Λήξη της κατάληψης στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Γιάννη Μιχαηλίδη

Ανακοίνωση λήξης κατάληψης Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης

Από την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022, στα πλαίσια των δράσεων στήριξης του δίκαιου αγώνα του απεργού πείνας – από 23/5 – Γιάννη Μιχαηλίδη, επιλέξαμε να καταλάβουμε το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης θέλοντας να δημιουργήσουμε ένα σημείο αναφοράς και ένα κέντρο αγώνα στην πόλη.

Ο αγώνας του, μέσα σε μία περίοδο άγριας φτωχοποίησης της κοινωνικής πλειοψηφίας και καταστολής οποιουδήποτε αγώνα, μέσα σε μια περίοδο που βγάζει μάτι η ταξική φύση του θεσμού της δικαιοσύνης με αποφυλακίσεις βιαστών και παιδοβιαστών, ένστολων δολοφόνων και άλλων αυλικών της αστικής τάξης και της κυβέρνησης, αναδεικνύει εμφατικά τα διαφορετικά μέτρα και σταθμά που οι ίδιοι οι νόμοι του κράτους αναπαράγουν.

Οι ισχυροί αυτού του κόσμου, πλάθουν στα χέρια τους σαν πλαστελίνη τους νόμους που θα εξυπηρετήσουν και θα προασπιστούν με τον καλύτερο τρόπο την εξουσία τους.

Τους νόμους που θα πλειστηριάσουν τις πρώτες κατοικίες, τους νόμους που θα κρατήσουν τους μισθούς χαμηλούς, τους νόμους που θα δώσουν το πράσινο φως στη λεηλασία του περιβάλλοντος.

Τους νόμους που θα απαγορεύσουν διαδηλώσεις, τους νόμους που θα επιτείνουν τις διακρίσεις σε βάρος των γυναικών, τους νόμους που θα αφήσουν ελεύθερους τους βιαστές αλλά όχι τους μικροπαραβάτες.

Τους νόμους που θα κρατήσουν μέσα στις φυλακές αγωνιστές και αγωνίστριες των κινημάτων, τους νόμους που ονομάζουν “τρομοκρατία” οποιαδήποτε πολιτική δραστηριότητα, τους νόμους που ποινικοποιούν την απεργία.

Και όταν ισχυροί δεν βολεύονται από τους ίδιους τους νόμους απλά τους προσπερνάνε, όπως ακριβώς έγινε στην περίπτωση του συντρόφου μας απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη, ο οποίος βάσει νόμου είχε εκτίσει την ποινή του και είχε το δικαίωμα να αποφυλακιστεί ήδη από το Δεκέμβριο, και όμως παρότι βρισκόταν σε απεργία πείνας από τις 23 Μαΐου έλαβε και δεύτερη αρνητική απόφαση στο αίτημα αποφυλάκισης του, εχθές Πέμπτη 28/7.

Αυτό είναι το ζύγι τους, κομμένο και ραμμένο πάνω στα δικά τους συμφέροντα.

Και ο αγώνας του Γιάννη, έχει καταφέρει να αναδείξει πως το δικό μας ζύγι, το δικό μας δίκιο, το δίκιο των αδικημένων, των φτωχών, των εργαζομένων, των ανέργων, των αγωνιζομένων, των φοιτητριών, των μαθητών, των φυλακισμένων, των μεταναστριών, των αποκλεισμένων των θηλυκοτήτων, των -από κάθε μορφή εξουσίας – καταπιεσμένων, δεν θα κερδηθεί χωρίς μάχη.

Το δικό μας δίκιο μπορούμε να το επιβάλλουμε μόνο με αγώνα, με αλληλεγγύη, με οργάνωση, με υπερβάσεις.

Σήμερα ο σύντροφος Γιάννης Μιχαηλίδης μετά από 68 μέρες απεργίας πείνας, αποφάσισε να αναστείλει την απεργία πείνας.

Με τη σειρά μας και εμείς αποφασίσαμε να ολοκληρώσουμε την κατάληψη στο εργατικό κέντρο Θεσσαλονίκης. Σταθήκαμε στο πλευρό του Γιάννη Μιχαηλίδη από τις 23 Μαΐου μέχρι και σήμερα. Και θα σταθούμε δίπλα του μέχρι την ΝΙΚΗ του αγώνα του, μέχρι την αποφυλάκιση του.

Γιατί ο αγώνας του συντρόφου δεν έχει σε καμία περίπτωση τελειώσει. Το ίδιο και ο δικός μας – γιατί ο αγώνας του Γιάννη είναι αγώνας όλων μας.

Τίποτα δεν τελείωσε.

ΓΙΑΝΝΗ ΓΕΡΑ ΩΣ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

Συνέλευση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Γ. Μιχαηλίδη


Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο δίκαιο αγώνα που δίνει ο Γιάννης Μιχαηλίδης για την αποφυλάκισή του, με συνθήματα και παλμό, “Γιάννη γερά ως τη λευτεριά”. Σήμερα ανακοίνωσε ότι διακόπτει/αναστέλλει την απεργία πείνας αλλά συνεχίζει τον αγώνα του. Θεσσαλονίκη 29/7.
Φωτό Β. Γλ.
Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα και οδός
Μπορεί να είναι εικόνα 13 άτομα, άτομα που στέκονται, μνημείο και εξωτερικοί χώροι
Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι
Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι
Μπορεί να είναι εικόνα 10 άτομα, άτομα που στέκονται, μνημείο και εξωτερικοί χώροι
Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, μνημείο και εξωτερικοί χώροι
Μπορεί να είναι εικόνα μνημείο, εξωτερικοί χώροι και κείμενο που λέει "ΚΕΛΕΥΘΕΡΙΑ TOY ΕΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑ miKaHлδH ΣΤΟΝ r.ΜΙΚΑΗ Quieta Movere"
Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα, άτομα που στέκονται, μνημείο και εξωτερικοί χώροι
Μοιραστείτε το άρθρο