Κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στην εξέγερση του λαού του Ιράν, Σάββατο 24/9

Καθώς η εξέγερση στο Ιράν κλιμακώνεται και η καταστολή κράτους και παραστρατιωτικών οργανώσεων έχουν προκαλέσει το θάνατο δεκάδων διαδηλωτών, οι κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στο λαό του Ιράν συνεχίζονται.

Μικροφωνική αλληλεγγύης στην εξέγερση στο Ιράν: 13:00 στο Σταθμό ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι

Κινητοποίηση αλληλεγγύης στις γυναίκες και την εξέγερση στο Ιράν: 18:00 στην Πλατεία Συντάγματος


13:00

Μικροφωνική αλληλεγγύης στην εξέγερση στο Ιράν

Από το εξεγερμένο Χονγκ Κονγκ , στο Λίβανο και την Συρία, από την Γαλλία, στις ΗΠΑ, την Χιλή, την Κολομβία, από την Αιτή στο πυρπολημένο κοινοβούλιο του Καζακστάν και τα κατειλημμένα πρωθυπουργικά ανάκτορα της Σρι Λάνκα, αναπνέει το όραμα ενός καλύτερου κόσμου. Να απλώσουμε τη φλόγα της εξέγερσης σε όλο τον πλανήτη, έως την παγκόσμια κοινωνική και ταξική επανάσταση έως το τέλος κάθε εξουσίας, και τη δημιουργία ενός κόσμου αλληλεγγύης, ισότητας, ελευθερίας, έως την Αναρχία.

Μικροφωνική αλληλεγγύης στην εξέγερση στο Ιράν |Σάββατο 24/9 13.00 Μοναστηράκι

Η φλόγα της εξέγερσης στο Ιράν να απλωθεί σε όλη τη γη

Η δολοφονία της Masha Amini , από την αστυνομία ηθών, έχει πυροδοτήσει μία γιγάντια εξέγερση στη επικράτεια του Ιρανικού κράτους τις τελευταίες μέρες. Πολυπληθείς διαδηλώσεις, άγριες συγκρούσεις με τον κατασταλτικό μηχανισμό, επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα, καταστροφές κρατικών και καπιταλιστικών στόχων συνθέτουν ένα μωσαϊκό μίας αυθόρμητης αντικρατικής εξέγερσης, η οποία βάζει στο στόχαστρο το Θεό και το κράτος. Βάζει στο στόχαστρο την σκληρή καταπίεση και καταστολή δεκαετιών.

Στο Ιρανικό κράτος, τις τελευταίες δεκαετίες οι κυρίαρχοι έχουν επιλέξει ως μηχανισμό διακυβέρνησης τον Θρησκευτικό φονταμενταλισμό . Μία στρατηγική αντεπανάστασης με την οποία οι έχοντες την εξουσία προσπαθούν να εμφανίσουν την εκμετάλλευση , την καταπίεση, τις δολοφονίες ως ένα θείο και ενάρετο έργο. Επιβάλλουν Εθνική ενότητα γύρω από το κοινό θρήσκευμα έτσι ώστε να αποκρύψουν τους κοινωνικούς και ταξικούς ανταγωνισμούς. Διαιρούν τους από τα κάτω, δημιουργώντας ψεύτικα δίπλα όπως το ζήτημα της πίστης , ενισχύοντας την καταπίεση των γυναικών με τον απόλυτο έλεγχό τους από τους άντρες και φυσικά από το κράτος . Η ακραία καταπίεση των θηλυκοτήτων, των αιρετικών , όσων αποκλίνουν από το επίσημο δόγμα, είναι η καθημερινότητα των από τα κάτω σε αυτή τη γωνία του κόσμου. Ακριβώς σε αυτό το πλαίσιο , λαμβάνει χρόνο η φρικτή δολοφονία της Masha.

