Βιβλιοπαρουσίαση: “Οι ακροδεξιές οργανώσεις στη μεταχουντική εποχή”, Κυριακή 25/9 στις 19:30 στο ελευθεριακό εργαστήρι Fahrenheit 451 (Ιωάννινα)

Η ομάδα διακίνησης εντύπων “Βιβλία Ανομίας” και το “Ελευθεριακό Ψηφιακό Αρχείο” διοργανώνουν βιβλιοπαρουσίαση-συζήτηση με αφορμή την έκδοση του βιβλίου με τίτλο “Οι ακροδεξιές οργανώσεις στη μεταχουντική εποχή.”, βασισμένο στο περιοδικό “Ο Αναρχικός” (1989-2014).

Κυριακή 27 Σεπτέμβρη 2022 στις 19:30 στο Ελευθεριακό Εργαστήρι F451 (Τσακάλωφ 20 / Άλσος)

Tο περιοδικό «Ο Αναρχικός» και ο Βασίλης Καραπλής μας ξεναγούν, σελίδα τη σελίδα, στα άδυτα της εγχώριας ακροδεξιάς. Η χρονική περίοδος στην οποία αναφέρεται το αφιέρωμα, εκτείνεται από την περίοδο της πτώσης της χούντας, το 1974, μέχρι και το 1998 και υπάρχει δημοσιευμένη σε συνέχειες σε 27 από τα συνολικά 396 τεύχη του περιοδικού.

Τα τεύχη του περιοδικού συγκεντρώθηκαν με την πολύτιμη βοήθεια συντρόφων που παραχώρησαν τα προσωπικά τους αρχεία, ψηφιοποιήθηκαν, μελετήθηκαν και πέρασαν από επιμέλεια, στο πλαίσιο της λειτουργίας του ελευθεριακού ψηφιακού αρχείου, οδηγώντας στην έκδοση του παρόντος τόμου.

libertarianlab.gr

libertarianlab.gr/node/103

*Εμείς που απαρτίζουμε το Eλευθεριακό Eργαστήρι °F451, καθώς και τα εγχειρήματά μας που στεγάζονται σε αυτό, δεν είμαστε διατεθειμένες -και το θεωρούμε πολιτικά επικίνδυνο- να προβαίνουμε σε ελέγχους της κατάστασης της υγείας των ανθρώπων που θέλουν να έρχονται στο °F451. Δε θέλουμε να συνεισφέρουμε στην κοινωνικοποίηση του ελέγχου και την ένταση των διαχωρισμών. Οφείλουμε να οργανώσουμε τη λειτουργία μας ενάντια σε αυτά και να προσφέρουμε χώρους και χρόνους για τις ανάγκες των υπό αποκλεισμό. Η ψυχική μας ηρεμία, η κοινωνικοποίηση, η πνευματική μας υγεία, η πολιτική μας δραστηριοποίηση περνάνε μέσα από ανοιχτούς άνευ περιφράξεων χώρους/χρόνους.

Βιβλία Ανομίας
vivliaanomias.gr

Μοιραστείτε το άρθρο