Κινητοποίηση των φοιτητ(ρι)ών ενάντια στην είσοδο της ΟΠΠΙ στο Α.Π.Θ., άγρια καταστολή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΒΙΝΤΕΟ

Πιστή στην τακτική της πρόκλησης και της ανοιχτής επίθεσης προς την κοινωνία η κυβέρνηση επέλεξε να τοποθετήσει εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έξι άτομα της ΟΠΠΙ για μία σύντομη περιπολία στην Πρυτανεία. Άμεση αντίδραση των φοιτητ(ρι)ών με συγκεντρώσεις εντός του πανεπιστημιακού χώρου και της Πρυτανείας όπου δυνάμεις των ΜΑΤ βρέθηκαν μπροστά στην είσοδο. Οι φοιτητ(ρι)ές προχώρησαν σε πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή εκατοντάδων φοιτητ(ρι)ών που ανταποκρίθηκαν στα καλέσματα μετά τα μεσάνυχτα.

Το πρωί της Πέμπτης 15/9 σε κάλεσμα για κινητοποίηση προχωρούν οι φοιτητές/ριες στις 6:00 στο Α.Π.Θ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ (Γ.Μ.)


Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που στέκονται, οδός και δρόμος

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται, δέντρο και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται, εξωτερικοί χώροι και πλήθος

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και εξωτερικοί χώροι


ΑΘΗΝΑ

Φοιτητές/ριες συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια στα πλαίσια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου ενάντια στη λειτουργία της πανεπιστημιακής αστυνομίας (ΟΠΠΙ) στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Οι δυνάμεις της αστυνομίας προχώρησαν σε απρόκλητη επίθεση εναντίον των φοιτητ(ρι)ών ξυλοκοπώντας τους με τις ασπίδες τους και τα γκλοπ και ρίχνοντας χημικά στα πρόσωπά τους. Για μία ακόμη φορά ακολουθείται η τακτική της άγριας καταστολής από κράτος – κυβέρνηση.


Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, Τετάρτη 14/9 στις 19:00 στα Προπύλαια

Μοιραστείτε το άρθρο