Ο Πούτιν επιδεικνύει και παρέχει στους συμμάχους του τα νέα όπλα του ρωσικού πολέμου

173Η ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Ο πρόεδρος της Ρωσίας διαφημίζει και πλασάρει τα δοκιμασμένα στα πολεμικά πεδία νέα όπλα ρωσικής κατασκευής σε συμμαχικές χώρες  της Λατινικής Αμερικής, την Ασία και την Αφρική. Την ίδια ώρα σε έξι περιοχές της ουκρανικής επικράτειας διεξάγονται μάχες, με τις ουκρανικές δυνάμεις να αναφέρουν χτυπήματα στις ρωσικές επιμελητειακές γραμμές.

Τα νέα προχωρημένα όπλα παρουσιάστηκαν σε σχετική έκθεση στην Μόσχα και ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έσπευσε να διαφημίσει τα όπλα ρωσικής κατασκευής στους ξένους συμμάχους του, λέγοντας ότι έχουν αποδείξει τις δυνατότητές τους στο πεδίο της μάχης. Κατά τον επικεφαλής του ρωσικού κράτους: «Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε στους συμμάχους και τους εταίρους μας τους πιο σύγχρονους τύπους όπλων, από όπλα πεζικού έως τεθωρακισμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων πυροβολικού, πολεμικής αεροπορίας ή drones ».

«Σε όλο τον κόσμο, εκτιμώνται από τους επαγγελματίες για την αξιοπιστία, την ποιότητά τους και, κυρίως, για την υψηλή τους απόδοση. Σχεδόν όλα έχουν χρησιμοποιηθεί ξανά και ξανά σε πραγματικές συνθήκες μάχης», επισήμανε ο ρώσος ηγέτης. Να σημειωθεί ότι η Ρωσία κατέχει την δεύτερη θέση διεθνώς στις εξαγωγές όπλων με 19% της παγκόσμιας αγοράς, σύμφωνα με την έκθεση του Ινστιτούτου της Στοκχόλμης Sipri. Στην φετινή έκθεση Army-2022 παρουσιάστηκε και το νέο αυτοκινούμενο στρατιωτικό όχημα-φορτηγό Ural.

Οι Ουκρανοί γνωστοποιούν ότι έπληξαν μία βάση της ρωσικής παραστρατιωτικής ομάδας Βάγκνερ στην Μελιτόπολη. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιφέρειας Λουγκάνσκ, η βάση στην πόλη Προπάσνα «καταστράφηκε από ένα χτύπημα ακριβείας». Τα γυρίσματα έγιναν την Κυριακή, είπε ο Serguiï Gaïdaï στο Telegram. Η ομάδα Βάγκνερ ανήκει σε ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία και λέγεται ότι συνδέεται με τον ρώσο ολιγάρχη Γεβγένι Πριγκοζίν, ο οποίος θεωρείται άτομο του κύκλου Πούτιν. Η παρουσία των μαχητικών της έχει επιβεβαιωθεί τα τελευταία χρόνια στη Συρία, την Λιβύη, το Μάλι και άλλες αφρικανικές χώρες.

Στα πεδία των μαχών… Συγκρούσεις σημειώνονται σε έξι περιοχές της ουκρανικής επικράτειας: στα ανατολικά στο Ντονέτσκ (στον άξονα Ιζούμ- Σλοβιάνσκ, στην περιοχή Σιβέρσκι-Λισιτσάνσκ, Μπαχμούτ, Αβντίοβκα), το Χάρκοβο και το Σούμι, καθώς και στο νότο (Χερσώνα, Μελιτόπολη) όπου οι ουκρανικές δυνάμεις αναφέρουν ότι διεξάγουν αντεπίθεση και στοχεύουν τις επιμελητειακές γραμμές των ρωσικών δυνάμεων. Εξ ου και οι πολλοί βομβαρδισμοί τις τελευταίες μέρες σε γέφυρες του Δνείπερου ποταμού.

Μοιραστείτε το άρθρο