Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Επιτροπής Πλημμυροπαθών του Δήμου Παύλου Μελά στο Δημοτικό Συμβούλιο, Τετάρτη 28/9 στις 19:30

Η Επιτροπή Πλημμυροπαθών του Δήμου Παύλου Μελά καλέι σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 28/9 ώρα 19.30 στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Παύλου Μελά (Πολιτιστικό Κέντρο Χ. Τσακίρης, Λαγκαδά 221, 3ος όροφος),

Επιτροπή πλημμυροπαθών Δήμου Παύλου Μελά

Δεν πάει άλλο! Δεν περισσεύει άλλο υπομονή! Τώρα να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα!

Ως φορείς, σύλλογοι και κάτοικοι του Δήμου Παύλου Μελά δεν μπορούμε να ανεχθούμε για ακόμα μια φορά να βλέπουμε τις ζωές και τις περιουσίες μας να κινδυνεύουν εξαιτίας της παντελούς έλλειψης έργων πολιτικής προστασίας στην περιοχή. Ακόμα και νεκρό θρηνήσαμε από πλημμύρα την περιοχή του Καρατάσιου πριν ακριβώς έναν χρόνο. Από τις βροχοπτώσεις του Ιουνίου μέχρι αυτές πριν λίγες μέρες δεν έχει γίνει τίποτα!

Δεν γίνεται το 2022 να βλέπουμε να γεμίζουν με νερά τα σπίτια μας, να εγκλωβιζόμαστε στα αυτοκίνητα μας, να απειλείται η ίδια μας η ζωή. Η ανθρώπινη ζωή δεν είναι κόστος. Μόνιμη εικόνα τα πλημμυρικά φαινόμενα στις γειτονιές του Δήμου μετά από βροχοπτώσεις, οι καταστροφές και οι υλικές ζημιές σε περιουσίες. Δεν γίνεται την ίδια στιγμή που κατασκευάζεται το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά με έναν προϋπολογισμό που αγγίζει τα 65 εκ. ευρώ, η οδός παρά του πρώην στρατοπέδου, η Αγ. Μαρίνης στην Πολίχνη, και μια σειρά άλλες γειτονιές του Δήμου να γίνονται τάφρος με τα νερά να μπαίνουν στα υπόγεια και στα ισόγεια σπιτιών και μαγαζιών, να κόβεται το ρεύμα, να καταστρέφονται περιουσίες και να απειλούνται ζωές.

Όλοι οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς, Δήμος, Περιφέρεια και Κυβέρνηση να αναλάβουν αναλογικά το μερίδιο ευθύνης τους. Εδώ και τώρα:

  • Να κηρυχθούν οι πλημμυροπαθείς περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
  • Με ευθύνη των αρμόδιων κρατικών φορέων να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την πλήρη καταγραφή των ζημιών. Να δοθούν αποζημιώσεις στο ύψος των αναγκών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να υλοποιηθούν χωρίς άλλη καθυστέρηση όλα τα έργα και οι μελέτες αντιπλημμυρικής προστασίας που έχουν αναφορά στην περιοχή μας, να ενταχθούν όλες οι πλημμυροπαθείς περιοχές του Δήμου σε αυτές.
  • Να προχωρήσουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων και των εργαζομένων της περιοχής.

Καλούμε:

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Παύλου Μελά, την Τετάρτη 28/9, στις 19.30, (Πολιτιστικό Κέντρο Χ. Τσακίρης, Λαγκαδά 221, 3ος όροφος)

Μοιραστείτε το άρθρο