Τεράστιο κύμα αλληλεγγύης στους απεργούς – εργαζόμενους στη Μαλαματίνα απέναντι σε εργοδοσία και αστυνομία – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΒΙΝΤΕΟ

Από τα ξημερώματα της Πέμπτης 1/9 εκατοντάδες αλληλέγγυοι/ες βρίσκονται στο πλευρό των απεργών – εργαζόμενων στη Μαλαματίνα περιφρουρώντας τον αγώνα ενάντια σε αφεντικά – εργοδοσία και κράτος. Χθες Τετάρτη σε ένα όργιο καταστολής και βίας ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ξυλοκόπησαν, τραυμάτισαν και συνέλαβαν εργαζόμενους και αλληλέγγυους ώστε να περάσουν στους χώρους του εργοστασίου απεργοσπάστες για να σπάσουν την απεργία. Το Ε.Κ.Θ. έχει κηρύξει σήμερα 24ωρη γενική απεργία για τους εργαζόμενους σε όλη τη Θεσσαλονίκη και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται για μία ακόμα ημέρα στο εργοστάσιο αποκλείοντας την κεντρική πύλη και απαγορεύοντας την πρόσβαση στο προσωπικό ασφαλείας.

Οργανώσεις, συλλογικότητες, φοιτητικοί σύλλογοι, ενώσεις, αλληλέγγυοι/ες βρίσκονται στο εργοστάσιο δημιουργώντας ένα ισχυρό τείχος προστασίας. Απεργοσπάστες βρίσκονται ήδη μέσα στο χώρο από τις πολύ πρωινές ώρες. Οι συγκεντρωμένοι συζητούν το πώς θα κινηθούν.

Χθες Τετάρτη,  αστυνομικοί δήλωσαν πως ακολουθούν τις εντολές της εταιρείας εμποδίζοντας δημοσιογράφους, δικηγόρους ακόμη και βουλευτές να κάνουν τη δουλειά τους και περιορίζοντας την πρόσβαση.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ (Β.Γλ.)



Δηλώσεις αλληλεγγύης και στήριξης του αγώνα από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Μεταφορών Τουρκίας, μέλος του προεδρικού συμβουλίου της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, Αλί Ριζά Κουζμάνογλου.



Άγρια καταστολή στη Μαλαματίνα από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΒΙΝΤΕΟ

Μοιραστείτε το άρθρο