών/τριών και κάθε ελεύθερη πολιτική και πολιτιστική παρέμβαση της νεολαίας. Θέλουν να τελειώνουν με το φοιτητικό κίνημα που δεκαετίες τώρα δημιουργεί με την μαχητικότητα του συγκλονιστικά πολιτικά γεγονότα. Δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε σε Αστυνομία και ΟΠΠΙ να μετατρέψουν το ΑΠΘ σε ζώνη ανεξέλεγκτης καταστολής. Θα υπερασπιστούμε το άσυλο αγώνων και θα αγωνιστούμε για δωρεάν δημόσια και απελευθερωτική παιδεία.

Η νεολαία δεν πολεμά, επαναστατεί! Παλεύει, δημιουργεί, γράφει ιστορία!

Αγωνιζόμαστε για την συλλογική ανατροπή αυτής της επίθεσης στις ζωές μας, κάνοντας το βήμα προς τον κόσμο που μας αναλογεί!  Δεν θα συνηθίσουμε την καπιταλιστική βαρβαρότητα, την μισή ζωή, τον άγριο ανταγωνισμό για την επιβίωση. Συνεχίζουμε να αναζητούμε την σύγκρουση για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής με φάρο τους κοινούς αγώνες των λαών σε κάθε πλευρά των συνόρων. Η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε μια τέτοια κατεύθυνση ρίχνουν όλες τους τις δυνάμεις.


Φεστιβάλ Αναιρέσεις 2022 στη Θεσσαλονίκη, 30 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου, Γρασίδια Φιλοσοφικής ΑΠΘ
‼️Οι Αναιρέσεις επιστρέφουν πιστές στο ετήσιο ραντεβού τους και ετοιμάζονται δυναμικά να υποδεχθούν τις φωνές και τις μελωδίες της ανυπότακτης νεολαίας που ανοίγει δρόμους ανατρεπτικών αγώνων και συμφιλίωσης των λαών, κόντρα στο σκοτάδι της κρίσης, της πανδημίας και των πολεμικών σειρήνων.
Πρόγραμμα: https://tinyurl.com/2dp67hub
Stay Tuned
https://www.anaireseis.gr
Facebook: @anaireseis, @lesxi.anaireseis.thess
Instagram: @anaireseis.theproject, @anaireseis_thess
Twitter: @Anaireseis
YouTube: Project Αναιρέσεις
Πρόγραμμα 
Μοιραστείτε το άρθρο