Μητσοτάκης και Ερντογάν στρατιωτικοποιούν τον ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό

Τουρκική ΑντιNAVTEX ανατολικά Ρόδου-Καρπάθου, άσκηση Ισραήλ νότια της Κρήτης!

Εν όψει των ανακοινώσεων της 9ης Αυγούστου, όπου το Τουρκικό κράτος διαμέσου του Προέδρου του θα παρουσιάσει τους σχεδιασμούς για το που θα πλεύσει το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο, Μητσοτάκης και Ερντογάν Στρατιωτικοποιούν τον ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό.
Αφενός το τουρκικό αστικό κράτος ανακοίνωσε ΑντιNAVTEX ανατολικά της Ρόδου και της Καρπάθου σε περιοχή που δέσμευσαν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα πραγματοποιήσουν άσκηση μεταξύ Ρόδου, Καρπάθου και Καστελόριζου, από σήμερα 3 έως και τις 5 Αυγούστου. Πρόκειται για κοινή άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας με σενάρια προσβολής στόχων και ανταλλαγής εικόνας μεταξύ πλοίων και αεροσκαφών.
Το Τουρκικό κράτος, μέσω NAVTEX που εκδόθηκε την τελευταία στιγμή από τον σταθμό της Αττάλειας, δέσμευσε θαλάσσια περιοχή στο ίδιο σημείο για δική της αεροναυτική άσκηση με πραγματικά πυρά για τις 3 Αυγούστου.
Οι συντεταγμένες της περιοχής που δεσμεύει η Άγκυρα είναι:
34 40.00 N – 028 05.00 E
34 40.00 N – 029 20.00 E
34 10.00 N – 029 20.00 E
34 10.00 N – 028 05.00 E
Αφετέρου, το Ισραήλ δέσμευσε με άδεια του ελληνικού κράτους δυο θαλάσσιες περιοχές νότια της Κρήτης αμφισβητώντας εμπράκτως το σύμφωνο της Τουρκίας με τη Λιβύη. Η δέσμευση των δύο περιοχών είναι από τις 26 Ιουλίου έως και τις 5 Αυγούστου για ασκήσεις του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού.
Το πρώτο συμπέρασμα που μπορούμε να καταλήξουμε είναι η σαφή Στρατιωτικοποίηση για μια ακόμη φορά του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού.
Από την άλλη μεριά, διαπιστώνουμε ότι στην περιοχή της Ανατολική Μεσογείου, όπου και εκδηλώνεται ο ελληνο-τουρκικός ανταγωνισμός για τις ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοιτάσματα και τους αγωγούς/ενεργειακά καλώδια και τον έλεγχο θαλάσσιων περασμάτων/εναέριων διαδρόμων εξελίσσονται και οι ευρύτεροι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί, που αλληλεδιαπλέκονται με τους σχεδιασμούς Ελλάδας-Τουρκία και την όξυνση του ανταγωνισμού μεταξύ τους.
Από την οπτική αυτή μπορούμε να παρακολουθήσουμε την στρατιωτική παρέμβαση του Ισραήλ, τις πολιτικές παρεμβάσεις ΗΠΑ και ευρωπαϊκών κρατών -που στέκονται απέναντι στις τουρκικές κινήσεις προτάσσοντας το διάλογο και την Συνδιαλλαγή-  αλλά και της Ρωσίας.
Σε άρθρο της εθνικιστικής Aydilink υπογραμμίζεται μάλιστα ότι στο νέο Ναυτικό Δόγμα που εγκρίθηκε στη Ρωσία συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά η Ανατολική Μεσόγειος στις περιοχές που επηρεάζουν σημαντικά την οικονομική ανάπτυξη, την ευημερία του λαού και την εθνική ασφάλεια της χώρας και αυτό δημιουργεί σημαντικές ευκαιρίες για την Τουρκία και την “ΤΔΒΚ” .
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ σε σχετική του ανακοίνωση τονίζει:
ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΥΣ
ΕΞΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσία-Κίνα από την περιοχή.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ μεταξύ δύο αστικών κρατών και τάξεων εχθρικών στους εργαζόμενους και την νεολαία, επιθετικές και επεκτατικές που μας Απειλούν με θερμά επεισόδια και έναν Άδικο Πόλεμο.
Απαιτείται η εγρήγορση του Αντιπολεμικού κινήματος.
Δεν έχουμε κανένα εθνικό-αστικό συμφέρον και κυριαρχικό δικαίωμα να υπερασπιστούμε.
Αυτοί που μας κλέβουν την ζωή καθημερινά μας θεωρούν κρέας στα κανόνια των ανταγωνισμών τους.
Οι Έλληνες και Τούρκοι φαντάροι, η νεολαία και ο κόσμος της εργασίας και τις δύο ακτές του Αιγαίου δεν έχουν τίποτε να χωρίσουν, κανένα λόγο για να θυσιαστούν για τα κέρδη των πλουσίων και των αστικών κρατών.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για τα συμφέροντα των Ελλήνων επιχειρηματιών, ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΗΠΑ.
Μαζί να αγωνιστούμε οι εργαζόμενοι και οι νέοι άνθρωποι σε Ελλάδα και Τουρκία εναντίον των κυβερνήσεων της άγριας αντεργατικής επίθεσης, των ιδιωτικοποιήσεων και της εμπορεμαυτοποίησης, της βάρβαρης αυταρχικής πολιτικής και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών, ενάντια σε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Μοιραστείτε το άρθρο