Δεν μπορεί κανείς παρά να οργιστεί και αηδιάσει με τις υποκριτικές καταδίκες κρατών και πολιτικών κομμάτων της Δύσης, που ζητούν περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες και καταδικάζουν το Θρησκευτικό φανατισμό .Τα ίδια κράτη που ενίσχυσαν τα φονταμενταλιστικά κινήματα , ως αντίβαρο στα αυξανόμενα ριζοσπαστικά ρεύματα και αγώνες τη δεκαετία του `60 και `70 σε όλη τη Μέση Ανατολή .Τα ίδια που στα εδάφη τους , αναπαράγουν όλο τον κόσμο της πατριαρχίας , διεξάγουν γενοκτονίες και κρατικές δολοφονίες όσων περισσεύουν ή αντιστέκονται , τα ίδια που διεξάγουν και προετοιμάζονται να διεξάγουν αιματηρούς πολέμους για τα συμφέροντα των αφεντικών και την εξουσία τους. Τα ίδια κράτη που έχουν αιματοκυλίσει επανειλημμένα τη Μέση Ανατολή και λεηλατήσει τον «τρίτο κόσμο», που τα ξεριζωμένα άτομα από αυτό το Θρησκευτικό φονταμενταλισμό και τους πολέμους, τα πνιγούν στη Μεσόγειο, τα εγκλωβίζουν σε φράχτες , τα αφήνουν από αδιαφορία να πεθάνουν κατά χιλιάδες.

Αυτές και αυτοί που πρέπει να οργιστούμε και να δείξουμε την αλληλεγγύη μας , είμαστε οι από τα κάτω αυτού του κόσμου ,που βιώνουμε καθημερινά την εκμετάλλευση , την καταπίεση και την αλαζονεία των κυρίαρχων. Η μόνη λύση, είναι να αντιληφθούμε ότι ο μόνος και αληθινός εχθρός μας είναι το κράτος , το κεφάλαιο ,η πατριαρχία , η εξουσία και η εκμετάλλευση .

Οι διαδηλώτριες και διαδηλωτές ,που δίνουν αγώνα ,που δίνουν τη ζωή τους αυτές τις μέρες στο Ιράν, είναι μια κραυγή αντίστασης και αξιοπρέπειας. Η εξέγερση στο Ιράν είναι μια φωτεινή υπενθύμιση για τους καταπιεσμένους αυτού του κόσμου, ότι και στους πιο χαλεπούς καιρούς και υπό τα πιο σκληρά καθεστώτα, το όραμα της ελευθερίας και της ισότητας δεν μπορεί να καταπνιγεί. Μια φωτεινή υπενθύμιση ότι η φρίκη του κρατικού και καπιταλιστικού κόσμου μπορεί να ηττηθεί.

Από το εξεγερμένο Χονγκ Κονγκ, στο Λίβανο και την Συρία ,από την Γαλλία, στις ΗΠΑ, την Χιλή, την Κολομβία, από την Αιτή στο πυρπολημένο κοινοβούλιο του Καζακστάν και τα κατειλημμένα πρωθυπουργικά ανάκτορα της Σρι Λάνκα, αναπνέει το όραμα ενός καλύτερου κόσμου. Να απλώσουμε τη φλόγα της εξέγερσης σε όλο τον πλανήτη, έως την παγκόσμια κοινωνική και ταξική επανάσταση έως το τέλος κάθε εξουσίας, και τη δημιουργία ενός κόσμου αλληλεγγύης, ισότητας, ελευθερίας, έως την Αναρχία.

Μικροφωνική αλληλεγγύης στην εξέγερση στο Ιράν |Σάββατο 24/9 13.00 Μοναστηράκι

Η πατριαρχία είναι καθεστώς όσο υπάρχει κράτος και καπιταλισμός

Οι εμφύλιοι ρόλοι γεννούν νεκροταφεία, κάτω τα κράτη και κάθε εξουσία

Ούτε Ισλάμ ούτε χριστιανισμός, κανένα κράτος κανένας θεός

Αναρχική συλλογικότητα Acte


18:00

Κινητοποίηση αλληλεγγύης στις γυναίκες και την εξέγερση στο Ιράν

Αλληλεγγύη στις γυναίκες και την εξέγερση στο Ιράν

Συγκέντρωση, Σάββατο 24 Σεπτέμβρη, Σύνταγμα 6μμ

Η δολοφονία στην Τεχεράνη της Μαχσά Αμινί, μιας γυναίκας 22 ετών, από το «Τμήμα Ηθών» της Αστυνομίας ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής ενάντια σε ένα καθεστώς άγριας εκμετάλλευσης, στυγνής καταπίεσης των γυναικών , βάρβαρης καταστολής των ελευθεριών των εργαζόμενων και της νεολαίας, οδηγώντας σε εξέγερση σε δεκάδες πόλεις στο Ιράν, ακόμη και σε πυρπολήσεις αστυνομικών τμημάτων.

