Παράσταση διαμαρτυρίας των Σ.Ε.Π.Ε Δυτικής Θεσσαλονίκης για τις συγχωνεύσεις σχολείων, Παρασκευή 2/9 στις 13:30 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης

Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. της Δυτικής Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν την Πέμπτη 1/9 παράσταση διαμαρτυρίας για την κοινωνικά ανάλγητη και εκδικητική υπουργική απόφαση για συγχωνεύσεις σχολείων στις 31 Αυγούστου, μια μέρα πριν το άνοιγμά τους. Τα Δ.Σ. καθώς και δεκάδες εκπαιδευτικοί των υπό συγχώνευση καθώς και άλλων Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της περιοχής δήλωσαν την αντίθεσή τους στις συγχωνεύσεις που βλάπτουν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητ(ρι)ών, απαίτησαν την αναστολή εφαρμογής της απόφασης για ένα έτος και ξεκαθάρισαν ότι θα παρέμβουν με κάθε τρόπο, ακόμη και νομικές προσφυγές, κατά αυτής της υπουργικής απόφασης που βλάπτει κατάφωρα τα εργασιακά δικαιώματα 40 περίπου εκπαιδευτικών που θα βρεθούν ξαφνικά χωρίς οργανική θέση.

Η Δ/ντρια Εκπαίδευσης από την πλευρά της αναγνώρισε τα προβλήματα που δημιουργούνται την συγκεκριμένη χρονική στιγμή από την υπουργική απόφαση και δήλωσε ότι συμφωνεί με την πρόταση των εκπαιδευτικών σωματείων για αναστολή εφαρμογής της απόφασης, την οποία και θα μεταφέρει στις επαφές της με το Υ.ΠΑΙ.Θ. Αναφέρθηκε τέλος και στις προσπάθειες της Δ/νσης για την τακτοποίηση των εκπαιδευτικών στα σχολεία που ήδη εργάζονται και την περιοχή τους.

Τα Δ.Σ. χαιρετίζουν τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας, παρά τον ελάχιστο χρόνο της προετοιμασίας της.

Οργανώνουμε και καλούμε τους εκπαιδευτικούς της περιοχής να συμμετέχουν μαζικά στη νέα παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στις συγχωνεύσεις την Παρασκευή 2 του Σεπτέμβρη, στη 1.30μ.μ., στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης (Γεωργικής Σχολής 56, κτίριο ZEDA –Αεροδρόμιο).

Τα Δ.Σ.

Μοιραστείτε το άρθρο