Συγκεντρώσεις ενάντια στα μέτωπα που άνοιξε ο Δήμος Αθηναίων σε πλατεία Εξαρχείων, Λόφο Στρέφη και πάρκο Κύπρου και Πατησίων

Μετά τη μαζική χθεσινή (24/9) πορεία στα Εξάρχεια και τη βίαιη καταστολή συγκεντρωμένων κατοίκων στο πάρκο Κύπρου και Πατησίων στις 23 του μήνα, οι συγκεντρώσεις συνεχίζονται σε καθημερινή βάση. Ενάντια στα σχέδια Δήμου και εργολάβων, ενάντια στην “ανάπλαση”, τον εξευγενισμό και την καταστροφή του πρασίνου κάτοικοι και αλληλέγγυοι/ες συγκεντρώνονται και διαδηλώνουν για να προστατέψουν τους δημόσιους χώρους και τις γειτονιές τους. Απέναντι στην πολιτική της επιβολής, του εκτοπισμού και της καταστολής, απέναντι στην τουριστικοποίηση και στο φαγοπότι με αναθέσεις έργων σε ημέτερους, η κοινωνία σηκώνει τείχη προστασίας μέχρι τη νίκη.


Επείγον κάλεσμα για συγκέντρωση στο γήπεδο μπάσκετ στο Λόφο Στρέφη, Δευτέρα 26/9 στις 7:00

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 26/9 ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤΑΚΙ

Η ολομέτωπη επίθεση εταιριών και Δήμου στους ελάχιστους ελεύθερους χώρους που έχουν απομείνει στην πόλη μας συνεχίζεται. Μετά την πλατεία Εξαρχείων και το πάρκο Κύπρου – Πατησίων έρχεται η σειρά μας.

Λάβαμε αξιόπιστη πληροφορία ότι αύριο 26 Σεπτεμβρίου έρχεται συνεργείο για να πραγματοποιήσει ηλεκτρολογικές εργασίες για να ξεκινήσει η ανάπλαση του λόφου από την Prodea. Υπενθυμίζουμε ότι την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου εντοπίστηκε ανυψωτικό όχημα και αναγνωρίστηκε ο ηλεκτρολόγος από θαμώνες του λόφου.

Θεωρούμε απαραίτητη την ισχυρή επαγρύπνηση για την προστασία του λόφου και καλούμε

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 26/9 ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤΑΚΙ

για να αντιμετωπίσουμε για άλλη μια φορά τα συνεργεία με την ίδια αποφασιστικότητα που οδήγησε στην συνεχή εκδίωξη τους. Σε περίπτωση αποκλεισμού του λόφου προσπαθούμε να μπούμε στο λόφο από οποιαδήποτε είσοδο. Διεκδικούμε το χώρο μας υπερασπίζουμε το σπίτι μας.

Ο ΛΟΦΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΕΦΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ

ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ

Ανοιχτή Συνέλευση για την υπεράσπιση του Λόφου Στρέφη


Συγκέντρωση ενάντια στην κατασκευή σταθμού μετρό στα Εξάρχεια

Τα πρωινά ραντεβού έξω από τo εργοτάξιo συνεχίζονται. Από τη Δευτέρα, 5/9, και κάθε εργάσιμη ημέρα, από τις 6:30 π.μ. και για όλο το πρωί συγκεντρωνόμαστε έξω από τις λαμαρίνες. Στο τραπεζάκι μας υπάρχουν υλικά και κόσμος που ενημερώνει τη γειτονιά και τους περαστικούς.


Συγκέντρωση υπεράσπισης του πάρκου Κύπρου και Πατησίων, Από Δευτέρα 26/9 και κάθε πρωί στις 8:00

Αύριο, Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022, όπως και κάθε πρωί θα βρισκόμαστε στο πάρκο Κύπρου και Πατησίων υπερασπιζόμενοι τον ανοιχτό δημόσιο χαρακτήρα του απέναντι στα σχέδια ανάπλασης του Δήμου Αθηναίων και της Unison.

Και είμαστε αλληλέγγυοι/ες στους αγωνιζόμενους/ες για την υπεράσπιση του Λόφου του Στρέφη,
που καλούν σε συγκέντρωση ενάντια στην ανάπλαση του Λόφου.

Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης/ Πατησίων

Μοιραστείτε το άρθρο