Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε ο Γιάννης Ντουσάκης που χτυπήθηκε από τα ΜΑΤ μέσα στο Α.Π.Θ.

Ο Γιάννης Ντουσάκης τραυματίστηκε σοβαρά από ρίψη κρότου λάμψης σε ευθεία βολή, την περίοδο των φοιτητικών κινητοποιήσεων εναντίον της αστυνομοκρατίας στο Α.Π.Θ., της επερχόμενης εισαγωγής πανεπιστημιακής αστυνομίας και των εκπαιδευτικών αναδιαρθρώσεων με τις οποίες κράτος και πρυτανικές αρχές επιθυμούν να διαλύσουν το δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης και να εξυπηρετήσουν ιδιωτικά συμφέροντα με την μετατροπή της εκπαίδευσης σε επιχείρηση. Ο σοβαρός τραυματισμός του στις 26/5 και η χυδαία αντιμετώπισή του από τους κρατικούς μηχανισμούς προπαγάνδας ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων στους φοιτητικούς κύκλους αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία. Σε μήνυση κατά παντός υπευθύνου και ιδίως των αστυνομικών των ΜΑΤ προχώρησε ο φοιτητής.

Όπως αναφέρουν σε δήλωση τους οι συνήγοροι του Γιάννη Ντουσάκη , τα αδικήματα για τα οποία καταμηνύει τους αστυνομικούς είναι:  Απόπειρα  ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο,  βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, βαριά σωματική βλάβη, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση καθήκοντος.

«Με τη μήνυση αυτή επιδιώκεται να διερευνηθούν οι έκνομες πράξεις των αστυνομικών οργάνων και η απάνθρωπη βία τους απέναντι στους φοιτητές και τις φοιτήτριες, ώστε όχι απλώς να τιμωρηθούν οι ίδιοι, αλλά κυρίως ώστε να αναδειχθεί το ευρύτερο πρόβλημα της παράλογης βίας και αυθαιρεσίας των δυνάμεων καταστολής και η άτυπη ασυλία τους από οποιαδήποτε διερεύνηση ή δίωξη γι’ αυτή», αναφέρουν στη δήλωση τους οι συνήγοροι, Δημήτρης Σαραφιανός και Γιώργος Βλάχος.

Μοιραστείτε το άρθρο