Η κραυγή του κινήματος «Γυναίκες, Ζωή, Ελευθερία» ακούγεται δυνατά στους δρόμους και αψηφά τις δυνάμεις καταστολής του καθεστώτος, με τους αντιδραστικούς μουλάδες να επιμένουν στην διαφύλαξη όλου του καταπιεστικού οπλοστάσιου κατά των γυναικών αλλά και των φοιτητών και των συνδικαλιστών.

Αυτή η έκρηξη έρχεται μόλις μερικούς μήνες μετα τις εργατικές κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς οι οποίες αντιμετωπίστηκαν με αγριότητα και μαζικές συλλήψεις εκπαιδευτικών και οδηγών λεωφορείων. Πιάνουν το νήμα της μεγάλης έκρηξης το 2019 όταν η εργατική τάξη, η νεολαία και οι γυναίκες κλήθηκαν να πληρώσουν τα σπασμένα της κρίσης, με τις ανατιμήσεις αγαθών αλλά και τις συνέπειες των κυρώσεων της Δύσης κατά του Ιράν.

Είμαστε στο πλευρό των εξεγερμένων για να τσακιστεί ο σεξισμός, για να έχουν οι γυναίκες το δικαίωμα επιλογής του να φοράνε η όχι την μαντήλα, για να μπει τέλος στην αστυνομική βαρβαρότητα και τη καταστολή, για να ανοίξει ο δρόμος για την κατάκτηση δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών με την ανατροπή από την ίδια την εργατική τάξη και τους καταπιεσμένους λαούς του Ιράν του αυταρχικού καθεστώτος που έστησαν οι πλούσιοι μαζί με τους μουλάδες πάνω στα ερείπια της επανάστασης του 1979.

Πάει πολύ να παριστάνουν τους αλληλέγγυους στις γυναίκες του Ιράν οι ΗΠΑ και οι φίλοι τους στην Δύση, όταν το κίνημα metoo και το Black Lives matter έχουν αναδείξει τη βαρβαρότητα του συστήματος, με τις εκατοντάδες δολοφονίες μαύρων από τους αστυνομικούς, την άρνηση του δικαιώματος των γυναικών στην έκτρωση από το Ανώτατο Δικαστήριο που διόρισε ο Τραμπ. Και οι Ευρωπαίοι από δίπλα που με την ισλαμοφοβία, την απαγόρευση της μαντήλας έστρωσαν το δρόμο στους φασίστες στη Γαλλία, την Ιταλία και αλλού.

Πάει πολύ να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και οι Μητσοτάκηδες όταν οι προσφύγισσες και οι πρόσφυγες από το Ιράν και άλλες χώρες δολοφονούνται στα σιδερόφρακτα σύνορα του Έβρου και του Αιγαίου και τώρα εκτοπίζονται από τον Ελαιώνα με την επιχειρούμενη ρατσιστική εκκένωση. ΟΙ ίδιοι που στηρίζουν τα αντιδραστικά καθεστώτα της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που έχουν πετσοκόψει τα δικαιώματα των γυναικών πουλάνε ευαισθησία για τις γυναίκες στο Ιράν!

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των γυναικών και την εξέγερση στο Ιράν και απαιτούμε να ανοίξουν τα σύνορα για τους πρόσφυγες και τις προσφύγισσες των πολέμων, των δικτατοριών και της πείνας, να μπει τέλος στη χυδαία καταπάτηση των δικαιωμάτων με τα απροκάλυπτα pushbacks στα σύνορα, τις βυθίσεις βαρκών, τις καταδιώξεις μέχρις θανάτου από το Λιμενικό και τους συνοριοφύλακες.

Στηρίζουμε και καλούμε σε συμμετοχή στην κινητοποίηση που καλούν Πρόσφυγες και προσφύγισσες από το Ιράν το Σάββατο 24/9, 6μμ στο Σύνταγμα

Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και στη Φασιστική Απειλή (Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α.)

Μοιραστείτε το άρθρο