Αποκλεισμός του λόφου Στρέφη από την αστυνομία, συγκέντρωση στην πλατεία Εξαρχείων

Δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν κυκλώσει την περιοχή γύρω από τις μπασκέτες και μηχανές των ΔΙΑΣ και ΔΡΑΣΗ έχουν σταθμεύσει στα μονοπάτια του λόφου αποκλείοντας και ελέγχοντας την ευρύτερη περιοχή. Στόχος της αστυνομικής επιχείρησης είναι να μπουν οι μηχανικοί της εταιρείας Prodea στην οποία ο Δήμος Αθηναίων έχει αναθέσει το έργο της “ανάπλασης”. Παρά τις συνεχόμενες κινητοποιήσεις των κατοίκων και των αλληλέγγυων για την προστασία της περιοχής, ο Δήμος πιστός στην εξυπηρέτηση συμφερόντων φίλα προσκείμενων επιχειρηματιών, στοχεύει στο σφετερισμό των δημόσιων χώρων και την “αξιοποίησή” τους από τα γνωστά αρπακτικά. Παρά την αστυνομοκρατία κάτοικοι και κόσμος που βρέθηκε στην περιοχή για να στηρίξει τον αγώνα για την υπεράσπιση και προστασία του λόφου και της περιοχής, παραμένει στην τοποθεσία καθαρίζοντας το πάρκο.


Ανακοίνωση από την Ανοιχτή Συνέλευση για την υπεράσπιση του Λόφου Στρέφη: “Σήμερα το πρωί εμφανίστηκαν στο λόφο Στρέφη μηχανικοί για την ανάπλαση του λόφου, συνοδευόμενοι από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας. Οι μηχανικοί ήταν από την ΤΟΜΗ –θυγατρικής του ΑΚΤΩΡ– και το έργο το επιβλέπει νέος μηχανικός, ο/η προηγούμενος μάλλον παραιτήθηκε. Η παντελής ασχετοσύνη των μηχανικών απ’ το λόφο Στρέφη φάνηκε από το γεγονός πως πρώτη φορά πατούσαν το πόδι τους στο λόφο Στρέφη και δεν μπορούσαν καν να προσανατολιστούν. Όποτε κοίταζαν τα σχέδια της μελέτης και τα σύγκριναν με το λόφο απογοητευόντουσαν και οι ίδιοι από την προχειρότητα της μελέτης της κτηματομεσιτικής PRODEA. Μας ανέφεραν ότι τα έργα δεν μπορούν να ξεκινήσουν τόσο γρήγορα…..

…. Τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις (ΟΠΚΕ, ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ, ΔΙΑΣ, ασφαλίτες) συντόνιζε ο ίδιος επικεφαλής που συντόνιζε επίσης την εισβολή στο μπαρ «Πέντε Δρόμοι», την εισβολή στο «Καφενείο» στην πλατεία και την απαγόρευση της φεμινιστικής πορείας που είχε διοργανωθεί με αφορμή ενάντια σε μια απόπειρα βιασμού….

….Αυτή τη φορά η αστυνομική συνοδεία έκανε την παρέμβασή μας πιο δύσκολη αλλά όχι αδύνατη και σίγουρα περισσότερο σημαντική. Αφότου παραμείναμε στο λόφο για περίπου μία ώρα, αποχωρήσαμε συντεταγμένα προς την πλατεία όπου ακολούθησε συνέλευση ενημέρωσης και συντονισμού για επόμενες κινητοποιήσεις.”

Μοιραστείτε το άρθρο