Φοιτητική κινητοποίηση στο Α.Π.Θ. απέναντι στην αστυνομοκρατία και στους ελέγχους σε φοιτητές/ριες – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΒΙΝΤΕΟ

Από το πρωί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης δυνάμεις της αστυνομίας προχωρούσαν σε ελέγχους των φοιτητ(ρι)ών ζητώντας να δουν ταυτότητες και να ψάξουν τις τσάντες τους, μάλιστα εμπόδισαν σε φοιτητή την είσοδό του στη σχολή διότι είχε πανό εν όψει της προγραμματισμένης κινητοποίησης στην Πρυτανεία. Στις 14:00 το μεσημέρι φοιτητές/ριες συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κτήριο της Πρυτανείας διαδηλώνοντας απέναντι στην παρουσία ΜΑΤ και ΟΠΚΕ στο Πανεπιστήμιο, τους ελέγχους και τις παρενοχλήσεις που δέχονται. Μέσα στους χώρους του Α.Π.Θ. υπάρχουν δεκάδες αστυνομικοί οι οποίοι παρεμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση των φοιτητ(ρι)ών. Στη συνέχεια της συγκέντρωσης, πραγματοποιήθηκε πορεία η οποία κατευθύνθηκε προς τη Σχολή Θετικών Επιστημών με τα ΜΑΤ να έχουν περικυκλώσει τους φοιτητές και να εμποδίζουν την πρόσβασή τους, με μέλη των συλλόγων να ζητούν να μάθουν γιατί βρίσκονται τα ΜΑΤ μέσα στο Πανεπιστήμιο και γιατί κάνουν ελέγχους. Στη συνέχεια η πορεία κατευθύνθηκε προς το Πολυτεχνείο φωνάζοντας συνθήματα για να λήξει στις 15:30.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ (Θ.Λ.)


Πορεία προς το Πολυτεχνείο

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας σε όλο το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Φοιτητές/ριες ζητούν από την αστυνομία να μάθουν για ποιο λόγο βρίσκονται εκεί και γιατί παρεμποδίζουν την είσοδο στους φοιτητές.

Πορεία από την Πρυτανεία προς τη Σχολή Θετικών Επιστημών

Συγκέντρωση στην Πρυτανεία

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 11 άτομα και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 9 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, άτομα που στέκονται και δρόμος

Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

‘Ελεγχοι των αστυνομικών σε φοιτητές. 

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΊΗΣΗ ΣΤΙΣ 14:00 ΣΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ

ΤΑ ΜΑΤ ΕΚΑΝΑΝ FACE CONTROL ΣΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Όπως πήγαιναν σημερα κάποιοι συμφοιτητές μας, να δώσουν μάθημα στο κτήριο του βιολογικού, τα ΜΑΤ τους σταμάτησαν και τους ζητούσαν ταυτότητες και πάσο απλά για να μπούν στο κτήριο να συμμετέχουν στην εξεταστική τους.
Δεν είναι δυνατόν ασφαλίτες και ΜΑΤ να κόβουν βόλτες στο ΑΠΘ λες και τους ανήκει και να κάνουν ανενόχλητοι έλεγχο σε φοιτητές στο άσυλο. Ο Παπαϊωάννου έχει δώσει το ελεύθερο στα ΜΑΤ, τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν ό,τι θέλουν στο ΑΠΘ και να απειλούν φοιτητές.
Παράλληλα εδώ και 4 μέρες η ΝΔ προσπαθεί να βάλει τους ΟΠΠΙ στο ΕΚΠΑ και στο ΕΜΠ χθες όμως μετά από μαζική και μαχητική κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων και μαθητών, οι αστυνομικές δυνάμεις δεν ήταν πουθενά στο ΕΚΠΑ. Το κίνημα εδωσε ενα ηχηρό μήνυμα, η ΟΠΠΙ δεν θα πατήσει το πόδι της στα ιδρύματα.
Όπως κάνουμε όλο το προηγούμενο διάστημα και εναντιώθηκαμε και σταθήκαμε εμπόδιο στα αυταρχικά σχέδια της κυβέρνησης, όπως έκαναν και οι συνάδελφοί μας και δεν επέτρεψαν την είσοδο της ΟΠΠΙ , έτσι και εμείς δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι. Η ΟΠΠΙ δεν θα μπει στις σχολές μας.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΉ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΘ ΜΕ ΠΡΟΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 16:30 ΣΡΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ.

ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ
ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΕΣ

Posted by ΑΡΕΦ – ΕΑΑΚ on Friday, September 9, 2022


Συγκέντρωση υπεράσπισης του ασύλου και κατά της αστυνομοκρατίας, Παρασκευή 9/9 στις 14:00 στην Πρυτανεία του Α.Π.Θ.

Μοιραστείτε το άρθρο