Εκκένωση του κατειλημμένου δάσους Nora 19 στην Πολωνία

Εκκένωση της Νόρα!

Στις 8 Αυγούστου, την 583η ημέρα της κατάληψης του τμήματος 219α, ένστολες δυνάμεις – συνοριοφύλακες, δασοφύλακες και αστυνομία – εισέβαλαν στη Νόρα και άρχισαν μια βίαιη έξωση από το δάσος. Εκμεταλλεύτηκαν τη στιγμή που ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων μη Πολωνών επισκεπτών, παρακολουθούσε την ανοιχτή εκδήλωση skillshare & careshare στον καταυλισμό. Στους καταληψίες πέρασαν βίαια χειροπέδες και συνελήφθησαν από την αστυνομία.

Οι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι βρήκαν ναρκωτικά στη Νόρα. Παρόμοιο ισχυρισμό είχαν κάνει και μια εβδομάδα πριν, όταν ερεύνησαν ένα από τα χαμηλότερα κατοικημένα κτίσματα και τα προσωπικά αντικείμενα ενός ατόμου που διέμενε εκεί εκείνη την εποχή. Όμως δεν βρέθηκαν ναρκωτικά. Παρόλα αυτά, οι υπηρεσίες επανήλθαν με την ίδια υποψία, μια σαφής ένδειξη ότι τα «ναρκωτικά» είναι μόνο η πρόφαση για να υπονομέυσουν τον αγώνα. Αρνούμαστε σθεναρά τις κατηγορίες των ένστολων υπηρεσιών. Δεν διαθέτουμε ούτε χρησιμοποιούμε άλλες ουσίες εκτός από τα γενικά διαθέσιμα ιατρικά φάρμακα. Είμαστε εδώ για να προστατεύσουμε το φυσικά πολύτιμο δάσος από την καταστροφική και ληστρική εκμετάλλευση που είναι γνωστή ως διαχείριση των δασών, όχι για πάρτι και αναψυχή. Στην κουζίνα του camp μας, η οποία είχε καταστραφεί απο εξοπλισμό βαρέως τύπου, υπήρχε ένα εγχειρίδιο που ανέφερε σαφώς ότι δεν συνιστούμε τη χρήση διεγερτικών («3.5. Ουσίες. Συνιστούμε να μην γίνεται χρήση αλκοόλ ή ναρκωτικών, πρόκειται για ένα χώρο διαρκούς αγώνα. Οι καπνιστές παρακαλούμε να προσέχουν τον περιγυρό τους και να ζητούν άδεια να καπνίζουν στην παρέα τους»).

Περισσότεροι από 20 άνθρωποι συνελήφθησαν βίαια κατά τη διάρκεια της έξωσης. Χρησιμοποιήθηκε σωματική βία εναντίον τους, απειλήθηκαν με όπλα, τους πέρασαν χειροπέδες, τους έβγαλαν από το δάσος και τους στέρησαν το δικαίωμα να πάρουν τα προσωπικά τους αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων φαρμάκων. Μερικοί από τους ανθρώπους βρίσκονταν στις εναέριες κατασκευές, αλλά οι υπηρεσίες, χρησιμοποιώντας βία και απειλώντας να χρησιμοποιήσουν σπρέι πιπεριού, τους κατέβασαν όλους. Χωρίς τις απαραίτητες δεξιότητες, οι αστυνομικοί ζήτησαν υποστήριξη από την πυροσβεστική και τις υπηρεσίες ορεινής διάσωσης, οι οποίες βοήθησαν στην έξωση των υψηλότερων δομών.Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα και παρέμειναν εκεί για πολλές ώρες. Μερικοί πέρασαν τη νύχτα στο τμήμα ενώ το τελευταίο άτομο δεν αφέθηκε μέχρι αργά το βράδυ της 9ης Αυγούστου. Κανείς δεν αφέθηκε με κατηγορίες, γεγονός που καθιστά σαφέστερο ότι το επιχείρημα της κατοχής ναρκωτικών ήταν απλώς ένα πρόσχημα για να απαλλαγούνε από τους ανθρώπους που προστατεύουν το δάσος. Τη στιγμή που οι αστυνομικοί μπήκαν στον καταυλισμό υπήρχαν και τρία σκυλιά που είναι πλέον ασφαλή και φροντισμένα.

Ενώ οι άνθρωποι κρατούνταν, ορισμένες από τις ένστολες υπηρεσίες άρχισαν να καταστρέφουν δομές που ήταν το σπίτι και το καταφύγιο μας για πάνω από 20 μήνες. Οι κατασκευές που είχαμε χτίσει μαζί κόπηκαν και βγήκαν από το δάσος από τα οχήματα που συνήθως χρησιμοποιούνται για την υλοτομία. Ο χώρος του στρατοπέδου αποκλείστηκε από τους αστυνομικούς, οι οποίοι απείλησαν με όπλα όποιον ερχόταν να δει τι συμβαίνει στη Νόρα. Στις 9 Αυγούστου, τα μηχανήματα ήταν έτοιμα στο δάσος για υλοτομία. Η κοπή στο ίδιο το τμήμα δεν έχει ξεκινήσει, ωστόσο, είναι προφανές ότι οι υλοτόμοι είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν τις εργασίες.Όλοι οι άνθρωποι που κρατούνται στη Νόρα έχουν λάβει νομική υποστήριξη, για την οποία χρειαζόμαστε οικονομική στήριξη. Χρειαζόμαστε επίσης ανθρώπους επί τόπου και συνεχή υποστήριξη από τα μέσα ενημέρωσης.

Ζητούμε δράσεις αλληλεγγύης σε όλες τις γωνιές της αποκαλούμενης Πολωνίας και του κόσμου.

Δωρεάν δάση για όλα τα πλάσματα!

https://nora219a.blackblogs.org/en/2022/08/09/eviction-in-nora/

Email: wilczyce@riseup.net, [email protected]
Twitter: @wolfesses #nora219a
Instagram: @kolektyw.wilczyce
Facebook: @kolektyw.wilczyce

Μοιραστείτε το άρθρο